Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@20:02:17 GMT

دودی‌ترین دربی تاریخ و غیبت بهترین گلزن

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۵۹۱۸۸

هشتاد و پنجمین دیدار تیم های فوتبال استقلال و پرسپولیس ساعت 16:40 دقیقه امروز پنجشنبه در ورزشگاه آزادی تهران برگزار می شود.

استقلال و پرسپولیس تاکنون ۸۴ بار یکدیگر را در قالب این دیدار سنتی دیدار کرده‌اند و هشتاد و پنجمین دیدار آنها در شرایطی اتفاق می‌افتد که شاگردان برانکو در رده سوم و شاگردان شفر در رده سیزدهم جدول قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پرسپولیس با ۱۶ گل زده بعد از پارس جم و پدیده سومین خط حمله خطرناک لیگ برتر را دارد و آبی پوشان با ۴ گل زده ضعیف ترین خط حمله را دارند. شاگردان برانکو ۶ و شاگردان شفر ۸ بار دروازه شان بر روی حریفان باز شده که چهار بار آن از روی نقطه پنالتی بوده است.

این در حالی است که مدافعان پرسپولیس در این فصل تاکنون مرتکب خطای پنالتی نشده‌اند. در این بازی شرایط جدولی دو تیم کاملا متفاوت بوده و این شرایط کاملا به سود پرسپولیس است. اما چه کسی است که نداند نتیجه دربی هیچ ارتباطی به شرایط دو تیم قبل از بازی ندارد.

* اولین بازی مهم شفر
شفر به تازگی استقلال را تحویل گرفته و تنها دو بار با این تیم به میدان رفته که هر دو بار هم در تهران و در ورزشگاه آزادی بوده است. یکبار در لیگ مقابل فولاد و یکبار در جام حذفی مقابل نساجی. شفر در هیچ یک از دو بار قبلی که هدایت آبی پوشان را عهده دار بوده بازنده نبوده و با یک مساوی در لیگ و یک پیروزی در جام حذفی میدان را ترک کرده است.

* سه دیدار متوالی با سه تیم قرمز در ورزشگاه آزادی
پرسپولیس سومین تیم قرمز پوشی است که شفر در همین ابتدای کارش با استقلال باید با آن مقابله کند. فولاد، نساجی و حالا هم پرسپولیس. نکته جالب اینجاست که شفر هر سه بار هم در ورزشگاه آزادی با تیم های سرخ پوش دیدار کرده و می کند.

* پنجمین دربی برای برانکو
در حالی که شفر اولین دربی تهران را تجربه می‌کند که برانکو از این لحاظ به مراتب با تجربه تر از او حساب می‌شود. برانکو تا پیش از این ۴ بار در دربی‌ها روی نیمکت سرخ پوشان نشسته و امروز برای پنجمین بار این تجربه را تکرار می‌کند.

* آمار برانکو مقابل استقلال
همانطور که در بالا آوردیم، برانکو تاکنون چهار بار بعنوان سرمربی پرسپولیس در دربی‌ها حضور داشته و حاصل چهار بار حضور او در این بازی ها یک پیروزی، یک شکست و دو نتیجه مساوی است تا این مربی تعادل نتیجه را در دربی حفظ کرده باشد.

سرخ پوشان با هدایت برانکو در ۴ بازی ۷ بار به استقلال گل زده‌اند و در مقابل ۶ بار گل خورده‌اند تا از نظر گل شماری یک گل از حریف خود پیش باشند.

* غیبت بهترین گلزن برانکو در دربی ۸۵
مهدی طارمی بهترین گلزن تیم برانکو در دربی ها محسوب می شود. او تنها بازیکن پرسپولیس است که با هدایت برانکو بیشتر از یک گل به استقلال زده است. طارمی با دو گل زده بهترین مهاجم برانکو در دربی ها است که به دلیل یک محرومیت بین المللی غایب بزرگ پرسولیس در این بازی به حساب می‌آید.

* جابر انصاری بهترین گلزن به تیم برانکو
استقلال هم یک بازیکن در اختیار دارد که در دربی‌هایی که برانکو هدایت سرخ پوشان را بر عهده داشته دو بار موفق به گلزنی شده است. جابر انصاری با زدن دو گل به تیم‌های برانکو بهترین عملکرد را در بین استقلالی‌ها داشته است که این بازیکن بر خلاف طارمی، در اختیار سرمربی کنونی آبی پوشان است و احتمال حضورش در این بازی وجود دارد.

* دودی ترین دربی تاریخ
دربی ۸۵ را می توان از یک حیث متمایز ترین دربی تاریخ دانست. این دربی بر خلاف دربی‌های گذشته تحت تاثیر عکس‌ها و فیلم‌های منتشر شده از بازیکنان دو تیم با قلیان است. وریا غفوری و محسن مسلمان دو بازیکن مطرح و تاثیر گذار دو تیم که حواشی بابت انتشار عکس‌های شان با قلیان ایجاد کرد و کارشان به محرومیت و کمیته اخلاق هم کشیده شد تا این دربی را بتوان دودی ترین دربی تاریخ دانست.

* انتخاب سخت پیش روی شفر
یکی از سخت ترین انتخاباتی که برای چیدن ترکیب اصلی آبی پوشان پیش روی شفر قرار دارد، انتخاب دروازه بان است. باوجود این که استقلال در بازی‌های اخیرش با سید حسین حسینی به میدان رفته است، اما به نظر می‌رسد شفر برای این بازی بزرگ اعتماد لازم را به وی ندارد و در این روزها برای انتخاب نهایی‌اش قدری دچار تردید شده باشد.

سرمربی آلمانی استقلال سخت ترین انتخاب را باید در درون دروازه تیمش انجام دهد. انتخاب بین سید حسین حسینی یا سید مهدی رحمتی.

* نگرانی برانکو از چارچوب دروازه
برانکو مثل شفر مشکلی برای انتخاب دروازه بان ندارد و قطعا انتخاب او بیرانوند است. اما برانکو بابت چارچوب دروازه‌اش به شدت نگران است. بیرانوند در دوران افت به سر می‌برد و شاید بدترین مقطع فوتبالی‌اش را سپری می‌کند و این اصلا نمی‌تواند اتفاق خوبی برای پرسپولیس و برانکو باشد.

بیرانوند در ماه‌های اخیر هم زیاد گل خورده و هم گل‌های بدی خورده است. معمولا در ماه‌های اخیر کمتر پیش آمده توپی در چارچوب دروازه سرخ پوشان باشد و با تور این تیم آشنا نشود. افت روحی و بدنی بیرانوند در بد مقطعی گریبان پرسپولیس را گرفته و این موضوع یکی از اصلی ترین نگرانی‌های برانکو و سرخ پوشان است.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۹۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیس چه زیبا باخت/ برد آلومینیوم اراک در تاریخ فوتبال کم‌نظیر بود

عصر ایران؛ اهورا جهانیان - جام حذفی، زیباست چراکه قربانگاه بزرگان است! در فوتبال هر کشوری، تیم‌های ضعیف‌، یا تیم‌هایی که جزو غول‌های مدعی نیستند، در جام حذفی می‌توانند طعم "قهرمانیِ کشوری" را بچشند.

در لیگ تیمی قهرمان می‌شود که عملکردش طی 30 یا 34 یا 38 هفته بهتر از سایر تیم‌ها باشد. اما یک تیم نه چندان قدرتمند، برای قهرمانی در جام حذفی کار به مراتب آسان‌تری در پیش دارد.

 اما جدا از شانس قهرمانی تیم‌های کوچک، لذت و هیجان حذف تیم‌های بزرگ نیز جزو افتخارات و خاطرات خوش تیم‌های کوچک و تماشاگران این تیم‌هاست. شکست دیشب پرسپولیس در برابر آلومینیوم اراک، شبی فراموش‌نشدنی را در شهر اراک رقم زد.

 دست کم فوتبالدوستان این شهر، تا مدت‌ها دیشب را فراموش نخواهند کرد. همان طور که مردم اهواز هنوز هم خاطرۀ برد 3 بر 1 شاهین اهواز در برابر پرسپولیس را فراموش نکرده‌اند.

در آن بازی تاریخی، شاهین اهواز با درخشش مهاجم چپ‌پای خودش: فرزاد آهک‌پور، در روز هفتم فروردین 1368، در مرحلۀ نیمه‌نهایی جام حذفی شکست داد. مقابل چشمان ناباور و شاد انبوه تماشاگران اهوازی.

جنگ تازه تمام شده بود و خوزستان ققنوس‌وار در حال برخاستن از خاکستر خودش بود. پیروزی شاهین اهواز مقابل پرسپولیس، چیزی بیش از یک "برد فوتبالی" بود. پرسپولیسِ علی پروین، در شهر اهواز ابتدا 1 بر صفر پیش افتاد. با گل مرتضی کرمانی مقام (یا مجتبی کرمانی مقدم!).

 ولی تیم شاهین نگذاشت تماشاگرانش در شهر اهواز مغموم به خانه برگردند. سه گل زد و رفت فینال و قهرمان جام حذفی شد و از آن‌جا هم به جام در جام آسیا رفت. غرور فوتبالی خوزستان با گل‌های فرزاد آهک‌پور و برد تاریخیِ شاهین اهواز مقابل پرسپولیس، احیا شد.

دیشب هم در اراک نفس پیروزی آلومینیوم اراک مقابل پرسپولیس مهم بود؛ ولی واقعۀ مهم‌تر نحوۀ پیروزی آلومینیوم بود. آلومینیوم اراک در دقایق 11 و 25 دو گل خورده بود. هر چه هم حمله می‌کرد، به در بسته می‌خورد تا اینکه بالاخره در دقیقۀ 84 به گل اول رسید. داور هفت دقیقه وقت تلف‌شده اعلام کرده بود و آلومینیوم در دقیقۀ 95 گل تساوی را زد.

چنین بازگشتی، روحیۀ بالایی می‌خواهد. اما قسمت مهم‌تر قصه در وقت اضافی رقم خورد. در وقت اضافی اول، پرسپولیس یک گل دیگر زد و بازی با نتیجۀ 3 بر 2 به سود پرسپولیس، به نیمۀ دوم وقت اضافی رفت.

سه دقیقه بعد از شروع نیمۀ دوم وقت اضافی، پرسپولیس یک گل دیگر زد. آلومینیوم اراک که یکبار دو گل عقب افتاده بود، دوباره دو گل عقب افتاد. اینکه بازیکنان آلومینیوم اراک دو بار موفق شدند ورق را برگردانند، فی‌نفسه عجیب بود ولی بازی دیشب جزو بازی‌های کمیاب در تاریخ فوتبال جهان بود؛ چراکه یک تیم دو بار توانست عقب‌افتادنِ دوگله‌اش از تیم حریف را جبران کند. آن هم حریفی به مراتب قوی‌تر از خودش.

واقعا تساوی‌ای از این دست، در فوتبال ایران و جهان نه که بی‌نظیر، که کم‌نظیر بود. نگارنده شخصا چنین تساوی عجیبی را به یاد ندارد. بعید است که چنین موردی قبلا در تاریخ فوتبال رقم نخورده باشد؛ ولی قطعا مورد عجیب و کم‌شماری بوده.

شروین بزرگ در دقیقۀ 111 برای آلومینیوم گل زد و بازی 4 بر 3 شد و علیرضا نقی‌زاده هم در دقیقۀ 121 بازی را به تساویِ 4 بر 4 کشاند. دو گل تساوی، هر دو هم در وقت‌های تلف‌شده. اولی در دقیقۀ 94، دومی در دقیقۀ 121. واقعا مسابقۀ عجایب بود!

فرض کنید در مسابقۀ تاریخی ایران و استرالیا، بازی رفت در ورزشگاه آزادی، به جای تساوی 1 بر 1، با تساوی 2 بر 2 به پایان رسیده بود. در بازی برگشت نیز همان سناریویی رقم می‌خورد که خورد. یعنی استرالیا 2 بر صفر از ما جلو می‌افتاد و ما هم دو گل می‌زدیم و بازی به تساوی کشیده می‌شد.

در این صورت بازی به وقت اضافی می‌رفت. اگر استرالیا در وقت اضافی اول یک گل می‌زد و در وقت اضافی دوم هم یک گل دیگر می‌زد، آیا ما ایرانی‌ها کوچکترین امیدی داشتیم که دوباره دو گل دیگر بزنیم و بازی را به تساوی 4 بر 4 بکشانیم؟ و اگر این طور می‌شد و کار به ضربات پنالتی می‌کشید و در ضیافت پنالتی‌ها جواز حضور به مرحلۀ بعد (یعنی جام جهانی) را بدست می‌آوردیم، آیا تا منتهی‌الیه هیجان و شادی پیش نرفته بودیم؟

واقعا تماشاگران آلومینیوم اراک، دیشب چطور چنین فرایندی را از سر گذراندند؟ اگر بازی دیشب با یک گل در دقیقۀ 12 به سود آلومینیوم تمام می‌شد، اراکی‌ها قطعا راضی بودند ولی این کجا و آن که در عالم واقع رخ داد کجا؟!

غرض اینکه یک مسابقۀ فوتبال، اگر فراز و فرود چندانی نداشته باشد، شاید حتی برای تماشاگران حاضر در ورزشگاه نیز آن قدرها مهم از آب درنیاید؛ ولی وقتی تیمت تیم ضعیف‌تر میدان است و دو بار عقب‌افتادگی با دو گل را جبران می‌کند و نهایتا در ضربات پنالتی از پس قوی‌ترین تیم ایران در هفت هشت سال اخیر برمی‌آید، باید گفت: شبی خوش است، بدین قصه‌اش دراز کنید!

در فینال جام جهانی 1986 هم آرژانتین دو بر صفر از آلمان جلو بود. ژرمن‌ها دو گل زدند و بازی برابر شد. اگر کار به وقت اضافی می‌کشید و آرژانتین دوباره دو گل دیگر می‌زد، سپس آلمان هم دوباره دو گل دیگر می‌زد، تازه قصه شبیه بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک شده بود!

یا در همین جام جهانی اخیر، آرژانتین دو بر صفر از فرانسه پیش بود. فرانسه بازی را 2 بر 2 کرد و کار به وقت اضافی کشیده شد. در وقت اضافی، آرژانتین یک گل دیگر زد و به نظر می‌رسید که این بار کار فرانسه تمام شده؛ ولی فرانسه مجددا توانست یک گل دیگر بزند و بازی دوباره مساوی شد.

فینال جام جهانی 2022 تا حدی شبیه بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک شد به جز اینکه، فرانسه وقتی عقب‌افتادگی 3 بر 2 را جبران کرد، کار شاقی نکرد و ضمنا در ضربات پنالتی باخت. کار شاق، جبران عقب‌افتادگی 4 بر 2 بود که اراکی‌ها از پس‌اش برآمدند. آن هم پس از اینکه یکبار عقب‌افتادگی 2 بر صفر را جبران کرده بودند. و البته پیروزی در ضربات پنالتی هم حسن ختامی بود بر درخشش تیم فراموش‌نشدنی آلومینیوم اراک.    

 

آلومینیوم اراک با این پیروزی به مرحلۀ یک‌چهارم نهایی جام حذفی ایران رفت. بعید است این تیم در سه بازی بعدی هم پیروز از میدان بیرون آید و قهرمان جام حذفی شود؛ ولی چرا برای این تیم آرزوی قهرمانی نکنیم؛ تیمی که دیشب، شبی تاریخی را در فوتبال ایران و چه بسا در فوتبال جهان رقم زد.

وقتی که ایمون زاید تیم ده ‌نفرۀ پرسپولیس را در دربی تهران، که با برتری 2 بر صفر استقلال در جریان بود، با برتری 3 بر 2 از زمین خارج کرد، رویدادی کم‌نظیر در تاریخ فوتبال ایران و جهان رقم خورد.

از بهمن ماه 1390 تا الان، هنوز چنان واقعه‌ای در سطوح شناخته شدۀ فوتبال جهان (جام جهانی، جام ملت‌های اروپا و آسیا، کوپا آمریکا، لیگ قهرمانان اروپا، لیگ‌ها و مسابقات جام حذفی در اروپا) رخ نداده است. قبل از آن هم، کمتر کسی به یاد دارد یک تیم ده نفره، بازی 2 بر صفر باخته را 3 بر 2 برده باشد. آن هم با هت‌تریک یک بازیکن.

دیشب هم رویدادی از این دست در اراک رقم خورد. یعنی کم‌نظیر در تاریخ فوتبال ایران و جهان. حالا شما دقت کنید ببینید از این به بعد، مثلا تا ده سال آینده، مسابقه‌ای را در دنیای فوتبال پیدا می‌کنید که تیمی در یک مسابقه دو بار موفق شود عقب‌افتادنش با دو گل را جبران کند؟ اگر هم کسی چنین موردی را در دو سه دهۀ اخیر فوتبال جهان به یاد دارد، یا از چنین موردی در کل تاریخ فوتبال خبر دارد، لطفا نگارندۀ کم‌اطلاع را نیز مطلع سازد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تعویض هایی که بلای جان پرسپولیس شد؛ کپی برداری اوسمار از روی دست یحیی

دیگر خبرها

  • غیبت ۲ ستاره پرسپولیس در آستانه بازی با سپاهان
  • عبدالکریم حسن در فهرست 19 نفره بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس
  • پرسپولیس چه زیبا باخت/ برد آلومینیوم اراک در تاریخ فوتبال کم‌نظیر بود
  • عیسی در روز تلخ بهترین گلزن فصل پرسپولیس شد
  • غیبت دومین ستاره سپاهان مقابل پرسپولیس!
  • غیبت یک بازیکن سپاهان برابر پرسپولیس قطعی است
  • دلیل غیبت بهترین داور زن در یورو: حسودی مردان!
  • فیلم| قایدی بهترین گلزن تاریخ ایران در لیگ امارات
  • خلاصه بازی آلومینیوم و پرسپولیس؛ بدون شک بهترین بازی سال‌های اخیر ایران + ویدئو
  • دلیل غیبت سعید صادقی برابر آلومینیوم