Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@20:41:06 GMT

استفاده از امواج صوتی زیر آب برای پیش‌بینی سونامی

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۴۳۴۳

محققان دانشگاه کاردیف بریتانیا دریافتند که گوش دادن به صداهای زیر آب می‌تواند به ما کمک کند هواپیماهایی را که به اقیانوس سقوط کرده‌اند، بیابیم و حتی فجایع طبیعی از قبیل سونامی و طوفان را پیش بینی کنیم. آفتاب‌‌نیوز :  در ماه ژانویه سال جاری، مقامات استرالیا از یافتن پرواز MH370 هواپیمایی مالزی که در تاریخ 8 مارس 2014 گم شده بود، صرف نظر کردند، در حالی که هیچ اثری از هواپیما و مسافران پیدا نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حال حاضر، یک مطالعه جدید از دانشگاه کاردیف(CU) به یک روش اشاره می‌کند که می‌تواند هنگام تکرار چنین اتفاقات ناهنجاری به امدادگران کمک کند و منطقه جستجوی آنها را محدود کند و ممکن است کار را برای پیدا کردن انسان‌های زنده در آینده آسان‌تر کند.
هنگامی که اشیای بزرگ مانند هواپیما یا شهاب سنگ‌ها به اقیانوس می‌افتند، منجر به تغییر ناگهانی فشار آب می‌شوند که امواج صوتی معروف به امواج گرانشی صوتی(AGW) را ایجاد می‌کنند.
با توجه به یافته‌های دانشگاه کاردیف، این امواج می‌توانند با سرعت صوت تا هزاران متر در عمق دریا نفوذ کنند.
ابزارهایی که به عنوان هیدروفون(آب‌لرزه‌یاب) شناخته می‌شوند، در مناطق خاصی از اقیانوس مستقر شده‌اند و می‌توانند این امواج را اندازه گیری کنند، حتی اگر بسیار ضعیف باشند.
هیدروفون(Hydrophone) وسیله‌ای برای دریافت موج‌های لرزه‌ای در آب است که بیشتر در اکتشافات لرزه‌ای دریایی به کار می‌رود.
اوسامه کادری، مدرس ریاضیات کاربردی در دانشگاه کاردیف گفت: با استفاده از ردیاب‌های موجود در اطراف اقیانوس‌ها و گوش دادن به آثار امواج صوتی موجود در اعماق اقیانوس ، ما یک راه کاملا جدید برای یافتن اشیایی که با سطح دریا برخورد می‌کنند، کشف کردیم.
وی افزود: ردیابی این امواج گرانشی صوتی طیف گسترده‌ای از احتمالات را از مکان‌های سقوط شهاب سنگ گرفته تا تشخیص موقعیت موج‌های طوفانی، سونامی و امواج عظیم، در اختیار ما می‌گذارد.
محققان برای مطالعه خود، 18 گوی را از ارتفاعات و فاصله‌های مختلف روی سطح آب انداختند و هیدروفون‌های زیر سطح آب امواج گرانشی صوتی را از سقوط و برخورد هر گوی ثبت کردند.
این کار به تیم تحقیقاتی اطلاعات پایه را برای اندازه گیری داده‌های بیشتر در آینده داد.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ،این داده‌ها شامل AGWهایی بودند که توسط هیدروفون‌ها در زیر دریا از ساحل غربی استرالیا گرفته شده بودند و در ابتدا برای آزمایشات هسته‌ای زیر آب توسط سازمان پیمان منع استفاده از سلاح‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گرفت.
محققان با استفاده از محاسبات حاصل شده از آزمایش گوی‌ها توانستند با موفقیت زمان و مکان زلزله‌های اخیر را در اقیانوس هند که می‌توانند AGWها را تولید کند، برآورد کنند.
با استفاده از روش تایید شده، اعضای تیم توجه خود را به پرواز MH370 متمرکز کردند که به گفته خودشان انگیزه اولیه آنها برای تحقیق بوده است.
آنها در زمان ناپدید شدن پرواز مالزی، دو سیگنال بسیار ضعیف را در طول مسیر پرواز دریافت کردند، اگرچه محققان به این نکته اشاره می‌کنند که یافته‌ها باید با احتیاط بررسی شوند.
داویده کریولی، یکی از محققان گفت: اگر چه ما دو نقطه در زمان ناپدید شدن MH370 از یک منبع ناشناخته پیدا کردیم، اما نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که این امواج با هواپیمای مذکور ارتباط دارد. آنچه ما می‌دانیم این است که هیدورفون‌ها سیگنال‌های قابل ملاحظه‌ای در این مکان‌ها دریافت کرده و سیگنال‌ها براساس محاسبات ما تاثیرات خاصی در اقیانوس هند داشتند.
وی افزود: همه این اطلاعات که به تایید دیوان حمل و نقل استرالیا نیز رسیده، به ایمنی پروازها و پیش‌بینی دیگر فجایع کمک می‌کند و ما پیش‌بینی می‌کنیم که در حال حاضر و در آینده این منبع جدید اطلاعات می‌تواند در اختیار مقامات قرار گرفته و استفاده شود.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۴۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت امواج بارشی و وزش باد شدید از اواخر وقت امروز در آذربایجان‌غربی

 

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ رئیس اداره هواشناسی شهرستان مهاباد گفت: بر اساس بررسی آخرین نقشه های پیش یابی و با فعالیت متناوب امواج بارشی، رگبار باران و رعد و برق همراه با وزش باد گاهی شدید و احتمال گرد و خاک  و در نقاط مستعد بارش تگرگ  همراه با تندباد لحظه ای تا اوایل هفته آینده پیش بینی می شود.

محمدپور افزود: علاوه بر آن احتمال آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه ها، احتمال برخورد صاعقه و خسارت به سازه های موقت در اثر تندباد لحظه ای وجود دارد.

توصیه می شود دستگاههای اجرایی آمادگی آبگرفتگی معابر شهری و سیلابی شدن مسیل ها را داشته باشند.

وی ، شهروندان خواست در این مدت از تردد در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها خودداری نموده و احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، ترددهای شهری و جاده ای، محکم سازی سازه های سبک، گلخانه ها و بنرهای تبلیغاتی و توجه به توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی را مد نظر قرار دهند.

 

 

دیگر خبرها

  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • امواج بارشی آذربایجان‌غربی را فرا می‌گیرد
  • فعالیت امواج بارشی و وزش باد شدید از اواخر وقت امروز در آذربایجان‌غربی
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • نمایی بسیار زیبا و جذاب از امواج دریا (فیلم)
  • سونامی بین‌المللی علیه مقامات تل‌آویو در راه است