Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی درج خبری با عنوان «تا شکایت نکنید، پلیس فتا حواسش نخواهد بود!»، پلیس فتا جوابیه‌ای ارسال کرد که وفق قانون عینا درج می‌گردد.
به گزارش «تابناک»، متن این جوابیه که در آن به فقدان تعریف قانونی «جرایم مشهود در فضای مجازی» تصریح دارد و مشتمل بر 3 بند است، بدین شرح است:
تامین امنیت فضای مجازی و مقابله با جرایم آن اصلی‌ترین وظیفه پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تصویب قانون جرایم رایانه ای در سال 1388قانون گذار محترم با هدف حفظ حریم خصوصی و رعایت حقوق شهروندان در فضای مجازی هرگونه واکنش به جرایم سایبری را منوط به صدور دستور مقام محترم قضایی نموده است. بنابراین هر گونه اقدامی از سوی ضابط در فضای مجازی وفق ماده 670 قانون آیین دادرسی کیفری(بخش آیین دادرسی جرایم رایانه‌ای) مستلزم اخذ دستور مقام قضایی بوده و به دلیل عدم وجود نص صریح قانونی مبنی بر تعریف جرایم مشهود در فضای مجازی امکان هر گونه اقدامی قبل از اخذ دستور قضایی میسر نمی‌باشد.
لذا در پاسخ به خبر منتشر شده در سایت تابناک در مورخ 26/07/96 با تیتر" تا شکایت نکنید، پلیس فتا حواسش نخواهد بود"، بیان مطالبی در راستای تنویر ذهن افکار عمومی جامعه به شرح ذیل ضروری است:
1- پلیس فتا ناجا با نگرش به مقتضیات و ویژگی‌های خاص فضای سایبر نسبت به ایجاد مرکز فوریت‌های سایبری با هدف ارتباط شهروندان با پلیس فتا به صورت شبانه‌روزی اقدام نمود تا شهروندان عزیز بتوانند گزارشات و مشکلات خود را مطرح و راهنمایی های لازم را اخذ نمایند.
2- بیان مطلبی با عنوان "تا شکایت نکنید پلیس فتا حواسش نخواهد بود" از دو دیدگاه قابل بررسی است؛ بدین نحو که نخست به دلیل لزوم رعایت حریم خصوصی و حقوق شهروندی که در قوانین و مقررات موضوعه کشور علی‌الخصوص قانون اساسی مورد حمایت و تاکید قانون گذار قرار گرفته است، در برخی جرایم رسیدگی به موضوعات نیازمند طرح شکایت از سوی شاکی خصوصی بوده و در حوزه جرایم عمومی، پلیس فتا با رصد و پایش مستمر فضای مجازی ضمن رعایت حریم خصوصی و احترام به حقوق شهروندی به محض برخورد با جرایم مذکور مراتب را به مقام محترم قضایی گزارش و حسب دستورات صادر شده اقدامات لازم را به انجام می‌رساند.
3- با امعان نظر به لزوم احراز هویت اصلی شاکی (فرد مدعی سوء استفاده از هویت ایشان) برای بررسی صحت و سقم موضوع مطروحه و ارائه ادله و مدارک مستند و مستدل هر گونه اقدامی از سوی پلیس قبل از طی فرآیند مذکور و صدور دستور مقام قضایی میسر نمی‌باشد.
 در پایان باید خاطر نشان نمود پلیس فتا با تمام توان و امکانات برای تامین امنیت فضای سایبر کشور از بدو تاسیس تا کنون از هیچ کوششی فروگذار نبوده است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۳۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح در فضای مجازی

رئیس پلیس فتای فراجا از آغاز طرح عملیاتی این پلیس برای برخورد با تبلیغ‌کنندگان فروش سلاح و مهمات و ترویج‌کنندگان خشونت در فضای مجازی در سال جاری خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار وحید مجید؛ رئیس پلیس فتا اظهار کرد: همزمان با آغاز سال 1403 و در راستای پاک‌سازی و ارتقای امنیت فضای مجازی دو طرح عملیاتی ویژه پلیس فتا علیه تبلیغ‌کنندگان و فروشندگان سلاح، مهمات و اقلام ممنوعه و همچنین مقابله با پدیده ترویج خشونت و اراذل و اوباش در فضای سایبر در حال اجراست.

وی ادامه داد: در این راستا 34 کارگروه ویژه عملیاتی و اطلاعاتی در خصوص  رصد تارنماهای مجرمانه و شناسایی مجرمان این دو حوزه که همواره پاک‌سازی و امنیت آن مورد درخواست هموطنان است، شروع به اجرای طرح کردند.

کنکور زیر ذره‌بین پلیس فتا از ثبت‌نام تا آزمون

سردار مجید بیان کرد: بر اساس تجزیه، تحلیل و رصدهای صورت‌گرفته در فضای مجازی بیش از 90 درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح، مهمات، افشانه و شوکر الکتریکی صرفاً یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری برای کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب می‌شود و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچ‌گونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و... را به درخواست‌کنندگان واگذار نخواهند کرد.

رئیس پلیس فتای فراجا با تأکید بر عزم جدی پلیس فتا در برخورد با این دو پدیده مخل امنیت و آرامش در فضای مجازی، از کاربران خواست ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاک‌سازی فضای مجازی در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را به پلیس فتا گزارش کنند.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۲هزار صفحه فروش سلاح در فضای مجازی
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات
  • اجرای طرح برخورد با فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی
  • کلاهبرداری از مالباخته در فضای مجازی
  • آغاز عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح در فضای مجازی
  • عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح و مهمات
  • عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح و مهمات در فضای مجازی