Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدفوع کردن، یکی از کارهایی است که معمولا به آن فکر نمی‌کنیم، اما درنهایت واقعیتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. همان‌طور که هر چیزی در کره زمین دارای قواعد و حرکات خودش است، مدفوع کردن هم قواعد خاصی برای خودش دارد. با این‌که مدفوع کردن واقعا یکی از فعالیت‌های عادی بدن محسوب می‌شود، بعضی از افراد (به دلایل مختلف) مدفوع خودشان را بیش از حد نگه می‌دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مطلب می‌خواهیم با عوارض این کار نادرست آشنا شویم.

۱. متخصصان می‌گویند که نگه داشتن مدفوع، حتی فقط برای یک بار، خطرناک است، چون فضا را برای تجمع و انباشت مدفوع‌ها روی هم فراهم می‌سازد. وقتی که این حجم از مدفوع انباشته‌شده خشک می‌شود، ساختار روده‌ها را مسدود می‌کند و درنهایت می‌تواند به سفت شدن روده‌ها یا به‌هم چسبیدن آن‌ها منجر شود.

۲. سفت شدن یا به‌هم‌چسبیدگی روده‌ها در اثر نگه داشتن مدفوع می‌تواند به مشکلات دیگری مانند درد در ناحیه روده‌ها، استفراغ و حتی نیاز به بستری شدن در بیمارستان منجر شود

۳. اگر مدفوع را برای مدت زیادی نگه دارید، مدفوع به داخل روده بازمی‌گردد، دوباره جذب می‌شود و حالت سفت‌‌وسختی به خودش می‌گیرد. اگر این روند دوباره و دوباره تکرار شود (که متاسفانه بعضی از افراد واقعا چنین کاری را بدون توجه به عوارض خطرناک آن انجام می‌دهند)، مدفوع هرچه بیشتر سفت می‌شود و حتی می‌تواند جان فرد مورد نظر را به خطر بیندازد.

۴. نگه داشتن مدفوع می‌تواند رکتوم افراد را هم منبسط کند و اصطلاحا بِکِشد. چنین اتفاقی واقعا نتیجه ناخوشایند و آزاردهنده‌ای دارد. درواقع، فرد در این حالت همیشه احساس می‌کند که به تخلیه کردن روده‌اش نیاز دارد، حتی اگر هیچ مدفوعی برای دفع کردن وجود نداشته باشد.

۵. نگه داشتن مدفوع به‌طور منظم می‌تواند عملکرد عضله‌های رکتوم و عضله‌های منتهی به مقعد را مختل کند. درنتیجه، وقتی که مدفوع در رکتوم جمع می‌شود، فرد را با مشکل یبوست مزمن مواجه می‌سازد. حتی در بعضی از موارد، افراد برای حل این مشکل باید از جراحی کمک بگیرند.

۶. گاهی اوقات به دلیل مختل شدن سیستم روده‌ها در اثر نگه داشتن مدفوع، شانس ابتلا به انسداد روده بالا می‌رود که در بعضی از موارد واقعا مرگبار است. محققان می‌گویند که این مشکل حتی می‌تواند به ازکارافتادگی روده و کولون منجر شود.

۷. گاهی اوقات اسفنکتر مقعدی به‌علت کشیده شدن بیش از حد پوست اطراف مقعد آسیب می‌بیند. درنتیجه وقتی که مدفوع سفت‌شده می‌خواهد از مقعد عبور کند، ناحیه مقعد را مجروح می‌کند و باعث خون‌‌ریزی دردناک می‌شود. این روند ممکن است به یکی از دردناک‌ترین بیماری‌ها به‌نام شقاق مقعدی یا fissure منجر شود که معمولا هم برای درمان به جراحی نیاز دارد.

۸. وقتی که مدفوع برای مدت طولانی نگه داشته می‌شود، در تماس مستقیم با اندام‌های دیگر موجود در حفره شکمی قرار می‌گیرد و روی آنان تاثیر می‌گذارد. متاسفانه این روند گاهی اوقات می‌تواند به سرطان کولون منجر شود.

۹. نگه داشتن مدفوع و خارج نکردن آن، کولون را در معرض آسیب‌پذیری شدید قرار می‌دهد. در این حالت، باکتری‌های مضر می‌توانند در روده تکثیر شوند و حتی بیمار را به کام مرگ بکشانند.

منبع:سلامتیسم

انتهای پیام/

 

مشکلاتی که با نگه داشتن مدفوع برای انسان اتفاق می افتد

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۹۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، امیر صادقی معاون مرکز رشد فناوری‌های بالینی، از تجاری سازی سه محصول نوآورانه که با مشارکت پژوهشکده گوارش و کبد و شرکت‌های دانش بنیان تولید شده است، خبر داد.

وی افزود: نرم افزار کلین‌آپ به عنوان ابزار تشخیصی، یکی از محصولات نوآورانه پژوهشکده گوارش و کبد است که نمونه خارجی ندارد. این محصول با هدف غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان و بیماری‌های غیر واگیر قلبی و عروقی، کبد چرب و سلامت روان به بهره‌برداری رسیده است.

به گفته وی، خطر ابتلاء به سرطان‌های روده بزرگ که قابل پیشگیری‌ترین نوع سرطان است، سرطان معده، سینه، دهانه رحم، ریه و پروستات توسط این نرم افزار قابل ارزیابی است.

نرم‌افزار کلین‌آپ با به‌کارگیری از ظرفیت هوش مصنوعی، ابتلاء به این بیماری‌ها را خطرسنجی می‌کند.

صادقی اظهار کرد: کیت تشخیص همزمان آنتی ژن هیلکوباکتر پیلوری و خون مخفی در مدفوع نیز تنها محصولی است که به طور همزمان غربالگری معده و روده بزرگ را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: این کیت نمونه خارجی ندارد و کاربری آسان، صرفه‌جویی در زمان، امکان استفاده خانگی، پایین بودن قیمت و تفسیر آسان از مزایای آن است.

معاون مرکز رشد فناوری‌های بالینی تصریح کرد: افراد پس از استفاده از نرم افزار کلین‌آپ، در صورت دریافت هشدار و خطرسنجی ابتلاء به بیماری‌های معده و روده بزرگ، می‌توانند برای بررسی دقیق‌تر از کیت کومبو استفاده کنند. این کیت در داروخانه‌ها موجود است.

صادقی در خصوص سومین محصول رونمایی شده، تصریح کرد: فورسپس بیوپسی و سایر تجهیزت مربوط به آندوسکوپی نیز با تکیه بر توان داخلی در پژوهشکده گوارش و کبد تولید شده که دارای استاندارد ISO است.

کد خبر 6091852

دیگر خبرها

  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید