Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-28@14:43:42 GMT

مذاکره ایران و روسیه برای توسعه 10 میدان نفتی

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۴۹۵۶

مذاکره ایران و روسیه برای توسعه 10 میدان نفتی

پول‌نیوز - مدیر اکتشافات شرکت ملی نفت ایران با بیان جزئیات تفاهم‌نامه‌هایی که با روس‌ها امضاء شده است، گفت:‌ توسعه ۱۰ میدان نفتی را با روس‌ها مذاکره می‌کنیم.

سیدصالح هندی، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگو با اسپوت‌نیک گفته است ایران و شرکت‌های روسی در حال مذاکره برای اکتشافات میادین نفت و گاز در  ایران هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته این مسئول ایرانی شرکت ملی نفت ایران تفاهم‌نامه‌هایی را با شرکت‌های روسی امضاء کرده‌اند و در حال حاضر منتظر امضای قرارداد نهایی و آغاز انجام پروژه‌ها است.

هندی گفت:براساس گزارشی که دریافت کرده‌ام NOIC تفاهم‌نامه‌ای با لوک‌اویل روس‌نفت، زاروب‌بژنفت، تات‌نفت، گازپروم و گازپروم نفت امضا کرده و اکنون در حال مذاکره برای توسعه میادین بیش از 10 نفت و گاز هستیم.

ز اشاره کرد که همکاری در میادین‌ساحلی و فراساحلی در دستور کار است.

وی خاطرنشان کرد: فهرستی از میادین نفتی که مربوط به مذاکرات شرکت‌های روسیه و ایران هست شامل میادین منصوری، آب‌تیمور، کیش‌، یاران، مارون، لایه‌های نفتی پارس جنوب، کوپال، آبان، اسفندیار، پایدار غرب، دهلران، پارس جنوب، آذر، چنگوله و چشمه‌خوش هستند.

نماینده شرکت ملی نفت ایران اضافه کرد: شرکت‌های روسی می‌توانند سهم بیشتری از بازارهای نفت و گاز ایران را از طریق ایجاد پیمان‌های ا ستراتژیک با اروپایی‌ها، چینی‌ها و شرکت‌های آسیایی جنوب شرق داشته باشند.

هندی تصریح کرد: از زمانی که ایران تصمیم گرفته است تا از ظرفیت‌های شرکت‌های روسی استفاده کند مذاکراتی را با دیگر شرکت‌ها انجام می‌دهد و قرار است که یک شریکی را برای شرکت لوک‌اویل پیدا کند.

وی همچنین اشاره کرد: مذاکرات تکنیکی با لوک‌اویل برای میادین نفتی منصوری و آب‌تیمور نهایی شده است و لوک‌اویل اظهاراتی را از طرف شرکت ملی نفت ایران دریافت کرده است و نسخه نهایی طرح پیشنهادی توسعه به زودی ارائه خواهد شد. پس از این مذاکرات قانونی و مالی آغاز می‌شود.

براساس برنامه‌های تعیین شده این مذاکرات باید طی 45 روز آینده نهایی شود که ظاهراً مقداری سخت به نظر می‌رسد.

به عقیده سیدصالحی هندی شرکت ملی نفت ایران راه‌حلی را با شرکت‌های نفتی روسی برای بهبود سرمایه‌گذاری در ایران دارد.

وی اضافه کرد: ما مشکل جدی در اجرا با شرکت‌های روسی در بخش‌های بالادستی تاکنون نداشته‌ایم اما درباره طرح پیشنهادی که اخیراً دریافت کردیم متأسفانه باید خاطرنشان کنم که شاخص‌های کلیدی پیشنهاداتی که توسط شرکت‌های روسی ارائه شده بسیار محتاطانه و کمتر اقتصادی و بسیار گران است.

وزیر نفت ایران اعلام کرد که وزیر انرژی روسیه و شرکت‌های روسی درباره این مسئله توجیه شده‌اند که باعث می‌شود مقامات روسی و شرکت‌های این کشور را متقاعد کرد که آنها باید در پروژه‌های خود انعطاف داشته باشند.

ایران دوباره از ژانویه به بازارهای جهانی ورود پیدا کرده در حالی که اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و ایالات متحده آمریکا گفته شده که برخی تحریم‌ها را علیه این کشور برداشته‌اند. به هر روی ایران عضو کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) است که طی سال‌های گذشته به واسطه تحریم تولیدش کاهش یافت.

به گفته ولادیمیر پوتین روسیه ظرفیت‌های زیادی را برای همکاری بیشتر با ایران به ویژه در حوزه نفت و گاز می‌بیند.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۴۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت

با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌های کوچک مردم در توسعه میادین مشترک نفت و گاز، کشور می‌تواند از فناوری‌های نوآورانه و بهترین شیوه‌هایی که این نهادها روی میز آورده‌اند، بهره‌مند شود. این می تواند به بهبود کارایی، کاهش هزینه ها و افزایش رقابت کلی بخش کمک کند. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز در کشور می تواند مزایای بی شماری را به همراه داشته باشد. اولاً، می تواند به افزایش تولید نفت و گاز کشور کمک کند و منجر به خودکفایی بیشتر انرژی و کاهش وابستگی به واردات شود. این نه تنها امنیت انرژی کشور را تقویت می کند، بلکه به تقویت رشد اقتصادی نیز کمک می کند.

برای تحقق تداوم رشد اقتصادی پایدار از طریق توسعه میادین مشترک نفت و گاز، ایجاد یک محیط سرمایه گذاری جذاب هم برای بخش خصوصی و هم برای افراد ضروری است. این امر از طریق برنامه هفتم توسعه با بسترسازی برای ورود مردم و توان فنی و مهندسی بخش خصوصی جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز فراهم شده است.

با توجه به اینکه سال 1403 با شعار جهش تولید و رشد اقتصادی کشور با حضور و مشارکت مردم نام گذاری شده است و مهم ترین بخش اقتصادی کشور نیز صنعت نفت و گاز است، باید از مواهب توسعه بدون بودجه دولت با تکیه بر مشارکت مستقیم سرمایه مردم فراهم شود. مسیر تحولی مرتبط با توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور باید با بسترسازی جذاب برای جلب سرمایه‌های مردمی و همچنین توان بخش خصوصی در این بخش باشد. بدون استفاده از بودجه دولت و تنها با تکیه بر مشارکت سرمایه‌های خرد مردمی و توان پیمانکاری بخش خصوصی مسیر توسعه میادین مشترک نفت و گاز جهت توسعه تجارت انرژی کشور و همچنین حل ناترازی گازی صنایع کشور هموار خواهد شد.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با کمک مردم گفت: یکی از مصوبات مهم مجلس در برنامه هفتم توسعه، مربوط به مشارکت بخش غیردولتی و مردمی در توسعه میادین نفت و گاز کشور بوده است که زمینه تحقق مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با تکیه بر مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه با اعطای مجوز جهت توسعه میادین مشترک کشور فراهم شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به مزیت مهم حضور بخش خصوصی و مردمی اقتصاد در توسعه بالادست نفت و گاز گفت: در سال جاری باید تمرکز را بر تسهیل فرآیند سرمایه گذاری مردمی تمرکز کنیم؛ مشارکت بخش خصوصی و سرمایه خرد مردم در حوزه بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز کشور از طرفی زمینه حضور مردم و بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت و گاز را فراهم خواهد کرد؛ از طرف دیگر تولید نفت و گاز کشور را رقابتی خواهد کرد و افزایش خواهد داد.

وی  گفت: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با ماده 15 برنامه هفتم توسعه و مشارکت مردم در جهش تولید نفت و گاز برای دولت نیز بسیار مهم و مثمرثمر است و بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت، امکان توسعه کشور فراهم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • ده روسی: ترکیب ناپولی در سطح اینتر است؛ اندیکا از ابتدای بازی به میدان می‌رود
  • سخنگوی وزارت خارجه روسیه: مانورهای ناتو را از نزدیک رصد می‌کنیم
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • نگارخانۀ صفوی میزبان پوسترهای روسی
  • روس‌ها متقاضی سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • علاقه مندی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • گزارش رسانه روسی از دوران طلایی سردار آزمون در زنیت