Web Analytics Made Easy - Statcounter

اغلب تصور می‌شود که حیوانات خانگی از تاثیرات فرهنگ دنیای غرب هستند، اما به نظر می‌رسد، نگهداری از حیوانات خانگی ریشه در جوامع گذشته داشته باشد.حدود نیمی از خانواده‌ها در انگلستان یک نوع حیوان خانگی دارند، تقریبا ۱۰ میلیون خانواده انگلستانی دارای سگ و نیمی دیگر در خانه گربه نگه می دارند. حیوانات خانگی هزینه و زمان می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بحران مالی سال ۲۰۰۸، تقریبا هیچ تاثیری روی هزینه‌های حیوانات خانگی نداشت و این موضوع نشان می‌دهد که صاحبان حیوانات خانگی اغلب افرادی از طبقات بالای جامعه نیستند، بلکه به سادگی، این حیوانات به بخش جدایی‌ناپذیری از خانواده تبدیل شده‌اند.

با این حال، برخی افراد شدیدا به حیوانات خانگی علاقمندند و بسیاری هم علاقه چندانی به آن‌ها ندارند. به نظر می‌رسد، تمایل ما انسان‌ها برای هم زیستی با حیوانات به ده‌ها سال بازمی‌گردد و نقش مهمی را در تکامل ما انسان‌ها ایفا کرده است. به این ترتیب، شاید ژنتیک بتواند پاسخی برای سوال اینکه، چرا برخی به حیوانات علاقه دارند و برخی خیر، داشته باشد.

مزایای سلامتی نگهداری از حیوانات خانگی

در سال‌های اخیر، توجه زیادی به مزایای سلامتی نگهداری از سگ (یا احتمالا یک گربه) شده است که می‌تواند سلامت صاحب خود را به روش‌های مختلفی از جمله کاهش خطر بیماری‌های قلبی، مقابله با تنهایی و کاهش افسردگی و علائم افسردگی و زوال عقل در پی داشته باشد.

اما در این مورد، دو مسئله وجود دارد. ابتدا، اینکه تحقیقات مشابهی نشان می‌دهند که حیوانات خانگی هیچ تاثیری یا حداقل هیچ تاثیر منفی روی سلامتی فرد ندارند. دوم اینکه، صاحبان حیوانات خانگی، نسبت به افرادی که از حیوانات خانگی نگهداری نمی‌کنند، عمر طولانی‌تری ندارند. اما با این وجود، حتی اگر این ادعاها درست باشند، بازهم این مزایای سلامتی تنها در مورد شهروندان امروزی می‌تواند صدق کند، نه در مورد اجداد شکارچی گردآور ما. بنابراین نمی‌توان این را دلیل نگهداری ما انسان‌ها از حیوانات تلقی کرد.

 تمایل به نگهداری از حیوانات در خانه‌های ما به حدی گسترده شده است که می‌توان به آن به عنوان یک ویژگی جهانی ماهیت انسانی توجه کرد. اما در همه‌ی جوامع، نگهداری از حیوانات، مرسوم نبوده است. حتی در جوامع غربی هم افراد زیادی هستند که حس خاصی به حیوانات (خانگی و حیوانات اهلی) ندارند.

شاید تمایل ما برای نگهداری از حیوانات، ریشه در نگرانی ما از دنیای وحش و طبیعت داشته باشد

عادت نگهداری از حیوانات اغلب در خانواده‌ها اتفاق می‌افتد، در واقع این فرزندان هستند که به تقلید از والدین‌شان از حیوانات نگهداری می‌کنند. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که در این مورد یک ژن مرتبط به حیوان دوستی وجود دارد. اما با وجود این، برخی افراد علاقه‌ی کم‌تری به حیوانات دارند. بنابراین ژن‌های مرتبط به حیوانات خانگی می‌تواند منحصر به انسان‌ها باشد، اما این ژن‌ها جهانی نیستند، در واقع گفته می‌شود که در گذشته برخی جوامع و افراد دارای چنین رابطه‌ی غریزی با حیوانات بوده‌اند.

دی‌ان‌ای حیوانات خانگی

دی‌ان‌ای حیوانات اهلی نشان می‌دهد که تمام گونه‌های اهلی، بین ۵ هزار تا ۱۵ هزار سال قبل، در دوره‌های اواخر پارینه‌سنگی و نوسنگی از هم جدا شده‌اند. شاید این دقیقا همان زمانی باشد که ما انسان‌ها حیوانات را به دام انداختیم و به پرورش گونه‌های اهلی پرداختیم.

در واقع، ژن‌های بسیار مشابهی برخی انسان‌ها را به نگهداری اولین سگ ها و گربه ها واداشته است. این ژن، احتمالا در بین کشاورزان اولیه گسترش یافته است. گروه‌هایی که شامل افرادی می شدند که حس همدلی با حیوانات داشتند و رفتارهای حیوانی را به خوبی درک می‌کردند. چرا که نمی‌توانستند تنها به شکار حیوانات برای تغذیه خود متکی باشند. اما چرا همه انسان‌ها چنین احساسی ندارند؟

موضوع دیگر اینکه، برخی مطالعات اخیر نشان داده‌اند میل به نگهداری از حیوانات خانگی، به نوعی ریشه در نگرانی ما از دنیای وحش و طبیعت هم دارد. به این ترتیب، می‌توان به طور تقریبی انسان‌ها را به دو دسته تقسیم کرد، دسته‌ای که احساسات کمی نسبت به محیط زیست و حیوانات دارند و دسته دیگری که به هر دو تمایل دارند. به همین ترتیب، حیوانات خانگی ممکن است به ما کمک کنند، با جهان طبیعت که در آن به تکامل رسیده ایم، دوباره پیوند بخوریم.

true برچسب ها : nature animals true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۴۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله خرس به دامدار ایلامی پس از ورود به قلمرو حیوان

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا محمدی اظهار کرد: این زیستگاه خرس قهوه‌ای در ارتفاعات کبیرکوه در بخش شرقی کبیرکوه واقع است و منطقه‌ای صعب‌العبور است، فرد مصدوم شده از دامداران بومی منطقه است که دام‌های خود را وارد قلمرو زیستی خرس کرده است.

وی افزود: وقتی خرس برای فرزندانش احساس خطر کند، ممکن است به واردشدگان به زیستگاهش حمله کند.

محمدی با بیان اینکه جمعیت خرس در این منطقه معدود است، خاطرنشان کرد: ممکن است خرس برای تأمین غذا دست به حمله زده باشد، آنچه مسلم است ورود دامدار به قلمرو خرس است که با این ورود ۶ رأس دام دامدار نیز تلف و خود دامدار نیز مصدوم شده است.

معاون اداره‌کل محیط زیست استان ایلام تأکید کرد: خرس به هیچ وجه وارد قلمرو و زندگی مردم منطقه نشده است و در جای مرتفعی در کوه است که زیستگاه خود اوست.

اورژانس پیش‌بیمارستانی اعلام کرده خرس به یک مرد ۵۱ ساله دره‌شهری حمله کرده است و وی زخمی شده است.

کد خبر 848141 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم استان ایلام محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • (ویدئو) پذیرایی عجیب از مشتریان مانند حیوانات در یک رستوران لاکچری!
  • معرفی 10 مورد از نژاد های خرگوش خانگی در دنیا (+عکس)
  • (ویدئو) تعظیم یک گوزن پس از خوردن غذا به سبک ژاپنی‌ها
  • پیام سردار تنگسیری به کشورهای منطقه از خلیج فارس
  • حمله خرس به دامدار ایلامی پس از ورود به قلمرو حیوان
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • (ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!
  • آب شرب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد