Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولایت بلخ در پارلمان افغانستان با اشاره به حملات اخیر به مساجدی در افغانستان گفت: جریان‌های تکفیری دشمن پیروان مذاهب تشیع و تسنن هستند همچنین دست‌هایی نیز در پشت پرده از گروه تروریستی داعش در این کشور حمایت می‌کنند.

مولوی «عبدالرحمان رحمانی» نماینده ولایت بلخ در پارلمان افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اعلام کرد که دست‌های پشت پرده از داعش در این کشور حمایت می‌کنند و نیروهای آمریکایی نیز از فعالیت این گروه تروریستی همواره چشم پوشی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره حملات اخیر گروه تروریستی داعش به مسجد «دولینه» در غور و مسجد امام زمان(ع) در کابل گفت: این حملات نیز مشابه حملات تروریستی گذشته به مدرسه «باقرالعلوم»، مسجد هرات و «کارته سخی» هستند که هیچ مبنای اسلامی ندارند زیرا تمام مسلمانان افغانستان چه اهل تشیع و چه اهل تسنن در اصول اعتقادی با یکدیگر برابر و برادر هستند.

این عالم دین تصریح کرد: جریان‌های تکفیری از خارج افغانستان مانند داعش، «سپاه صحابه» و «سپاه محمد» که پیش از این در پاکستان نمازگزاران را هدف قرار داده بودند الهام بخش حملات تروریستی به مساجد در افغانستان هستند که با شیعه و سنی در این کشور دشمنی می‌کنند.

وی افزود: تاثیرات جریان‌های تکفیری در افغانستان از گذشته وجود داشته‌ اما در نتیجه سهل انگاری دولت افغانستان گروه‌های تکفیری در شرق این کشور نفوذ خود را گسترش داده‌اند.

این نماینده افغان درباره احتمال حمایت دولت افغانستان و نیروهای آمریکایی از گروه‌های تروریستی در این کشور، اظهار داشت که این مسئله در پارلمان و سنای افغانستان بارها مطرح شده است، قراین و شواهد مردمی از حمایت بالگردهای ناشناس از گروه تروریستی داعش در برخی از مناطق در شرق افغانستان حکایت دارند.

مولوی رحمانی ادامه داد: مردم شهرستان «خوگیانی» ولایت ننگرهار بارها نسبت به فعالیت داعش در این شهرستان هشدار دادند اما نیروهای آمریکایی که فضای این کشور را در اختیار دارند و اهداف مورد نظر شان را در افغانستان و حتی پاکستان هدف قرار می‌دهند از این مسئله چشم‌پوشی کردند.

شواهد چشم پوشی آمریکا از داعش در این کشور نشان دهنده پروژه داعش سازی در این کشور است که این امر اتهامی علیه دولت افغانستان نیست بلکه یک واقعیت است.

مولوی رحمانی افزود: نیروهای آمریکایی در هرکجایی از افغانستان و حتی خاک پاکستان کسانی را که بخواهند هدف قرار می‌دهند پس چرا از گروه داعش که در دسترس آنها قرار دارد چشم پوشی می‌کنند. این مسئله دست‌های پشت پرده‌ای در حمایت از این گروه تروریستی را نشان می‌دهد.

نماینده ولایت بلخ در پارلمان افغانستان درباره چگونگی نفوذ داعش به مرکز کابل و انجام حملات تروریستی به مساجد اظهار داشت: تا زمانی که دخالت کشورهای خارجی در نیروهای امنیتی و اطلاعاتی افغانستان ادامه داشته باشد هیچ طرح امنیتی نمی‌تواند دردی را دوا کند.

عالم اهل سنت افغانستان گفت: مردم و علمای افغانستان باید خودشان دست به کار شوند و در هماهنگی با دولت مانند دهه اول محرم، امنیت اماکن مذهبی را تامین کنند.

وی افزود: زمانی که مقامات امنیتی به پارلمان احضار می‌شوند، یکدیگر را مقصر اعلام می‌کنند، به طور نمونه امنیت ملی افغانستان می‌گوید که درباره تهدیدهای امنیتی همواره پیشتر پلیس را مطلع کرده است و از سوی دیگر، پلیس شهری نیز پلیس نظم عمومی را متهم می‌کند به این ترتیب نهادهای امنیتی هر کدام از مسئولیت شانه خالی می‌کنند و یکدیگر را مقصر اعلام می‌کنند.

مولوی عبدالرحمان رحمانی درباره نشست پشت درهای بسته نمایندگان پارلمان با وزیر دفاع و سایر مقامات امنیتی افغان نیز خاطرنشان کرد که نشست مقامات امنیتی افغان و نمایندگان در پشت درهای بسته هیچ تفاوتی با نشست های علنی مجلس نداشت زیرا مقامات امنیتی پاکستان را متهم کردند و نشست نتیجه‌ای نیز در پی نداشت.

نماینده ولایت بلخ در پارلمان افغانستان اظهار داشت: در این نشست مانند همیشه مقامات امنیتی افغان به نمایندگان گزارش دادند در عین حال نه تصمیم بزرگی گرفته شد و نه آنها طرح و راهکاری برای جلوگیری از این قبیل حملات ارائه کردند.

انتهای پیام/.

R36461/P36461/S8,87,91,94/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۲۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • بازداشت چند داعشی در استانبول
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • بازداشت ۳۸ نفر به ظن همکاری با داعش در ترکیه
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • تسلیم شدن ۱۰۰ تروریست الشباب سومالی
  • هلاکت ۷۰ عضو گروه تروریستی «الشباب» در سومالی
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند