Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ جواد حدادنیا روز دوشنبه در هفتمین همایش ملی بزرگداشت بیهقی در سبزوار افزود: این کتاب تاریخی متعلق به تمامی جامعه جهانی است و ثبت آثار فرهنگی نقش مهمی در پاسداری از سرمایه های معنوی کشور دارد.
وی ادامه داد: ابوالفضل بیهقی به عنوان پدر نثر فارسی، نقش مهمی در ایجاد و ماندگاری زبان فارسی دارد و نامگذاری یک روز در تقویم سالیانه کشور در انتظار تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حدادنیا افزود: مهم ترین ویژگی کتاب تاریخ بیهقی، حقیقت گویی است که بدون هیچ ترس و واهمه ای موضوعات مختلف را بیان کرده است.
رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در ایران نیز در این همایش گفت: ابوالفضل بیهقی پدر نثر فارسی، شخصیت مشترک میان کشورهای فارسی زبان سطح منطقه است و وجود این شخصیت تاریخی، پیوند عمیقی از لحاظ فرهنگی میان کشورهای ایران و افغانستان ایجاد کرده است.
شفیق شرق افزود: برگزاری مراسم بزرگداشت، نقش مهمی در شناسایی ابعاد مختلف شخصیت ابوالفضل بیهقی به جهانیان دارد و کشورهای فارسی زبان باید هرساله در روز اول آبان ماه مراسم بزرگداشت پدر نثر فارسی را برگزار کنند.
وی با اشاره به تاثیرگذاری کتاب تاریخ بیهقی در ایجاد وحدت میان کشورهای افغانستان و ایران، گفت: این 2 کشور دارای فرهنگ و تاریخی مشترک هستند و در تاریخ زبان و ادبیات فارسی، دانشمندان و شخصیت های ادبی بزرگی در کشورهای افغانستان و ایران وجود دارند.
رایزن فرهنگی سفارت افغانستان گفت: با برجسته سازی نقاط مشترک فرهنگی میان کشورهای فارسی زبان، توطئه کشورهای استکباری در ایجاد اختلاف بین این کشورها از بین می رود.
وی، پاسداری و حراست از فرهنگ دیرینه کشورها را مهم ترین عامل در جلوگیری از نابودی فرهنگ ها دانست و افزود: پاسداری نکردن از فرهنگ غنی ما، سبب می شود که کشورهای غربی و استعمارگر بر ما غلبه فرهنگی پیدا کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه اراک نیز گفت: تاریخ نگاری ایران اسلامی با نگارش ابوالفضل بیهقی آغاز می شود و این شخصیت ادبی با زبانی شیوا، تاریخ ایران را از مرحله حماسی به سمت شیوه داستانی سوق داده است.
ابوالفضل هری با بیان اینکه کتاب بیهقی روایتگری تاریخ زنده ایران است، افزود: فرهنگ ما با تاریخ نگاری ابوالفضل بیهقی وارد عرصه زمان شد که وی در آن تمامی رویدادهای دوران خود را به آیندگان منتقل کرده است.
وی ادامه داد: نثر بیهقی جدا از ویژگی های تاریخی صرف، به عنوان نثری زنده و پویا مورد توجه است و با مطالعه تاریخ بیهقی، صفحات تاریخ برای انسان زنده می شود چرا که ویژگی نمایشنامه ای بودن در این نثر دیده می شود.
هفتمین همایش ملی بزرگداشت بیهقی از امروز به مدت 2 روز با حضور رایزنان فرهنگی کشورهای افغانستان و تاجیکستان و شماری از اعضای هیات علمی دانشگاه ها و اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سبزوار در حال برگزاری است.
ابوالفضل بیهقی تاریخ نگار قرن پنجم هجری قمری و نگارنده کتاب تاریخ بیهقی، از مورخان دوره غزنوی است که در سال 385 قمری در قریه حارث آباد بیهق (سبزوار امروزی) متولد شد.
وی بعد از کسب فضایل به دیوان رسایل محمودی راه یافت و در خدمت خواجه بونصر مشکان به کار پرداخت و در خدمت سلاطین غزنوی به سر برد که تا عصر عزالدوله عبدالرشید در سال 440 قمری نیز چندی صاحب دیوان بود اما به تهمت حاسدان گرفتار، معزول و محبوس شد. بیهقی بعد از رهایی از زندان باقی عمر را در انزوا بسر برد و در سال 470 هجری قمری درگذشت.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۸۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، محسن معصوم علیزاده در گفتگویی با اعلام این خبر افزود: به دنبال اجرای این طرح، امروز در هنگام خاک برداری، قسمتی از یک اثر تاریخی در محدوده میدان امام همدان نمایان شد که به صورت موقت ادامه اجرای کار متوقف شده است.

معصوم علیزاده گفت: تیم کارشناسی بررسی ابعاد مختلف این اثر تشکیل شده است تا هرچه زودتر نسبت به انجام مراحل کاوش و ادامه روند اجرای طرح تصمیم‌گیری شود.

وی اضافه کرد: تصمیم داریم در صورت کشف اثر تاریخی، از آن به عنوان بک ظرفیت گردشگری برای شهر همدان استفاده کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان خاطرنشان کرد: در کنار انجام کاوش، نمی‌خواهیم جلوی اقدامات عمرانی شهر گرفته شود و تلاش داریم کارهای عمرانی شهر ادامه داشته باشد.

وی با اعلام اینکه همدان یکی از تاریخی‌ترین شهرهای ایران است و باید آثار تاریخی آن حفظ شود، اظهار داشت: همانطور که در همه نقاط استان از میراث فرهنگی حفاظت می‌شود، ناظران یگان حفاظت میراث فرهنگی بر این طرح نیز توجه ویژه دارند تا از هرگونه آسیب و دخل و تصرف در آن جلوگیری شود.

وی یادآور شد: هنوز ابعاد مختلف این اثر شناسایی نشده و در نخستین فرصت نسبت به کاوش آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با بیان اینکه بارها به شهرداری و شرکت‌های خدمات رسان اعلام شده که با هر کنده‌کاری در همدان احتمال برخورد به آثاری وجود دارد و شواهد باستان‌شناسی در این شهر فراوان است ادامه داد: در محدوده میدان امام خمینی(ره)، با توجه به سایت‌موزه‌ای که در این محوطه پیدا شده، ممکن است در هر خیابان نزدیک آن، به آثاری باستانی برخورد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه پیدا شدن این بنا را یک ظرفیت مناسب گردشگری برای شهر همدان می‌دانیم که می‌توان در پیاده‌راه باباطاهر هم شاهد یک سایت موزه شبیه میدان امام(ره) بود و با پوشش شیشه‌ای در معرض دید عموم قرار داد، افزود: این موارد باید بررسی شود و باستان‌شناسان ما جلساتی برگزار کنند و به موارد لازم برسند که تاکید این است، قابلیت یک سایت موزه کوچک در ابتدای باباطاهر وجود دارد.

لازم به ذکر است، عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان به میدان مرکزی شهر همدان، دوشنبه هفته گذشته (۱۰ اردیبهشت) با یکصد میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی و گردشگری دارد که بیش از یک‌هزار مورد آن ثبت ملی شده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903264

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • برنامه‌های هفته میراث‌فرهنگی؛ از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از کنشگران فرهنگی
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • مصائب فلسطینیان خواهد گذشت، اما چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در تاریخ ثبت می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند