Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانوان یزدی به‌شدت از کمبود امکانات ورزشی، رنج می‌برند و برای پرداختن به فعالیت‌های ورزشی با مشکلات زیادی روبرو هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزد بانو؛ ورزش یکی از ابزارهای مهم رشد فکری و جسمی افراد در جامعه است و با توجه به این‌که زنان بیش از نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و مسئولیت خطیر تربیت نسل آینده را به عهده دارند فعالیت‌های ورزشی برای این قشر از اهمیت بیشتری برخوردار است بااین‌وجود کمبود امکانات ورزشی همواره یکی از موانع بزرگ سد راه ورزش بانوان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«فاطمه پژوهش» نایب‌رئیس هیأت جودو استان یزد در گفتگو با خبرنگار ما اذعان کرد: کمبود بودجه و نبود اسپانسر بزرگ‌ترین مشکل ورزش جودو در استان یزد است.

وی با بیان اینکه اعزام بازیکنان به مسابقات قهرمانی کشوری با سختی‌هایی ازجمله نداشتن امکانات و وسایل ضروری روبرو هستیم، ادامه داد: متأسفانه در شهری زندگی می‌کنیم که به خاطر صنایع و کارخانه‌ها مجبوریم آلودگی هوا را تحمل کنیم اما حاضر به حمایت از تیم‌های ورزشی نیستند.

پژوهش خاطر نشان کرد: با تمام وجود تلاش می‌کنیم تا خانواده‌ها، جوانان و نوجوانان به ورزش گرایش پیدا کنند اما به خاطر نبود بودجه نمی‌توانند به مسابقات بزرگ راه یابند.

 

«الهه محمد علیان» نایب‌رئیس هیئت تیراندازی باکمان استان یزد نیز نبود بودجه را عمده مشکل این هیئت عنوان کرد و افزود: اظهار کرد: امسال بعد از سال‌ها موفق به شرکت در مسابقه لیگ برتر تیراندازی با کمان شدیم و علیرغم اول بودن تیم ریکرو بانوان در چهار هفته به علت نبود بودجه متأسفانه نتوانستیم در هفته‌های پنجم و ششم نتوانستیم شرکت کنیم.

«رقیه گیتی‌بان» یکی از مربیان ورزش همگانی درزمینهٔ مشکلات ورزش بانوان یزد گفت: کمبود فضای مناسب برای ورزش بانوان در فضای آزاد، عدم همکاری مسئولان مرتبط در گسترش و اشاعه فرهنگ ورزش بانوان، محدودیت‌های موجود در ورزش‌های همگانی، عدم تخصیص حق‌الزحمه به مربیان، عدم پیگیری عمومی و فراگیر شدن ورزش در پارک‌ها و فضاهای عمومی از جمله چالش‌هایی است که ورزش یزد با آن روبرو بوده است.

این مربی ورزشی با اشاره به بیماری‌هایی که ناشی از کم‌تحرکی است، تصریح کرد: افزایش بیماری‌های ناشی از کم‌تحرکی یادآور این است که مسئولیت ترتیبی اتخاذ نمایند که با تشویق ورزش را در جامعه فراگیر کنند.

وی تهیه‌ی گزارش و نظرسنجی در خصوص راه‌های جا افتادن فرهنگ ورزش به‌ویژه در بین بانوان را جهت فراگیر شدن آن خواستار شد.

«راضیه افخمی» کارشناس ورزش بانوان شهرستان اردکان گفت: محدودیت فضای ورزشی و عدم‌حمایت مالی از عمده‌ترین مسائل ورزشی است که بانوان اردکانی با آن مواجه‌اند.

وی ضرورت وجود مجتمع فرهنگی ورزشی ویژه بانوان شامل استخر آب‌درمانی، فضای ویژه کودکان، مکانی برای فرهنگ‌سازی و ترغیب بانوان به ورزش در فضایی امن و شاد را یادآور شد و ادامه داد: محدودیت فضای ورزشی بانوان، نبود پیست اسکیت و دوچرخه‌سواری بانوان و ... ازجمله مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.

افخمی همچنین کمبود فضای ورزشی در محلات، عدم‌حمایت اسپانسرها از ورزش قهرمانی بانوان، عدم حمایت از برگزاری همایش‌های فرهنگی-ورزشی مناسبتی بانوان، عدم وجود تجهیزاتی از قبیل ترامپولین، تاتمی، سیستم سرمایشی و گرمایشی، دوچرخه و وسایل بدن‌سازی پارکی، کمبود نیروی انسانی و مربیان متخصص در سطوح بالاتر را از دیگر مشکلات ورزش بانوان اردکان بیان کرد.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۸۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش واقعا باعث رشد قد می‌شود؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، هورمون رشد در طول شبانه روز به شکل ضربانی ترشح می‌شود و برخی محرک‌های فیزیولوژیک می‌توانند، ترشح هورمون رشد را تحریک کنند. دو تا از قوی‌ترین این محرک‌ها، ورزش و خواب هستند و هورمون رشد نقش‌های متفاوتی در طول زندگی دارد؛ از تاثیر روی رشد، بازیافت عضله، استخوان و کلاژن گرفته تا تنظیم جنبه‌های انتخابی عملکرد متابولیک شامل افزایش متابولیسم چربی و حفظ ترکیب بدنی سالم تر در آینده و ورزش های قدرتی و هوازی می‌توانند موجب افزایش قابل توجه ترشح هورمون رشد شوند و با افزایش شدت ورزش، ترشح بیشتر می شود.

اگر حجم ورزش بیش از توان فرد باشد، ابتدا دچار خستگی تمرینی می‌شود. متغیرهای تکرار، زمان و شدت، حجم ورزش را تعیین می‌کنند و در صورتی که حجم زیاد در طول زمان ادامه یابد، فرد وارد مرحله بیش‌تمرینی و تغییرات هورمونی ناشی از آن و تاخیر رشد شود.

از سوی دیگر در برخی ورزش‌ها به ویژه ورزش‌های دارای دسته‌بندی وزنی یا ورزش‌های استقامتی یا ورزش‌هایی که زیبایی حرکات و نظر داوران و شکل بدنی ممکن است در امتیازدهی موثر باشند، تمایل ورزشکاران به کاهش وزن و کاهش درصد چربی بدن بیش‌تر است. بدین ترتیب، ورزشکاران ممکن است دچار کمبود نسبی انرژی شوند. این وضعیت در ابتدا در بانوان ورزشکار با عنوان سه گانه بانوان ورزشکار (اختلالات خورد و خوراک- آمنوره- پوکی استخوان) معرفی و در مشاهدات و مطالعات بعدی مشخص شد که تاثیرات کمبود انرژی، خیلی فراتر از این مثلث بوده و تغییرات هورمونی و عوارض آن در پسران هم قابل رویت است. بنابراین، نام آن به سندروم کمبود نسبی انرژی تغییر یافت و بدیهی است در ورزشکارانی که دچار این مشکل می شوند، رشد و بلوغ دچار اختلال می‌شود.

چه غذاهایی موجب افزایش قد شما می‌شوند؟

بر اساس این مطلب که از سوی لاله حاکمی، متخصص پزشکی ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: افرادی که بیش از اندازه ورزش می‌کنند و به اندازه ورزش مواد غذایی دریافت نمی‌کنند، غیر از بحث کمبود انرژی نسبی، دچار کمبود مواد مغذی می‌شوند و بدیهی است کمبود ریزمغذی ها و درشت مغذی ها می‌توانند در رشد اختلال ایجاد کنند.

در ورزشکاران در حال رشد که صفحات رشد باز و فعال هستند، وارد آمدن ضربات مکرر یا ضربه ناگهانی شدید ممکن است به این صفحات آسیب رسانده و متعاقب آن رشد طولی استخوان دچار مشکل شود. برخی فعالیت‌ها مثل پریدن از ارتفاع بالا روی سطوح سخت می‌تواند به صفحات رشد آسیب برساند و سطوح جاذب ضربه مثل تشک‌های فرود، ضربه وارد شده را به اندام بر نمی‌گردانند اما فرود روی سطوح غیرجاذب موجب بازگشت نیرو به مفاصل و آسیب صفحات رشد می‌شود.

در بلوغ جسمی، عمدتا تمرکز بر هورمون‌های جنسی و برای شروع عادت ماهیانه نیاز به سطح مشخصی از درصد چربی بدن است. چربی‌های بدن، حاوی آروماتاز هورمون‌های جنسی بوده و تبدیل استروئیدهای مردانه را تسریع می‌کنند. ورزش، موجب کنترل وزن و درصد چربی بدن شده و از بلوغ زودرس جلوگیری می‌کند. با توجه به اینکه صفحات رشد به دنبال بلوغ بسته می‌شوند، ممکن است در بلوغ زودرس ابتدا یک رشد جهشی نسبت به همسالان دیده شود اما در نهایت، قد این افراد کوتاه‌تر خواهد ماند. این مشکلی است که در مصرف استروئیدهای آنابولیک در سنین نوجوانی نیز اتفاق می افتد. همان طور که می‌دانید، استروئیدهای آنابولیک از دسته S۱ در لیست ممنوعه دوپینگ قرار دارند و علاوه بر تاثیرات گوناگون مخرب دیگر، این داروها موجب بلوغ زودرس و بسته شدن زودرس صفحات رشد در نوجوانان و کوتاه ماندن قد در بزرگسالی می شوند.

بدیهی است که برای بلوغ اجتماعی و روانی، ارتباطاتی که در ورزش تشکیل می شود از یک سو و احساس عزت و اعتماد به نفسی که فعالیت‌های ورزشی به ارمغان می‌آورد از سوی دیگر، بالندگی و بلوغ را تسهیل می‌کند و مراقبت سازمانی و خانوادگی، آموزش مهارت «نه گفتن» و هدایت ورزشکاران نوجوان به محیطی عاری از دارو و دوپینگ از اصول پیشگیری از صدمات اجتماعی در دوران بلوغ است و محیط های ورزشی از این مهم مستثنا نیست.

کد خبر 847392 برچسب‌ها سلامت کودکان

دیگر خبرها

  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • کمبود آمبولانس بزرگترین چالش اورژانس کشور است
  • بولت، امباپه را به چالش دوی ۱۰۰ متردعوت کرد
  • ورزش واقعا باعث رشد قد می‌شود؟
  • آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • ابراز امیدواری مدیرکل ورزش استان برای افزایش سهمیه‌های المپیکی