Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@08:30:56 GMT

مقابله با ایران، بهانه سفر تیلرسون

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۱۸۷۴۹

مقابله با ایران، بهانه سفر تیلرسون

تیلرسون در ریاض اعلام کرد امیدوار است که بحران میان عربستان و قطر حل شود تا قدرت شورای همکاری خلیج فارس حفظ شود.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا از ابتدای این هفته سفر خود را به چند کشور شامل عربستان، قطر و پاکستان شروع کرده است. او بعد از این سفر دوره‌ای، رهسپار سوئیس هم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه از کشور عربستان شروع شد، تیلرسون به محض حضور در ریاض در اولین نشست هماهنگی بین عربستان و عراق حضور پیدا کرد. بعد از آن هم با رهبران عربستان چون ملک سلمان دیدار کرد.

روزنامه «الاخبار» در گزارشی پیرامون محور دیدارهای تیلرسون و سران کشور عربستان می‌نویسد: «قرار بود در این سفر وزیر امور خارجه آمریکا به بحث حول بحران میان قطر و عربستان بپردازد. اما رویکرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا سبب شد که گفت‌وگوها بیشتر حول ایران شکل بگیرد.»

تیلرسون در ریاض اعلام کرد امیدوار است که بحران میان عربستان و قطر حل شود تا قدرت شورای همکاری خلیج فارس حفظ شود. این گزارش می‌افزاید: «به دلیل موقعیت دشواری که تیلرسون در دولت ترامپ دارد، ریاض امیدی ندارد که از طریق این مقام ارشد آمریکایی بتواند به راه‌حلی برای بحران قطر دست پیدا کند.»

دست خالی تیلرسون

مقصد بعدی وزیر خارجه آمریکا شهر دوحه بود. در این بخش از سفر و طی دیدارهای دیپلماتیک وی این مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد که عربستان و کشورهای محاصره‌کننده قطر اراده‌ای برای حل مشکل پیش‌آمده میان خود ندارند.

تیلرسون یکی از اهداف سفرش به کشورهای منطقه‌ای را مقابله با نفوذ ایران در منطقه اعلام کرده است. این موضوع که اکنون بعد از پیش گرفتن موضع اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص توافق‌نامه هسته‌ای ایران و کشورهای 1+5 معنی خاصی پیدا کرده است، در حالی صورت گرفت که تیلرسون در سفر به ریاض تلاش کرد تا حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق را به سمت عربستان جلب کند. اما بعد از ورود تیلرسون به قطر و موضع‌گیری درخصوص نیروهای بسیج مردمی عراق (حشدالشعبی) با موضع‌گیری بغداد مواجه شد.

در بیانیه‌ای که از سوی دفتر رسانه‌ای نخست‌وزیر عراق صادر شد، پاسخ تیلرسون مبنی‌بر اینکه گفته بود نیروهای حشدالشعبی بعد از خروج داعش از عراق باید به کشور خودشان (ایران) بازگردند، آمده است که این اظهارات مداخله در امور داخلی کشور عراق است. بلافاصله بعد از این بیانیه یک منبع آگاه در دفتر رسانه‌ای نخست‌وزیر عراق در مصاحبه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: «هیچ‌‌طرفی حق مداخله در امور داخلی عراق و تصمیم‌گیری‌ درباره عراقی‌ها را ندارد... . این عراقی‌ها هستند که در سرزمین عراق می‌جنگند و هیچ نیروی نظامی خارجی‌ای در عراق حضور ندارد.»

سفرهای خارج از برنامه

عباس اصلانی، روزنامه‌نگار و کارشناس مسائل بین‌المللی در خصوص دلایل سفر وزیر خارجه آمریکا به کشورهای منطقه‌ای این‌طور گفت: «دفتر وزیر خارجه آمریکا در برنامه‌ای که ماه‌های قبل برای سفر این مقام آمریکایی به کشورهای آسیایی مطرح کرد فقط مقصد را کشورهای پاکستان و هند اعلام کرده بود، اما این سفر با کشورهای قطر و عربستان شروع شد. دلیل این موضوع را می‌توانیم اهمیت جایگاه جلسه شورای همکاری خلیج‌فارس بدانیم. آمریکایی‌ها تلاش دارند که بحران میان قطر و کشورهای تحریم‌کننده حل شود.»

وی افزود: «به چند دلیل تیلرسون در این سفر به اهدافش در بهبود روابط میان قطر و عربستان دست پیدا نکرد؛ در وهله اول اینکه وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه‌های قبلی خود پیش از این سفر از قطر حمایت کرده بود که این موضوع باعث دلخوری عربستانی‌ها شده است. موضوع دیگر اینکه عربستان می‌داند میان تیلرسون و ترامپ اختلاف‌هایی وجود دارد. برای همین نقش میانجی‌گری تیلرسون مورد قبول ریاض واقع نشد.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: «به‌رغم تلاش آمریکا و تیلرسون برای حفظ جایگاه شورای همکاری خلیج‌فارس، این سفر وزیر خارجه آمریکا برای آمریکایی‌ها سفری بدون دستاورد ارزیابی می‌شد. همین موضوع هم سبب شد که آنها بعد از استراتژی خصمانه ترامپ علیه ایران، هدف اصلی از این سفر را مقابله با نفوذ ایران در منطقه اعلام کنند.»

تلاش برای مقابله با ایران

وی سپس گفت: «البته تیلرسون در این سفر بر اساس اهداف مقابله با نفوذ ایران در منطقه سعی کرد اقدام‌هایی را انجام دهد. نمونه بارز آن را می‌توانیم به تلاش آنها در ریاض اشاره کنیم، مبنی‌بر اینکه عراق را به ریاض نزدیک کنند. اما بلافاصله بعد از موضع‌گیری تیلرسون علیه نیروهای حشدالشعبی، بغداد نشان داد که مواضعش به سهولت به آمریکا نزدیک نخواهد شد

اصلانی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود تیلرسون ممکن است طی این سفر به عراق هم برود، آیا وزیر خارجه آمریکا قصد خاصی از این سفر دارد، اظهار داشت: «آمریکا در موضوع بغداد نگرانی‌های خاصی دارد که به موضوع رابطه میان اربیل و بغداد مربوط می‌شود. تیلرسون چه در این سفر دوره‌ای به عراق برود یا نرود، این موضوعات برای آمریکا حائز اهمیت است. آمریکایی‌ها از یک طرف در موضوع استقلال کردستان از مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان حمایت کرده‌اند و از طرفی در آستانه برگزاری همه‌پرسی حمایت خود را از اقلیم کردستان به شکل آشکار قطع کرده‌اند. در شرایط کنونی آمریکا می‌خواهد رابطه میان اربیل و بغداد را با محوریت عراق بهبود بخشد. این موضوع هم به دلیل دست برتری است که عراق در رابطه با اربیل به دست آورده است. به‌طور حتم آمریکا با کلیت همه‌پرسی و تجزیه کردستان عراق موافق است، اما می‌داند هم‌اکنون شرایط مهیا نیست. به همین دلیل هم تلاش می‌کند اقلیم کردستان را به بغداد نزدیک کند. بی‌شک سفر تیلرسون به بغداد هم در صورتی که اتفاق بیفتد با محوریت کردستان عراق و نزدیک کردن مواضع کردها به بغداد خواهد بود.»

اهمیت برجامی سفر

اصلانی در بخش دیگری از صحبت خود با اشاره به اینکه اهمیت این سفر بعد از اعلام موضع ترامپ درخصوص توافق هسته‌ای برجام دوچندان شده است، اعلام کرد: «تیلرسون در این سفر به دنبال ادامه سیاست همیشگی آمریکایی‌ها علیه ایران است. آنها همواره تلاش می‌کنند از طریق دیپلماسی فشار و اجبار به ایران فشار وارد کنند. تیلرسون در این سفر بخشی از اهدافی را که ترامپ هم به دنبالش است می‌خواهد محقق کند. اما همه سیاست‌های آمریکا در دولت ترامپ علیه ایران توسط این سفر محقق نخواهد شد و در آینده باید منتظر اقدام‌های دیگری از سوی آمریکا باشیم.»

تقویت جایگاه شورای همکاری خلیج فارس

با این حال سفر تیلرسون به قطر و عربستان با هدف تقویت جایگاه شورای همکاری خلیج فارس برای آمریکا دارای اهمیت زیادی بود که با اتمام این سفر می‌توان گفت این هدف محقق نشد و احتمال دارد که جلسه این شورا به دلیل بحران میان قطر و عربستان تا 6 ماه به تعویق بیفتد. بنابراین می‌توان تاکید کرد که در راستای فشار به ایران، تیلرسون طی سفرش به این منطقه چیزی عایدش نشده و در ادامه این سفر به کشورهای هند و پاکستان موضوعات دیگری مطرح خواهد شد که به ایران ارتباط پیدا نمی‌کند.

منبع:فرهیختگان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۸۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: پس از ماه‌ها سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز خاورمیانه، هزینه این رهگیری‌ها در حال افزایش است. به گفته رئیس تدارکات تسلیحات پنتاگون اقدامات برای از بین بردن سامانه‌های هوایی بدون خدمه اکنون بیش از ۱۰۰ هزار دلار برای هر شلیک هزینه دارد.

ویلیام لاپلانت معاون یکی از معاونان وزارت دفاع آمریکا این اظهارات را اوائل هفته جاری (میلادی) در کنفرانسی به میزبانی مرکز مطلعات استراتژیک و بین‌المللی مطرح کرد. او گفته تلاش‌های کنونی برای متوقف کردن پهپادهای شلیک شده از سوی شبه‌نظامیان حوثی در یمن بر موشک‌های پرهزینه ناوشکن‌های نیروی دریایی یا جت‌های جنگی متکی است. برچسب قیمتی فعلی خیلی گران تمام می‌شود.

از ماه اکتبر (مهرماه ۱۴۰۲)، نیروهای آمریکایی در دریای سرخ و خلیج عدن، پهپادها و موشک‌های تهاجمی یک طرفه حوثی‌ها را که از یمن شلیک می‌شوند سرنگون می‌کنند. تا اواسط دسامبر ۲۰۲۳ (آذرماه ۱۴۰۲)، بیش از سه دوجین (بیش از ۳۶ فروند) شلیک به سمت پهپادها انجام شد. در بهار امسال بیش از ۱۳۰ مورد شلیک صورت گرفته است.

ارتش ایالات متحده همه جزئیات مربوط به سلاح‌های مورد استفاده در این عملیات را به اشتراک نگذاشته است، اما موشک استاندارد ۲ (Standard Missile ۲) که یک موشک زمین به هوا با برد متوسط است به ازای هر شلیک ۲.۱ میلیون دلار هزینه دارد.

موشک‌های ۲.۱ میلیون دلاری استاندارد آمریکا برای مقابله با اهداف هوایی

بعد از ماه‌ها سرنگونی سیستم‌های کنترل هواپیماهای بدون سرنشین، این صورت حساب احتمالا بالاست و به تکاپوی پنتاگون برای پیدا کردن جایگزین‌های ارزان‌تر و کم‌هزینه‌تر کمک می‌کند.

یک موشک زمین به هوا با برد متوسط می تواند ۲.۱ میلیون دلار برای هر هزینه داشته باشد. شلیک کرد. پس از چندین ماه سرنگونی UAS، این صورتحساب احتمالاً بالاست و به تلاش‌های پنتاگون برای یافتن جایگزین‌های ارزان‌تر و کم‌هزینه کمک می‌کند.

سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین در حال افزایش است. دو هفته پیش، نیروهای ایالات متحده به اسرائیل و دیگر شرکای خود پیوستند و به سرنگونی حدود ۳۰۰ پهپاد و موشک تهاجمی یک طرفه شلیک شده توسط ایران و شرکای آن به سمت اسرائیل کمک کردند. اگرچه هیچ کشته‌ای در جریان این حمله گزارش نشد، اما آمریکا و متحدانش به جای فناوری یا سیستم‌های ارزان ضد پهپاد که لاپلانت امیدوار است به آن دست پیدا کند، چندین جت جنگنده اف ۱۵ ای، سیستم‌های موشکی پاتریوت و ابزارهای دیگر را به کار گرفتند.

ارتش آمریکا در مورد اینکه چه مهمات و چه تعداد هواپیما برای رهگیری حمله ایران استفاده کرده است، از جمله اینکه آیا خلبانی به فشار خون دچار شده است یا نه – صحبتی نکرده است، اما با توجه به انواع هواپیماها و کشتی‌های درگیر، احتمالاً موشک‌های متداول و رایج مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

لاپلانت می‌گوید هدف پنتاگون این است که هزینه‌های رهگیری پهپاد را به کسری از آنچه که تاکنون وجود دارد کاهش دهد. به گفته او وزارت دفاع به جایگزین‌هایی نیاز دارد که برای هر شلیک فقط ده‌ها هزار دلار یا تنها ۱۰ هزار دلار هزینه کند.

این اولین باری نیست که لاپلانت نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر و توسعه تسلیحات برای مقابله با سیستم‌های هوایی بدون سرنشین را مطرح می‌کند. در ماه‌های اخیر، او بارها در مورد نیاز به ساخت این سلاح‌ها «در مقیاس متناسب» با تمرکز بر یافتن سامانه‌های تسلیحاتی ارزان‌تر برای پاسخگویی به تعداد بالای رهگیری‌هایی که در خاورمیانه اتفاق می‌افتد، صحبت کرده است.

براساس گزارش یک نشریه دفاعی آمریکا (Taskandpurpose)، در حالی که برخی پهپادهای تجاری کوچک‌تر که به سلاح‌های جنگی تبدیل می‌شوند را می‌توان با سلاح‌های کوچک متداول منهدم کرد - مانند سلاح کوچک به‌ کار گرفته شده در اوکراین که ساخته شده از ۶ شش قبضه کلاشینکف است – پهپادهای بزرگ‌تر مانند پهپادهای شلیک شده از سوی ایران و حوثی‌ها به سلاح‌های گران‌تر و پیچیده‌تر نیاز دارند. نیاز به روش‌های گسترده‌تر و ارزان‌تر به‌عنوان توانمندی‌های تسلیحاتی بدون سرنشین و انبار این تسلیحات برای مقابله با چنین پهپادهایی به احتمال در آینده افزایش پیدا می‌کند.

اوکراینی‌ها از ۶ قبضه کلاشینکف برای منهدم کردن پهپادهای ساده‌تر استفاده می‌کنند

ایالات متحده روش‌های دیگری را امتحان می‌کند. در ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲)، ارتش ایالات متحده صدها هواپیمای کایوت سی دو سفارش داد که یک مهمات پرسه‌زن برای از بین بردن پهپادهای دشمن محسوب می‌شود. در همین حال ارتش آمریکا دومین سیستم لیزری پرقدرت سکو متحرک یا سیستم پی اچ ای ال را برای اهداف مقابله با سیستم‌های کنترل هواپیمای بدون سرنشین (UAS) در خارج از کشور مستقر کرده است. این تصمیم پس از آن صورت گرفت که ارتش ایالات متحده در چند ماه گذشته انواع مختلفی از سلاح‌های لیزری را که برای رهگیری در نظر گرفته بود، آزمایش کرد.

پهپاد پرسه زن کایوت آمریکا برای مقابله با پهپادها تجهیزات پدافند لیزری آمریکا موسوم به HEL کد خبر 848178 برچسب‌ها ایران و آمریکا هواپیما - پهپاد خبر ویژه دفاع - موشک جنگنده یمن

دیگر خبرها

  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • موافقت وزیر اقتصاد عربستان با ۵ پیشنهاد ایران
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • دیدار وزیران خارجه عربستان و آمریکا در ریاض
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار