Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@15:31:03 GMT

سرگردانی زائران اربعین در بانک‌ها

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۴۲۸۲۰

سرگردانی زائران اربعین در بانک‌ها

درحالی بانک مرکزی اعلام کرده که زائران اربعین که در کاروان‌های رسمی سازمان و حج و زیارت ثبت‌نام کرده باشند، می‌توانند ارز مسافرتی به‌نرخ مبادله‌ای دریافت کنند که بانک‌های عامل از این موضوع بی‌خبرند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، یکی از تدابیر نظام بانکی همزمان با فرا رسیدن اربعین حسینی(ع)، فروش ارز مسافرتی به آن گروه از زائرانی است که از طریق کاروان‌های رسمی سازمان حج و زیارت بنا دارند به عتبات مشرف شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خبری بود که طی روزهای گذشته از سوی بانک مرکزی اعلام و تأکید شد: "مطابق بخشنامه‌های‌ ابلاغی سال‌های 1392 و 1393 اداره سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی به بانک‌های ملت، سامان و ملی ایران، چنانچه زوار ایران در قالب کاروان‌های تحت نظارت و مدیریت دفاتر مورد تأیید سازمان حج و زیارت به زیارت عتبات عالیات مشرف شوند می‌توانند با هماهنگی این دفاتر، سازمان حج و زیارت (سامانه عتبات) و بانک‌های یادشده، نسبت به خرید 200 دلار (اسکناس) به‌نرخ مبادله‌ای (به‌ازای هر زائر) از شعب بانکهای یادشده اقدام کنند.

بنابراین طبیعی است چنانچه اعزام زائران عتبات عالیات، مطابق رویه اشاره‌شده در ایام اربعین سال جاری نیز تداوم داشته باشد، ارز مسافری صرفاً برای همین ایام، تأمین می‌شود".

فروش ارز مسافرتی به زائران اربعین حسینی البته در حالی بار دیگر به‌عنوان سیاست بانک مرکزی اعلام شد که چند ماه قبل این بانک فروش ارز مسافرتی را ممنوع کرده بود، ولی به‌نظر می‌رسد با توجه به اهمیت اربعین حسینی، بانک مرکزی تصمیم گرفته تا گشایشی در این بخش برای زائران در نظر بگیرد.

ولی باوجود گذشت چند روز از اعلام سیاست بانک مرکزی در این حوزه، مراجعه و تماس زائران اربعین حسینی به بانک‌های عامل بی‌نتیجه مانده است؛ بعد از آنکه تماس‌های زیادی از سوی این افراد با خبرگزاری تسنیم گرفته و اعلام شد بانک‌ها در جریان فروش ارز مسافرتی به زائران اربعین نیستند خبرنگار تسنیم نیز به شعب بانک‌های ملی، سامان و ملت مراجعه کرد و چندین بار با بانک مرکزی تماس گرفت.

هرچند از بانک مرکزی پاسخ محکمی دریافت نکردیم و ما را ارجاع دادند به همان خبرهای قبلی مبنی بر اینکه آن گروه از زائرانی که بنا دارند از کاروان‌های رسمی سازمان حج و زیارت به عتبات بروند می‌توانند برای دریافت ارز به شعب مراجعه کنند.

ولی نکته اینجاست که بانک‌ها در پاسخ به زائران اربعین به این توجه ندارند که چه‌کسی مشمول می‌شود و چه‌کسی نمی‌تواند ارز دریافت کند بلکه تنها نکته‌ای که به مردم می‌گویند این است: هنوز بخشنامه‌ای دریافت نکرده و در جریان این موضوع نیستیم.

شعب بانک‌های ملی، سامان، ملت در پاسخ به مردم می‌گویند: "یکی دو ماه است که به‌دستور بانک مرکزی اجازه فروش ارز مسافرتی نداریم"! و به‌هنگام تأکید مردم مبنی بر اینکه بانک مرکزی اعلام کرده به زائران اربعین ارز مسافرتی می‌دهد، می‌گویند: چیزی به ما ابلاغ نشده است.

البته این اولین بار نیست که بانک مرکزی از ابلاغ سیاست جدیدی به نظام بانکی خبر می‌دهد ولی بانک‌ها که مسئول اجرای آن سیاست‌ها هستند به‌بهانه عدم دریافت بخشنامه از اجرای مصوبات سرپیچی می‌کنند.

با توجه به نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی و آغاز حرکت زائران به عتبات از روزهای آتی، انتظار می‌رود بانک مرکزی هرچه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف مردم در این حوزه اقدام و شفاف‌سازی کند مردمی که از طریق کاروان‌های سازمان حج قصد تشرف به عتبات را دارند چطور می‌توانند ارز مسافرتی دریافت کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۲۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به صحبت های رهبری گفت: تولید صادراتی زیر بار دستورالعمل های بانک مرکزی له شد؛ بانک مرکزی بگوید نتیجه صدور گواهی ۳۰ درصدی چه بود.

به گزارش مشرق، مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • میزبانی زائران اربعین مدال افتخار مردم ایلام است
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند
  • پیش بینی استقرار پایگاه فوریت‌های پزشکی در مسیر زوار شلمچه
  • استقرار ۱۲ پایگاه اورژانس در مسیر زائران اربعین در شلمچه
  • کمبود ناوگان اتوبوسرانی در ایام اربعین رفع شود
  • آغاز واکسیناسیون زائران حج تمتع ۱۴۰۳ در خراسان رضوی