Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس غرب آسیا گفت: گروه‌های مخالف همه پرسی خواهان کنار گذاشتن بارزانی از حیات سیاسی اقلیم کردستان عراق هستند. سید هادی سید افقهی کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به بیانیه اخیر اقلیم کردستان عراق مبنی بر تعلیق روند همه پرسی در این منطقه اظهار داشت: این اقدام نوعی تسلیم و اقرار به شکست پیش‌گامان همه پرسی اقلیم کردستان عراق و انتظاری که از نتیجه و دستاورد این همه پرسی داشتند محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سید افقهی ادامه داد: بازتاب‌ها و پس لرزه‌هایی که پس از همه پرسی صورت گرفت به ویژه بازگشت استان کرکوک غنی و سرشار از نفت و گاز به آغوش دولت مرکزی برای افرادی که خواهان همه پرسی اقلیم کردستان عراق بودند ضربه مهلکی برای این افراد محسوب می‌شود. از سوی دیگر پس از این همه پرسی و تبعات منفی آن شاهد هستیم که صدای برخی احزاب مخالف برگزاری همه پرسی مانند اتحادیه میهنی کردستان، حزب جماعت اسلامی و حزب گوران بلندتر و زبانشان علیه بارزانی درازتر شده است.

وی افزود: آن‌ها امروز اعلام می‌کنند این همه پرسی نه تنها دستاوردی برایشان نداشته است بلکه هرآن چه که داشتند را از دست داده و دولت عراق آن را پس گرفته است.

کارشناس خاورمیانه تصریح کرد: مهمترین مطالبه گروه‌های مخالف همه پرسی این بود که باید بارزانی از سمت خود استعفا دهد و کادر و رهبری سیاسی جدیدی تشکیل شود و در این رهبری سیاسی جدید جایی برای بارزانی پیش بینی نشده باشد در واقع آن‌ها خواهان این مسئله هستند که بارزانی از حیات سیاسی اقلیم کردستان عراق به طور کلی کنار گذاشته شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر استعفای بارزانی در حد یک شایعه شنیده می‌شود بیان داشت: علی رغم اینکه حیدرالعبادی از همان ابتدا بیان کرد با برگزاری همه پرسی در عراق مخالف بوده و حتی پس از برگزاری این همه پرسی اعلام کرد که این نتیجه را نمی‌پذیرد، اما حامیان این همه پرسی در بیانیه اخیر خود تن‌ها به تعلیق درآمدن روند همه پرسی و نه لغو صددرصدی آن اشاره کرده اند. این در حالی است که اولین شرط حیدرالعبادی لغو و منتفی اعلام کردن نتیجه این همه پرسی است.

سید افقهی یادآور شد: بنابراین موضوع همه پرسی سنگی است که بر سر راه شروع باب مذاکرات جدید میان رهبران اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی این کشور قرار گرفته است این در حالی است که حیدرالعبادی در پیامی به صورت غیرمستقیم خطاب به کرد‌ها اعلام کرد که پیش شرط انجام مذاکرات این است که همه پرسی و هر آنچه به آن مربوط می‌شود به تاریخ پیوسته است.

وی ادامه داد: حال یا این افراد پیام العبادی را پذیرفته، اما نمی‌خواهند موضع خودرا درباره آن اعلام کنند و یا اینکه هنوز درباره آن موضع گیری نکرده و قصد دارند در حین مذاکرات نوعی حیدرالعبادی را مُجاب کنند و از آن به عنوان یک برگ برنده استفاده کرده و در طول مذاکرات از العبادی امتیاز بیشتری بگیرند.

کارشناس خاورمیانه با اشاره به سفر حیدرالعبادی نخست وزیر عراق به تهران گفت: این سفر پس از پیروزی‌های بزرگی که در عراق انجام شده بسیار مهم و استراتژیک تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران سهم بسزایی در بازپس گیری کرکوک توسط دولت عراق و هم چنین بی اثر کردن بحران پیش امده ناشی از همه پرسی اقلیم کردستان عراق داشت تصریح کرد: طی این مدت شاهد ملاقات مقامات عالی رتبه ایران همچون سفر سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به عراق و دیدار وی با رئیس ستاد نیروهای مسلح این کشور بودیم بنابراین حیدرالعبادی در بعد سیاسی و هم چنین در بعد امنیتی مدیون جمهوری اسلامی ایران است.

سید افقهی با بیان این که موضوعات مختلفی می‌تواند محور مذاکرات نخست وزیر عراق با مقامات جمهوری اسلامی ایران در سفر وی قرار گیرد احتمال وساطت عراق میان ایران وعربستان را یکی از موضوعات محتمل در سفر حیدرالعبادی به تهران برشمرد.

کارشناس خاورمیانه در پایان خاطر نشان کرد: از آنجایی که حیدرالعبادی با دو پیروزی شکست داعش و خنثی کردن بحران اقلیم کردستان عراق به تهران آمده است سفر وی به تهران بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۷۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ادعاهای اخیر مهدی نصیری در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی که خواستار آن شده بود اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کنند، با واکنش هایی همراه شده است. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند.

عباس عبدی، تحلیلگر و فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، ضمن آنکه تاکید دارد «براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست»، می گوید؛«مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.»

عبدی به سکوت اصولگرایان نیز کنایه می زند و می گوید؛ «واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند اما...»

مشروح گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با عباس عبدی را بخوانید؛

*****

*آقای عبدی! پس از گفتگوی آقای نصیری با بی‌بی‌سی انتقادهای زیادی بویژه از سوی اصلاح‌طلبان داخلی مطرح شد، تحلیل شما چیست؟

واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند، آنان که درباره همه چیز برای اعلام موضع پا به رکاب هستند در این مورد سکوت کرده‌اند. ولی چون نمی‌خواهند به انتساب گذشته ایشان اشاره شود یا به این علت که به درستی گمان می‌کنند موضع‌گیری آنان فاقد نفوذ است زحمت این کار را بر دوش اصلاح‌طلبان انداخته‌اند.

عبور نصیری از منتهی الیه حکومت به منتهی الیه اپوزیسیون به سرعت رخ نداده است

*فکر می‌کنید که چرا آقای نصیری فرایند عبور از منتهی‌الیه حکومت را تا منتهی‌الیه اپوزیسیون طی کرده است؟ و چرا با ایشان برخورد نشد و به راحتی اجازه خروج هم داشتند.

واقعیت این است که گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند.

علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آنها عبور نمایند.

درباره عدم برخورد و آزادی خروج هم بیش از آن که نکته‌ای متوجه آقای نصیری باشد مربوط به تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های رفتاری جاری است که موجب می‌شود کسانی را برای زدن کوچکترین حرفی احضار کنند و برای انتقاد از حجاب اجباری چنین تحت فشار قرار گیرند، دیگران با بیان تندترین مواضع آزاد باشند. در واقع باید با همه همینگونه با سعه صدر مواجه شوند. امیدواریم که چنین شود. مبنای رفتار نباید سیاسی باشد باید قضایی محض باشد.

*فارغ از اینها به نظر شما ایشان چرا رفت؟

ما وظیفه داریم همان را که گفته باور کنیم مگر این که شواهد دیگری در نقض آن بیان شود. ولی مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

*به نظرتان آن طرف از او استقبال خواهند کرد؟

پاسخ به این پرسش سخت است. آن طرف نیروهای پراکنده و با وابستگی‌ها و کارفرمایان سیاسی و فکری و حتی مادی گوناگونی هستند. بعلاوه در سطح اظهار نظر که افراد حرف‌های خودشان را می‌زنند ولی در سطح همکاری بعید می‌دانم که با وجود چنین وضعی اعتماد کسی برای اقدام عملی جلب شود.

براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

*به عنوان آخرین سوال فکر می‌کنید ایده او برای کسانی جذاب است؟

دنیای سیاست بیش از این که دنیای ایده‌ها باشد دنیای قدرت است. میان قدرت و ایده باید رابطه نزدیکی باشد. این حرف‌ها را دیگرانی هم در خارج زده‌اند ولی بسرعت به حاشیه رفته‌اند. در شرایط کنونی همان کسانی که علیه آنان حرف می‌زد، قدری از این فضا بهره‌مند می‌شوند.

به نظرم یک دو راهی قرار خواهد داشت که هر دو سویش زیان است. ولی ایده او بیشتر ناشی از این است که سیاست به امری شخصی تقلیل یافته و گویی اراده‌های افراد به تنهایی منشأ اثرات تعیین کننده است. بعلاوه براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست.

فارغ از این که با کدام‌یک موافق باشیم یا خوب بدانیم راه میانبری هم وجود ندارد. برخی خواسته‌اند تحت عنوان تحول‌خواهی راه میانه نشان دهند در حالی که تحول‌خواهی بر مضمون و محتوا تاکید دارد که هم می‌تواند شامل اصلاح‌طلب شود و هم برانداز. در حالی که این دو شیوه فعالیت سیاسی هستند. مثل زمان انقلاب که همه برانداز شدند با محتواهای کاملا متفاوت و حتی متضاد از یکدیگر. شیوه‌ و راهبرد سیاسی قابل میانبر زدن نیست.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901376

دیگر خبرها

  • تلاش‌مان کسب حداکثر امتیازات است
  • چاپ سوم «سیطره» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • قهرمانی زود هنگام مسی‌در روز تقسیم امتیازات/ تلاش پرواز برای بقا
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • ژاوی: می‌خواهم قرارداد روبرتو تمدید شود/ جاه‌طلبی زیادی دارم