Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل > دیپلماسی - روزنامه روسی ایزوستیا، در تحلیلی به قلم لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته امور بین‌المللی دومای دولتی، چند فرضیه را دربارۀ آیندۀ برجام مطرح کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، لئونید اسلوتسکی در ايزوستيا آورده است:

ساز خروج احتمالی ایالات متحده از معامله هسته‌ای با ایران از آن دسته اقدامات دولت کنونی ایالات متحده است که تا به این مرحله از شکل تهدید فراتر نرفته ولی می تواند در صورت اجرا، به نظم جهانی بين‌المللي شکل گرفته لطمه ویران کننده دیگر وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به یاد داریم که واشنگتن حق خود برای خروج از برخی قراردادها که به نظر سیاستمداران با منافع ملی ایالات متحده هماهنگ نیستند را برای خود محفوظ می دارد. ولی این رویکرد در این مورد شکل دیگری دارد، بهم زدن معامله بين‌المللي تأیید شده بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند تمام سامانه ثبات جهانی موجود را زیر سئوال ببرد.

پرسشی که مطرح می شود اینست که آیا جامعه جهانی و بسیاری از قدرت‌ها از سیاست کنونی واشنگتن نگران شده‌اند؟ و آیا این نگرانی می‌تواند از لحاظ بازگرداندن ایالات متحده به محیط نظم جهانی کاری بکند؟ تاکنون پاسخ معینی به این سئوال داده نشده است.

اما در صورت از بین رفتن این توافق، بر فرض ایران می‌تواند غنی‌سازی اورانیوم در عمق 90 متر زیر زمین در کارخانه فردو را از سر گیرد. که البته این امر به نوبه خود باعث نگرانی موجه اسرائیل مي‌شود که می‌تواند به امر واکنش قهرآمیز نشان دهد. این هم به نوبه خود حداقل به معنی بهم خوردن امنیت منطقه‌ای خواهد شد.

پرسش دیگری که مطرح می شود اینست که آیا شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند واشنگتن را از حرکات ویرانگر برحذر دارد؟ بله، موافقتنامه بين‌المللي نمی‌تواند با خروج فقط یک کشور بهم بخورد. به همین دلیل مي‌شود به شکلی کار کرد که فقط ایالات متحده از موافقتنامه خارج شود اما خود این توافق بین دیگر طرفین آن حفظ شود. و اگر تهران هم به تن ندادن به اقدام تحریک آمیز آمریکا متقاعد شود آن وقت امکان دارد بتوان این معامله را نجات داد. مخصوصا با توجه به اینکه از سر گرفتن مجازات‌های سازمان ملل علیه ایران نمی‌تواند مطرح باشد.

از سویی از لحاظ تئوری مي‌شود مجازات آمریکا به خاطر نقض قرارداد بين‌المللي را مطرح کرد زیرا بهم زدن معامله با ایران در نتیجه اقدام ایالات متحده باعث مي‌شود اوضاع جهان خیلی خطرناکتر از اوضاع کنونی شود. ولی امکان دارد تهدید خروج از موافقتنامه نوعی بازی جدید ترامپ و اخاذی از طرف او باشد. در این شرایط روسيه چکار می‌تواند بکند؟

به دشواری تن دادن به تحریک ترامپ و داغ‌تر کردن اوضاع می تواند یکی از راه حل ها باشد. ولی نمی‌شود اقدام طرف آمریکایی را بیجواب هم گذاشت. باید در همه سطوح موضع منفی نسبت به اظهارات ترامپ در همین مرحله بیان شود. و هر کاری کرد تا ایران از موافقتنامه خارج نشود. آن وقت ایالات متحده واقعاً در انزوای سیاسی قرار خواهد گرفت. حتی اگر کسی ظاهراً از آن حمایت کند.

5252

کلید واژه‌ها : توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۵۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صبر امریکا لبریز شد؛ اگر حماس آتش‌بس را نپذیرید از قطر اخراج می‌شوند؟

یک مقام آمریکایی گفته است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را به نخست وزیر قطر داده است که اگر حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفت، آن‌ها را بیرون کنند. این موضوع می‌تواند نشان دهنده بی‌صبری واشنگتن برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی از نوار غزه باشد.

 

به گزارش یورونیوز، روزنامه واشنگتن‌پست روز شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی ناشناس گزارش داد که ایالات متحده به قطر گفته است که اگر حماس به عدم پذیرش پیشنهاد آتش‌بس با اسرائیل و رد پیشنهاد‌های معامله گروگان‌ها ادامه دهد، قطر باید رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

به گفته این مقام، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را در ماه آوریل به محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر گفته است.

روزنامه تایمز اسرائیل نیز روز شنبه ۴ مه (۱۵ اردیبهشت) به نقل از یک منبع آگاه نوشت: قطر آماده پذیرش درخواست ایالات متحده برای اخراج رهبران حماس از دوحه است و پیش‌بینی می‌کند که این درخواست به زودی انجام شود.

به نظر می‌رسد که مذاکرات آتش‌بس بین حماس و اسرائیل در این روز‌ها به نقطه حساسی می‌رسد؛ ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سازمان سیا) روز جمعه وارد قاهره شد و هیات حماس نیز قرار است اواخر روز شنبه برسد.

همه منتظر پاسخ حماس به آخرین پیشنهاد تبادل گروگان‌ها هستند، متن این پیشنهاد توسط میانجیگران مصری، قطری و آمریکایی تدوین شده و اسرائیل نیز آن را تایید کرده است.

ایالات متحده حماس را به دلیل امتناع از پذیرش پیشنهادات قبلی مقصر دانسته و می‌گوید حماس تنها مانع توافق آزادی ده‌ها گروگان اسرائیلی در ازای یک آتش‌بس فوری حداقل شش هفته‌ای است.

این منبع آگاه اشاره می‌کند که اگر گروه حماس آخرین پیشنهاد آتش‌بسی که مطرح شده را نپذیرد، ممکن است درخواست آمریکا از دوحه برای اخراج رهبران حماس مطرح شود.

یک مقام اسرائیلی می‌گوید انتظار نمی‌رود حماس این پیشنهاد را به طور کامل رد کند، بلکه با اصلاحات پیشنهادی خود بازخواهد گشت.

این منبع می‌گوید، اما با توجه به اینکه به نظر می‌رسد صبر واشنگتن رو به اتمام است، هر چیزی غیر از پاسخ مثبت به توافق روی میز ممکن است کافی باشد تا ایالات متحده را وادار کند تا رسما از قطر بخواهد رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز به طور جداگانه‌ای روز جمعه گزارش داد که اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داده تا توافق برای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد در غیر این صورت حمله خود به رفح را آغاز خواهد کرد.

گزارش این روزنامه آمریکایی مشخص نمی‌کند که این ضرب الاجل چه زمانی به این گروه فلسطینی داده شده، اما به نقل از مقام‌های مصری نقل شده که حماس تا جمعه آینده فرصت خواهد داشت که با این توافق موافقت کند.

از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ماه‌هاست که تهدید می‌کند حمله به رفح را که آوارگان فلسطینی در آنجا پناه گرفته‌اند عملی خواهد کرد.

نخست وزیر اسرائیل در هفته‌های اخیر بار‌ها تکرار کرده که حمله زمینی این کشور به جنوبی‌ترین شهر در نوار غزه به زودی انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • اینجا «ایالات متحده اسرائیل» است!
  • ظریف: دانشجویان معترض آمریکایی بر خادمان حرم‌های شریف شرف دارند
  • توضیح سالیوان درباره کمک‌های جدید آمریکا به اوکراین
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • سالیوان: کمک‌های جدید آمریکا شرایط جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • (تصاویر) مقایسه بمب افکن چینی Xi’an H-۲۰ و B-۲۱ آمریکایی؛ کدام بهتر است؟
  • صبر امریکا لبریز شد؛ اگر حماس آتش‌بس را نپذیرید از قطر اخراج می‌شوند؟
  • مهار ایران توسط چین؛ چالش‌هایی برای اهرم فشار آمریکا