Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد نیوز – گروه استان‌ها: بررسی های زمین شناسی بختگان که از چندی پیش شروع شده اطلاعات مختلفی از وضعیت این دریاچه در بخش های مختلف زمین شناسی در اختیار محققان قرار خواهد داد.

ازجمله این اطلاعات تعیین جنس و ویژگی رسبوات دریاچه، تعیین محیط رسوبی، بررسی  تغییرات اقلیمی و … است.

مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور(مرکز شیراز) از آنالیز بستر دریاچه بختگان تا عمق ۱۲ متری خبر داد و به امتداد نیوز گفت: این مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور ( مرکز شیراز) با خشک شدن و بی رمق شدن پهنه های آبی استان فارس، به منظور مدیریت منابع آب و تصمیم سازی بنیادی ارگانهای مرتبط، پروژه های تحقیقاتی – کاربردی،  بررسی دیرینه دریاچه شناختی دریاچه طشک و بختگان را در دستور کار خود قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طهمورث یوسفی ادامه داد: دریاچه بختگان و طشک به دلیل اهمیت اکوسیستم های پیرامونی و کاهش شدید آب دریاچه، وجود پهنه ها و گنبدهای نمکی، وجود سازندهای زمین شناسی فوق بازیک و فعالیتهای معادن فلزی و غیرفلزی اطراف دریاچه در اولویت مطالعات زمین شناسی زیست محیطی مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه جنوب کشور (شیراز) قرار گرفته اند.

وی افزود: هدف از انجام مطالعات دریاچه های طشک و بختگان، بررسی و مطالعه مواردی از قبیل تعیین جنس و ویژگی های رسوبات دریاچه، تغییرات ژئوشیمیایی عناصر و نسبت آن در بازه زمانی مشخص ، تعیین محیط رسوبی، تغییرات میزان مواد آلی، روند تکامل شورابه، تعیین سن رسوبات و تعیین نرخ رسوب گذاری و بازسازی اقلیم دیرینه است.

پارک ملی و پناهگاه حیات وحش بختگان در ۷۰ کیلومتری غرب نی ریز فارس قرار گرفته است. دریاچه های طشک و بختگان یکی از بزرگترین و پرآب ترین دریاچه های کشور محسوب می شوند که در سالهای پرباران گسترش یافته و به هم می پیوندند.

بختگان اولین بار در سال ۱۳۴۷ به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد و سپس در سال ۵۴ به عنوان پناهگاه حیات وحش و در سال ۱۳۷۴ بخشی از آن شامل مجموعه دریاچه های بختگان، طشک و تالابهای موجود در ورودی زهکشها به انضمام ارتفاعات شمال دریاچه بختگان به عنوان پارک ملی تعیین شد.

یوسفی با اشاره به اینکه با مطالعه محیط رسوبی و نسبت عناصر خاص می توان به نوسانات سطح آب و دوره های خشکسالی و تر سالی پی برد، اظهار کرد: علاوه بر این با مطالعه کانی های رسی می توان به تغییرات اقلیم پی برد.

مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب کشور(مرکز شیراز) اظهار کرد: در این راستا برداشت سطحی و زیرسطحی رسوبات دریاچه  طشک و بختگان انجام گرفت، چنانکه در دریاچه طشک  ۲۳ گمانه تا عمق ۱۲ متری حفر و ۲۲۱ نمونه برداری از مغزه های حفاری شده برداشت و  تحت آزمایش ICP  ( ۴۳ عنصری)  قرار گرفت.

وی گفت: طی سال  ۹۶ دریاچه بختگان نیز مورد بررسی قرار گرفته که در این راستا ۳۰ گمانه با متراژ بین سه تا هشت مترکه از مجموع مغزه ها ۴۰۰ نمونه جهت تجزیه شیمیایی و ICP  برداشت شده و تعداد ۸۰۰ رسوب سطحی و ۳۵ نمونه آب در سه فصل مختلف جهت تجزیه های مختلف شیمیایی برداشت شده است.

یوسفی افزود: مطالعات دریاچه طشک و وضعیت غلظت عناصر و پارامترهای زیست محیطی و نقشه پراکندگی عناصر زیر سطحی و روسطحی آن تهیه و نتایج آن منتشر شده و مطالعات دریاچه بختگان بالغ بر ۹۰ درصد برداشت میدانی و ۱۰۰ درصد آماده سازی نمونه های برداشت شده انجام و در مرحله آزمایشگاهی و دفتری است.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۷۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علاقمندان به سینمای مستند و همکاری با مرکز گسترش می‌توانند از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با ورود به سامانه ثبت طرح درdefc.ir (بخش تولید) طرح خود را ثبت کنند.

پیگیری وضعیت بررسی طرح‌ها و نتایج در سامانه مرکز و صفحه شخصی امکانپذیر است.

اولویت‌های مرکز گسترش در حمایت آثار به شرح زیر است:
خانواده و جمعیت
محیط زیست، مدیریت انرژی، حیات وحش
طرح مسائل اجتماعی، پرسشگری، مطالبه‌گری
پیشرفت و تولید در کشور

انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مقاومت فلسطین

بدیهی است طرح‌هایی که در قالب این اولویت‌ها نباشند اما با معیارهای تولید و حمایت در مرکز گسترش همخوانی داشته باشند، فرصت ساخت را به دست خواهند آورد.

همچنین طرح‌هایی که دارای دمو باشند، در اولویت بررسی قرار خواهند گرفت.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901614

دیگر خبرها

  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • تجمع اعتراضی متقاضیان نهضت ملی مسکن مقابل استانداری
  • اعتراض مردم به روند کند ساخت طرح ۸۱۰۰ واحدی
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!