Web Analytics Made Easy - Statcounter

محصول تلاش‌های دانشجویان و اساتید در این زمینه از سویی ایران را از نظر تعداد مقالات به رتبه اول رسانده اما از سوی دیگر در زمینه استنادات علمی به اندازه تعداد مقالات پیشرو نبوده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو – محسن عبدالعلی‌پور؛ رایانه یا همان کامپیوتر خودمان امروزه هر کجای زندگی را که بنگرید به چشم می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه علوم کامپیوتری از هوش مصنوعی، امنیت شبکه، امنیت اطلاعات تا مهندسی پزشکی گسترده است.

همواره یکی از علوم مورد توجه در دنیا زمینه‌های مربوط به کامپیوتر و سیستم‌های رایانه‌ای است. در کشور ما هم یکی از رشته‌های پرطرفدار و جذاب برای دانشجویان کامپیوتر بوده و بازار کار خوبی هم دارد. حالا در ادامه سلسله مقاله‌های بررسی وضعیت علوم مختلف ایران در تحریریه خبرگزاری دانشجو نوبت به علوم کامپیوتری رسیده.


ایران، ماشین تولید مقاله!

ایران باز هم مانند باقی رشته‌های بررسی شده در تولید مقاله حرف اول را می‌زند. رتبه اول با تولید 7273 مقاله در منطقه در اختیار کشور ما و رتبه دوم در اختیار ترکیه با 5528 مقاله قرار دارد. این شاخص نشان می‌دهد که اهتمام دانشجویان و اساتید این علم در زمینه تولید مقاله در منطقه بسیار خوب بوده و مورد توجه قرار گرفته است.

 مقایسه تعداد مقالات علوم کامپیوتر ایران با کشورهای منطقه

شاخص دیگری که در این زمینه مطرح می‌شود، تعداد مقالات برتر در ده سال گذشته است. در واقع این شاخص یک نمای کیفی کلی از حجم مقالات تولید شده می‌دهد. متاسفانه در این زمینه ایران با فاصله زیاد از عربستان با 58 مقاله برتر دوم است و رتبه در فاصله کمی از ما با 55 مقاله برتر در جایگاه سوم ایستاده است. می‌توان گفت بر اساس این آمار در ایران تنها به تولید کمی مقالات توجه شده است.

 مقایسه تعداد مقالات برتر علوم کامپیوتر ایران و کشورهای منطقه

در جدول زیر جایگاه جهانی ایران و کشورهای همسایه‌مان را از نظر تعداد مقالات کمی نشان خواهیم داد.

 جایگاه بین‌المللی بر اساس تعداد مقالات برتر علوم کامپیوتر

وضعیت استنادات علمی

محصول تلاش‌های دانشجویان و اساتید در این زمینه از سویی ایران را از نظر تعداد مقالات به رتبه اول رسانده اما از سوی دیگر در زمینه استنادات علمی به اندازه تعداد مقالات پیشرو نبوده است. تعداد استنادات به هر مقاله نشان می‌دهد که چه میزان مقالات تولیدی ما حرف جدید برای زدن داشته. ایران در جایگاه چهارم منطقه از این منظر قرار دارد. کشورهایی چون کویت، ترکیه و آذربایجان بالتر از ایران قرار دارند.

 مقایسه میانگین استنادات علمی به هر مقاله

در میان کشورهای دنیا نیز جایگاه ایران از نظر تعداد استنادات به هر مقاله 48ام است.

 جایگاه بین‌المللی بر اساس تعداد استنادات

موسسه (scientific journal ranking) SJR رتبه بندی مجلات علمی را بر عهده دارد. شاخص‌های مورد ارزیابی در این رتبه بندی همان تعداد استنادات و متوسط استنادات به هر مقاله است. با این تفاوت که نیمه عمر استنادات را نیز در اختیار قرار می‌دهد.

(Cited Half-Life) نیمه عمر ارجاعات یا نیمه عمر استناد، تعداد سال‌هایی است که از سال ارزیابی باید به عقب برگشت تا شاهد پنجاه درصد کل ارجاعات به مجله در سال مورد ارزیابی باشیم. به عبارت دیگر، این شاخص مدت زمانی که نیمی از کل استنادات به آن مجله صورت پذیرفته باشد را نشان می دهد و در حقیقت سرعت کاهش میزان ارجاعات به مجله را بیان می کند. بدیهی است که وقتی مقاله‌های یک مجله ارزش خود را برای ارجاعات، زود از دست بدهند (مقاله ها سطحی باشند و خیلی زود بی ارزش شوند)، تنها به مقاله‌های جدید مجله ارجاع داده می شود. این موضوع باعث می شود که نیمه عمر ارجاعات به مجله کاهش یابد. بنابراین هر چه نیمه عمر ارجاعات به مجله بیشتر باشد، نشان می دهد که ارزش مقاله‌های مجله در طول زمان بیشتر حفظ شده است و هنوز مورد ارجاع قرار می گیرند. در مجموع هرچه نیمه عمرارجاعات به یک مجله بیشتر باشد، ارزش مجله بالاتر می رود.

در واقع در این بررسی مشخص می‌شود که چه میزان مجلات علی ما در زمینه علم فیزیک در جذب مقالات با کیفیت و به‌روز موفق بوده‌اند. در این زمینه ایران در رتبه دوم قرار دارد.

 

وضعیت دانشگاه‌های کشور

در این زمینه نیز از نظر حجم مقالات دانشگاه آزاد در سکوی نخست ایستاده اما دانشگاه امیرکبیر قهرمان تعداد استنادات به هر مقاله در بین دانشگاه‌های کشور است.

  تعداد مقالات دانشگاه‌های کشور در ده سال گذشته در زمینه علوم کامپیوتر
 

 مقایسه تعداد استنادات به مقاله‌های دانشگاه‌ها در زمینه علوم کامپیوتر

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۶۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیس جلوتر از استقلال

  امیر قلعه‌نویی مربی کهنه‌کار فوتبال ایران یک جمله معروفی دارد که می‌گوید: «تیمی که در نقل و انتقالات قوی بسته شود، ۵۰ درصد مسیر قهرمانی را رفته پس اگر تیم قوی نبندید از رقبا عقب هستید.»این جمله شبیه به جملاتی است که جواد نکونام سرمربی استقلال در فصل جاری بارها گفت.او هم اعتقاد داشت تیمی که زمان طلایی نقل و انتقالات را از دست بدهد، شانس قهرمانی را از دست خواهد داد. بماند که البته او و تیمش معادلات را بهم زدند و فعلا در صدر جدول لیگ برتر هستند.با توجه به اخباری که از تبریز و اصفهان به گوش سرخابی‌ها رسیده، آنها شدیدا نگران حفظ ستاره‌های خود هستند.  هر دو باشگاه حالا امیدوارند با واگذاری به کنسرسیوم بانکی و هلدینگ خلیج‌فارس، در نقل و انتقالات جان دوباره بگیرند و اجازه ندهند ستاره‌هایشان جدا شوند یا بازیکنان مدنظرشان را هایجک نکنند. سپاهان و تراکتور از چند هفته پیش فعالیت نقل و انتقالاتی خود را آغاز کرده و حتی با چند بازیکن معروف سرخابی تماس گرفته‌اند. همان‌طور که جام‌جم هفته پیش خبر داد، رقم پیشنهادی به بعضی بازیکنان نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان برای یک فصل بوده است. پرسپولیسی‌ها که در ۵ سال گذشته هوشیارتر از استقلالی‌ها بودند سریعا مذاکرات را با بعضی بازیکنان آغاز کردند.خطیر مدیرعامل استقلال اما ترجیح داد قدمی در این زمینه برندارد تا استقلالی‌ها نگرانتر شوند. 
 
خطر در کمین استقلال
فقط این اسامی را بخوانید؛ صالح حردانی، ابوالفضل جلالی، جعفر سلمانی، زبیر نیک‌نفس، امید حامدی‌فر، روزبه چشمی، مهدی مهدی‌پور،آرش رضاوند، محمدحسین زواری،پیمان بابایی،امیرعلی صادقی وآرمان رمضانی.این لیست‌بازیکنانی‌است‌که قراردادشان با استقلال به اتمام رسیده ومی‌توانند جدا شوند. نکونام در تابستان گذشته تعدادی از همین بازیکنان را نخواست و از جمع آبی‌ها جدا شدند، مثل آرمان رمضانی وامید حامدی‌فر. سیاست خطیر اما باعث شد تا نکونام مجبور شود از لیست مازاد خود بازیکن بگیرد و هر دو آنها را بازگرداند. درنقل و انتقالات زمستانی هم نکونام زبیر نیک‌نفس را نخواست ولی او هم رفت و برگشت! بی‌شک اگر سیاست باشگاه استقلال درنقل وانتقالات آتی تغییر پیدا کند، نکونام تعدادی ازهمین بازیکنان رانمی‌خواهد.شنیده می‌شودشاید بازیکنانی مثل زواری، صادقی، رمضانی، سلمانی، نیک‌نفس و حامدی‌فر قراردادشان تمدید نشود. اگر هم سیاست مثل گذشته باشد، نکونام قطعا تلاش خواهد کرد تا آنها را در تیمش حفظ کند.ازهمین حالا بعضی باشگاه‌ها برای خرید چشمی، رضاوند و بابایی دندان تیز کرده‌اند. پیمان نیم‌ظفصل از تراکتور پیشنهاد داشت ولی نکونام گفت باید بماند.اصفهانی‌ها حاضرند برای جذب روزبه چشمی رقم سنگینی بدهند، همین‌طور تبریزی‌هابرای آرش رضاوند. حتی ماشاریپوف هم بندی درقراردادش داردکه اگر پیشنهاد خوب برسد می‌تواند برود!  نکونام توقع داشت باشگاه استقلال حداقل درهفته‌های گذشته با بعضی بازیکنان مثل چشمی و رضاوند مذاکره کند ولی خطیر ترجیح داد کاری نکند. 
 
پرسپولیس شروع کرد
درنقطه مقابل استقلال، پرسپولیسی‌ها عملکرد بهتری داشته‌اند.رضا درویش از دو هفته قبل مذاکرات زیادی را با بازیکنان برای تمدید قرارداد داشته. سروش رفیعی، فرشاد فرجی، مهدی ترابی، دانیال اسماعیلی‌فر،گئورگی گولسیانی،وحید امیری،وحدت هنانوف و مرتضی پورعلی‌گنجی بازیکنانی هستند که قراردادشان با قرمزها به پایان رسیده است.رفیعی و ترابی از جمله بازیکنانی هستند که از همان پیشنهادهای ۵۰ میلیارد تومانی داشته‌اند! باشگاه پرسپولیس قبل از واگذاری به این بازیکنان پیشنهاد ۲۰ میلیاردی برای تمدید قرارداد داد ولی حالاممکن است بااتفاقات تازه، رقم‌ها بالاتر برود چراکه مسئولان بانک شهر هم اعلام کردند حواس‌شان به نقل و انتقالات هست.درویش نسبت به خطیر هوشمندانه‌تر عمل کرده،همان‌طور که درنقل وانتقالات زمستانی هم باهوشتربودو توانست بازیکنانی به تیمش بیاورد که معادلات را تغییرداده وحالا دررقابت تنگاتنگ با استقلال برای کسب عنوان قهرمانی باشند. 

پوست موز زیر پای خطیر!
منابع نزدیک به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در روزهای گذشته خبر از برکناری احتمالی علی خطیر از مدیریت باشگاه استقلال داده‌اند. پترول تی وی که فعالیت گسترده‌ای دراین عرصه دارد، درلابلای اخبار خود، اعلام کرد که خطیر مدیر مورد تأیید هلدینگ نیست و برکنار خواهد شد. این درحالی است که مدیرعامل استقلال تلاش می‌کند تا حتی به رسانه‌ها بگوید خودش هلدینگ خلیج فارس را آورده و بنابراین می‌ماند! این در حالی است که منابع خبری فاش کرده‌اند علی آقا محمدی، عضو هیأت‌مدیره استقلال نقش پررنگی در این واگذاری داشته است.او که نفوذ زیادی در دولت دارد، به واسطه ارتباط نزدیک با علی عسگری، کمک کرد تا این اتفاق رخ دهد.در روزهای گذشته نیزکامنت‌های منفی علیه خطیر درصفحه رسمی هلدینگ افزایش یافته وخیلی از هواداران با راه‌اندازی هشتگ اخراج مدیرعامل استقلال، از هلدینگ خواسته‌اند تا زودتر مدیر جدید را انتخاب کند.

دیگر خبرها

  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از خبرگزاری های ایران
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • پرسپولیس جلوتر از استقلال
  • باید از غول‌های رسانه جلوتر باشیم
  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • داستان تیتراژ سریال«دلیران تنگستان»/ وقتی موسیقی ایرانی محترم است
  • تاریخ مطبوعات ایران در برابر انظار عموم قرار گرفت
  • هشدار اسحاق جهانگیری درباره مهاجرت رتبه های اول کنکور از ایران / عزا می گیرم وقتی می بینم مردم ما خود را با کشورهای منطقه مقایسه می کنند نه اروپا