Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-07@02:38:46 GMT

آمریکا اروپا را گروگان‌ گرفته است

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۶۹۷۲

آمریکا اروپا را گروگان‌ گرفته است

ساکن این روزهای کاخ سفید که در وعده‌های انتخاباتی خود می‌گفت برجام را پاره می‌کند در اقدامی که چندان هم دور از انتظار نبود پایبندی ایران به تعهداتش در توافق هسته‌ای را زیر سوال برد.

به گزارش گروه رسانه های بی‌باک، ساکن این روزهای کاخ سفید که در وعده‌های انتخاباتی خود می‌گفت برجام را پاره می‌کند در اقدامی که چندان هم دور از انتظار نبود پایبندی ایران به تعهداتش در توافق هسته‌ای را زیر سوال برد و تصمیم درباره ایران را به کنگره پاس داد تا نشان دهد مثلا به وعده‌های انتخاباتی‌اش پایبند خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  «کولین راولی»، پیشتر مامور ویژه اف‌بی‌آی و افشاگری بود که در سال 2002 از سوی نشریه «تایم» به‌عنوان فرد سال انتخاب شد. با او درباره اظهارات اخیر ترامپ به گفت‌وگو نشستیم که مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

با وجود اینکه به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا از طرف نزدیکان و مشاورانش توصیه شده بود که پایبندی ایران به تعهداتش را تایید کند، او خلاف این توصیه‌ها عمل کرد و رای به عدم‌پایبندی ایران به برجام داد. فکر می‌کنید چرا او دست به چنین اقدامی زد و عواقب این تصمیم چه خواهد بود؟

اصلی‌ترین دلیلی که باعث شد ترامپ تهدیدهای زمان مبارزات انتخاباتی خود را عملی کند، فشارهای لابی صهیونیستی و عربستان سعودی بود. ترامپ در زمان تبلیغات انتخاباتی‌اش نیز تهدیدهایی علیه ایران و برنامه هسته‌ای ایران انجام داد که آن هم به توصیه‌ و خواست لابی‌های صهیونیستی و عربستان بود. دلیل دوم ترامپ دهن‌کجی به اقدامات اوباماست و این کار را نشان دادن انتقاد خود به عملکرد وی می‌داند. ترامپ هنوز تصور می‌کند که بخش قابل‌توجهی از بدنه سیستم حاکمیتی در آمریکا و همچنین افکار عمومی به اوباما وفادار و علاقه‌مند است.

با همه این اوصاف، فشارهای اسرائیل و حتی عربستان دلیل اصلی این اقدامات است و اتفاقی که در عمل می‌افتد این است که به‌واسطه فشارهای سیستماتیک توسط ریاض و تل‌آویو در واقع ترامپ تبدیل به مجری منافع ملی این دو کشور شده است. او برخلاف نظر مشاوران و نزدیکان خود و خواست رهبران اروپایی عمل می‌کند و آنها را مجبور به اقداماتی می‌کند که خلاف منافع آنهاست. باید گفت که آمریکا به صورت غیرمستقیم برای اروپایی‌ها تصمیم می‌گیرد.

همان‌طور که گفتید به نظر می‌رسد اسرائیل و عربستان تاثیر زیادی بر سیاست‌های اخیر ترامپ دارند. افراد نزدیک به ترامپ مانند سناتور بلک که در کمپین انتخاباتی او بودند معتقدند که سیاست اولیه ترامپ مبارزه با نفوذ بیش از حد عربستان سعودی و اسرائیل در آمریکا بود، ولی به نظر می‌رسد حامیان این دو رژیم در آمریکا توانسته‌اند افراد تاثیرگذار در اطراف ترامپ را تغییر دهند تا بتوانند سیاست‌های خود را به ترامپ بقبولانند. اگر می‌شود درباره فشارهایی که به ترامپ از داخل و خارج آمریکا وارد می‌شود، توضیح دهید.

شرایط کنونی آمریکا عجیب و بی‌سروسامان است. من 62 سال دارم و طی دوران زندگی‌ام شاهد چنین شرایطی در آمریکا نبوده‌ام. در برنامه‌های سیاست خارجی ترامپ اگر یک خوبی وجود داشت این بود که درصدد است مشکلات آمریکا را با روسیه حل کند. در زمان اوباما تنش زیادی با روسیه ایجاد شده بود و سیاست تخریبی گسترده‌ای برای ضدیت با روسیه آغاز شد. ترامپ در تبلیغات خود گفت که می‌شود با روس‌ها کنار آمد و روابط صلح‌آمیزی داشت، اما ترامپ متهم شد که از روس‌ها حمایت می‌کند. باید این را در نظر بگیریم اگر تنش بین آمریکا و روسیه و حتی چین بالا بگیرد احتمال یک جنگ جهانی اتمی وجود خواهد داشت. منافع به وجود آمدن روابط صلح‌آمیز با روسیه به جای افزایش تنش، مساله‌ای است که بسیاری آن را در نظر نمی‌گیرند.  افراد مخالف با ترامپ در حزب دموکرات به رهبری و هزینه هیلاری کلینتون توانستند از سیستم‌های اطلاعاتی و امنیتی در آمریکا برای تهیه گزارش‌های علیه ترامپ و برنامه‌هایش استفاده کنند و همین اقدامات، زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور شد نیز ادامه یافت. شرایط کنونی این‌گونه است که نومحافظه‌کاران جنگ‌طلب در آمریکا علاوه‌بر اینکه توانستند سیاست‌های ترامپ را تخریب کنند به آن جهت جدیدی دادند. بسیار امیدوار بودیم که تیلرسون، وزیر خارجه و برخی دیگر از ژنرال‌های اطراف ترامپ که هزینه واقعی یک جنگ را می‌دانند نگاه واقع‌گرایانه‌تری نسبت به مسائل داشته باشند و بتوانند مانع فشارها به ترامپ شوند. البته باید بگویم که این فشارها مختص ترامپ نیست، این فشارها به اوباما هم وارد می‌شد و حتی در برخی موارد، اوباما به این فشارها اذعان می‌کرد.

فکر می‌کنید با وجود اتفاقاتی که در آمریکا می‌افتد، نتیجه آن بر سیاست‌ خارجه آمریکا چه می‌تواند باشد؟

شرایط به اندازه‌ای پیچیده شده است که کمتر کسی در دنیا می‌تواند آینده را پیش‌بینی کند، می‌توان امید داشت که اروپاییان بتوانند مانع رفتار اشتباه ترامپ شوند. برخی رهبران کشورهای اروپایی در نامه‌ای خطاب به ترامپ از وی خواستند پایبندی به تعهداتش را امضا کند.

ولی اظهارنظرهای صورت‌گرفته توسط مقامات اروپایی و به‌طور خاص آلمان، فرانسه و انگلیس چیزی غیر از این را نشان می‌دهد. آنها صحبت‌های تندی علیه ایران کرده‌اند و همراهی خود را با مقامات برای فشار به ایران اعلام کرده‌اند. البته همه می‌دانند که منافع کشورهای اروپایی در حفظ برجام و تعامل سازنده با ایران است، اما مفهوم اظهارات مقام اروپایی علیه ایران چیست؟

یکی از دلایلی که وقتی فشار روی اروپاست  با‌ آمریکا همراهی می‌کنند بحث ائتلاف ناتو است؛ ائتلاف ناتو همیشه تاثیر زیادی داشته و اروپایی‌ها نگران این هستند که در صورت عدم همراهی با آمریکا حمایت‌های نظامی و امنیتی از اروپا توسط آمریکا برداشته شود. باید روزی برسد که اروپایی‌ها بتوانند آنچه را که منافع آنها را تامین می‌کند، انتخاب کنند و نگرانی از دشمنی آمریکا با این کشورها باعث نشود آنان هر آنچه آمریکا می‌گوید، انجام دهند.

گفته می‌شود بدنه دولت ترامپ با وی همراهی نمی‌کند، به‌طور خاص سیستم اطلاعاتی در آمریکا هنوز آنطور که باید و شاید از ترامپ حرف‌شنوی ندارد. همچنین گفته می‌شود اقداماتی توسط سازمان سیا انجام می‌شود تا ترامپ را در عمل انجام شده قرار دهند. ترامپ چقدر در بدنه اجرایی دولت خود را کنترل می‌کند؟

ظاهر ماجرا نشان می‌دهد که رئیس‌جمهوری آمریکا سازمان سیا را در کنترل خود دارد اما اظهارات اخیر رئیس سازمان سیا نمایانگر این است که این سازمان توانسته آزادی عمل بیشتری پیدا کند. بعد از تغییراتی که در سازمان سیا توسط ترامپ صورت گرفت اکنون فقط سطوح میانی مدیریت در سازمان سیا ممکن است که همراهی خوبی با سیاست‌های ترامپ نداشته باشند ولی تنها کاری که می‌توانند بکنند این است که اطلاعات را به رسانه‌ها درز بدهند تا رسانه‌ها خوراک کافی برای مقابله با ترامپ داشته باشند. البته این نکته هم وجود دارد که سازمان سیا بخشی از ساختار صنعت نظامی در آمریکاست که در این کشور بسیار قدرتمند و تاثیرگذار است و در مواقعی که لابی‌های این گروه بخواهند اقدامی کنند سازمان سیا تلاش زیادی برای همراهی با آنان می‌کند.

منبع:فرهیختگان

رسانه‌ها


منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۶۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت سهمیه‌های اروپایی لیگ برتر؛ منچستریونایتد و چلسی چه سرنوشتی دارند؟

منچستریونایتد، چلسی و نیوکاسل برای سهمیه لیگ اروپا رقابت می‌کنند

طرفداری | با بازی‌های هفته سی و ششم لیگ برتر، رقابت جالبی برای تصاحب سهمیه لیگ اروپا شکل گرفته است. 

رقابت برای کسب سهمیه لیگ اروپا یا لیگ کنفرانس اروپا برای منچستریونایتد و چلسی، باشگاه‌هایی که هزینه‌های هنگفتی در نقل و انتقالات انجام داده‌اند، اتفاقی دور از انتظار محسوب می‌شود. با توجه به عملکرد نگران‌کننده دو تیم در داخل زمین، تبعید آن‌ها از سطح اول فوتبال اروپا منصفانه به نظر می‌رسد. هر دو باشگاه نیاز مبرمی به حضور در رقابت‌های اروپایی دارند. در دید اول، رقابت برای حضور در سطح دوم و سوم فوتبال اروپا ناامیدکننده است، اما آن‌ها می‌توانند با کسب سهمیه، قوانین سود و پایداری لیگ برتر را رعایت کنند. اتفاقی که موانع نقل و انتقلاتی را رفع خواهد کرد. 

در اولدترافورد، سر جیم رتکلیف به محض ورود به منچستریونایتد از اریک تن هاخ درخواست کرده بود تمامی تلاشش را برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان اروپا انجام دهد. منچستریونایتد نسبت به چلسی وضعیت بدتری دارد. آن‌ها خلاف رقیب لندنی خود درآمد چندانی از محل فروش بازیکن به دست نمی‌آورند و قعرنشینی در رقابت‌های فصل جاری لیگ قهرمانان، زیان بزرگی به باشگاه وارد کرده است. در کنار چشم‌انداز فروش بازیکنانی مثل میسون گرینوود و کسب سود خالص، شیاطین سرخ قطعا به حضور در لیگ اروپا نیاز دارند. غیبت در رقابت‌های اروپایی قراردادهای اسپانسرینگ این باشگاه را تحت الشعاع قرار می‌دهد. در استمفوردبریج، تاد بولی از هفته‌ها پیش کانر گلگر را در لیست فروش قرار داده است. درآمد فروش بازیکن آکادمی در ارقام مالی به عنوان سود خالص ثبت می‌شود. اگر سناریوی فروش بازیکن انجام نگیرد، آبی‌ها باید در یکی از دو رقابت لیگ کنفرانس یا اروپا حاضر شوند. آن‌ها از مائوریسیو پوچتینو رتبه ششم را درخواست کرده‌اند. اوضاع در سنت جیمز پارک نیز مانند دو باشگاه بزرگ لیگ برتر است. نیوکاسل که به نوعی فصلش را زنده کرده است، شانس بسیار خوبی برای رسیدن به لیگ اروپا دارد. 

سهمیه لیگ قهرمانان لیگ برتر انگلیس

استون ویلا امروز در آمکس مقابل برایتون حرفی برای گفتن نداشت. آن‌ها در روزی که موقعیت چندانی ایجاد نکردند، در نهایت با شکست 1-0 مواجه شدند. استون ویلا در حال حاضر با 67 امتیاز از 36 بازی در رتبه چهارم قرار دارد. تاتنهام، نزدیک‌ترین تعقیب‌کننده آن‌ها 4 شکست متوالی را تجربه می‌کند و یکی از 3 دیدار آینده‌اش را مقابل منچسترسیتی برگزار خواهد کرد. با توجه به اختلاف امتیاز دو تیم، در این لحظه شاگردان اونای امری شانس اصلی تصاحب سهمیه چهارم لیگ قهرمانان هستند. 

حضور سه تیم اول در لیگ قهرمانان اروپا قطعی شده است  بازی‌های باقی‌مانده استون ویلا (67 امتیاز): لیورپول (خانه)، کریستال پالاس (خارج از خانه) بازی‌های باقی‌مانده تاتنهام (60 امتیاز): برنلی (خانه)، منچسترسیتی (خانه)، شفیلدیونایتد (خارج از خانه) سهمیه لیگ اروپا و لیگ کنفرانس 

دو سهمیه لیگ اروپا برای لیگ برتر وجود دارد. تیم پنجم جدول و برنده اف‌ای کاپ راهی مسابقات سطح دوم اروپا می‌شوند. در صورتی که منچسترسیتی برنده جام حذفی نام بگیرد، این سهمیه به تیم ششم جدول خواهد رسید. اگر منچستریونایتد موفق به قهرمانی شود، آن‌ها فارغ از جایگاه‌شان در جدول، راهی مرحله گروهی لیگ اروپا می‌شوند و تیم ششم سهمیه لیگ کنفرانس اروپا را دریافت می‌کند. 

وضعیت فعلی کورس سهمیه لیگ اروپا و لیگ کنفرانس اروپا 

با قهرمانی لیورپول در مسابقات لیگ کاپ، تیم ششم جدول سهمیه حضور در دور پلی‌آف لیگ کنفرانس اروپا را دارد. با این حال، اگر قهرمان اف‌ای کاپ از پیش سهمیه اروپایی داشته باشد (منچستریونایتدِ قهرمان در جایگاه ششم باشد)، فرصت حضور در لیگ کنفرانس به تیم هفتم تعلق می‌گیرد. در صورت قهرمانی منچستریونایتد در اف‌ای کاپ و پایان رساندن لیگ برتر خارج از 7 تیم برتر، تیم هفتم دیگر شانسی برای حضور در رقابت‌های اروپایی ندارد و سهمیه لیگ کفرانس به جایگاه ششم تعلق می‌گیرد. قهرمانی استون ویلا در لیگ کنفرانس تاثیری در سهمیه‌های لیگ برتر نخواهد داشت. 

بازی‌های آینده منچستریونایتد: کریستال پالاس (خارج از خانه)، آرسنال (خانه)، نیوکاسل (خانه)، برایتون (خارج از خانه) بازی‌های آینده چلسی: ناتینگهام فارست (خارج از خانه)، برایتون (خارج از خانه)، بورنموث (خانه) بازی‌های آینده نیوکاسل: برایتون (خانه)، منچستریونایتد (خارج از خانه)، برنتفورد (خارج از خانه)

از دست ندهید ????????????????????????

رضا عنایتی: دیگر مهاجمی مثل من پیدا نمی‌شود واکنش به گل شهاب زاهدی: پله هم نمی‌توانست این گل را بزند! سرمربی اینتر: طارمی بازیکن بزرگی است و از داشتنش خوشحالیم اضافه شدن کارلو آنچلوتی به حلقه شادی بازیکنان رئال مادرید / فیلم

دیگر خبرها

  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • وضعیت سهمیه‌های اروپایی لیگ برتر؛ منچستریونایتد و چلسی چه سرنوشتی دارند؟
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا به قطر: اگر رهبران حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفتند، آن‌ها را بیرون کنید