Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@15:18:28 GMT

کارکرد اصلی مساجد فراموش شده است

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۸۸۲۷۷

رضا اسماعیلی، پژوهشگر مطالعات فرهنگی و اجتماعی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان اظهار کرد: فعالیت‌های فرهنگی هنری با یک‌سری مشکلات عام در جامعه مواجه‌اند که به تبع آن کانون‌های فرهنگی هنری مساجد نیز با همان مشکلات درگیرند و البته با مشکلات خاص دیگری نیز دست و پنجه نرم می‌کنند.وی افزود: تعدد سازمان‌ها و محیط‌های تأثیرگذار در فعالیت‌های فرهنگی هنری و تداخل و تعارض آنها با یکدیگر از جمله مشکلات عام فعالیت‌های فرهنگی هنری است؛ به این معنا که جهت‌گیری‌ها، محتواها و روش‌های فعالیت فرهنگی در سازمان‌ها هماهنگی و انسجام کلی با یکدیگر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  اسماعیلی ادامه داد: فعالیت‌های هنری تنوع کافی ندارد و کمبود فضا برای این نوع فعالیت‌ها از دیگر مشکلات است؛ به این معنا که فعالیت‌های فرهنگی هنری بیشتر جهت فرهنگی داشته و کمتر به فعالیت‌های هنری پرداخته می‌شود. وی اضافه کرد: مهمترین فاکتور مدیریتی در زمینه فعالیت‌های فرهنگی هنری، پایین بودن سطح دانش مدیریت این فعالیت‌ها است. از طرف دیگر، فعالیت‌های فرهنگی هنری در قلمروی سیاست‌گذاری‌ها هنوز دچار ابهام است و تعریف روشنی از آن وجود ندارد.این استاد دانشگاه بیان کرد: با توجه به اینکه مراجعین با انگیزه عبادت معنوی به مسجد مراجعه می‌کنند، انجام فعالیت صرف هنری یا فرهنگی خاص به معنای مصطلح در مسجد مدنظر نیست.وی با بیان اینکه یکی از مهمترین کاستی‌های فعالیت‌های فرهنگی هنری، روشن نبودن جایگاه مسجد در جامعه و نیز فعالیت‌های فرهنگی هنری‌ای است که باید در مسجد انجام شود، گفت: برای مثال اخیرا در رابطه با آیین‌های عزاداری محرم نیز کارکرد مسجد تضعیف و این آیین‌ها به سمت کوچه و خیابان سوق داده شده است.اسماعیلی افزود: نهاد مسجد در جامعه ایران بیشتر یک مرجع عبادتی و محل اقامه نماز و بعضا برگزاری مراسم خاص مذهبی تعریف شده و یکی از مهمترین بایسته‌ها در این زمینه، برگرداندن نهاد مسجد به جایگاه اصلی خود یعنی مرکز فرهنگی و آموزش تعالیم دینی و علمی است.وی یکی از مهمترین چالش‌های فعالیت‌های فرهنگی هنری مساجد را هیئت امنای مساجد و نحوه تلقی و نگرش آنها نسبت به فعالیت‌های فرهنگی هنری دانست و گفت: فعالیت فرهنگی نیازمند مهارت‌های بالایی بوده و نوع برنامه‌ریزی، مدیریت و اجرا در بهبود فعالیت‌های فرهنگی هنری بسیار تأثیرگذار است.این پژوهشگر مطالعات فرهنگی و اجتماعی بیان کرد: در سیاستگذاری‌های کلان فرهنگی، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد از پیشگامان فعالیت‌های فرهنگی با رویکرد فرهنگی و دینی به منظور اشاعه فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی، تقویت گفتمان فرهنگی اقتصاد مقاومتی و کاهش آسیب‌های اجتماعی تعریف شده‌اند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۸۸۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالنبی موسوی فرد ظهر امروز دوشنبه در آئین تجلیل از برنامه سازان معارفی ماه رمضان استان خوزستان اظهار کرد: باید برنامه ریزی مدونی صورت گیرد تا بتوانیم در تمام ماه های سال در چهار محور احکام شرعی، قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه توجه و تلاش ویژه داشته باشیم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان خطاب به حاضران گفت: اشخاص نقطه مقابل شما و افرادی که تفکرات خاص خود را دارند بر قرآن مانور می دهند، در حالی که قرآن بدون اهل بیت (ع) و اهل بیت (ع) بدون قرآن نیست و این ۲ در عرض یکدیگر هستند.

وی افزود: از نظر و تجربه بزرگانی که در استان هستند استفاده شود و مسجدها به عنوان محور همه محورها قرار داده شود که البته ما نیز به دنبال همین مسأله هستیم.

نماینده ولی فقیه در خوزستان گفت: برنامه ای که در ایام ماه مبارک رمضان پخش شد در طول سال انجام شود و چهار محور ذکر شده در مساجد خصوصاً آن مسجدهایی که آمادگی دارند اجرا شود.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی فرد با بیان اینکه فعالیت مسجدها تنها منحصر به ایام خاصی نباشد، تصریح کرد: نمازهای صبح، ظهر و شب در دستور کار قرار گیرد، مسجدهایی که در این زمینه فعالیت دارند تبلیغ و معرفی شوند، حتی نسبت به مساجدی که در جاده ها قرار دارند و در این خصوص فعالیت دارند اطلاع رسانی صورت گیرد تا افرادی که در جاده هستند و برای اقامه نماز مشکل دارند در جریان قرار گیرند.

کد خبر 6092309

دیگر خبرها

  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم