Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@12:50:20 GMT

چرا از اذیت و ظلم به خود دست برنمی داریم؟

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۷۷۲۰

چرا از اذیت و ظلم به خود دست برنمی داریم؟

شاید لیاقت آنچه را که از خدا می خواهیم نداشته باشیم و اگر بدهد پا به همه چیز بزنیم و یا پا بشکند و بعد آن نتوانیم به درستی راه برویم!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اوشیدا؛ ما نه رب هستیم و نه مدبر، تدبیر امر به دست دیگری است و ما باید به وظیفه خود عمل کنیم و دست از تدبیر برای دیگران برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



هستند فعالین و مسئولین به اصطلاح دلسوز که برای همه زمانها و مکانها نسخه های به زعم خود بی نقص ارائه میدهند لکن در انجام وظیفه خود در خان اول مانده اند و حتی هنوز همان خان اول را ندیده و نشناخته اند.

ای کاش میدانستیم که چاره شهر ما در یک چیز منحصر است و آن این است که تکلیف را تشخیص دهیم و بدانیم که چه کاری را باید انجام دهیم و چه کارایی خیر.

بعضا دیده می شود برخی افراد با نقاب های مختلف و عناوین خود ساخته سخت به دنبال نقد عملکرد مسئولین و افرادی هستند که مردم و انجام وظیفه برایشان از همه کس و همه چیز مهمتر است و این نوع عملکرد با چارچوب ذهنی این عزیزان همیشه ناراضی تطبیق ندارد و آن را تهدیدی برای خود می دانند و احساس حقارت می کنند و این احساس به صورت نقد ها غیر منصفانه و قضاوت های نا صحیح بروز و ظهور می کند.
در عرصه سیاسی و اجتماعی اخلاق از اهمیت بالایی برخوردار است، شاید سوال شود چرا؟!

برای پاسخ به این سوال کافیست به فرمایشات امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام مراجعه کنیم که در جایی فرمودند:« مردم به امرای خود شبیه ترند تا به پدر و مادر های خود» (تحف العقول / ص۲۰۸).

این نشان می دهد که نقش تربیتی و اخلاقی مسئولین جامعه از چه درجه اهمیتی برخوردار است و متاسفانه در افکار عمومی و حتی بین مسئولین جامعه توجه چندانی به این موضوع نمی شود.

برخی از مسئولین و خواص شهر ما نقش مربی اخلاقی جامعه را برای خود متصور نیستند.

به نظر نگارنده حتی کسانی که مسئول سیاسی نیستند ولی در معرض مسئولیت هستند، مانند لیدرهای سیاسی و ریش سفیدان جامعه و ... نیز باید این نقش مربی اخلاق را برای خود قائل باشند، این مهم هنوز بین مسئولین ما جا نیافتاده است، و البته داشتن چنین انتظاری از مسئولین هم هنوز در میان مردم سیستان جا نیافتاده است، زیرا مردم هم باید بدانند که چقدر اخلاقی بودن و وظیفه شناس بودن یک مسئول در تربیت فرزندانشان تاثیر دارد.

متأسفانه برخی از این افراد تصور می کنند اگر بخواهند قبل از انتقاد و قضاوت مسئولین و افراد زحمت کش ابتدا خوبی ها و عملکرد مثبت او را بگویند دست به ریسک منفی و مضر برای خود زده اند و به اصطلاح میدان را از دست داده اند!

هر چند انتظار می رود که مسئولینی که با اعتقاد مشغول به انجام وظیفه هستند و از انجام تکلیف خود لذت میبرند در مواجه با این افراد از اصول اخلاقی و وظایف ذاتی خود عدول نکند لکن این نوع برخوردها و رفتارها فرصت نهادینه شدن انجام وظیفه برای مسئولین و دوری از حزب گرایی و فامیل گرایی را از جامعه خواهد گرفت.

به امید روزی که سیاست زدگی و طایفه گرایی و رسیدن به اهداف و عناوین پر زرق و برق مسئولیتی از این رهگذر جای خود را به رقابت در انجام وظیفه و خدمت به مردم دهد و مسیر توسعه سیستان در ید شایستگان قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۷۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است

علیرضا پناهیان در همایش سالیانه هیات‌های رزمندگان سراسر کشور گفت: وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین روز از همایش سالیانه مدیران هیئت‌های رزمندگان سراسر کشور با سخنرانی حجت الاسلام علیرضا پناهیان در مشهد مقدس دنبال شد.

علیرضا پناهیان با اشاره به نامگذاری سال 1403 از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: موضوعی که در این جلسه می‌خواهم درباره آن صحبت کنم این است که وظیفه هیئت نسبت به نامگذاری امسال که از سوی رهبر انقلاب انجام شده، چیست و هیئات چه برنامه‌هایی برای تحقق درست این شعار باید داشته باشند؟ همانطور که می‌دانید شعار امسال مشارکت مردم در اقتصاد و تولید است؛ این نامگذاری باعث می‌شود که کارهای اقتصادی مردمی شده و از دولتی بودن فاصله بگیرد. این موضوع کمک می‌کند تا نظام سرمایه داری به مانند کشورهای غربی در اقتصاد ایران حاکم نشود.

وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است

وی با اشاره به وجود یک مانع در مسیر مشارکت مردم در تولید گفت: با این حال، موضوع مشارکت مردم در تولید یک مانع جدی دارد و آنهم این است که مردم ما خیلی اهل مشارکت نیستند. در این بین، هیئت‌ها نقش مهمی دارند و باید تلاش کنند تا انگیزه مشارکت مردم در اقتصاد را تقویت کنند. اگر یک هیئت بگوید که من فقط سینه زنی می‌کنم و به شعار سال کاری ندارم، هیئت سکولار است. همانطور که شیعه انگلیسی کسی است که به مهمات جامعه توجه ندارد و فقط در یک گوشه می‌نشیند و سینه می‌زند. سوال اساسی این است که آیا هیئت باید کار اقتصادی بکند؟ خیر، منظور من این نیست که هیئت کار اقتصادی بکند، بلکه منظورم چیز دیگری است که در این جلسه آن را شرح خواهم داد.

این خطیب با طرح یک پرسش صحبت‌های خود را ادامه داد و گفت: چرا چندین سال است که رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی صحبت می‌کنند اما این موضوع شکل نمی‌گیرد؟ به نظرم، دلیل این موضوع این است که هنوز زندگی جمعی مومنانه مبتنی بر تعاون در بین مردم به وجود نیامده است؛ هیئت‌ها باید این مسئولیت مهم را به دوش بگیرند و نقص‌های گذشته را جبران کنند. مسجد نتوانست این نقش را ایفا کند اما هیئت ظرفیت نقش آفرینی در این زمینه را دارد، چرا که محبت اهل بیت را در دل خود دارد و در آن همه به محبت اهل بیت علیهم السلام چنگ می‌زنند.

پناهیان تاکید کرد: بنده تاکید می‌کنم که وظیفه هیئت در مواجهه با شعار امسال این است که فرهنگ کار جمعی را در فعالیت‌های اقتصادی جا بیندازد. دقت داشته باشید که هیئت فقط محل مناجات با خدا نیست، بلکه محل ارتباط گرفتن با یکدیگر است. باید فرهنگ زندگی مواساتی در هیئت‌ها تمرین شود و آن را ابتدا در بین خودشان و سپس در بین مردم جاری سازند. اگر این اتفاق رخ بدهد، اتفاق خوبی در موضوع مشارکت مردم در اقتصاد رخ خواهد داد.

وی با اشاره به منظومه فکری امامین انقلاب گفت: هنر حضرت امام این بود که مفاهیم مهم را به دل جامعه می‌آورد. مقام معظم رهبری نیز می‌فرمایند: مواسات یکی از مفاهیمی است که باید در جامعه بیاید. مواسات، وظیفه هیئت است. دقت داشته باشید که هیئت ستاد برگزاری مراسمات عزاداری و شادی نیست، بلکه محل ایجاد یک زندگی جمعی است. نباید هیئت را به مسجد و نماز جمعه تبدیل کنیم.  

جبلی: تحقق شعار سال را دنبال می‌کنیم

او ضمن برشمردن ویژگی‌های مدیر هیئت گفت: هیئت باشکوه آنی نیست که 10 هزار جمعیت در آن بیایند، بلکه آن هیئتی است که هزار نفر جمعیت در آن بیاید اما همه‌شان با هم زندگی کنند و رفیق باشند.  مدیر هیئت موفق کسی است که همه را با رفاقت در کنار خود می‌آورد. مدیر هیئت موفق کسی است که به مانند فرماندهان جنگ عمل می‌کند؛ با همه رفاقت می‌کند و نمی‌گذارد کسی ضعیف شود. مدیر هیئت باید شمع جمع باشد که اگر این چنین نبود، تکبر ورزیده است. هیئت باید بستر رفیق یابی، زندگی رفاقتانه و رفیق بازی جوانان باشد. اگر مدیر هیئتی نتوانست چنین چیزی را در هیئت خود پیاده کند، شکست خورده است. مدیر هیئتی که نتواند با افراد همکارش ارتباط رفاقتی بگیرد، مدیر هیئت نیست و باید جایش را به فرد دیگری بدهد.

وی در پایان گفت: خوشخبتانه هیئت رزمندگان از شبکه سراسری گسترده‌ای در کل کشور برخوردار است و باید از این ظرفیت به نفع جریان انقلاب استفاده کند. اهالی هیئت رزمندگان بیایند و فرهنگ کار تعاونی را در جامعه ایجاد بکنند. حرف من این است که امروز رسالت هیئتی‌ها جا انداختن زندگی تعاونی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دفاع از مردم حق و وظیفه شوراها است
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • انجام وظیفه در شورای شهر دشوار و دایره نظارت آن بسیار وسیع است
  • کابوس اونانا دست از سر یونایتد برنمی‌دارد! (عکس)
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • کارگران از ارزشمندترین اقشار جامعه هستند
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است
  • در جلسه رادان با اعضای جامعه مدرسین چه گذشت؟
  • رها کردن فضای عفاف و حجاب به ضرر همه جامعه است
  • تاکید امام جمعه پلدشت برنقش خطیر معلمان درتربیت نیروی انسانی