Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز، مراسم اختتامیه چهارمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی قبل از ظهر پنج‌شنبه با حضور آیت الله رشاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم آغاز و برگزیدگان سومین دوره کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی تجلیل شدند.

دبیر علمی چهارمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی در این مراسم اظهار کرد: کنگره چهارمین در حالی برگزار می‌شود که مجموعه مقالات کنگره اول در ۵ جلد حاوی ۹۰ مقاله برگزیده از ۶۶۰ مقاله دریافت شده منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عطاالله رفیعی آتانی افزود: مجموعه مقالات کنگره دوم در ۷ جلد حاوی ۱۱۴ مقاله تأیید و آثار کنگره سوم از ۹۷ مقاله در قالب ۶ جلد منتشر شده است.

وی تصریح کرد: مقالات در سطح بالاتر در قالب دو مجله تحقیقات کاربردی علوم انسانی منتشر شده است.

به گفته رفیعی آتانی سهم اساتید حوزه‌ها و اعضای هیئت علمی در طول کنگره‌ها رو به افزایش بوده است، ارتباط ما با جامعه علمی رو به افزایش است.

دبیر علمی چهارمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی افزود: برای کنگره پنجم شناسایی مدیریت و کمک به نقش آفرینی جوان‌ترها الزامی و به همین دلیل دنبال تأسیس بنیاد نخبگان علوم انسانی و اسلامی خواهیم بود.

وی با تأکید بر تداوم ارتباطات علمی با خارج از ایران افزود: مجله اسلامی هیومنتیز منتشر خواهد شد، باید باور کنیم که علوم انسانی متعارف از محصولات پرقدرت حیات بشر است.

رفیعی آتانی تأکید کرد: جامعه شناسی و اقتصاد و سایر علوم انسانی گزارشی از تحول زندگی انسان است اما در حال حاضر دستاوردهای علوم انسانی سیر زندگی انسان غربی را به تصویر کشیده است.

دبیر علمی چهارمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی افزود: درس‌های فراوانی برای ما از تجربه غرب وجود دارد اما زمانی برای ما مفید است که ما نخواهیم همواره شاگرد بمانیم.

به گفته وی نظرات علوم انسانی از سوی مکاتب مختلف تفاسیر مختلف پیدا می‌کنند، علاوه بر فلسفه اسلامی اخلاق اسلامی ظرفیت‌های بسیاری برای نظریه‌پردازی در حوزه علمیه به همراه دارند.

سومین جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی در این همایش به سه تن از فعالان این عرصه از جمله حجت الاسلام پارسانیا به دلیل نظریه پردازی بر مبنای فلسفه اسلامی، حسن سبحانی به دلیل تربیت شاگرد و تولید دانش با محوریت اقتصاد اسلامی و حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه به دلیل ترویج گفتمان علوم انسانیِ اسلامی تقدیر شد.

همچنین از طه عبدالرحمن از کشور مراکش هم به دلیل ارائه دیدگاه‌های ممتاز و تحول آفرین در عرصه معنا شناختی و فلسفه زبان قدردانی شد.

true برچسب ها : حمید پارسانیا علوم انسانی قم true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۷۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزیدگان دو دوره‌ المپیاد علمی دانشجویی تقدیر شدند
  • دانشجویان نخبه‌ از سربازی معاف می‌شوند
  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • مراسم تجلیل از برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی برگزار شد
  • سومین کنگره علمی «وانا» در ارومیه برگزار می‌شود
  • سومین کنگره علمی «وانا» در شهر ارومیه برگزار می‌شود
  • جزئیات سومین کنگره علمی «وانا» اعلام شد
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود