Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نيويورک- ايرنا- دستيار وزير دفاع پيشين آمريکا با هشدار اينکه کنگره براي ورود به موضوعاتي که نمي داند وسوسه نشود، گفت: اروپايي ها اجباري براي پيروي از تحريم ها ندارند.

ژنرال «رابرت جي گارد» عضو هيات رئيسه مرکز تحقيقات کنترل تسليحات و منع غني سازي در واشنگتن، در گفت وگوي اختصاصي با ايرنا افزود: من شخصا مخالف مواضع دولت آمريکا درباره توافق هسته اي با ايران هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: من آن را توافقي مهم مي دانم که در مقابل مزاياي اقتصادي براي ايران، توانسته است به هدف خود براي جلوگيري از دستيابي ايران به جنگ افزار هسته اي برسد.
دستيار وزير دفاع پيشين آمريکا اضافه کرد: من به شدت از اين توافق دفاع مي کنم و فکر مي کنم که بايد تماس و گفت وگو با ايران را افزايش دهيم تا ديدگاه هاي يکديگر را در خصوص منافع ملي حياتي همديگر بهتر فهميده و به راه حلي در چارچوب منافع دو طرف برسيم.
گارد با بيان اينکه با تلاش ها براي محدود کردن تجارت و معاملات اقتصادي با ايران مخالف هستم، اظهار کرد: متاسفانه ما شاهد اعمال تحريم هايي از سوي کنگره عليه ايران بوده ايم که در ظاهر مرتبط با توافق هسته اي با ايران نيستند اما قطعا اروپايي ها تحت هيچ اجباري نيستند که از اين تحريم ها پيروي کنند.
وي با انتقاد از تازه ترين سخنان ضد ايراني وزير امور خارجه آمريکا در عربستان و هشدار تيلرسون به حضور اقتصادي اروپا در بازار ايران گفت: اين سخنان حمله اي غيرمستقيم به برجام بود.
اين ژنرال بازنشسته آمريکايي سياست دولت ترامپ در خاورميانه را سياه و سفيد ديدن مسايل اين منطقه دانست و خواستار کنار گذاشتن رويکرد خصمانه به نقش جمهوري اسلامي و گفت وگو با ايران براي حل بحران هاي منطقه شد.
وي درباره احتمال تروريستي اعلام کردن سپاه پاسداران از سوي آمريکا هم هشدار داد و گفت اين اقدام به نفع کشورش و نيروهاي نظامي آن نخواهد بود.
**پذيرش مصالح ايران در عراق
دستيار وزير دفاع پيشين آمريکا درباره انگيزه سخنان رکس تيلرسون عليه روابط ايران و عراق هم گفت: به نظر من دولت آمريکا در خصوص فعاليت گروه هاي شبه نظامي شيعه در عراق نگراني دارد. اين احتمالا يکي از دلايل انتقاد دولت آمريکا از نفوذ ايران در عراق است.
گارد يادآور شد: فراموش نکنيم که ما در گذشته با سپاه پاسداران در جنگ عليه داعش همکاري کرديم. ما از توان آنها در نبرد با داعش بهره برديم اما با شکست داعش در عراق، احتمالا ما بيشتر شاهد رقابت ميان گروه هاي شبه نظامي شيعه عراقي و دولت آن کشور خواهيم بود.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا فکر نمي کنيد اين گروه هاي شبه نظامي به دنبال پيشروي داعش و سقوط شهرهاي مهم عراق به وجود آمدند و ريشه داخلي دارند؟ گفت: دقيقا! اين شبه نظاميان توانستند در هنگام پراکنده شدن و فرار نيروهاي ارتش عراق، مانع از پيشروي داعش شوند.
دستيار وزير دفاع پيشين آمريکا افزود: به هر حال، ما داراي منافع مشترک با ايران در جنگ با داعش بوديم. اکنون که به نظر مي رسد جنگ با داعش درحال پايان يافتن باشد، ما وارد مرحله تنش ميان شبه نظاميان و دولت عراق خواهيم شد.
گارد درباره احتمال رويارويي ايران و آمريکا در عراق پس از داعش تصريح کرد: من اميدوارم اين اتفاق نيفتد. براي همين هم من از گفت وگو ميان تمام طرف هاي درگير در عراق حمايت مي کنم.
وي تاکيد کرد: مسايل عراق هيچ راه حل نظامي پايداري ندارد و بايد از راه سياسي حل و فصل شود. اين راه حل بايد منافع ايران، شبه نظاميان شيعه و دولت عراق را در نظر بگيرد.
** سياست سياه و سفيد آمريکا در منطقه
اين مقام پيشين پنتاگون، درباره سياست آمريکا درباره سفر رکس تيلرسون به عربستان و تازه ترين تلاش هاي دولت ترامپ در منطقه براي تحريک حکومت هاي منطقه عليه ايران هم گفت: سياست قراردادن يک کشور در مقابل ديگري، خطاست.
ژنرال رابرت جي گارد سياست خاورميانه اي ترامپ را مبتني بر برد و باخت دانست و افزود: متاسفانه دولت آمريکا به کليت موضوع به صورت `بازي مجموع-صفر` مي نگرد. اين رويکردي نادرست است.
وي ادامه داد: بهتر بود که دولت آمريکا به دنبال گفت وگو با همه طرف ها مي بود تا به يک توافق قابل قبول براي کشورهاي منطقه مي رسيد که منافع آنها را در نظر داشته باشد اما دولت آمريکا به موضوع منطقه به صورت سياه و سفيد مي نگرد که برد يک طرف به معناي باخت طرف ديگر باشد. البته من متوجه تضاد منافع و رقابت ميان ايران و عربستان هستم.
** تروريستي خواندن سپاه به نفع آمريکا نيست
ژنرال گارد درباره تلاش برخي اعضاي کنگره و دولت آمريکا براي زدن برچسب تروريسم به سپاه پاسداران هم اظهار کرد: من فکر مي کنم احتمال اعلام کردن سپاه پاسداران به عنوان يک گروه تروريستي وجود دارد، هرچند هنوز اميدوارم که اين کار صورت نگيرد. اين کار هيچ منفعتي نخواهد داشت.
دستيار اجرايي وزير دفاع اسبق آمريکا خواستار عدم دخالت کنگره درباره سپاه پاسداران شد و گفت: به نظر من سياست خارجي نمي تواند توسط 535 عضو کنگره اجرايي شود. سياست خارجي بايد توسط شاخه اجرايي پياده شود و البته وزارت دفاع، جزئي از نهاد اجرايي کشور است. کنگره بهتر است از وسوسه ورود به مسايلي که درباره آن ها نمي داند، پرهيز کند.
وي درباره جديت دولت ترامپ درخصوص تروريستي اعلام کردن سپاه پاسداران گفت: دشوار است بتوان گفت که سياست دولت آمريکا چه خواهد بود. آنها به جاي نگاه بلند مدت براي حل بحران هاي خاورميانه، بر اساس منافع کوتاه مدت خود حرکت مي کنند.
ژنرال گارد در پاسخ به اينکه تا چه اندازه مقام هاي نظامي و وزارت دفاع آمريکا با وي درباره پيامدهاي اين اقدام هم فکر هستند؟ گفت: من سال هاست که در پنتاگون حضور ندارم اما تصور من اين است که دستگاه نظامي آمريکا به دنبال کاهش تنش و نه افزايش آن است.
رابرت جي گارد که رئيس سابق `مرکز تحقيقات کنترل تسليحات و منع غني سازي` (the Center for Arms Control and Non-Proliferation ) در واشنگتن بود، صاحبنظر در زمينه امنيت بين المللي و خلع سلاح هسته اي است. وي علاوه بر سال ها خدمت در ارتش آمريکا، در کارنامه خود رياست دانشگاه دفاع ملي در واشنگتن و عضويت شوراي روابط خارجي در نيويورک را دارد. ژنرال گارد از مخالفان جنگ عراق بود و در جريان رقابت هاي انتخاباتي سال 2008 آمريکا، از نامزدي `باراک اوباما` در مقابل رقيب جمهوري خواهش، `جان مک کين` پشتيباني کرد.
م.ع**1429
ناشر: فريبا مدني
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۵۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ایران و افغانستان با بیان اینکه کریدور ریلی خواف ـ هرات، افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد و به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند، گفت: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی است.

به گزارش ایسنا، مصطفی رضایی اظهار کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ کریدورها و سهم‌خواهی از کریدورهای منطقه‌ای و ترانزیت بین‌الملل است، کریدور ریلی خواف ـ هرات، کریدوری استراتژیک که افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد. این تعبیر را هیئت حاکمه افغانسان برای این کریدور به کار می‌برند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این کریدور، افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌شود،‌ گفت: این کریدور گلوگاهی است که می‌تواند تجارت یک‌سویه ایران و افغانستان را که اکنون تنها به صادرات به افغانستان محدود است،‌ به یک تجارت دوسویه تبدیل کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه ادامه داد: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی هم است. مشابه کریدرو شلمچه - بصره که سه سال پیش با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال آغاز بهره‌برداری بود اما با لغو قرارداد توسط مدیریت راه‌آهن، متوقف شد و الان هم بهره‌برداری از آن متوقف است و چشم‌انداز مثبتی در حوزه ایفای نقش در حمل‌ونقل ترانزیت کالا ندارد.

بیشتر بخوانید راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

رضایی با بیان اینکه این کریدور هم با مقاومت‌های شدید در مدیریت راه‌آهن مواجه شد، افزود: اما این بار تصمیم وزارت راه و دولت بر این بود که کارهای برون‌مرزی کریدور خواف - هرات توسط کنسرسیوم انجام شود که با موفقیت هم این اتفاق افتاد.

وی درباره اظهارات مسئولان راه‌آهن مبنی‌بر بی‌اطلاعی نسبت به ترانزیت کالا از افغانستان بیان کرد: من به شدت تکذیب می‌کنم که مسئولان راه‌آهن می‌گوید با آنها هماهنگی صورت نگرفته است. به جز مکاتبات متعددی که از جانب دستگاه‌های دولتی با راه‌آهن شده، مورخ ۲۰ فروردین‌ماه نامه‌ای در مکاتبات خود راه‌آهن است که یکی از مدیران کل به معاون بهره‌برداری نوشته که کنسرسیوم بنا به اعلام استانداری خراسان رضوی، قطار وارد کشور می‌کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد:‌ یعنی از ۱۰ روز قبل مکاتبات راه‌آهن این را نشان می‌دهد. این مکاتبه داخلی هم به همان دستگاه‌های متولی مرز ارجاع شده‌ است. چطور می‌شود به ادعای راه‌آهن، قطاری بدون هماهنگی وارد کشور شده باشد، مرزبانی و گمرک آن را پذیرش کرده باشند و تنها در انتظار تاییدیه راه‌آهن باشد؟

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • طرح کنگره آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • بازددید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل