Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کارشناسان مرکز مديريت محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران به عضويت هيئت رييسه کميته فني متناظر شهرها و اجتماعات پايدار (کميته فني 268 ) سازمان جهاني استاندارد (ISO) در ايران درآمدند.
به گزارش خبرگزاري آريا و به روابط عمومي مرکز مديريت محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران امروزه موضوع "پايداري" در جوامع مختلف بويژه شهرها از اهميت ويژه اي برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واژه پايداري به مفهوم کيفيت فرايندها، محصولات و خدمات بصورتي که کمترين زيان را براي محيط زيست و منابع طبيعي در درازمدت داشته باشند، است.
حال با توجه به اينکه هم اکنون بيش از نيمي از جمعيت کره زمين در شهرها زندگي مي کنند و شهرها حجم عظيمي از پيامدهاي ناشي از پچيدگي زندگي شهري را تحمل مي کنند، پرداختن به اين موضوع به منظور تضمين کيفيت زندگي شهروندان امروز و آينده از اهميت ويژه اي برخوردار است. از سويي ديگر، استانداردهاي ملي و بين المللي با ايجاد چهارچوبهاي دقيق علمي مي توانند در شکل گيري نقشه راه دستيابي به پايداري شهرها و اجتماعات نقش مهمي ايفا نمايند.
از اين رو سازمان جهاني استاندارد (ISO) به عنوان متولي تدوين استانداردهاي بين المللي، در سال 2012 اقدام به تشکيل کميته فني شهرها و اجتماعات پايدار Sustainable Cities and Communities”" با دو رويکرد "هوشمندسازي" و "تاب آوري" نمود و بر اساس ساختارهاي تعريف شده، کشورهاي عضو نيز کميته هاي فني متناظر شهرها و اجتماعات پايدار را تشکيل داده اند.
سازمان ملي استاندارد ايران (ISIRI) به عنوان متولي تدوين استانداردهاي ملي در کشور، در راستاي وظيفه ذاتي خود اقدام به تشکيل کميته هاي فني متناظر با کميته هاي فني سازمان جهاني استاندارد مي کند که يکي از آنها کميته فني شهرها و اجتماعات پايدار (کميته فني 268 ) است.
بر اين اساس با توجه به آغاز دوره 3 ساله کميته مذکور و با توجه به اهميت کلانشهر تهران به عنوان نخستين کلانشهر خاورميانه و رسالت مرکز مديريت محيط زيست و توسعه پايدار شهرداري تهران در ايجاد پايداري در فرايندها، منابع و حفظ محيط زيست در مديريت شهري اين کلانشهر، کارشناسان حوزه توسعه پايدار اين مرکز بر اساس راي اعضا در مجمع عمومي کميته مذکور به عنوان اعضاي هيئت رئيسه اين کميته انتخاب شده اند. تمامي متخصصين حوزه پايداري شهرها و اجتماعات مي توانند با عضويت در اين کميته فني نقش موثري در تحقق اهداف والاي آن همچون ايجاد وفاق ملي و تاثيرگذاري در تدوين استانداردهاي بين المللي حوزه شهرها و اجتماعات پايدار ايفا نمايند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت : جمع‌آوری و ساماندهی حدود ۹۰ تُن زباله و نخاله، دستاورد اجرای پویش «مسیر سبز- ایران پاک» از اسفند ۱۴۰۲ تا فروردین ۱۴۰۳ در استان بوده و تداوم چنین طرح‌هایی، راهکار مناسبی ، برای یادآوری و جلب همکاری همگانی برای حفاظت از محیط زیست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، یوسف یوسفی اظهار کرد: در بازه زمانی یک ماهه با مشارکت دستگاه‌های متولی، و گروه‌های خودجوش مردمی، در طرح ملی مسیر سبز- ایران پاک در استان مقدار ۴۸۰ هکتار از اراضی استان و به مقدار حدود ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع‌آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی «مسیر سبز - ایران پاک» را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرجگاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.

یوسفی تاکید کرد: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

وی افزود: طبق ماده هفت قانون مدیریت پسماندها (‌مصوب ۱۳۸۳/۰۲/۲۰ مجلس شورای اسلامی) مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌هاست.

کد خبر 750080

دیگر خبرها

  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • ایران رئیس کمیته کشاورزی «اسمیک» شد
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم