Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت: میزان بی سوادی در بین زنان آذربایجان غربی بیشتر از مردان بوده که این موضوع به سبب مشکلات فرهنگی و اقتصادی در استان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، مسئله مبارزه با بی‌سوادی و آموزش‌وپرورش کودکان و بزرگسالان بی‌سواد در ایران سال هاست به موضع اساسی برنامه‌های آموزش‌وپرورش تبدیل‌شده اما با این‌همه هنوز شاهد وجود بی‌سوادی به تعداد بسیار زیاد در مکان‌های عمومی جامعه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوادآموزی، تنها به خواندن و نوشتن و حساب کردن منحصر نمی‌شود، بلکه تلاشی در راه تطبیق افراد بی‌سواد با محیط و جهان اطراف خود و دنیاست که همواره دچار تغییر و تحول است.

آموزش و سواد، زیربنای توسعه است؛ در هیچ کشوری توسعه مطلوب اتفاق نخواهد افتاد، مگر اینکه مسائل دانش‌آموزی، یعنی آموختن دانش و یادگیری تا مقطع دانشگاه تداوم پیدا کند. پایه و اساس توسعه هر کشور، به میزان سوادآموزی آن بستگی دارد. بنابراین، سوادآموزی، وسیله برقراری ارتباط به معنای گسترده آن است یا به‌عبارت‌دیگر، قوی‌ترین وسیله ارتباط با دنیای خارج به شمار می‌آید.

در همین راستا و در خصوص اطلاع از وضعیت سواد در استان سراغ معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی رفتیم:

* میزان بی سوادی در بانوان بیشتر از آقایان

نجفی، با اشاره به میزان باسوادی در میان مردم آذربایجان غربی، گفت: در بانوان گروه سنی ۶ سال به بالاتر حدود ۷۶ درصد و مردان ۸۸ درصد از کل افراد واجدالشرایط تحصیل باسواد هستند که این آمار نشان‌دهنده پیشی گرفتن مردان نسبت به زنان در سواد است.

وی، همچنین در خصوص علل نرخ باسوادی بالاتر مردان در سوادآموزی نسبت به زنان افزود: عمده‌ترین مشکلات بانوان در خصوص سوادآموزی مربوط به مسائل فرهنگی و اقتصادی است که همچنین عرف و فرهنگ‌ها در مناطق روستایی نیز بی‌تأثیر در این مسئله نیست چراکه دختران بجای حضور در کلاس‌های درس در کارگاه‌های قالی‌بافی و کمک به خانواده در امورات کشاورزی و دامداری مشغول به فعالیت می‌شوند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی، در خصوص هزینه‌های سوادآموزی خاطرنشان کرد: تمامی مراحل سوادآموزی برای سواد آموزان رایگان است همچنین ایجاد انگیزه در افراد و تشویق آن‌ها از روش‌های مختلف جهت حضور در کلاس‌ها و سوادآموزی در جهت ریشه‌کن کردن بی‌سوادی نیاز مبرم جامعه فعلی است.

نجفی، تأکید کرد: پس از جذب افراد جهت حضور در کلاس‌های سوادآموزی باید نسبت به نگهداری و تشویق آن ها همگان تلاش وافر داشته باشند.

وی از برپایی ۳۶ مرکز یادگیری خبر داد و اظهار داشت: در این مراکز علاوه بر سوادآموزی به مهارت‌آموزی و حرفه‌آموزی نیز پرداخته می‌شود همچنین مهارت‌های شهروندی، مهارت‌های فردی ،مهارت‌های اجتماعی و انواع مهارت‌های دیگر در کنار سوادآموزی آموزش داده می‌شود تا در جهت ایجاد انگیزه نقش ایفا کرده و افراد در کلاس‌های سوادآموزی حاضر شوند.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی، در خصوص مشکلات اصلی ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در استانی بیان کرد: مشکلات سوادآموزی در استانی مربوط به اکنون نبوده از گذشته پابرجا می‌باشد باید درصدد رفع مشکلات گذشته برآمده و به میانگین کشوری درزمینهٔ باسوادی نزدیک ‌تر شویم.

* هدف نهضت سوادآموزی، بازنماندن هیچ کودک واجب التحصیلی از آموزش است

نجفی دلایل بازماندگی آذربایجان غربی از میانگین باسوادی کشوری گفت: کمبود منابع مالی، کمبود منابع انسانی، عدم انگیزه افراد بی‌سواد جهت شرکت در کلاس‌های سوادآموزی همچنین وجود کودکان بازمانده از تحصیل وعدم وجود امکانات ت برای آموزش و ازجمله ها دلایلی هستند که  تعداد افراد بی‌سواد را در جامعه افزایش می‌دهند.

وی هدف نهضت سوادآموزی را ریشه ‌کن کردن بی‌سوادی در جامعه همچنین بهره‌گیری تمامی کودکان واجب التحصیل ازآموزش عنوان کرد و افزود: آذربایجان غربی در مقایسه با دیگر استان‌ها دارای تعداد بی‌سواد بیشتری است و این‌ یک معضل بوده وباید به‌زودی حل‌شده و پایان پذیرد.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی، تعداد افراد بی‌سواد در گروه هدف ۱۰ الی ۴۹ سال را حدود ۱۹۵ هزار نفرعنوان کرده و گفت: این تعداد از میان ۲ میلیون و ۱۱۱ هزار و ۲۰۹ نفر واجد شرایط تحصیل در استان است.

نجفی، ادامه داد: در خصوص ساماندهی زمان‌بندی حضور سواد آموزان در کلاس‌های سوادآموزی هیچ‌گونه فعالیتی نمی‌توان داشت و باید نسبت به شغل و فعالیت هرکدام از افراد، ارگان‌های مربوطه در خصوص سوادآموزی افراد اهتمام داشته باشند.

وی، تأکید کرد: تمامی کودکان واجب التحصیل باید ۱۰۰ درصد تحت پوشش قرار گیرند و همچنین ورودی‌های بی‌سوادی انسداد شده، برنامه‌های سوادآموزی از انعطاف لازم برخوردار شده، مشکلات فرهنگی و اقتصادی جامعه و خانواده حل‌شده و در افراد بی‌سواد به طرق مختلف ایجاد انگیزه شود تا مشکل بی‌سوادی دراستان به‌طور کامل ریشه‌کن شود.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی، اظهار داشت: سوادآموزی بایداز حالت عرضه محور خارج‌شده و تقاضامحور شود نیاز موفقیت‌های استان درزمینه آموزش و سوادآموزی خروج سوادآموزی از لاین عرضه محوری به تقاضامحوری است.

نجفی گفت: تعداد اولیای بی‌سواد دانش آموزان در سطح استان در سال گذشته ۱۲ هزار نفربر آورد شده که اسامی آن‌ها جهت پیگیری به مدارس مربوط ارسال ‌شده است.

وی، در خصوص آموزش کودکان کار، بدسرپرست و بی‌سرپرست گفت: در این خصوص، تا مرحله اعزام معلم به منازل آن‌ها جهت آموزش داریم اما نیازمند شناسایی و معرفی افراد از سوی بهزیستی و مساعدت‌های ارگان‌های دیگر هستیم.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش آذربایجان غربی، در پایان سخنان خود با اشاره به درخواست از مردم و مسئولان گفت: همگی اعم از مردم و مسئولین و نیز ارگان‌های مربوطه باید دست در دست هم در راستای ریشه‌کن کردن بی‌سوادی در جامعه و پیشرفت‌های لازم تلاش داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۸۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی گفت: هویت‌سازی یکی از موضوعات مهم آموزش و پرورش برای آینده دانش آموزان است، علمی که نشأت گرفته از اعتقادات اسلامی و دینی باشد موجب نجات بشریت و برعکس آن موجب هلاکت بشریت است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، علی مطهری امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در همایش فرهنگیان ایثارگر آذربایجان‌غربی اظهار کرد: کار در آموزش و پرورش و شغل معلمی در نوع خود یک ایثار است، معلمان ایثارگر، جانباز و آزاده ارزش مضاعفی در نظام تعلیم و تربیت دارند.

وی افزود: دانش‌آموزان وقتی از نظام آموزشی کشور فارغ می‌شوند باید ضمن آموختن علم و دانش و افزایش اطلاعات، توانمندی و مهارت‌های لازم برای زندگی به‌عنوان یک شهروند و قدرت تعقل و تصمیم‌گیری را داشته و عامل بر دانسته‌های خود باشند؛ این ٣ مهم از رسالت‌های مهم آموزش و پرورش در قبال دانش آموزان است.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی گفت: آموزش و پرورش تربیت‌دهنده و تربیت‌کننده نیروی انسانی است، این جایگاه وابسته به نیروی انسانی خلاق، متعهد، متبحر و دارای شایستگی‌های اجتماعی است.

مطهری ادامه داد: بالندگی آموزش و پرورش در نیروی انسانی در تراز انقلاب اسلامی است، حفظ پویایی این نعمت بزرگ باید مورد هدف باشد؛ پاسداشت جایگاه معلم در جامعه، رسانه‌ها، در بین مسؤلان و آحاد جامعه یک لازمه عمومی بوده و باید این مهم را از عمق وجود باور کرده و مجاهدان و ایثارگران این عرصه را به صورت مضاعف پاس بداریم.

وی تصریح کرد: تحقق حفظ این جایگاه دو پیامد و حسن بسیار مهم دارد، رغبت برای تلاش و ایثارگری بیشتر و رقابت برای انتخاب شغل معلمی افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه بهترین‌های جامعه معلم خواهند شد.

مطهری عنوان کرد: هویت‌سازی یکی از موضوعات مهم آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است، علمی که نشأت گرفته از اعتقادات اسلامی و دینی باشد موجب نجات بشریت و برعکس آن موجب هلاکت بشریت است، نظام تعلیم و تربیت این موضوع را به خوبی هویت‌سازی می‌کند.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: صدور دیپلم افتخار ایثار و شهادت برای فرهنگیان ایثارگر و فرزندان شهدا، اجرا طرح راهبری آموزشی، افزایش ٢٠٥ درصدی اعزام دانش‌آموزان به اردوهای راهیان نور، ٤٣٢ مورد دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، ٢٣١ مورد تجلیل از ایثارگران، برگزاری یادواره شهدا در همه مناطق و شهرستان‌ها و پیگیری تبدیل وضعیت و استخدام ایثارگران طبق سهمیه اعلامی از سوی وزارتخانه از جمله فعالیت‌های آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مجموعه اداره شاهد در طی سال گذشته بوده است.

کد خبر 751188

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ۱۷۳۴ کلاس درس در آذربایجان‌غربی در حال احداث است
  • هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است
  • ۹۸ و ۸ دهم درصد نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد
  • نشت آب در خیابان الزهرا شهر قوشچی از زبان شهروند خبرنگار + فیلم
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • امدادرسانی خودجوش مردم دیزج دیز به افراد گرفتار در سیل + فیلم
  • آذربایجان‌غربی در شناسایی بازماندگان از تحصیل موفق عمل کرده است