Web Analytics Made Easy - Statcounter

شانزدهمین اجلاس شورای همکاری‌های تجاری اتاق‌های بازرگانی و صنعت کشورهای ساحلی دریای خزر (ICBC) تا چهارم آبان در آستاراخان روسیه برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ در افتتاحیه این اجلاس، غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران و اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه سخنرانی کردند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق ایران با اشاره به تلاش مسئولان بلندپایه کشورهای ساحلی دریای خزر برای توسعه مناسبات محکم و قابل اعتماد، گفت: دیدار و رایزنی مقامات مسئول در کشورهای ساحلی دریای خزر در سال‌های اخیر بیانگر دیدگاه مثبت آنها برای توسعه همکاری‌هاست و ما بر این باوریم که همگی می‌توانیم با تکیه‌ بر تاریخ و فرهنگ مشترک زمینه این کار را فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شافعی، در افتتاحیه شانزدهمین اجلاس شورای همکاری‌های تجاری اتاق‌های بازرگانی و صنعت کشورهای ساحلی دریای خزر (ICBC) افزود: رویکرد اصولی ایران، مشارکت سازنده با همسایگان، برای تحقق نظم پایدار مبتنی بر امنیت جمعی و حمایت از توسعه کشورهای منطقه و ایجاد پیوندهای متقابل اقتصادی است.
شافعی با بیان اینکه ریشه‌کن کردن خشونت در منطقه بدون تمرکز بر مردم‌سالاری، ارتقای حقوق شهروندی و توسعه اقتصادی میسر نمی‌شود، گفت: بخش خصوصی در جهت ایجاد محیط آرام و بی تنش برای فضای کسب‌وکار، بر حفظ امنیت و تمامیت ارضی کشورها و حق حاکمیت آنها بر سرنوشت خود تأکید دارد.
او همچنین بهره‌برداری از دریای خزر به‌عنوان نمادی از توسعه و همکاری بین کشورهای ساحلی یاد کرد و این دریا را نیازمند همکاری همه‌جانبه طرف‌های ذینفع با تأکید بر حفظ محیط‌زیست
دانست.
شافعی تصریح کرد: برگزاری منظم اجلاس‌های مشترک بین ملت‌های حاشیه دریای خزر در زمینه تجارت و همکاری‌های اقتصادی فرصت‌های خوبی فراهم می‌کند که با بهره‌برداری از آنها می‌توان در جهت مدیریت و توسعه حمل‌ونقل بین کشورها و ترغیب سرمایه‌گذاری برای توسعه زیرساخت‌ها گام برداشت.
رئیس اتاق ایران معتقد است ایجاد امکانات و تسهیلات لازم برای توسعه حمل‌ونقل ترکیبی دریایی، ریلی و جاده‌ای در قلمرو کشورهای حاشیه دریای خزر مایه استحکام روابط آنها خواهد شد و در حال حاضر زیرساخت‌های این حوزه به‌قدر کافی در دسترس نیست.
شافعی اظهار کرد : کشورهای حاشیه دریای خزر با توجه به ظرفیت‌هایی که دارند، باید یک بلوک اقتصادی در منطقه ایجاد کنند و همکاری همه‌جانبه به یکدیگر را توسعه دهند.

از ظرفیت ترانزیتی ایران استفاده کنید

شافعی افزود: ایران با 25 مرز ترانزیتی فعال جاده‌ای، 5 مرز ریلی، 13 بندر تجاری و 10 فرودگاه بین‌المللی می‌تواند با بهره‌گیری کامل
از ظرفیت 185 میلیون تنی بنادر خود در سواحل جنوب و شمال، ارتباطات گسترده‌ای در زمینه حمل‌ونقل بین‌المللی برای کشورهای همسایه فراهم کند.
وی در پایان با اشاره به تحولات مثبت اقتصادی در ایران، اظهار کرد: ایران یکی از مهم‌ترین اقتصادی منطقه در سال‌های آینده خواهد بود و با نرخ رشد مثبت و نرخ تورم یک‌رقمی، به دنبال شکوفایی علمی و فناوری، افزایش صادرات غیرنفتی و توسعه صنعتی را تجربه خواهد کرد و همکاری با ایران می‌تواند سکویی برای دسترسی کشورهای به بازار 400 میلیون نفری منطقه باشد.

نیازهایتان را در منطقه جستجو کنید

در این اجلاس همچنین اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه نیز که تجارب زیادی در همکاری با کشورهای ساحلی دریای خزر و روسیه دارد، سخنرانی کرد.
عسگراولادی با تأکید بر لزوم توسعه مناسبات اقتصادی همه کشورهای حاشیه دریای خزر با یکدیگر، گفت: وقتی شما به گندم نیاز دارید چرا باید آن را از برزیل و آن‌طرف اقیانوس بخرید در حالی‌ که همین کشورهای منطقه قادرند این نیاز را برآورده کنند.
او خطاب به حاضران در اجلاس تأکید کرد: اگر هر کدام از کشورهای ساحلی دریای خزر به محصولات کشاورزی و غذایی نیاز داشته باشند، همسایگان آنها همه این محصولات را فراهم می‌کنند و نیاز نیست که نگاه‌های به آن‌سوی اقیانوس دوخته شود.
رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در ادامه با بیان اینکه روابط فعالان اقتصادی ایرانی با فعالان اقتصادی روسی و به‌ ویژه آستاراخان فراتر از روابط عادی و بسیار صمیمانه است، گفت: آمدورفت بین ما نیز فراوان انجام می‌شود و هنوز هم برای افزایش همکاری‌ها جا هست مشروط بر اینکه مشکلات و سختی‌های موجود را حل‌وفصل کنیم.

صدور روادید تسهیل شود

عسگراولادی با تأکید بر اینکه اگر نتوانیم اوضاع را بهتر کنیم چرا باید زحمت بکشیم و دور هم جمع شویم، اظهار کرد تسهیل صدور روادید برای تجار و بازرگانان با هدف افزایش رفت‌وآمدها، یکی از اصلی‌ترین مسائلی است که باید مورد رسیدگی و پیگیری قرار گیرد.
او ادامه داد: وقتی تجار و صنعتگران برای دریافت ویزا به سفارتخانه کشور مقصد می‌روند باید در اسرع وقت ویزای یک‌ساله به آنها داده شود تا به‌ راحتی رفت‌وآمد کنند.
رئیس اتاق ایران و روسیه با اشاره به اینکه برخی از سفارتخانه‌ها لطف می‌کنند و با روابطی که وجود دارد با سرعت ویزا را صادر می‌کنند گفت: اما به رابطه نیاز نداریم بلکه خواهان ضوابطی هستیم که صدور ویزا بازرگانی را تسریع کند تا وقتی نامه‌ای از سوی اتاق بازرگانی برای صدور روادید صادر می‌شود درنگ نکنند.

لزوم برقراری خط پروازی بین ایران و آستاراخان

عسگراولادی ادامه داد: توقع دیگر این است که خطوط پروازی آستاراخان به شهرهای شمالی ایران با استفاده از هواپیماهای خطوط روسیه دوباره برقرار شود.
به گفته او پیش‌ از این خط پروازی تابان‌ایر از ایران به آستاراخان روسیه برقرار شد اما به دلیل کمبود مسافر و مشکلات روادید بعدی از مدتی دیگر ادامه نیافت.
عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران با تأکید بر اینکه باید یک خط ارتباطی بین یکی از شهرهای شمالی ایران با آستاراخان برقرار شود، گفت: در شرایط فعلی تجار ایرانی برای حضور در آستاراخان باید 10 ساعت تا مسکو پرواز کنند و در آنجا با تعویض ترمینال با پرواز دیگری به آستاراخان بروند.
عسگراولادی با بیان اینکه تسهیل رفت‌وآمد بین ایران و آستاراخان همت مسئولان روسی را می‌طلبد، افزود: پر شدن نیمی از ظرفیت پروازها را تضمین می‌کند و برای آن مسافر جمع می‌کنم تا خیالتان از سودده بودن برقراری پرواز راحت باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۳۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا

تین نیوز

مدیر آفریقا و عربی معاونت بین الملل اتاق ایران بر ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا، گفت: باید با افزایش تبادل هیأت های تجاری و برگزاری همایش ها و نمایشگاه های تجاری، اطلاعات تجار و بازرگانان ایرانی و آفریقایی را بالا ببریم

به گزارش  تین نیوز به نقل ازاتاق ایران آنلاین، شهرام خاصی پور در نشست تجاری مشترک ایران، غنا، کامرون، بورکینافاسو و موریتانی، با تأکید بر اینکه توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی در اولویت اتاق ایران است، ادامه داد: حجم مبادلات ایران با کشورهای آفریقایی تناسبی با روابط خوب سیاسی با این کشورها و ظرفیت های تجاری دو طرف ندارد.

وی گفت: برخی مشکلات در زمینه مبادلات بانکی و حمل ونقل، مانع از توسعه روابط ایران و آفریقا شده است. توسعه حمل ونقل هوایی، دریایی و حل مشکلات نقل و انتقالات مالی به توسعه این روابط منجر خواهد شد.

مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت رفع موانع توسعه تجاری ایران و آفریقا، گفت: در شرایط رکود اقتصادی که گرفتار آن هستیم باید صادرات را بیش از قبل توسعه دهیم تا تولید متوقف نشده و چرخ اقتصاد به حیات خود ادامه دهد.

با اشاره به اینکه ایران با ۳۹ کشور در قاره آفریقا تجارت می کند، افزود: بر اساس آمار منتشر شده از این میان، بیشترین حجم تجارت ایران مربوط به سال ۱۴۰۰ و با کشور غنا بوده است.

او تأکید کرد: مشکل حمل ونقل میان ایران و آفریقا هم به صورت هوایی و هم دریایی و همچنین مشکل نقل و انتقالات مالی، دو مشکل اصلی تجارت ما با قاره آفریقا است.

هدایت نژاد با اشاره به تلاش ها برای حل مشکلات تبادل مالی ایران و غنا، افزود: در حال برنامه ریزی برای ایجاد صندوق مالی مشترک بین ایران و غنا هستیم که اگر عملیاتی شود، در ارتقا همکاری های تجاری تأثیر زیادی دارد.

در ادامه بهروز هدایت نژاد، رئیس مرکز تجاری ایران در غنا، ژوزف کوآکو اوبنگ، رئیس اتحادیه های تجاری کشور غنا و هلیدو بلو، دبیرکل اتاق بازرگانی کامرون، به بیان مطالبی در این رابطه پرداختند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • اتاق فکر سیاست‌های اقتصادی با حضور بخش خصوصی تشکیل شود
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی