Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق انجمن علمی روانپزشکان ایران با اشاره به ارتباط مستقیم اختلالات روانپزشکی و سرطان، گفت: فرد مبتلا به سرطان و خانواده‌ آن نیز به دلیل بیماری به میزان زیادی احتمال اختلالات روانی در آنها وجود دارد بنابراین توجه به رفع مشکلات روانشناختی این افراد بسیار ضرورت دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر احمد جلیلی در آستانه برگزاری کنفرانس سرطان غرب آسیا در ارتباط با اختلالات روانپزشکی و سرطان، اظهار کرد: در سال‌های گذشته موضوع ارتباط اختلالات روانپزشکی و سرطان در دنیا مطرح شده است و امروزه این موضوع به صورت جدی‌تری مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عوامل متعددی در بروز سرطان و ایجاد آن در جوامع مختلف نقش دارد و بیماری‌های مربوط به روان و استرس نیز از جمله این موارد به شمار می‌رود.

رئیس سابق انجمن علمی روانپزشکان ایران به موضوع بروز اختلالات روانپزشکی پس از ابتلا افراد به سرطان اشاره کرد و گفت: احتمال بروز اختلالات روانپزشکی در افراد مبتلا به سرطان و خانواده آنها زیاد است، بنابراین توجه به رفع مشکلات روانشناختی این افراد بسیار ضرورت دارد.

جلیلی اضافه کرد: در علم روانپزشکی اعتقاد بر این است که بین روان و جسم نوعی وحدت و ارتباط وجود دارد. به‌طـوری کـه عوامـل روانشناختی در پیدایش تمام بیماری‌های جسمی نقش بسزایی دارند. این تاثیر در ارتباط با انواع سرطان‌ها نیز تـا حـدودی مـد نظـر قرار دارد.

وی گفت: استرس‌‌‌‌‌‏ باعث افزایش ترشح استروئیدی به‌نام کورتیزول رادر بدن می‌شود، البته کورتیزول در کوتاه مدت برای بدن مفید است اما بالا بودن میزان آن در دراز مدت به بدن آسیب می‌‌‌‌‌‏رساند و باعث سرکوب سیستم دفاعی بدن می‌شود.

این روانپزشک تصریح کرد: سرکوب سیستم دفاعی بدن‌‌‌‌‌‏ موجب اختلال در نابودی سلول‌‌‌‌‌‏های سرطانی شده و خطر ابتلا به انواع سرطان‌‌‌‌‌‏ها را افزایش می‌‌‌‌‌‏دهد. بنابراین استرس سطح ایمنی بدن را برای ابتلا به انواع بیماری از جمله سرطان پایین می‌آورد.

جلیلی خاطرنشان کرد: آلودگی هوا، پارازیت، ورود مواد سرطانزا به محیط زیست نیز از دیگر عوامل ابتلا به سرطان به شمار می‌رود و برای کاهش سرطان در کشور باید همه این عوامل را مدنظر قرار داشت.

بر اساس این گزارش، کنفرانس بین المللی سرطان غرب آسیا به مدت سه روز در روزهای 9 الی 11 آذرماه با هدف تبادل آخرین اطلاعات در مورد پیشگیری و درمان سرطان با محوریت پیشگیری، علوم پایه، مدیریت درمانگاه‌های سرطان و تشخیص اولیه در برنامه‌های مختلفی همچون پنل‌های تخصصی، کارگاه های آموزشی و سخنرانی‌های کلیدی از اساتید مطرح داخلی و خارجی در هتل ارم تهران برگزار می‌شود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۴۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با بیان اینکه بروز علایم مسمومیت با الکل‌های حاوی متانول زمانبر است، گفت: مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می‌شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت‌های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و یا سایر الکل‌های سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم‌ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می‌شود؛ بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • آلومینیومی‌ها در کنار کودکان مبتلا به سرطان
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟