Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@07:06:05 GMT

تاثیر بازی در فضای باز روی کودک

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۴۰۱۶

تاثیر بازی در فضای باز روی کودک

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه خانواده ها به زندگی ماشینی در شهرهای بزرگ روی آورده اند و اغلب آنها در آپارتمان زندگی می کنند. والدین ساعات کمتری کنار فرزندان هستند و آدم ها تنهاتر شده اند. این تنهایی به کودکان هم رسیده و آنها کمتر با دوستان و همسالان همسایه ارتباط برقرار می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر والدین تمایلی ندارند فرزندان شان را مانند قدیم به کوچه و خیابان بفرستند. بازی هایی مانند تیله بازی، قایم باشک و ... تقریبا دیگر وجود ندارند. به طور کلی، بازی های کودکانه شکل دیگری گرفته اند اما باید این نکته را بازگو کنیم که هیچ چیز مانند بازی کودکان در فضای باز نمی تواند باعث رشد باعث رشد شناختی، جسمی، روانی و ... آنها شود.

شاید والدین فکر کنند که وقتی کودک مشغول بازی رایانه ای یا تبلت و ... است، بازی می کند اما اهداف عمیق تری از بازی کودکان انتظار می رود. بازی باید تعریف شود؛ این که چه ویژگی هایی دارد و چه زمانی می توان گفت که بازی انجام شده است. در بازی باید دنبال تغییر رفتارها و پرورش هوش کودک بود و درهمان حین مفهوم ها نیز به کودک آموزش داده شود. هر چقدر بازی کودکان تنوع بیشتری داشته باشد، تغییرات رفتار، هوش و شناخت مشهودتر و مفیدتر خواهد بود. هدف از بازی فقط وقت گذرانی و پر کردن اوقات فراغت نیست.

کودکان را به پارک ببرید

تقریبا در همه شهرهای بزرگ در هر چند صدقدمی یک پارک وجود دارد. بردن کودک به فضای سبز و پارک ها مهم ترین توصیه به والدین است. این کار حداقل یک بار در هفته باید انجام شود. البته اگر والدین وقت دارند هر روز هم می توانند کودک را به پارک ببرند ولی بهتر است هر بار کودک به یک پارک خاص برده شود. پارک های متنوع اسباب بازی های مختلف و فضاهای خاص خود را دارند و این کار شناخت کودک را از محیط پیرامون خود بیشتر می کند.

سعی کنید هر بار کودک را به سوی بازی جدیدی سوق دهید و اجازه ندهید در یک فضا بماند. فضاهای قبلی باید شکسته شود. تنوع در اسباب بازی و تغییر محل بازی و پارک و ... نگاه کودک را به دنیای پیرامون عوض می کند. یکی از وظایف والدین تربیت کودک خلاق است. تربیت کودک خلاق وقتی رخ می دهد که شیوه فرزندپروری کودک خلاقانه باشد.

به همبازی ها و نوع وسیله انتخابی کودک توجه کنید

والدین نباید کودک را در پارک به حال خود رها کنند. آنها باید مراقب اوضاع باشند و به همبازی های کودک و نوع بازی توجه کنند. حتی وسایلی را که کودک قصد بازی با آنها را دارد از نظر تناسب با سن و امن بودن بررسی کنند.

باید کودکان را به بازی های گروهی تشویق کرد. امروزه اغلب کودکان تک فرزند هستند و همبازی ندارند. مشغله کاری هم باعث می شود والدین نتوانند وقت کافی برای بازی با کودک بگذارند. از طرفی، نوع بازی بزرگسالان، همزبان و همجنس کودک نیست. به همین دلیل والدین همیشه باید تلاش کنند در پارک ها، مهمانی ها، شهر بازی و ... کودکان را به بازی های گروهی هدایت کنند. وقتی کودک در محیط بازی قرار می گیرد، با همسالان اطرافش تعامل پیدا می کند و ارتباطات شکل می گیرد. بهتر است خانواده ها بازی های قدیمی مانند لی لی، زوو، قایم باشک و ... را دوباره زنده کنند زیرا این بازی ها گروهی هستند.

حین بازی، خلاقیت کودک را تقویت کنید

برای این که حین بازی خلاقیت کودک را تقویت کنید، باید هنگام رفتن به پارک یا خریدن اسباب بازی به اولین نکته ای که توجه می کنید، سلیقه و علاقه کودک باشد. گاهی مادر به یک اسباب بازی علاقه مند است و همان را برای کودک تهیه می کند. بهتر است انتخاب را بر عهده کودک بگذارید. همچنین توجه کنید که در یک بازی چگونه می توان برای کودک چالش ایجاد کرد تا خلاقیت که مانند جرقه ذهنی است، فرصت بروز پیدا کند. خلاقیت در انسان ها وجود دارد و جرقه های ذهنی کودک باید کاربردی شود.

اطلاعات کودک را در مورد موجودات زنده در طبیعت بالا ببرید

بازی در پارک و فضای باز حواس پنجگانه کودک را تقویت می کند. او با موجودات زنده جدید آشنا می شود و پرندگان و صداهای مختلف را می شناسد. گردش در پارک می تواند آموزش شاد و جذاب برای کسب اطلاعات بیشتر کودک باشد.

استقلال طلبی و رعایت حقوق دیگران حین بازی آموزش داده می شود

هنگام بازی کودک وارد فضای باز وسیعی می شود و تعاملات اجتماعی باعث می شود نسبت به خود و دوستانش شناخت پیدا کند. او یاد می گیرد نوبت دیگری را رعایت کند، ناشناس ها را تجربه می کند، حس کنحکاوی اش تحریک می شود، استقلال خود را حفظ می کند و رفتارهای فردی و اجتماعی را می آموزد.

نکته: اگر بخواهیم مقایسه ای بین بازی کودکانه در محیط باز و بسته داشته باشیم، باید بگوییم قطعا محیط های باز تاثیر بیشتری در شناخت روانی کودک خواهد داشت. البته این بدان معنا نیست که بازی در محیط بسته تاثیری در کودک ندارد. بازی های فکری و ذهنی مفیدی وجود دارند که می توانند مانند همان محیط منزل، ذهن و خلاقیت کودک را تقویت کنند.

منبع:برترین ها

انتهای پیام/

 

اثر فوق‌العاده‌ی بازی در فضای باز روی کودکان

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۴۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل ازپاپ سای ، باتری‌های لیتیومی طی دو دهه اخیر تقریبا در تمام تجهیزات الکترونیکی از کنترل از راه دور گرفته تا ساعت‌های هوشمند و صد‌ها وسیله دیگر، تعبیه شده و اکنون به یک ابزار کاملا معمولی خانگی تبدیل شده اند.

همین در دسترس بودن باتری موجب شده هر روز بر تعداد کودکانی که باتری‌های کوچک را می‌بلعند نیز افزوده شود. آمار‌ها حاکی از آن است طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ در آمریکا بیش از ۷۰ هزار و ۳۰۰ گزارش از خورده شدن باتری توسط کودکان به فوریت‌های پزشکی داده شده است. از این تعداد حدود ۸۵ درصد مربوط به باتری‌های دکمه‌ای بوده است.

کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی آمریکا هشدار می‌دهد جدا از خطر خفگی، مواد شیمیایی موجود در باتری در صورت بلعیده شدن، طی چند ساعت می‌تواند باعث آسیب دیدگی شدید بدنی و حتی مرگ شود. همچنین، جریان الکتریکی تولید شده در اثر واکنش بزاق با باتری می‌تواند به طور همزمان بافت بدن را بسوزاند و منجر به عوارض بالقوه کشنده تری شود.

اکنون شرکت «انرجایزر» «Energizer» به منظور کمک به رفع نگرانی‌های مداوم سلامت عمومی با سازمان غیرانتفاعی ایمنی کودکان «ریسس پرپس» «Reese's Purpose» برای طراحی باتری دکمه‌ای ایمن‌تر و همچنین بسته بندی مقاوم‌تر برای کودکان همکاری می‌کند.

این شرکت در جدیدترین باتری‌های سکه‌ای شکل خود، به غیر از یک پوشش تلخ و غیر سمی که به طور فزاینده‌ای روی محصولات مشابه یافت می‌شود، باتری‌ها را در ظرفی قرار داده برای باز کردن آن به قیچی نیاز است. اما اگر کودکی توانست آن را باز کند و ببلعد، والدین تقریبا فورا می‌توانند متوجه شوند آیا لازم است با اورژانس تماس بگیرند یا خیر.

این باتری که به عنوان «فناوری هشدار رنگی» توصیف می‌شود، وقتی با رطوبت، مانند بزاق دهان مخلوط شود، از قسمت پایین نقطه دار و منفی باتری، رنگ آبی غیرسمی و استاندارد غذایی آزاد می‌کند.

بر اساس اعلام Energizer، این باتری‌ها تقریبا به اندازه یک اونس نوشیدنی ورزشی طعم دار رنگ دارند و پس از چند بار شستشو با آب یا مسواک زدن از بین می‌روند.

با این حال، صرف نظر از نوآوری‌های محافظت از کودکان، والدین در صورت مشکوک شدن به بلع باتری، باید فورا کودک را به مراکز درمانی برسانند.

مرکز ملی سم کاپیتال نسبت به القای استفراغ هشدار می‌دهد و در عوض توصیه می‌کند درصورتی که باتری بلعیده شد، به کودک بالای ۱۲ ماه، عسل بدهند.

انجام این کار می‌تواند باتری بلعیده شده را بپوشاند و در نتیجه تا رسیدن به مراکز درمانی، سوختن شیمیایی بافت داخلی بدن را به تاخیر می‌اندازد. با این حال، کودکان زیر یک سال نباید عسل بخورند، بنابراین باید به سرعت آنها را به اورژانس برای عکسبرداری با اشعه ایکس رساند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • امره جان: به هر قیمتی می خواهیم به ومبلی برویم
  • ۷ نکته مهم برای آرام کردن کودکی که عصبانی و پرخاشگر است
  • شمسایی با قدرت ادامه می دهد/فضای خوبی در تیم ملی فوتسال وجود دارد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد