Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، «حسین کمالی» در نشست سالانه دبیران اجرایی خانه کارگر که در مشهد در حال برگزاری است، گفت: تغییراتی که در منطقه و جامعه وجود دارد باید نگاه ما را به جامعه تغییر دهد. ما عادت کرده‌ایم که به شیوه سنتی وضعیت کارگر را تعریف و مشکلات آنها را حل کنیم.

او ادامه داد: آن تعریفی که ما از کارگران داشتیم با توجه به نوع کارگران تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش تعداد یقه‌سفیدان در حوزه کارگری براساس قراردادها و برنامه‌ریزی‌ها تغییر کرده است که ما باید به همین موازات نگاه‌مان را به جامعه کارگری  تغییر دهیم.

وزیر پیشین کار در مورد وضعیت زندگی کارگران افزود: وضعیت زندگی کارگران با هر صلح و جنگی دچار تغییر می‌شود و این موضوع به ارتباط ما با کارگران تاثیر دارد زیرا باید به وضعیت آنها نگاه متفاوتی داشته باشیم.

کمالی ادامه داد: با توجه به خشکسالی؛ کشاورزی سنتی باید جای خود را به کشاورزی مدرن بدهد. نباید صبر کنیم تا کشاورزی از بین برود و بعد از آن در مورد نجات این صنعت تصمیم‌گیری کنیم.

این فعال کارگری با انتقاد از ورود قوه قضائیه به داخل محیط کارگاهی گفت: قوه قضائیه نباید وارد محیط‌های کارگاهی می‌شد و کارگران زحمتکش را به شلاق محکوم می‌کرد همچنین نیروی انتظامی در قبال کارگران معترض اراکی که مطالبات خود را خواستار بودند با خشونت رفتار کرد.

وی افزود: ما قائل به گفت‌وگو هستیم به گونه‌ای که کارگران‌مان آسیب نبینند. از طرفی باید توجه داشت مشکلات طبقات فقیر جامعه مانند کارگران به خودکشی و اعتیاد ختم می‌شود.

کمالی در مورد وضعیت بازنشستگان خاطرنشان کرد: باید شرایطی را برای بازنشستگان فراهم کنیم تا آنها با مستمری زندگی خود را بگذرانند و بعد از بازنشستگی راه را برای جوانان باز کنند. در این صورت است که می‌بینیم بسیاری از مشکل بیکاری کشور حل خواهد شد.

وزیر پیشین کار با مخاطب قرار دادن دبیران اجرایی حاضر در جلسه، گفت: شما به عنوان نماینده کارگران مسئولیت دارید تا به مشکلات کارگران رسیدگی کنید و در این کار مسئولیت خانواده کارگری که چند ماه حقوق نگرفته برعهده شما خواهد بود.

کمالی در پایان به وضعیت صنعت کشور اشاره و خاطرنشان کرد: ما در مورد صنعت موشک‌سازی توانستیم نتیجه مطلوب و خوشحال‌کننده‌ای ثبت کنیم. این نشان می‌دهد ما می‌توانیم در سایر صنعت‌ها نیز به خوبی عمل کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۴۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان

انعقاد قراردادهای پیمانکاری از سر ناچاری برای کسب درآمد باعث شده است که بخشی از کارگران همواره در نبود امنیت و ثبات کاری با نگرانی کار کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مطابق آمارها یکی از بخش های کارگری که همواره دغدغه دارند و نگران اوضاع و شرایط خود هستند, کارگران پیمانکاری هستند,‌ مطابق تخمین ها بخشی از جامعه 15میلیونی کارگران کشور, با قرارداد موقت کوتاه مدت مشغول به کار هستند. بسیاری از این کارگران با دغدغه تمدید یا پایان قرارداد کاری خود روزگار سپری می کنند.کارگرانی که نبود ثبات در قراردادهای کاری شان باعث می شود همیشه با نگرانی کار کنند.

قراردادهای کوتاه مدت و عدم تمدید آنها, از عوامل مهم اخراج کارگران است و یکی از مسائلی است که باعث شده نسل جوان کمتر به کار کردن در مراکز تولیدی و کارخانه ها تمایلی نشان بدهند. از سوی دیگر، تعداد زیادی از کارخانه ها و شرکت ها برای اینکه با اداره کار و شرایط سخت بیمه مواجه نشوند، همه کارهای خود را به شکل پروژه دراختیار پیمانکاران قرار می دهند.

پیمانکار موظف می شود برای انجام پروژه، نیروی کار استخدام و او را بیمه کند. اما برخی از پیمانکاران با قراردادهای کوتاه مدت آن هم بدون بیمه، کارگران را با کمترین حقوق استخدام می کنند. این اوضاع زمانی سخت تر می شود که مدت قرارداد پیمانکار با شرکت به پایان می رسد و به این ترتیب تعداد زیادی کارگر قراردادی بیکار می شوند. برخی از کارگران هم که قراردادهای کوتاه مدت دارند در اوسط سال به بهانه های مختلف از جمله نبود بودجه و کمبود منابع تولید، تعدیل شده و بیکار می شوند.

*رابطه کارگر و کارفرما باید مستقیم باشد

اولیا علی بیگی،رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در گفت‌وگویی اعلام کرده است: یکی از  معضلات جامعه کارگری، شرکت‌های پیمانکاری تامین نیروی کار است؛ در این شرکت‌ها علی رغم اینکه کارگران بیش از ساعت قانونی مصوب شورای عالی کار مشغول به کار هستند، ولی متاسفانه گاها دریافتی آنها کمتر از مصوبه شورای عالی کار مشاهده می‌شود.

وی بیان کرد:  ️لذا معتقدیم که باید یک رابطه مستقیم قرارداد کار بین کارگر و کارفرما برقرار شود و این نیروهای واسطه که هیچگونه سرمایه‌گذاری نیز به همراه ندارند، از بین بروند.️ ️ضمن اینکه ایمنی و بهداشت و سلامت نیروی کار در محیط کار نیز باید مورد توجه جدی کارآفرینان و دولت قرار بگیرد.

*مُهر سکوت بر لب کارگران ناراضی از ترس بیکاری

فتح‌الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره کارگران دارای قرارداد پیمانی گفت: ناامنی شغلی همواره باعث می‌شود که کارگرانی که از شرایط شغلی خود ناراضی هستند سکوت کنند چرا که می‌دانند اعتراض برابر با بیکاری است.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با اشاره به اینکه حدود 96درصد کارگران به دلیل ناامنی شغلی، ناراضی هستند، اما چاره‌ای جز ادامه کار ندارند گفت: کارگران معترض از ترس بیکاری چاره‌ای جز سکوت ندارند.

وی با بیان اینکه بیش از 95درصد کارگران قرارداد موقت دارند افزود: دیده شده است که تعداد زیادی از کارفرمایان حقوق و مزایای کامل را پرداخت می‌کنند اما مزایای شغلی را حذف می‌کنند. در جامعه کارگری، هم کارفرمای خوب داریم و هم کارفرمای بد و هم پیمانکار خوب داریم و هم پیمانکار بد. آنچه به ما گزارش می‌شود، نارضایتی‌ها و شکایت‌ها و اعتراض‌ها از کارفرما و پیمانکار بد است، اما حتماً کارگاه‌ها و بنگاه‌هایی در این کشور هستند که کارفرما یا پیمانکار، حق کارگر را به‌طور کامل رعایت می‌کند.

وی گفت: پیمانکاری و واسطه‌گری هیچ‌گاه قابل حذف نیست، چون ماهیت برخی مشاغل کارگری که البته بیشتر از 10 درصد کل مشاغل کارگری را هم شامل نمی‌شود، موقت و غیردایم است و لازم است که برای این 10 درصد، نیروی کار به پیمانکار سپرده شود. اعتراض ما در این 20 سال این بوده که در مشاغل مستمر مثل خودروسازی و پتروشیمی‌ها و بخش‌های مولد صنعت، نه تنها قرارداد موقت معنا ندارد، بلکه کارگر باید با کارفرمای اصلی قرارداد شغلی داشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی
  • برگزاری جشن کارگری شهرداری سمنان با نام «سپاس کارگر»
  • حق مسکن کارگران ۲ برابر می‌شود؟
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • صلیب سرخ: در شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر ایجاد شود
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟