Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@06:39:29 GMT

آینده بهتر در گرو برنامه ریزی آمارمحور

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۴۶۵۷

آینده بهتر در گرو برنامه ریزی آمارمحور

تهران- ایرنا- آمار، نقشه راهی برای تحقق آینده ای بهتر به شمار می رود که بدون استفاده از آن، برنامه ریزی ناممکن می شود.

هر ساله در روز ملی آمار (یکم آبان ماه) سخنان زیادی درباره اهمیت آمار و نقش آن در برنامه ریزی گفته می شود اما به نظر می رسد هنوز اهمیت و کاربرد واقعی آن برای بسیاری از افراد حتی تحصیلکردگان روشن نشده است چالش هایی جدی در این زمینه وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


موضوع هایی مانند نرخ بیکاری، کاهش نرخ تورم در زمانی که مردم آثار آن را در زندگی خود احساس نمی کنند یا اینکه چرا هرکس در هفته یک ساعت کار کند شاغل محسوب می شود هنوز در ذهن مردم جا نیفتاده است و گاهی مساله آنچنان جدی می شود که می گویند «نمی توان به آمارها اعتماد کرد».
با این همه، ثابت شده است در جامعه ای که اعتماد عمومی وجود داشته باشد مردم به آمارها نیز یقین دارند.
البته حتی در پیشرفته ترین کشورها همواره میزانی از خطا در جمع آوری اطلاعات و آمار وجود دارد و نمی توان به یقین صددرصدی در آمارهای گسترده کشوری رسید اما می توان با روش های صحیح، میزان خطا را به حداقل رساند.
در ادامه، به چند موضوع آماری می پردازیم که در سال های اخیر نقش زیادی در ارایه گزارش های اقتصادی بازی کردند.

** نرخ بیکاری
کارشناسان آماری کشور بارها درباره روش های جمع آوری اطلاعات و آمار توضیح داده اند اما هنوز طرح پرسش هایی که برآمده از ناآگاهی و کم خبری است در آمارهای ارائه شده از سوی نهاد آماری کشور ابهام ایجاد می کند.
نرخ بیکاری میانگینی از کل کشور است اما اگر نرخ بیکاری را میان جوانان یا زنان در استان های مختلف کشور بررسی کنیم ممکن است حتی به نرخ بیکاری 70تا 80درصدی برسیم.
همچنین مسئولان آماری بارها اعلام کرده اند: آمار بیکاری بر اساس فرد محاسبه نمی شود بلکه هر فردی حتی یک ساعت در هفته کار کند که به تولید ناخالص داخلی منجر شود (از یک ساعت تا بیش از 44 ساعت) شاغل محسوب می شود.
برخی مدعی اند چرا تاثیر رشد اقتصادی بر زندگی مردم مشاهده نمی شود. تردیدی نیست در سال های اخیر در مرحله گذار از رشد منفی اقتصادی بوده ایم تا امروز که توانسته ایم در سایه انضباط مالی و رفع تحریم ها به رشد اقتصادی برسیم که بیش از همه حاصل از فروش نفت است.

**آمارهای اشتغال از سال 1392تا تابستان 1396
روز ملی آمار بهانه ای است که برخی شاخص های مرکز آمار از آغاز دولت تدبیر و امید تا تابستان امسال دوباره بررسی شود.
جمعیت فعال اقتصادی 10سال به بالا در سال 92 معادل 23میلیون و 834هزار و 551 نفر بود که با سه میلیون و 148هزار و 699 نفر افزایش در تابستان سال 96 به 26میلیون و 983هزار و 250 نفر رسید.
جمعیت بیکار در سال 92 برابر با 2میلیون و 488هزار و 372 نفر بود که با 667هزار و 710 نفر افزایش در تابستان امسال، سه میلیون و 156هزار و 82 نفر شد.
نرخ بیکاری در مدت یاد شده از 10.4 به 11.7درصد ،بیکاری زنان از 19.8 به 20درصد ،بیکاری جوانان از 24 به 27.3درصد و بیکاری زنان جوان از 41.8 به 46.1درصد افزایش یافت.
دلیل افزایش شمار بیکاران را می توان در حجم گسترده جوانان تحصیلکرده ای جست و جو کرد که پیش از این برای فرار از بیکاری در دانشگاه های تحصیل می کردند و اینک به بازار کار وارد شده اند.

** رشد اقتصادی از 1392تا تابستان 1396
نرخ رشد اقتصادی در سال 92 در گروه کشاورزی 1.2،صنعت منهای 4.5 و خدمات 0.9درصد بود.
محصول ناخالص داخلی به قیمت بازار منهای 2.2 و محصول ناخالص داخلی بدون نفت منهای 2درصد ثبت شد.
نرخ رشد اقتصادی در تابستان امسال در گروه کشاورزی3.1 ،صنعت 4.9 و خدمات8.3 درصد رقم خورد.
محصول ناخالص داخلی به قیمت بازار(رشد اقتصادی با نفت) 6.5 درصد و محصول ناخالص داخلی بدون نفت به منهای هفت درصد ارتقا یافت.

**نرخ تورم از 1392 تا شهریور امسال
نرخ تورم مرداد ماه سال 92 برابر با 33.9 درصد بود(شهری) که در شهریور ماه سال 96 به هشت درصد کاهش یافت.
«انضباط مالی» یکی از دلایل کاهش نرخ تورم در چهار سال گذشته بوده است.

**آمار؛ زیربنای همه حرکت ها
آنگونه که مدیرکل دفتر حساب های اقتصادی مرکز آمار ایران می گوید، آمار و اطلاعات مهمترین پیش نیاز برنامه ریزی است و زیربنای همه حرکت ها در توسعه و پیشرفت هر کشور به حساب می آید. چنانچه آمار قابل اعتمادی وجود نداشته باشد، برنامه ریزی امکان پذیر نخواهد بود.
به باور «جواد حسین زاده» در گفت و گو با ایرنا، آمار همواره مهمترین ابزار ارزیابی عملکرد گذشته، تحلیل وضعیت موجود و همچنین برنامه ریزی برای آینده و رسیدن به وضعیت مطلوب است و ابزار لازم را برای سیاست گذاری و مدیریت در نظام اجتماعی و اقتصادی کشور به دست مسوولان می دهد.
البته حوزه آماری کشور در حال تغییر و تحولات زیادی است؛ به طوری که اکنون از روش های سنتی به سوی روش های پیشرفته (ثبتی مبنا) در حال عبوریم.
جامعه ای که مسیر توسعه را طی کند بیش از همیشه به آمار و برنامه ریزی نیاز دارد و ایران نیز در سایه اطلاعات و آمار، باید در انتظار تحول های گوناگونی در آینده نه چندان دور باشد.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
‏IRNAeco@
اقتصام**9123*1961* گزارش: زهره دریغ گفتار**انتشار: مریم مسعود

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۴۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران

استاندار تهران، گفت: نزدیک به ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران زندگی می‌کنند، لذا در تلاش هستیم تا با دستگیری افراد غیرمجاز و خروج آن‌ها از کشور سطح غیرمجازی را با سرعت بسیار زیادی کاهش دهیم، زیرا بخش بزرگی از ظرفیت‌ها در اختیار اتباع است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، علیرضا فخاری عصر امروز در آیین "سپاس معلم" که با حضور اعضای شورای اداری استان تهران برگزار شد، با اشاره به وظایف شورای اداری، اظهار داشت: استان تهران دارای ویژگی‌های خاص است که البته در میان سایر استان‌ها مظلوم و مغموم نیز بوده و در این فرصت به‌صراحت عرض می‌کنم نمایندگانی که از استان تهران در مجلس شورای اسلامی حضور دارند باید در این دوره برای احقاق حقوق استان تهران همت کنند.

وی با بیان اینکه شأن استان تهران این نیست که در جایگاه سی و یکم بودجه‌ای کشور قرار بگیرد، افزود: توسعه در استان تهران نیازمند جنب‌وجوش و حرکت و برنامه‌ریزی دقیق از سوی مسئولان و مدیران در قالب چارچوب‌ها و اصول است تا شاهد تغییر وضعیت در استان تهران باشیم.

استاندار تهران در ادامه با بیان اینکه پویایی استان تهران به پویایی مدیران و مسئولان گفت: به‌رغم اینکه استان تهران یک‌چهارم ظرفیت تولید کشور را دارد و 52 درصد سهم مالیات کشور در استان تهران دریافت می‌شود، هنوز با ظرفیت اقتصادی فاصله داریم.

فخاری با تأکید بر اینکه به‌کارگیری ظرفیت‌های اقتصادی با شعار سال به‌منزله یک انقلاب است، ابراز داشت: متأسفانه جریان برنامه‌ریزی در استان تهران به‌شدت ضعیف است و این در حالی است که به همه مدیران و مسئولان ابلاغ شده است که باید برنامه‌ریزی دقیق و منسجم داشته باشند و نظام بودجه‌ای و اولویت‌های آن‌ها مشخص باشد و جهت‌گیری‌ها برای برنامه 5 ساله در دستور کار قرار گیرد.

وی تصریح کرد: باید تلاش کنیم پروژه‌های نیمه‌کاره را هر چه زودتر تمام کنیم، زیرا که هزینه‌های آن در حال افزایش است که در این صورت هم نیاز مردم تأمین خواهد شد و هم تکالیف مدیران مشخص می‌شود.

وزیر کشور: دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم

فخاری با اشاره به موضوع اتباع گفت: نزدیک به 50 درصد از اتباع کشور در استان تهران زندگی می‌کنند که البته در تلاش هستیم تا با دستگیری افراد غیرمجاز و خروج آن‌ها از کشور سطح غیرمجازی را با سرعت بسیار زیادی کاهش دهیم.

استاندار تهران در پایان خاطرنشان کرد: سطح مجازی اتباع نیز در حوزه‌های اقتصادی، اجرایی، فرهنگی و غیره سازمان‌دهی می‌شود، زیرا که در حال حاضر بخش بزرگی از ظرفیت‌های استان تهران در اختیار اتباع است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفت و آمد نیمکت تراکتور برنامه‌ریزی شده بود
  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • تهران از استان‌های محروم کشور است
  • متقاضیان خودرو‌های خارجی بخوانند؛ زمان دقیق عرضه خودرو‌های برقی
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • سکونت ۵۰ درصد از اتباع کشور در استان تهران
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی
  • اوضاع نظافت تهران از پاریس هم بهتر است؛ آمار هم داریم