Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@11:43:01 GMT

نوشیدنی‌های انرژی‌آور یا مرگ‌آور؟

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۸۹۳۰

امروزه جوانان به خصوص آن دسته از افراد که به باشگاه های ورزشی می‌روند، روزانه ممکن است از نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای تامین انرژی بدنشان در هنگام ورزش استفاده کنند. اما سوالی که در این جا بوجود می‌آید این است که آیا این انرژی بوجود آمده از این نوشیدنی‌ها می‌تواند برای بدن مضر باشد؟ به گفته متخصصان این نوشابه‌ها که مدتی است در میان جوانان بیشتر از قبل پر طرفدار شده است، خطرات جدی را را با خود به همراه دارد و حتی ممکن است باعث مرگ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : دکتر محمدحسین عزیزی، رئیس انجمن صنایع غذایی کشور بیان کرد: نوشابه‌ها یکی از پرمصرف‌ترین و البته مضرترین نوشیدنی‌های دنیا محسوب می‌شوند. نوشیدنی‌های انرژی‌زا مشابه نوشابه‌های گازدار هستند اما با این تفاوت که می‌توان به جرات گفت چندین برابر از نوشابه‌های معمولی مضرتر هستند. همانطور که از نام نوشیدنی‌های انرژی زا پیداست این دسته از محصولات مواد انرژی‌زای بالایی را دارا هستند.

به گزارش جام جم آنلاین، وی افزود: میزان شکر و کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها چندین برابر بیشتر از نوشابه‌های معمولی است. پوسیدگی دندان‌ها، چاقی، سوء تغذیه، تاثیر منفی بروی کلیه‌ها، پیری زودرس پوست و تخریب استخوان‌ها از جمله مضرات نوشابه‌های معمولی است. حال تصور کنید افزودنی‌های داخل نوشیدنی‌های انرژی‌زا چندین برابر بیشتر از حد معمولی آن است بنابراین شدت عوارض نام برده نیز بیشتر است.

این متخصص در پاسخ به این پرسش که آیا این نوشیدنی‌ها واقعا انرژی‌زا هستند، گفت: این نوشیدنی‌ها به دلیل شکر و کافئین بسیار زیاد یک انرژی موقتی را در افراد پدید می‌آورد، افراط در مصرف آن‌ها رفته رفته دیگر نه تنها انرژی را در بدن تولید نمی‌کند بلکه موجب به وجود آمدن مشکلات جدی برای سلامتی می‌شود.

عزیزی، نوشابه‌های شیرین را مهمترین عامل چاقی دانست و گفت: مضرات نوشیدنی‌های گازدار و انرژی‌زا تمامی ندارد. فشار خون بالا که یک عامل خطرزا برای بیماری قلب و عروق است با مصرف این دسته از نوشیدنی ممکن است این بیماران دچار حملات قلبی و مغزی شوند. به علاوه اختلال در هضم غذا، افزایش خطر سکته، پوکی استخوان، افزایش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده و افزایش احتمال ابتلا به سنگ‌های کلیوی از دیگر خطراتی است که درکمین مصرف کنندگان نوشیدنی‌های گازدار و انرژی زاست.

رئیس انجمن صنایع غذایی کشور اظهار کرد: این نوشیدنی‌ها گرچه حاوی انرژی است، اما به طور خالص از کافئین و شکر تشکیل شده‌ و در واقع این انرژی به بدترین شکل موجود برای افراد تولید می‌شود. کافئین موجود در این دسته از نوشیدنی‌ها باعث می‌شود که خواب افراد دچار اختلال شود و به عبارتی درگیر بی خوابی‌های شبانه شوند. همچنین بالا رفتن ضربان قلب یکی از مهم‌ترین خطرات انرژی‌زاها تلقی شده و افرادی که روزانه آنها را مصرف می‌کنند به شدت در معرض سکته‌های قلبی قرار دارند.

وی متذکر شد: مواد موجود در ترکیب نوشیدنی‌های انرژی‌زا فشار خون و ضربان قلب را افزایش می‌دهند، در نتیجه مصرف آنها در حین انجام فعالیت‌های ورزشی فشار خون و ضربان قلب ورزشکاران بالا می‌برد، لذا به هیچ عنوان به ورزشکاران توصیه نمی‌شود که این دسته از نوشیدنی‌ها را مصرف کنند چرا که در صورت مصرف بیش از اندازه آنها افراد درگیر عوارض قلبی و عروقی از جمله انواع بی نظمی در ضربان قلب، ایست ناگهانی قلبی و سکته‌های قلبی و مغزی شود.

عزیزی هشدار داد: نوشیدنی‌های انرژی‌زا بیشتر برای افرادی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند تهیه شده است چرا که اگر پس از مصرف آنها ورزش صورت گیرد خطرات آن به حداقل می‌رسد. البته ناگفته نماند متخصصان به هیچ عنوان این دسته از نوشیدنی‌های گازدار و انرژی‌زا را به هیچ کدام از افراد توصیه نمی کنند.

رئیس انجمن صنایع غذایی کشور در پایان خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود این نوشابه‌ها را با شکم خالی مصرف نکنید. مصرف نوشیدنی‌های گازدار و انرژی‌زا هفته‌ای یکبار مشکل خاصی را برای افراد به وجود نمی‌آورد اما باز هم به مردم تاکید می‌شود بهتر است به کلی دور این دسته از نوشیدنی‌ها خط قرمز بکشند.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت تامین انرژی با صنایعی دارای حداکثر بهره‌وری در روند مصرف است

وزیر صنعت، معدن و تجارت صرفه‌جویی، بهره‌وری و احداث نیروگاه‌های خود تامین را دو برنامه اصلی وزارت صمت در حوزه انرژی اعلام کرد و گفت: به صنایع اعلام کرده‌ایم که اولویت در تامین انرژی با واحدهایی است که در روند مصرف حداکثر بهره‌وری را ایجاد کنند و تلاش شده در این زمینه شرکت‌ها را حمایت کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی‌آبادی درباره اهمیت راه‌اندازی واحدهای راکد همچنین تامین انرژی این واحدها از سوی وزارت نفت و نیرو اظهار کرد: در این زمینه نیازمند گفت‌وگوی ملی هستیم، به دلیل پایین‌بودن قیمت انرژی در ایران بهره‌وری در مصرف انرژی بسیار پایین است بنابراین آنچه که در زمینه انرژی تولید می‌کنیم باید بیشتر از آن بهره‌وری صورت بگیرد.

وی افزود: به صنایع اعلام کرده‌ایم که اولویت در تامین انرژی با صنایعی است که در روند مصرف حداکثر بهره‌وری را ایجاد کنند بنابراین یکی از شاخص‌هایی که دنبال می‌کنیم بهره‌وری در مصرف انرژی است و تلاش کرده‌ایم در این زمینه شرکت‌ها را حمایت کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که در سال گذشته تولیداتی با مصرف انرژی کمتر داشته‌ایم و در زمینه بهره‌وری انرژی توفیقاتی به‌دست آوردیم، گفت: به صنایع اعلام کرده‌ایم اگر کمک کنند تامصرف انرژی کم شود، انرژی صرفه‌جویی‌شده را به خودشان اختصاص می‌دهیم، در دولت هم بین دستگاه‌ها نشست‌های تخصصی بسیاری برگزار کرده‌ایم اما هنوز نتایج قطعی آن مشخص نشده اما آن را پیگیری می‌کنیم.

وی درباره برنامه وزارت صمت برای تامین انرژی واحدهای صنعتی خاطرنشان کرد: به دنبال راه‌اندازی واحدهای تولیدی راکد هستیم و در شهرک‌های صنعتی در حال ایجاد شهرک‌های انرژی هستیم؛ در تلاش هستیم واحدهای صنعتی برای تامین انرژی خود بهره‌ور شوند، بنابراین در حال حاضر نیز یکی از فولادسازان در حال احداث یک واحد هزار مگاواتی تولید برق است که دو واحد آن راه‌اندازی شده و واحد سوم آن نیز به زودی راه‌اندازی می‌شود.

علی‌آبادی ادامه داد: در سمنان دو واحد اضافه کرده‌ایم و در تدارک راه‌اندازی یک واحد دیگر هستیم که این واحدها گاز مصرف نمی‌کنند بنابراین وزارت صمت در حوزه انرژی برنامه‌های جامعی دارد اول صرفه‌جویی و بهره‌وری و دوم احداث نیروگاه‌های خود تامین، دولت نیز به‌صورت عام در حال توسعه تولید انرژی و برق است و نیروگاه‌ها در حال افزایش است و فکر می‌کنم امسال نسبت به گذشته عملکرد بهتری خواهیم داشت.

منبع: فارس

کد خبر 749288

دیگر خبرها

  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی
  • پتانسیل ایران در استخراج رمزارز از گاز فلر
  • اولویت تامین انرژی با صنایعی دارای حداکثر بهره‌وری در روند مصرف است
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟