Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-02@11:05:26 GMT

آمریکا راهکار خود در آسیا را تغییر می‌دهد

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۷۷۶۱۷

آمریکا راهکار خود در آسیا را تغییر می‌دهد

به گزارش گروه بین‌الملل امتداد نیوز، روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو، در تحلیلی نوشته است: “رکس تیلرسونوزیر امور خارجه امریکا بعنوان نقطه پایانی سفر دوره ای خود در منطقه خاورمیانه و جنوب آسیا، به هند سفر کرد. مذاکرات وی در هند، دقیقا تاییدی بر تجدیدنظر اساسی در سیاست آمریکا در منطقه ای بود که دارای اهمیت راهبردی زیادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالاترین رده بندی متحدان واشنگتن که پیش از این در اختیار پاکستان قرار داشت، دیگر به هند تعلق دارد. احیای نقش مرکزیت آمریکا در جنوب آسیا باید به شکل گیری محور سه جانبه جدید «واشنگتن-دهلی-کابل» کمک کند که راهکار آمریکایی برای مقابله با محور سه جانبه موجود در منطقه، یعنی «مسکو-پکن-اسلام آباد» خواهد بود. 

سفر وزیر خارجه آمریکا در پایتخت هند روز پنج شنبه و بعد از یک ماراتون درازمدت به پایان رسید که طی آن وی از عربستان سعودی، قطر، عراق، افغانستان و پاکستان دیدن کرده بود.

در شرایطی که بر اساس درز اطلاعات مختلف و متعدد در باره عدم نفوذ کافی تیلرسون در عرصه سیاست واشنگتن و اختلافات وی با “دونالد ترامپ” رئیس جمهوری آمریکا که بطور جدی امکان تغییر وزیر امور خارجه آمریکا تا پایان سال جاری را مطرح کرده، رکس تیلرسون یکی از نتیجه بخش ترین سفرهای خارجی خود را انجام داد که نقش رهبری واشنگتن در منطقه بسیار مهم راهبردی آسیا را تقویت کرد. 

دیدار دو روزه وی از دهلی و مذاکراتش با رهبران هند نیز اطلاعات قبلی در مورد شکل گیری واقعیات تازه ای در جنوب آسیا را مورد تایید قرار داد. اکنون هند که در دو سازمان مهم منطقه ای «بریکس» (گروهی متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) و سازمان همکاریهای شانگهای عضویت دارد، و همچنین دارای موقعیت شریک راهبردی روسیه است، نقش اصلی ترین متحد آمریکا را بازی خواهد کرد.

این در حالی است که مقصد قبلی تیلرسون، یعنی پاکستان، چندان موفق نبود و وی در اسلام آباد با سردی پذیرایی شد. علت تیرگی روابط واشنگتن و اسلام آباد هم سخنان شدیدالحن وزیر خارجه آمریکا علیه پاکستان بود که در واقع جزو ۱۶ کشور متحد اصلی آمریکا در خارج از چارچوب ناتو محسوب می شود. با این وجود، وزیر خارجه آمریکا، دقیقا قبل از این سفر، اسلام آباد را به حمایت از طالبان متهم کرده است. او حتی در هند نیز دوباره گفت که سازمانهای تروریستی بسیار زیادی با آرامش در پاکستان فعالیت دارند که علیه کشورهای همسایه اقداماتی را انجام می دهند. در صورتیکه تیلرسون در همان دقیقه نخست ورود خود به دهلی، بر موقعیت حساس و نقش مهم هند در منطقه تاکید کرد. وی همچنین از مقبره “مهاتما گاندی” رهبر فقید هند در تاج محل بازدید نموده و به وی احترام گذاشت. یکی دیگر از مسائلی که تایید کننده تلاش فعال دولت ترامپ برای بازگشت نقش رهبری خود در منطقه جنوب آسیاست، سخنان هفته قبل رکس تیلرسون در واشنگتن بود که ضمن تاکید بر مشارکت راهبردی بین واشنگتن و دهلی، وعده داده بود که هند باید نقش مرکزی تامین امنیت و ثبات در منطقه اقیانوس هند و آرام را ایفاء کند.

بدین ترتیب به نظر میرسد دولت آمریکا قصد دارد با قرار دادن تکیه اصلی خود بر هند در این منطقه، نقش رهبری خویش در جنوب آسیا را با ایجاد یک محور سه جانبه جدید «واشنگتن-دهلی-کابل» احیاء کند تا بتواند با محور سه جانبه دیگری در منطقه، یعنی محور «مسکو-پکن-اسلام آباد» مقابله کند. اصلی ترین اقدام برای ایجاد محور مذکور هم باید حل و فصل اوضاع در افغانستان باشد. محور مذاکرات روز سه شنبه تیلرسون در کابل نیز بر همین اساس بود. در همین راستا نیز “اشرف غنی” رئیس جمهوری افغانستان، اظهارات غیرمنتظره ای علیه روسیه داشت و در زمان سفر تیلرسون به این کشور، روسیه را به حمایت مخفیانه از طالبان متهم کرد.

البته سخنان وی با واکنش مسکو روبرو شده و وزارت امور خارجه روسیه، ضمن رد اتهامات بی پایه و اساس مقامات افغانستان، این موضع گیری را ناشی از تبلیغات ضدروسی رسانه های گروهی غربی ارزیابی کرد.

دولت ترامپ سعی دارد افغانستان را از روسیه و چین دور کند

کارشناسانی که «کامرسانت» دیدگاه آنها را جویا شده، نیز معتقدند که اتهام رهبر افغانستان یکی دیگر از شواهد مبتنی بر تغییر اوضاع در منطقه و در راستای تحقق ابتکارعمل ترامپ در ایجاد محور سه جانبه «واشنگتن-دهلی-کابل» بود که هدف از آن دور نگهداشتن افغانستان از روسیه و چین است.

“ناندان اونیکریشنان” نائب رئیس موسسه Observer Research Foundation که دفتر اصلی آن در دهلی مستقر است، می گوید: «این سفر رکس تیلرسون به معنای آن است که دولت ترامپ گام بسیار مهمی در نزدیک شدن به هند که در طول تاریخ موجودیت هند، سابقه نداشته است. در حالیکه روسیه اعلام آمادگی نموده که به همراه چین و پاکستان بری حل مشکلات در افغانستان، فعالیت خواهد کرد. اکنون مقامات واشنگتن برای نخستین بار فهماندند که دیگر به پاکستان به چشم متحد اصلی خویش در آسیا و نقش خاص آن در حل و فصل بحران افغانستان، نگاه نمی کنند.» به گفته این تحلیلگر، این پیام روشن واشنگتن را احتمالا هم در دهلی، هم در کابل و هم در اسلام آباد، به خوبی دریافت کرده اند.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۷۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟

تازه‌ترین بسته کمک نظامی که آمریکا سرانجام تصویب شد اما این کمک ۶۱ میلیارد دلاری در مقایسه با نقشه‌ای که رییس جمهور اوکراین برای واشنگتن در سر دارد، قطره‌ای برابر دریاست!

به گزارش مشرق، کنگره آمریکا سرانجام بعد از بیش از ۶ ماه مناقشه حزبی بر سر تصویب بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری برای اوکراین به توافق رسید؛ اما نقشه‌ای که ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین برای واشنگتن در سر دارد، در مقایسه با این کمک، بسیار ناچیز است!

کی‌یف در حال مذاکره با دولت جو بایدن، رییس جمهور آمریکا بر سر توافق بلندمدتی است که واشنگتن را در تنگنای تامین تسلیحاتی و اقتصادی و حمایت سیاسی ۱۰ ساله از اوکراین قرار خواهد داد.

زلنسکی دیروز در نطق روزانه خود از این موضوع رونمایی کرد و گفت: چنین تعهداتی برای حصول اطمینان از اینکه اوکراین «کمک مورد نیاز برای ممانعت از پیشروی اخیر روسیه در میدان نبرد» را دریافت می‌کند، الزامی است.

زلنسکی افزود: در حال کار هستیم تا سطح تعهدات حمایتی را تا پایان امسال و همچنین تا ۱۰ سال آتی، روی کاغذ بیاوریم. این حمایت، کمک نظامی، مالی و سیاسی و همچنین مسائل مرتبط با تولید مشترک سلاح را در بر می‌گیرد.

اوکراین پیش از این، توافق امنیتی دوجانبه‌ای را با چندین کشور عضو ناتو از جمله انگلیس، آلمان و فرانسه منعقد کرده است. زلنسکی مدعی شد که قصد دارد تا این توافق بلندمدت با واشنگتن، قوی‌ترین معاهده‌ای باشد که کی‌یف تاکنون با کشورهای غربی به امضا رسانده است.

با این حال، توافقنامه‌های دوجانبه اوکراین با کشورهای غربی تاکنون فاقد تعهدات دفاعی متقابل بوده است. در این توافق‌ها صرفاً وعده کمک بلندمدت آن هم در صورت حمله‌ای در آینده داده شده و معمولاً هم الزام‌آور نیست. به عنوان مثال، توافق با برلین با یک اخطار ۶ ماهه قابل فسخ است!

اما زلنسکی گفته است که می‌خواهد توافق دوجانبه با واشنگتن، شامل سطوح مشخصی از کمک باشد. وی دراین‌باره گفته است: این توافق باید به معنای واقعی کلمه، الگو و بازتاب قدرت رهبری آمریکا باشد.

قانونگذاران آمریکایی اوایل ماه جاری بسته کمک ۶۱ میلیارد دلاری دیگری را برای اوکراین به تصویب رساندند. جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا درباره تعلل در تصویب این بسته گفته بودند که بایدن بدون هیچ راهبرد مشخصی برای پیروزی اوکراین یا صلح این کشور با روسیه، صرفاً به‌دنبال طولانی کردن خونریزی است.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • شکست ائتلاف غربی در تغییر معادلات با انصارالله
  • رونمایی از پهپاد چینی در بغداد؛ رقابت پکن و واشنگتن در منطقه
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • استقبال از تیم ملی فوتسال افغانستان در تهران
  • چفیه فلسطینی بر گردن جرج واشنگتن! | تصاویر
  • صعود فوتسال افغانستان در رنکینگ جهانی
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود
  • تاریخ‌سازی افغانستان با یک ایرانی
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟