Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - گروه سياسي: فرارو نوشت: «ما بايد مثل مردمک چشم از روحاني حمايت کنيم.» اين معروف ترين جمله صادق زيباکلام در چهار سال گذشته است. دو ماه پيش اين استاد دانشگاه در نامه اي به رئيس جمهور نوشت: «با چشم کبود از شما حمايت مي‌کنم!» زماني که زيباکلام اين نامه را به روحاني نوشت رئيس جمهور کابينه دوم خود را معرفي کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا تقريبا سه ماه از آغاز دولت دوم روحاني گذشته است و زيباکلام انتقادات تند و تيزي به روحاني دارد. او معتقد است گام‌هاي روحاني در اين چند ماه رو به عقب بوده است. مي‌گويد در اين سه ماه 24 ميليون نفري که به روحاني راي داده‌اند سرخورده شده‌اند. او مي‌گويد حالا که روحاني راي آورده ديگر به مطالبات توجهي نشان نمي دهد. در ادامه متن گفتگوي زيباکلام و انتقاداتش به روحاني را مي‌خوانيد.
آن طور که پيداست چند وقتي بين آقاي روحاني و اصلاح‌طلبان شکاف به وجود آمده است. شما اعتقاد داريد چنين فاصله اي به وجود آمده و فکر مي‌کنيد کدام سمت باعث ايجاد اين شکاف بوده؟
معتقدم که مساله فقط اين نيست که بين اصلاح‌طلبان و دولت آقاي روحاني شکاف به وجود آمده است. من فکر مي‌کنم مساله عميق تر از اين حرف‌هاست. اساسا يک سرخوردگي و يک احساس نااميدي گسترده، نه تنها در بين اصلاح طلبان، بلکه در بين آن 24 ميليوني که به آقاي روحاني راي داده‌اند به وجود آمده است. من در چند ماه گذشته به استان‌هاي زيادي سفر کردم. در مهرماه حداقل به چند دانشگاه رفتم. ديروز دانشگاه زنجان بودم. دو روز قبل دانشگاه صنعتي اصفهان بودم. هفته قبل هم دانشگاه شهيد بهشتي بودم. در همه اين دانشگاه‌ها يک حالت نااميدي زيادي بين دانشجويان مي‌ديدم.
دانشجويان احساس مي‌کنند که واقعا فاصله بين مطالبات اصلاح‌طلبان و آقاي روحاني در دولت دوم او خيلي بيشتر از دولت اول شده است. در دولت اول به نظر مي‌رسيد که روحاني تلاش مي‌کند تا پاسخ گوي مطالبات آن 19 ميليوني که به او راي داده اند، باشد. اما با کمال تاسف بايد بگويم آقاي روحاني هيچ اصراري ندارد که پاسخگوي مطالبات اين 24 ميليون، دانشجويان، اصلاح‌طلبان و کساني باشد که شبانه روز در ستادهاي او فعاليت کردند. کافي است شما ببينيد در دولت اول آقاي روحاني چه کساني گزينه‌هاي وزارت علوم بودند و آنها را با گزينه کنوني دولت مقايسه کنيد. در موضع گيري‌ها هم همينطور است. انگار آقاي روحاني خيالشان راحت است که ديگر به راي مردم احتياجي ندارد. بنابراين دست خود را از حمايت مردم شسته‌اند و اصلا و ابدا به نظر نمي‌رسد که ايشان دغدغه اي براي اين 24 ميليون داشته باشند.
سخنراني‌ها و موضع گيري‌هايي که در اين مدت داشتند اين موضوع را به خوبي نشان مي‌دهد. زماني بود که مساله حصر از سوي راي دهندگان به او مثل دانشجويان و اصلاح‌طلبان مطرح مي‌شد. اما الان ظاهرا ما حصر را فراموش کرده‌ايم و به دنبال تحقق مسائل ابتدايي‌تري هستيم. ما انتظار داشتيم در دولت آقاي روحاني يک يا دو چهره خانم وزير باشند، اهل سنت به دولت دعوت شوند و يک کرد در کابينه باشد. نه تنها اين‌ها تحقق پيدا نکرد بلکه آن نفوذ و حضوري که زنان در دولت اول ايشان داشتند هم امروز از بين رفته است. در واقع نه تنها دولت دوم آقاي روحاني يک گام به جلو نبوده است بلکه چند گام به عقب بوده است. تنها پاسخي که آقاي روحاني دادند اين بود که دست و بال من بسته است و ساير مراکز قدرت با انتخاب‌هاي من مخالفند.
اين ساير مراکز قدرت هستند که بايد بگويند اين موضوعاتي که آقاي روحاني مطرح مي‌کند به ما ارتباطي ندارد. آقاي روحاني مي‌خواست وزير زن انتخاب کند يا اهل سنت به کابينه دعوت کند يا از اقوام استفاده کند. واقعا تکليف اصلاح‌طلبان و 24 ميليون راي روشن نيست. اين تجربه بسيار بدي است که يک جريان سياسي از اعتماد واقبال عمومي استفاده کند و بعد از آوردن 24 ميليون راي به مطالبات اهميت نشان ندهد. اين در حالي است که مسئولين نظام به حضور 70 درصدي مشارکتي مردم باليدند. اما ظاهرا مردم فقط در پاي صندوق راي ارزش دارند. اما از فرداي انتخابات اين 40 ميليون و خواسته‌هاي آنها فراموش شدند. اين يک فاجعه است. بدترين چيزي که براي نظام جمهوري اسلامي مي‌تواند اتفاق بيفتد اين است که اقبال عمومي و سرمايه اجتماعي از بين برود و مردم احساس کنند که فقط عدد و رقم براي انتخابات هستند.
فرموديد آقاي روحاني مي‌گويد من دستم بسته است. در دولت گذشته هم بعضي از بسته بودن دست آقاي روحاني صحبت مي‌کردند. آيا اينطور نبود؟ الان چه تفاوتي به وجود آمده است؟
من از آقاي روحاني عذرخواهي مي‌کنم. اما فکر مي‌کنم او دارد مظلوم نمايي مي‌کند. براي اينکه در مجلس نهم شاهد بوديم که تندرو‌ها و دلواپسان خيلي تندتر در مقابل دولت ايستاده بودند. مجلس دهم خيلي بيشتر همراه است. بنابراين آقاي روحاني نمي تواند بگويد من مي‌خواهم وزير زن انتخاب کنم، از اقوام استفاده کنم، يا از فرجي دانا يا توفيقي به عنوان وزير استفاده کنم. من قبول ندارم دست و بال آقاي روحاني بسته است. اما اگر هم دست و بال او بسته باشد اين موضوع نمي‌شود ادامه دار باشد. اولا ايشان مي‌تواند بيايد بگويد. اساسا اينکه ما بگوييم افرادي را انتخاب کرده و مراکز قدرت با اين انتخاب‌ها مخالفت کرده‌اند خلاف قانون اساسي است. قانون اساسي نگفته که اگر مي‌خواهيد يک زن را وزير آموزش و پرورش کنيد بقيه نهادها بايد با شما موافقت کنند. قانون اساسي اولين وظيفه اي که بر عهده رئيس جمهور گذاشته حفظ و صيانت از قانون اساسي است. نص صريح قانون اساسي مي‌گويد انتخاب وزرا با رئيس جمهور است. قانون از نهاد ديگري نام نبرده است.
تحليلي که در اين چند ماه وجود دارد اين است که آقاي روحاني به شدت به سمت اصولگرايان و آقاي لاريجاني چرخش کرده‌اند. شما اين چرخش را قبول داريد؟
من به دلايل اين چرخش کاري ندارم. ممکن است آقاي روحاني يک معامله سياسي بلند مدت با اصولگرايان و آقاي لاريجاني مي‌کند.
بر سر چه چيزي؟
مثلا بر سر اينکه آقاي لاريجاني از روحاني در مجلس خبرگان حمايت کند و روحاني هم از لاريجاني در انتخابات 1400 حمايت کند. اما آقاي روحاني سخت در اشتباه است. آقاي روحاني به سرعت اعتبار و سرمايه اجتماعي خود را از دست مي‌دهد. امثال من ديگر نمي توانيم برويم به چشم مردم نگاه کنيم و بگوييم بياييد به آقاي روحاني يا به کسي که مثل روحاني است راي دهيد. آقاي روحاني يا کساني که مثل او فکر مي‌کنند متوجه نيستند که ديگر نمي توانند با آن 40 ميليون راي پز بدهند. شما فقط يک بار مي‌توانيد به اين راي بباليد. دفعه ديگري وجود ندارد.
شما هميشه مي‌گفتيد که اصلاح‌طلبان بايد مثل مردمک چشم‌شان مراقب آقاي روحاني باشند ... .
همچنان هم مثل مردمک چشمم از آقاي روحاني حمايت مي‌کنم ولي درعين حال کاملا از ايشان انتقاد مي‌کنم. مثل الان که از او انتقاد مي‌کنم. من از آقاي روحاني دست نشسته‌ام. من به خاطر خود آقاي روحاني و اعتدال و توسعه که او آنها را نمايندگي مي‌کند مي‌گويم. بالاخره جريان اعتدال که نبايد به آقاي روحاني ختم شود. اين جريان بايد به عنوان يک جريان در ايران جايگاهي داشته باشد. متاسفانه برخوردي که آقاي روحاني دارد اعتبار ميانه روي، اعتبار مرحوم اکبر هاشمي رفسنجاني و اعتبار سيدمحمد خاتمي را هم از بين مي‌برد.
شما به اين اعتقاد نداريد که خود اصلاح‌طلبان هم در تغيير جهت و فاصله با آقاي روحاني نقش داشته‌اند؟
من هيچ تندروي يا غش در معامله اي از سوي اصلاح‌طلبان نمي بينم. واقعا اصلاح‌طلبان با روحاني نهايت همکاري کردند، در حالي که کوچکترين توقعي از او نداشتند. آقاي خاتمي از آقاي روحاني هيچ توقعي نداشت. من شهادت مي‌دهم همه کساني که به صورت شبانه روزي براي راي آوردن روحاني تلاش کردند به‌ اندازه يک پر کاه از آقاي روحاني توقع مادي يا معنوي نداشتند. اصلاح‌طلبان به جز حمايت کار ديگري نکردند. مصطفي تاج‌زاده، سعيد حجاريان، ابراهيم اصغرزاده، موسوي لاري، عبدالله رمضان زاده. کداميک از اينها از آقاي روحاني پست و سمت يا توقع نابجايي درخواست کردند؟
اگر در يک معامله شرکت مي‌کردند و پست و سمت مي‌خواستند بهتر نبود؟
نه به نظر من اصلاح‌طلبان در نهايت اخلاق و درستي سياسي رفتار کردند. کارشان درست بود و اگر هم الان صادق زيباکلام گلايه مي‌کند به اين خاطر است که مي‌بينم به هر دانشگاهي که رفتم ديدم بر روي دانشجويان گرد نااميدي پاشيده شده و مي‌گويند اين هم از آقاي روحاني!
الان اصلاح‌طلبان بايد چه کنند؟
ما با تمام وجود از آقاي روحاني حمايت مي‌کنيم و اگر زمان به 29 ارديبهشت 96 برگردد باز هم براي او فعاليت مي‌کنيم. اما در عين حال هم تند و تيزترين انتقادات را به او وارد مي‌کنيم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۱۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه محل درگیری و تقابل باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، علیرضا عباس‌زاده امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش استانی شوراهای اسلامی استان با گرامیداشت سالروز تأسیس نهاد شوراهای اسلامی، به تشریح جایگاه این نهاد مردمی در نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با اشاره به اینکه شوراها می‌توانند در اولویت نظام برنامه‌ریزی، تصمیم‌سازی و اجرایی قرار بگیرند، اظهار کرد: دولت سیزدهم مردمی سازی را در اولویت کارهای خود قرار داده و الزامات آن را پذیرفته است.

وی افزود: دولتی که یکی از برنامه‌های کلان خود و گفتمان غالب در کشور و جامعه را مردمی‌سازی اعلام می‌کند حتماً به الزامات این بحث توجه دارد و می‌دانیم که یکی از بخش‌های مردمی‌سازی توجه به شوراها است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شوراها ابتدایی‌ترین و مؤثرترین سطح ارتباط مردم با دولت و جامعه هستند، عنوان کرد: ظرفیت دولت مردمی برای تقویت امور شورایی و قالب کردن گفتمان مردمی‌سازی در جامعه، ظرفیت ویژه‌ای است که باید از آن استفاده کنیم.

عباس‌زاده تأکید کرد: تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم که جزو برنامه‌های کلان برای رفع مسائل عمده کشور است، این جهت را به ما نشان می‌دهد که اکنون مسئله اقتصادی حائز اهمیت است اما حل همین معضل جامعه هم با مشارکت مردم انجام شدنی است.

وی با تأکید بر اینکه شعار سال هم ظرفیت دیگری برای توجه دادن به امر شورایی است، تصریح کرد: اگر قرار است بسیج مشارکت مردم و ظرفیت آنان پای کار همه برنامه‌های کلان کشور به ویژه بحث جهش تولید بیاید، اینجا هم شوراها نماد مردمی بودن و مشارکت مردم هستند.

معاون استاندار خراسان جنوبی در ادامه به خدمات ارزنده و قابل توجه نظام در روستاها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۹۰۴ روستا در خراسان جنوبی دارای شورای اسلامی هستند اما با وجود فراهم بودن زیرساخت‌ها، مردم از روستاها مهاجرت کردند.

وی متذکر شد: برای مهاجرت معکوس جمعیت به روستاها و ماندگاری آنان هم دولت و هم شوراهای اسلامی به عنوان نخبگان و معتمدین مردم باید باید برنامه داشته باشند و روستاها را به مرکز تولید و رونق اقتصادی تبدیل کنند اما اکنون این رویکرد در شوراها نیست.

عباس‌زاده از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه شوراها محل درگیری و تقابل باشند.

وی در ادامه پاسداری از حرمت جایگاه شوراها را از رسالت‌های اعضای شوراها دانست و افزود: در قانون حد و حریم برای شورا و دخالت در امور اجرایی و جاری روستاها و شهرها لحاظ شده اما متأسفانه این تقابل و درگیری‌ها در شوراها حتی در برخی روستای کم جمعیت تبدیل به معضل شده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی همچنین به اقدامات خوب در حوزه شوراها و تعامل بین دهیاری‌ها و شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: در خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استان‌های کشور کمترین تخلفات، سو استفاده و نابسامانی را در وضعیت شوراها داریم.

وی از شوراهای اسلامی روستاها و شهرها برای پیگیری دلسوزانه امور مردم قدردانی کرد و گفت: اتفاقات بسیار خوبی در بخش سرمایه‌گذاری در شوراهای اسلامی روستاها و شهرها در حال تحقق است که این می‌تواند برای تأمین درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و رفع نیازهای اساسی مردم در این مناطق مفید باشد و رویکرد دولت نیز همین است.

عباس‌زاده با ذکر این نکته که اقدامات سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها نسبت به دوران گذشته خیلی متفاوت شده، تصریح کرد: اکنون حدود ۶۰ درصد بودجه‌های شهرداری که مصوب می‌کنیم با مجوز دولت در قانون بودجه تأمین می‌شود که رقم قابل توجهی است.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: طی دو سال اخیر ۶۱ دستگاه ماشین‌آلات شهری به شهرداری‌های استان خراسان جنوبی تخصیص یافته که اگر همین روند ادامه یابد در پایان دولت سیزدهم از نظر نسبی شهرداری‌های استان در حوزه ماشین‌آلات به خودکفایی می‌رسند.

کد خبر 748877

دیگر خبرها

  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • بنیه اقتصادی با تولید اصلاح می‌شود
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • گلایه از عدم حضور هیئت دولت در بخش بسطام/برنامه ریزی سفر خوب نبود