Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا-سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه گفت: تحرک و فعالیت جدی از سوی پارلمان های دنیا در راستای حفظ برجام بسیار مفید است زیرا دیپلماسی پارلمانی از موضوعات مهم و تاثیر گذار در روابط بین الملل و شرایط کنونی جهان است.

محمود محمدی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره تهیه پیش نویس طرحی توسط سناتورهای روسیه مبنی بر درخواست از پارلمان های کشورهای عضو 1+5 برای فشار به کنگره آمریکا برای باقی ماندن در برجام، افزود: دیپلماسی پارلمانی یک رویکرد باسابقه در روابط میان کشورها است که از زمان تاسیس پارلمان ها و اتحادیه های بین المللی و بین المجالس چه در سطح منطقه ای و چه در سطح بین المللی پیوسته از آن در جهت و خواست اراده ملت ها استفاده کردند و شیوه نوینی از تعامل برای تاثیرگذاری در روابط میان ملت ها و دولت ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران عضویت اتحادیه بین المجالس از جمله بین المجالس اسلامی و اتحادیه بین المجالس آسیایی را داشته و در عرصه همکاری های میان پارلمان های جهان فعال است.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه تصریح کرد: طبعا حرف اصلی این فعالیت ها در بعد حقوقی نزدیک کردن اغراض و نیت ها با مقررات بین المللی و تاثیرگذاری در روابط میان دولت ها با کشورهایی که عضو اتحادیه پارلمانی است، در این رابطه اقدام سنای روسیه معنا پیدا می کند.
محمدی گفت: البته سفر رییس مجلس به روسیه و سخنرانی در اجلاس اتحادیه بین المجالس که در سن پترزبورگ انجام شده نیز در جهت نزدیکی دیدگاه های پارلمانی میان کشور ها و همچنین تاثیر گذاری بر سیاست دولت هایی که خلاف همگرایی پارلمانی میان کشورها حرکت می کنند، موثر بوده است.
وی تصریح کرد: اقدام ترامپ در خصوص احاله دادن یا محول کردن موضوع برجام به کنگره در حقیقت گریز از تحول مسئولیتی است که بعنوان رییس جمهوری بر عهده داشته و سهیم کردن کنگره آمریکا در هر پیامدی در این راستاست.
سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه افزود: ما امروز دو امتیاز داریم نخست این که آمریکا، از جمله کنگره و سیاستمداران آمریکایی با این رویه آقای ترامپ موافق نیستند و دوم اینکه تعامل دیپلماسی کاخ سفید با بسیاری از کشورها در شرایط کنونی با سیاست های به اصطلاح اختلاف برانگیز ترامپ بهم خورده است و هم اکنون با احاله دادن این موضوع به کنگره آمریکا می تواند تعامل بین پارلمان آمریکا با پارلمان های جهان را هم مخدوش کند.
وی تاکید کرد: در این زمینه، یک تحرک و فعالیت جدی از سوی دیپلماسی پارلمانی بسیار مفید است، زیرا دیپلماسی پارلمانی از موضوعات مهم و تاثیر گذار در روابط بین الملل و تاثیر گذار در شرایط کنونی جهان است.
محمدی ادامه داد: امروز شاهدیم پارلمان ها نسبت به وقایعی که در جهان اتفاق می افتد نه تنها بی تفاوت نیستند، بلکه تاثیرگذار هستند و این ضرورت دیپلماسی پارلمانی را بیش از پیش در روابط بین الملل و روابط میان دولت ها و همراه کردن دولت ها، قوه های مجریه با قوه های مقننه، پارلمان های جهان را بیشتر می کند.
وی یادآور شد: در حقیقت دیپلماسی پارلمانی پشتیبان یک شکلی از دیپلماسی عمومی در سطح روابط بین الملل است که میزان اثرگذاری آن به کثرت ملت ها در جغرافیای جهان است چون پارلمان ها نمایندگان ملت ها هستند.
سخنگوی سابق وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره این که کنگره می تواند قاعده سیاست را بهتر از ترامپ رعایت کند گفت: طبیعی است که هر نوع واکنش منطقی و معقول و قانونمند توسط پارلمان های جهان به دلیل اینکه از پشتوانه مردم برخوردار است می تواند تاثیر گذار باشد.
محمدی تصریح کرد: این اقدام روسیه می تواند در ابعاد یک حرکت قاره ای در قاره آسیا توسط اتحادیه بین المجالس اسلامی، اتحادیه بین المجالس آسیایی شکل بگیرد، ممکن است برخی از پارلمان ها با این قضیه همراهی نکنند اما اکثر پارلمان های آسیا می توانند یک صدا به این موضوع واکنش نشان بدهند و قطعا بر نوع تصمیمات بر رویکرد پارلمان آمریکا بسیار تاثیر خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی درباره مزیت های دیپلماسی پارلمانی نسبت به دیپلماسی رسانه ای گفت: البته رسانه ها به دلیل شکل دهی و مدیریت افکار عمومی جهان بعنوان یک مولفه قدرت محسوب می شوند اما وقتی قدرت قانونگذاری بعنوان دیپلماسی پارلمانی وارد می شود، از مولفه قدرت رسانه ها در توانمندسازی دیپلماسی پارلمانی و دیپلماسی عمومی بهره مند می شود، زیرا هم مولفه قدرت رسانه، افکار عمومی را تغذیه و مدیریت می کند و هم افکار عمومی پارلمان ها را شکل می دهد و پشتیبان پارلمان ها هستند.
وی گفت: از این رو دلیل ائتلاف و همکاری این دو تاثیر متقابلی برای توانمندسازی هر دو دارد، چه دیپلماسی رسانه ای و چه دیپلماسی پارلمانی بعنوان مبانی حقوقی در یک دیپلماسی عمومی در سطح جهان هستند، طبعا قدرت تاثیر گذاری بالایی می تواند داشته باشد.
به گزارش ایرنا، سناتورهای روسیه قرار است با حضور نمایندگان وزارت خارجه این کشور نشستی را برای بررسی پیش‌نویس طرحی پیشنهادی تعدادی از قانونگذاران روس برگزار کنند که در آن از پارلمان‌های کشورهای عضو گروه 1+5 و برخی کشورهای دیگر درخواست شده کنگره آمریکا را برای باقی ماندن در توافق هسته‌ای ایران (برجام) تحت فشار بگذارند.
خبرگزاری «ریانووستی» اعلام کرد که این جلسه قرار است در تاریخ 25 اکتبر -3 آبان - برگزار شود، اطلاعات مربوط به برنامه کاری کمیته امور خارجی شورای فدراسیون روسیه نیز این مطلب را تأیید می‌کند.

سیام**2021**9314**9121 خبرنگار: داوود مرادپور

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۶۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست

ایسنا/کرمانشاه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: اگر فردی در استان برای تولیدکنندگان مشکلی بوجود آورده که روند کارشان را با چالش مواجه کند، حتما او را به مردم معرفی خواهم کرد.

 حجت الاسلام‌ والمسلمین‌حبیب الله غفوری، امروز(۸ اردیبهشت) در دیدار با نمایندگان جامعه کارگری و کارفرمایی کرمانشاه به مناسبت بزرگداشت هفته کارگر، با بیان اینکه ایران اسلامی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی مستکبران عالم تحریم شده و روز به روز هم به تحریم‌ها اضافه می‌شود، افزود: تنها کشوری هستیم که پرچم استقلال و آزادی را در دنیا بلند کرده‌ و با عزت و اقتدار روی پای خود ایستاده‌ایم و اکنون در بخش‌های زیادی به خودکفایی رسیده‌ و به خودمان متکی هستیم.

غفوری با بیان اینکه امروز در عرصه‌های بسیار پیچیده در دنیا حرف برای گفتن داریم و به رغم تحریم‌ها از قدرت‌های اقتصادی منطقه هستیم، ادامه داد: خیلی‌ها یادشان هست که در سال آخر جنگ تحمیلی با کسری بودجه گسترده و تعطیلی بسیاری از صنایع مواجه بودیم، اما با تکیه بر توان داخلی و بدون کمک‌های بین‌المللی کار را شروع کردیم و به پیشرفت‌های خوبی هم رسیدیم.

غفوری در ادامه اشاره‌ای هم به نامگذاری امسال به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری داشت و گفت: برای تحقق شعار سال لازم است مسئولین در هر منطقه و بخش، شهر، شهرستان و استانی با توجه به زیست بوم منطقه و اقتضائات آن پای کار آمده و برای تحقق شعار سال برنامه‌ریزی کاربردی داشته باشند.

 وی تاکید کرد: با توجه به موقعیت‌های استثنایی استان کرمانشاه در عرصه‌های مختلف از جمله اقلیم چهار فصل و نیز همجواری با کشور عراق، باید در جهت تحقق شعار سال اقدامات راهبردی در استان انجام شود تا هم نرخ بیکاری استان کاهش یابد و هم اینکه کرمانشاه به عنوان یک استان مرزی بتواند سهم خود را در توسعه کشور ایفا کند.

غفوری اشاره‌ی هم به گلایه‌مندی تولیدکنندگان از برخی مسئولین استانی و نیز بروکراسی اداری پیچیده داشت و گفت: از ابتدای ورودم به کرمانشاه با تعدادی از تولیدکنندگان مواجه شده‌ام که مدعی شده‌اند برای انجام امورات خود  در دستگاه‌های اجرایی استان با مشکل مواجه می‌شوند که اصلا پذیرفتنی نیست.

وی با بیان اینکه مانع‌تراشی سر راه فعالیت تولیدکنندگان به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست، عنوان کرد:  اگر فردی در استان برای تولیدکنندگان مشکلی بوجود آورده که روند کار آنها را با چالش مواجه کند، حتما او را به مردم معرفی خواهم کرد.

غفوری در ادامه با اشاره به تفاوت نگاه‌ها به نیروی کار در کشور ما با سایر نقاط دنیا، اظهار کرد: دنیا به نیروی کار و کارگر به عنوان یک ابزار نگاه می‌کند و تا حدی برای نیروی کار احترام قائل است که منافع نظام سرمایه‌داری را با خود به همراه داشته باشد که این نگاه در اسلام به هیچ عنوان وجود ندارد. در ایران اسلامی هم به تاسی از آموزه‌های دین اسلام به جامعه کارگری به عنوان نیرو و اساس کار نگاه می‌شود و حفظ کرامت انسانی بیش از هرچیز دیگری در اولویت است.

غفوری تاکید کرد: در هیچ جای دیگری در دنیا توجه به کرامت انسانی در حد و اندازه‌ای که در کشور ما برای کار و کارگر وجود دارد، دیده نمی‌شود و مایه افتخار است که کارفرماها در نشست‌های استانی و ملی بیش از اینکه به مسائل مربوط به کارفرمایی ورود کنند، دغدغه کارگران را دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • جبهه متحد دیپلماسی پارلمانی برای اقدام هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی ایجاد شود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • مانع‌تراشی برای فعالیت تولیدکنندگان پذیرفتنی نیست
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح