Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-29@02:24:29 GMT

منشور حقوق فرهنگی دانشجویان منتشر شد

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۶۱۷۰۸

منشور حقوق فرهنگی دانشجویان منتشر شد

به گزارش جهان نيوز به نقل ازمهر «منشور حقوق دانشجویی» اخیرا توسط معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با هدف آگاه شدن دانشجویان از حقوق خود به دانشگاه ها ابلاغ شد، این منشور از ۶ فصل و ۶۸ ماده تشکیل شده است که فصل پنجم آن به حقوق فرهنگی و اجتماعی دانشجویان اختصاص دارد که به شرح زیر است :
عضویت و فعالیت در نهادهای اجتماعی و فرهنگی
دانشجویان حق دارند در نهادهای اجتماعی و فرهنگی دانشگاه عضو شوند و در آن ها فعالیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازجمله این نهادها انجمن های علمی دانشجویی و کانون های فرهنگی و هنری دانشجویان است دانشجویان تمام گرایش ها و مقاطع تحصیلی یک رشته دانشگاهی اعضای انجمن علمی متناظر با همان رشته به شمار می روند و نیاز به ثبت نام ندارند؛ اما فعالیت در کانون ها نیازمند عضویت داوطلبانه دانشجویان در آن هاست.

تأسیس نهادهای اجتماعی و فرهنگی
دانشجویان حق دارند نهادهای اجتماعی متنوعی تأسیس کنند. این نهادها می توانند در زمینه های علمی و یا مذهبی، ادبی، هنری، فرهنگی، اجتماعی و... فعالیت کنند. ازجمله مهم ترین این نهادها که سازوکار تأسیس و فعالیت در آن ها مشخص است، می توان به انجمن علمی دانشجویی و کانون فرهنگی و هنری اشاره کرد.

تشکیل انجمن علمی بین رشته ای، شورای دبیران انجمن های علمی دانشجویی دانشکده و دانشگاه، و اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی ازجمله دیگر نهادهایی است که دانشجویان حق تأسیس آن ها را دارند. حمایت از انجمن های علمی دانشجویی و نظارت بر عملکرد آن ها برعهده شورای حمایت و نظارت بر انجمن ها و اتحادیه های علمی دانشجویی است. مجمع های تخصصی کانون های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی دانشجویان دانشگاه های کشور نیز از جمله نهادهای دیگری است که دانشجویان حق دارند آن را تأسیس کنند.

فعالیت مطبوعاتی علمی، فرهنگی و اجتماعی
همه دانشجویان حق دارند برای راه اندازی نشریه به طور مستقل به دبیرخانه نشریات دانشجویی دانشگاه مراجعه کنند و پس از اخذ مجوز، مطالب علمی، فرهنگی و اجتماعی خود را منتشر کنند. انجمن های علمی دانشجویی و کانون های فرهنگی نیز می توانند به عنوان شخصیت حقوقی، در حوزه فعالیت خود نشریه داشته باشند.

برگزاری و شرکت در اردوهای دانشجویی
برگزاری اردو و یا شرکت در اردوهای برگزارشده توسط سایر نهادها، از حقوق دانشجویان است. طبق ضوابط، برگزاری هر اردو یا سفر دانشجویی که به نحوی از امکانات دانشگاه استفاده کرده یا در فضای دانشگاه اطلاع رسانی و هماهنگی شود، مستلزم اخذ مجوز از شورای فرهنگی دانشگاه است.

معرفی و ابلاغ سرپرست اردوهای فرهنگی وعلمی بر عهده معاونت فرهنگی، اردوهای آموزشی بر عهده معاونت آموزشی و اردوهای ورزشی بر عهده معاونت دانشجویی یا ورزش دانشگاه است.
همچنین می بایست اطلاع رسانی درباره برگزاری اردوها ازسوی برگزارکننده اردو به صورت علنی و عمومی انجام شود تا تمام دانشجویان واجد شرایط به صورت عادلانه، حق ثبت نام در اردو را داشته باشند.
سفرهای عمره دانشجویی (زیر نظر ستاد عمره دانشجویی وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دردانشگاه ها)، اردوی راهیان نور (زیر نظر ستاد مرکزی راهیان نور) و اردوهای جهادی ازجمله اردوهای متداول دردانشگاه ها هستند.

نمایندگی و مشارکت در شوراهای دانشگاه
شوراهای تخصصی، کمیته ها و هیات های گوناگونی در دانشگاه وجود دارد که دانشجویان حق دارند در برخی از آن ها نماینده داشته باشند. یکی از مهم ترین آن ها شورای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه است که طبق آیین نامه مدیریت دانشگاه ها نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه و نماینده بزرگ ترین تشکل اسلامی دانشجویی دانشگاه در آن عضویت دارند. همچنین دانشجویان حق دارند در کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی و شورای انضباطی نیز نماینده داشته باشند.

شرکت در جشنواره ها و مسابقات فرهنگی و اجتماعی
دانشجویان حق دارند در جشنواره ها و مسابقات متعدد فرهنگی که به صورت دوره ای در دانشگاه های کشور برگزار می شود، شرکت کنند. برخی از این جشنواره ها عبارت است از: جشنواره ها و مسابقات دانشجویی قرآن کریم، جشنوار ه ملی حرکت ویژه انجمن های علمی دانشجویی کشور، جشنواره نشریات دانشجویی ویژه نشریات دانشجویی کشور، جشنوار ه رویش ویژه کانون های فرهنگی و هنری و ...

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۶۱۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید

دبیر ستاد حقوق بشر ایران از سرکوب خشونت‌آمیز تجمعات دانشجویی در آمریکا انتقاد کرد و خواستار محکومیت آن از سوی کمیساری عالی حقوق بشر سازمان ملل شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کاظم غریب‌آبادی؛ معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر ایران در نامه‌ای به "ولکر تورک" کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل، نوشت: همانطور که مطلع هستید اندیشمندان، نخبگان، اساتید و دانشجویان در سراسر دانشگاه‌های آمریکا که از حمایت‌های کورکورانه زمامداران کاخ سفید از رژیم صهیونیستی به ستوه آمده‌اند، شخصاً به صحنه آمده و با برپایی تجمعات گسترده و به مسالمت‌آمیزترین شکل ممکن به جنایت علیه بشریت، نسل‌کشی و نقض‌های جدی و فاحش حقوق بشر در غزه و حمایت‌های همه‌جانبه دولتمردانشان از این جنایات، اعتراض می‌کنند.

وی در ادامه توجه کمیسرعالی حقوق بشر را به گسترش سریع اعتراضات به تمامی دانشگاه‌های آمریکا و برخی کشورهای غربی جلب کرد و افزود: امواج بلند اعتراضات دانشجویی که از دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک آغاز شد و به سرعت دیگر دانشگاه‌های این کشور از جمله ییل، نیویورک، هاروارد، تگزاس، کالیفرنیای جنوبی و ... را در برگرفته است، به سایر کشورهای غربی از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، استرالیا و ... نیز رسیده و اینک شعارهای اعتراضی "نه به نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه"، "فلسطین آزاد"، "آتش‌بس فوری"، "نه به تسلیح، حمایت و همراهی با رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی‌گناه غزه" از نیویورک تا پاریس، از لندن تا برلین و از ملبورن تا اُتاوا، طنین‌انداز شده و به گوش می‌رسد.

هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: اساتید و دانشجویان معترض در آمریکا، خواسته‌های مشخص و صریحی را مبنی بر "برقرای آتش‌بس دائمی در غزه"، "قطع کمک نظامی آمریکا به رژیم اسرائیل"، "پایان همکاری تحقیقاتی دانشگاه‌ها با تأمین‌کنندگان سلاح به رژیم صهیونیستی و سایر شرکت‌هایی که از جنگ سود می‌برند" و "عفو دانشجویان و اعضای هیئت علمی که به دلیل اعتراض به حمایت‌ها از رژیم اسرائیل، تنبیه یا اخراج شده‌اند" مطرح کرده و به مدنی‌ترین شکل ممکن با برپایی تجمعات مسالمت‌آمیز در محیط دانشگاه‌ها، خواستار پاسخ‌گویی و مسئولیت‌پذیری و شنیده شدن خواسته‌هایشان توسط رؤسای دانشگاه ها و مقامات دولت آمریکا شده‌اند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه در ادامه این نامه ضمن ابراز تأسف از حمایت‌های آمریکا از جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل، گفت: متأسفانه، دولت آمریکا که از زمان شروع تهاجم کور و همه‌جانبه رژیم صهیونیستی به غزه در کنار این رژیم ایستاده و ضمن حمایت‌های نظامی و اطلاعاتی همه‌جانبه، از ظرفیت‌های سیاسی و مالی و رسانه‌ای خود برای سرپوش نهادن بر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و به بُن‌بست کشاندن ابتکارات و تلاش‌های بین‌المللی برای دست‌یابی به آتش‌بس فوری استفاده کرده است، به جای شنیدن نصایح و ندای اعتراض اساتید و دانشجویان، به شدیدترین وجه ممکن با این اعتراضات مسالمت‌آمیز برخورد کرده و با توسل به زور افراطی سعی در سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان داشته است؛ پاسخی که توسط دیگر دولت‌های غربی حامی رژیم صهیونیستی از جمله فرانسه و انگلیس و آلمان نیز اتخاذ شده و به وضوح، مبیّن دروغین و متزورانه بودن ادعاهای کشورهای غربی در زمینه آزادی بیان و حقوق بشر است.

وی همچنین تأکید کرد: بدون شک، سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی در آمریکا و دیگر دولت‌های غربی در امتداد سیاست حمایت علنی آنان از کشتارها و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی قرار داشته و موجب تشویق این رژیم به ادامه جنگ‌افروزی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در سرزمین‌های اشغالی خواهد شد.

غریب‌آبادی یادآور شد: تلاش برای سرکوب و خفه کردن صدای اساتید و دانشجویان معترض و ارعاب آنان از حمله از طریق بازداشت خودسرانه، اخراج و محرومیت از کار و تحصیل و امنیتی کردن فضای دانشگاه‌ها، در تضاد آشکار با تعهدات این کشورها در تضمین آزادی بیان، آزادی اجتماعات مسالمت‌آمیز، منع بازداشت خودسرانه و تضمین حق بر آموزش و ... تحت معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی قرار دارد.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در ادامه اذعان کرد: بدیهی است در شرایطی که اعتراضات دانشجویی موجی از خوشحالی و امید نسبت به آینده حقوق بشر و روحیه عدالت جویی جوانان و دانشجویان در آمریکا و کشورهای غربی را ایجاد کرده و اهرم فشاری برای جلوگیری از کشتار بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه محسوب می‌شود، سکوت و انفعال سازوکارها و نهادهای حقوق بشری ضمن اینکه به ترغیب رژیم‌های ناقض حقوق بشر غربی به ویژه آمریکا در سرکوب بیشتر جنبش‌های دانشجویی منجر می‌شود، رژیم صهیونیستی را برای ادامه نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، جنابت جنگی و نقض فاحش و جدی حقوق بشر در غزه گستاخ‌تر خواهد کرد.

در پایان این نامه آمده است: در این چارچوب، ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت کامل از جنبش‌های اعتراضی دانشجویی در آمریکا و سایر کشورهای غربی، از جنابعالی به عنوان عالی‌ترین مقام حقوق بشری سازمان ملل متحد انتظار دارد تا به صورت حرفه‌ای و غیرگزینشی به وظایف خود عمل کرده و ضمن محکوم کردن و ابراز انزجار از سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی در آمریکا، به صورت همدلانه و جدی اهداف این جنبش‌های اعتراضی مبنی بر "پیگیری فوری آتش بس در غزه و پایان دادن به نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه" و "پیگیری مسئولیت عاملان و حامیان غربی این جنایات" را در دستور کار قرار داده و ترتیبات و سازوکارهای بین‌المللی حقوق بشری را در راستای دست‌یابی به این اهداف هدایت، ترغیب و تشویق کنید. افکار عمومی منتظر واکنش مناسب و اقدامات فوری شما می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • حمایت جامعه علمی قم از از اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • خیزش دانشجویی در کشورهای مختلف جهان برای حمایت از فلسطین