Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-04@03:37:57 GMT

وسایلی که در خانه آلرژی‌تان را تشدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۸۵۸۷

وسایلی که در خانه آلرژی‌تان را تشدید می‌کند

جدا از عوامل محیطی، فصلی و غذایی که خواسته و ناخواسته باعث آلرژی می شوند، بسیاری از عوامل آلرژیک در خانه های ما نفهته اند. خانه های کثیف و نامرتب مکان مناسبی برای تجمع انواع گرد و غبار، حشرات، قارچ، کپک و از همه مهم تر سوسک است.

انبوه کاغذها و روزنامه ها و چیزهای به دردنخور را از این محیط دور کنید. بعد نقاط جذب و تکثیر عوامل حساسیت زا را بروبید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتاب های کهنه، گل های خشک شده و اسباب بازی های نرم قدیمی را دور بیندازید. بهتر است دمای منزل کمتر از 21 درجه سانتی گراد باشد، قارچ ها و سوسک ها به شدت علاقه مند به فضاهای گرم و مرطوب هستند.

فرش ها

فرش ها و موکت ها محل های اصلی تجمع گرد و خاک در هر خانه به شمار می آیند. بهترین راه برای کنترل این عوامل جاروبرقی است آن هم هر چند روز یکبار. اما دقت کنید که فیلتر جاروبرقی شما خوب عمل کند و گرد و خاک را دوباره به محیط برنگرداند. جاروبرقی های جدید که از تکنولوژی مناسبی برخوردارند بسیار به کمک شما می آیند.

رختخواب و ملحفه ها

مواردی که مستقیم با پوست و سلامت شما سر و کار دارد. برای این منظور باید به شکل هفتگی ملحفه ها را با آب گرم بشویید. شما برای تشک و رختخواب می توانید از بخارشورها هم کمک بگیرید تا عوامل حساسیت زا به شکل قابل توجهی کم شوند. منظم کردن تختخواب، ملحفه ها، روکش بالش ها و پتوها در درمان خانگی آلرژی امری ضروری است. نظافت کمک می کند که تا حدود زیادی شکل گیری گرد و غبار و میکروب ها را محدود کنیم.

روکش وسایل خانگی

انواع وسایل خانگی دیگر مثل مبلمان وجود دارد که در بخش عمده آن ها از پارچه به عنوان روکش استفاده شده، این مکان ها را هم در نظر بگیرید. گردگیری هفتگی خانه را در نظر داشته باشید و اجازه ندهید حیوانات خانگی روی مبلمان و وسایل پارچه ای خانه استراحت کنند. این اماکن را به وسیله جاروبرقی، تمیز و بدون پرز و کرک نگه دارید.

زباله های آشپزخانه

خرده های نان و ریزه های غذا در محیط آشپزخانه باعث تجمع سوسک ها و تشدید آلری خواهدشد. می توانید از پاک کننده ها برای تمیزکردن سطوحی مثل کابینت ها، سینک ظرفشویی و اجاق گاز استفاده کنید.

پنجره ها

باز گذاشتن پنجره ها در دو فصل مطبوع بهار و پاییز و لذت از نسیم خنک اما توجه کنید که در بهار، گرده های گیاهان و درختان از همین راه به خانه شما وارد می شوند. سعی کنید در ساعات مشخصی یعنی از 1 صبح تا سه بعد از ظهر پنجره ها را ببندید. فیلتر دستگاه های تهویه را تعویض کنید و بیشتر مراقب خود باشید.

نواحی مرطوب

در صدر آن ها حمام قرار دارد. هم تاریک است و هم مرطوب به همین خاطر محل اصلی تجمع عوامل آلرژی زا به شمار می آید. تمیز کردن هفتگی حمام با مواد شوینده بسیار واجب است.

در کنار حمام، زیرزمین های مرطوب هم خطرساز هستند. سعی کنید رطوبت این محیط ها را بکاهید و از انبار کردن وسایل چوبی در آن خودداری کنید. رطوبت مناسب برای این محیط حتما باید زیر 50 درصد باشد.

گیاهان خانگی

برگ گیاهان خانگی می تواند بهترین محیط برای تجمع عوامل حساسیت زا و بروز عطسه باشد. بهتر است برگ های خشک را جدا کنید و اجازه ندهید آب در کاسه زیر گلدان جمع شود. سطح رویی برگ ها را هم هر چند وقت یک بار دستمال بکشید و اسپری آب بپاشید که گرد و غبار روی آن ها جمع نشود.

حیوان خانگی

پوسته و بزاق حیوانات خانگی عامل حساسیت 3 درصد از مبتلایان به این مشکل است. حیوانات خانگی منبع شماری از آلرژی ها هستند. این حیوانات پشمالو می توانند با شوره های بدنشان موجب آلرژی شوند که به عطسه مدام، و حتی قرمز شدن و جوش های پوستی منجر می شود.

بهترین راه این است که حیوان خانگی نگهداری نکنید چرا که یک سوم آلرژی ها به خاطر مو و کرک این حیوانات ایجاد می شود. اگر هم ناگریز حیوانی خانگی دارید به شکل هفتگی آن ها را بیرون از خانه تمیز کنید. در خانه هایی که حیوان خانگی دارند گردگیری و شست و شوی هفتگی پتوها و ملحفه ها ضروری است و این اتفاق به صورت باید برای فرش و موکت هم بیفتد.

 

اجازه ندهید حیوانات خانگی در اتاق خواب شما اقامت داشته باشند چرا که در معرض خطر عوامل حساسیت زای متعددی از کرک و مو تا بزاق حیوانات هستید.

حریره بادام

شاید با شنیدن نام این غذا به یاد دوران کودکی بیفتید اما این روزها غذای دوران کودکی یکی از غذاهای مفید برای مبارزه با آلرژی فصلی است. برای تهیه این حریره 10 عدد بادام را خیس کرده و پوست آنها را جدا کنید. سپس داخل مخلوط کن بریزید و یک قاشق غذاخوری عسل را در آب گرم حل کرده، به بادام ها اضافه کنید. سپس آن را روی حرارت ملایم قرار داده و هم بزنید تا غلیظ شود.

نقش مثبت بنفشه

در نزله گرم به بیماران می گوییم صورت یا مخاط بینی را با روغن بنفشه چرب کنند. مالیدن روغن بنفشه به پیشانی یا چکاندن آن در بینی سبب تقویت مخاط ها شده و علائم آلرژی را کاهش می دهد. در تیپ سرد روغن مرزنجوش می تواند کمک کننده باشد.

معجزه آب سیب

یکی از نوشیدنی های خوب برای مبتلایان به آلرژی آب سیب است که می تواند میان وعده خوبی باشد. کاهو سکنجبین هم در تسکین  آلرژی تاثیر دارد.

بخوردرمانی

در آلرژی هایی که به شکل سرد است به افراد توصیه می کنیم زیر پتو یا پارچه بروند و با کمک بخور آب جوش، ترشحات را رقیق کنند. بخور تخم گشنیز هم برای این افراد مفید است.

دماغ گیر بهاری

اخیرا پژوهشگران روش جدیدی برای پیشگیری و درمان حساسیت های فصلی ابداع کرده اند. در این روش که توسط محققان یک موسسه تحقیقات پزشکی در سیدنی استرالیا ابداع شده است، از نوعی دماغ گیر ویژه برای جلوگیری از ورود گرده گیاهان به داخل بینی و شروع علائم حساسیت استفاده می شود. این دماغ گیر ویژه در ساختار خود دارای فیلترهای خاصی است که گرده گیاهان را به خود جذب کرده و از ورود آنها به مخاط بینی جلوگیری می کند. بدین ترتیب از بروز آبریزش بینی و عطسه جلوگیری می شود. ساختار این داغ گیر به گونه ای است که راه را برای تنفس از بینی باز نگاه می دارد و اختلالی در فرآیند تنفس ایجاد نمی شود

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۸۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: آمار ابتلا به بیماری‌های آلرژیک در جهان به سرعت در حال افزایش است و متخصصان معتقدند به دلیل صنعتی شدن دنیای مدرن، تغییر الگوی زندگی‌ها، مدل ساختمان‌سازی‌ها، آلودگی هوا و تغذیه این آمار همچنان رو به افرایش خواهد ماند.

در ایران تقریبا ۲۰ درصد از جمعیت دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند. آماری که در سال‌های اخیر افزایش بیشتری یافته است. به طوری که از هر ۲ ایرانی، تقریبا ۱ نفر به یکی از بیماری‌های آلرژیک مبتلا است.

درباره آلرژی چند تصور اشتباه بین خیلی از مردم وجود دارد؛ این که این بیماری تنها مختص دوره کودکی است و فرد در بزرگسالی به آن مبتلا نخواهد شد، این که آلرژی بیماری نیست و فقط نوعی حساسیت ساده است، این که پرهیز غذایی شدید می‌تواند به کنترل آلرژی کمک کند و این که آلرژی هرگز درمان نخواهد شد.

یک نکته‌ مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند

خیلی از افراد به دلیل داشتن شناخت اندک از آلرژی نمی‌دانند که این عارضه، واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن است و زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی، ماده‌ای را که معمولاً برای بدن بی‌ضرر است (مثل گرده گیاهان)، به اشتباه به عنوان ماده‌ای خطرناک و مضر شناسایی می‌کند و برای دفاع از بدن علیه آن ماده وارد عمل می‌شود. و به این ترتیب، بیماری آلرژی بروز می‌کند و فرد را درگیر می‌کند.

دکتر محمدحسن بمانیان، فوق تخصص آلرژی و آسم و دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران به همشهری‌آنلاین می‌گوید: آلرژی، یک مکانیزم طبیعیِ سیستم ایمنی در برابر عوامل محیطی است. البته برخلاف تصور عمومی درباره این که آلرژی هیچ درمانی ندارد، آلرژی درمان قطعی دارد. به طوری که دیگر نیاز نیست بیمار دارو مصرف کند. البته نه همه آلرژی‌ها. مثلا کسانی که به نیش زنبور آلرژی دارند، بیماری‌شان قابل درمان است. به شرط آن که فرد خوددرمانی نکند.

به گفته این فوق تخصص آلرژی، آلرژی، یک بیماری مزمن است که طی یک دوره و بازه زمانی و با داروها و روش‌هایی که پزشک به بیمار ارائه می‌دهد، کنترل می‌شود.

این ایمونولوژیست درباره چگونگی تشخیص آلرژی از عفونت‌های ویروسی هم توضیح می‌دهد: موردی که آلرژی را از عفونت‌های ویروسی متمایز می‌کند، این است که در آلرژی‌ها خارش، یک علامت غالب است؛ خارش چشم، گلو و گوش.

تبعات خطرناک بی‌توجهی به آلرژی

بمانیان در پاسخ به این سؤال که آیا افرادی که برای کنترل آلرژی اقدام به خوددرمانی با مصرف آنتی‌هیستامین و اسپری بینی و ... می‌کنند، قابل تایید است، می‌گوید: آلرژی، یک بیماری است و باید درمان شود. آلرژی‌های شدید اگر درمان نشوند، باعث ایجاد اختلالات دیگری می‌شوند؛ مثل اختلالات خواب، انواع اختلالات گوش و انواع اختلالات چشمی. مثلا فردی که آلرژی چشمی دارد، به علت خارش مدام چشم‌ها مجبور است همیشه چشم‌های خود را با فشار بخاراند. خب با این کار فشار چشم‌ها بالا می‌رود، احتمال بروز آب مروارید افزایش پیدا می‌کند، ممکن است عیوب انکساری مثل آستیگمات برای چشم ایجاد شود، حتی بعضی‌ها کارشان به نیاز به پیوند قرنیه می‌کشد.

بیشتر بخوانید؛

خیلی‌ها نمی‌دانند چرا گرفتار آلرژی شده‌اند آلودگی هوا چطور باعث بروز بیماری‌های تنفسی می‌شود؟ | آلرژی بعد از ۵۰ سالگی هم فرد را مبتلا می‌کند برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟ | عوامل و علائم آلرژی را بشناسید

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: در آلرژی‌های بینی مثلا ممکن است حس بویایی و چشایی فرد از دست برود و کیفیت زندگی خیلی پایین بیاید. ممکن است آلرژی در حنجره منتشر شود و صدای فرد برای همیشه تغییر کند، ممکن است به گوش میانی گسترش پیدا کند و باعث کاهش شنوایی فرد شود. حتی می‌تواند به ریه‌ها برسد و ایجاد آسم کند. همچنین مواردی از آلرژی‌های بینی را داریم که به پولیپ ختم می‌شود. پولیپ هم چون باعث انسداد بینی می‌شود و نوع تنفس، تنفس دهانی می‌شود، فرم فک در طولانی‌مدت تغییر می‌کند و اگر کودکی آلرژی داشته باشد و درمان نشود، در بزرگسالی نیاز به ارتودنسی و جراحی فک پیدا می‌کند. پس آلرژی یک حساسیت ساده نیست که از کنارش بگذریم و حتما باید درمان شود.

آلرژی، بیماریِ مخصوص کودکان نیست

دکتر سیدعلیرضا مهدویانی، فوق تخصص آلرژی هم در پاسخ به این سؤال که آیا آلرژی، بیماری مختص کودکان است، می‌گوید: علائم آلرژی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود تا بزرگسالان. اما این موضوع به این معنی نیست که فقط کودکان به آلرژی مبتلا می‌شوند. در هر سنی امکان ابتلا وجود دارد. حتی در بالای ۵۰ سالگی.

این فوق تخصص آلرژی در توضیح بهتر این موضوع، بیماری ‌آلرژی را تعریف می‌کند و می‌گوید: آلرژی، افزایش حساسیت نسبت به عوامل محیطی و خارجی است که به خودی خود برای بدن ضرری ندارند، اما سیستم ایمنی بدن، آنها را دشمن و بیگانه تشخیص می‌دهد و علیه آنها به دفاع برمی‌خیزد و چون سیستم ایمنی در کودکان ضعیف‌تر است و پاسخ‌دهی سیستم ایمنی در دوران کودکی بیشتر صورت می‌گیرد، علائم آلرژی در آنها نسبت به بزرگسالان بیشتر مشاهده می‌شود. پس دلیل اصلی بروز بیشتر آلرژی در بچه‌ها این است.

به گفته مهدویانی، گاهی هم عوارض دارویی باعث بروز آلرژی‌ در فرد می‌شود که به آن می‌گوییم "آلرژی دارویی" و ممکن است با افزایش سن، شدت آلرژی هم بیشتر شود.

آیا پرهیز غذایی درست است؟

مهدویانی درباره پرهیزهای غذایی شدید که برخی متخصصان برای کنترل آلرژی کودکان و بزرگسالان تجویز می‌کنند، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی همکاران پرهیزهای غذایی شدید و طولانی‌مدت به بیمار مبتلا به آلرژی می‌دهند. به طوری که ممکن است فرد – کودک یا بزرگسال – دچار مشکلات دیگری ازجمله سوءتغذیه شود. ما نمی‌گوییم رژیم غذایی ازسوی بیماران مبتلا به آلرژی جدی گرفته نشود، ولی مواد غذایی اصلی نباید طولانی‌مدت از رژیم بیمار حذف شود.

دکتر مهدویانی می‌گوید: آلرژی انواع دارد و بعضی از انواع آن اصلا ربطی به رژیم غذایی ندارند. یعنی خیلی از افراد اصلا به غذا آلرژی ندارند و مثلا آلرژی بینی دارند که در بهار شدت می‌گیرد. درضمن همه افراد، همه آلرژی ها را با هم ندارند. تشخیص این نکته از طرف پزشک خیلی مهم است. فقط اگر افزایش حساسیت در گوارش فرد اتفاق بیفتد، می‌شود آلرژی غذایی. بقیه آلرژی‌ها ربطی به مواد خوراکی و غذا ندارند.

او تاکید می‌کند: اتفاقی که اکنون رخ می‌دهد، این است که وقتی یک بیمار مبتلا به آلرژی به متخصص مراجعه می‌کند، آنقدر توسط بعضی از همکاران پزشک تحت اجتناب‌های غذایی قرار می‌گیرد که بیمار گاهی دچار سوءتغذیه می‌شود.

این فوق تخصص آلرژی تاکید می‌کند: مثلا ما به بیمار می‌گوییم شما آلرژی غذایی نداری و او می‌پرسد "یعنی می‌توانم فست‌فود و سس و فلفل و ... بخورم؟" وقتی ما می‌گوییم آلرژی غذایی نداری، یعنی نسبت به مواد غذایی اصلی مثل شیر، گندم، تخم مرغ، برنج و ماهی حساسیت نداری. این به این معنا نیست که شما آزاد هستید که سس و مواد افزودنی و نگه‌دارنده و ... بخورید. اینها در حیطه آلرژی نیست؛ اینها مواد تحریک‌کننده است که هر فردی – نه فقط مبتلایان آلرژی - اینها را بخورد، ممکن است دچار تحریک گلو، سرفه و ... شود.

کد خبر 848679 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری آلرژی بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • امید جدید پرسپولیسی‌ها برای صدرنشین: ذوبِ شکست‌ناپذیر!
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند
  • اسرائیل خواهر اسماعیل هنیه را آزاد کرد و در حصر خانگی قرار داد+ عکس
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • دستیار هوشمند خانگی/ هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • محرم نویدکیا: اذیت کننده است که بازی‌های خانگی را از دست می‌دهیم
  • محرم نویدکیا: اذیت کننده است که بازی‌های خانگی را دست می‌دهیم
  • با التهاب چشم، ناشی از حساسیت چه کنیم‌؟
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟