Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن صالحی‌نیا، معاون وزیر صنعت معدن و تجارت از تمدید ۱ ساله‌ی مهلت جهت داخلی‌سازی حداقل ۴۰ درصدی خودروهای چینی خبر داد و اعلام کرد:

بحث داخلی‌سازی حداقل ۴۰ درصدی خودروهای چینی از سال ۹۷ اجرا خواهد شد. اگر داخلی‌سازی خودروهای چینی تا پایان سال جاری به ۳۰ درصد افزایش یابد، مشمول مزیت ۵ درصدی خواهند شد و با رسیدن به ۴۰ درصد، مزیت‌های بیشتری شامل حال این شرکت‌ها خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب مونتاژکاران چینی در ایران علی‌رقم اجرای شرایط حداقلی داخلی‌سازی، همچنان مشمول سیاست‌های تشویقی وزارت صنعت می‌شوند.

بر اساس مصوبه سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت تمام خودروسازان خارجی تنها به شرطی قادر خواهند بود در ایران به فعالیت بپردازند که تولید و مونتاژ محصولات خود در ایران  را با داخلی‌سازی ۴۰ درصدی آغاز کنند. اگرچه این مصوبه مورد تایید وزیر صنعت هم قرار گرفت اما در عمل هیچگاه اجرایی نشد و همواره در این زمینه چشم‌پوشی‌هایی صورت گرفت. به عنوان مثال می‌توان تولید خودروی پرحاشیه‌ی پژو 2008 را نام برد که به گفته مسئولان ایران خودرو داخلی سازی این خودرو حداکثر بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است.

پیش‌تر صالحی‌نیا در اظهارنظری عجیب درباره اجرای مصوبه‌ای که وی و همکاران او در وزارت صنعت به تصویب رسانده بودند؛ اعلام کرده بود:

اگر بخواهیم بر اجرای مصوبه داخلی سازی ۴۰ درصدی خودروهای خارجی تاکید کنیم؛ به تولید ملی جفا کرده‌ایم. از نظر ما تولید پژو 2008 با داخلی‌سازی ۳۰ درصدی منافاتی با مصوبه‌ی وزارت صنعت مبنی بر لزوم داخلی‌سازی ۴۰ درصدی خودروها ندارد. این موضوع در تمام قراردادهای همکاری با شرکت‌های خودروساز خارجی مد نظر است اما باید به نحوی عمل کنیم که تولید متضرر نشود. نمی‌توانیم بنا به این مصوبه تولید را متوقف کنیم؛ بلکه باید با یک برنامه مدون و زمان‌بندی دقیق داخلی‌سازی را افزایش داد.

صالحی‌نیا با بیان این مطلب که موضوع داخلی‌سازی خودروهای خارجی تولیدی در ایران به میزان ۴۰ درصد مصوبه بوده و نه قانون، از عدم الزام به پایبندی آن گفت و اظهار داشت:

این موضوع در واقع ضوابطی بوده که تعیین شده است؛ اما به صورت قانون نبوده که نتوانیم متناسب با شرایط، آن را تغییر دهیم. البته قصد برهم زدن این قاعده را نداریم؛ اما باید به تولید داخل هم توجه داشته باشیم.

تعویق اجرای مصوبه وزارت صنعت درمورد خودروهای چینی مونتاژ شده در ایران در شرایطی رخ می‌دهد که این بازیگران مهم بازار ایران از سال‌ها پیش حضور فعالی را در بازار داخلی خودرو داشته‌اند و بدون توجه به کیفیت خودروهای تولیدی خود، تنها به دنبال کسب سود حداکثری از بازار ایران بوده‌اند. به نظر می‌رسد وزارت صنعت علاوه بر قراردادهای جدید و شرکت‌های تازه وارد، باید با شرکت‌های قدیمی فعال در ایران نیز برخورد جدی داشته و آن‌ها را ملزم به داخلی‌سازی کند. با توجه به حضور گسترده‌ی برخی از شرکت‌های چینی طی سالیان اخیر و عدم اقدام جدی آن‌ها در استفاده از ظرفیت قطعه‌سازان داخلی، به نظر می‌رسد وزارت صنعت با این شرکت‌ها باید قاطعانه‌تر برخورد کند و حتی سهم حداقلی ۴۰ درصد داخلی‌سازی را برای آن‌ها افزایش دهد.

امتیازدهی به شرکت‌های چینی در شرایطی رخ می‌دهد که قالب خودروهای آن‌ها از پایین‌ترین سطح کیفی و ایمنی برخوردار هستند و قطعات یدکی این خودروها معمولا قیمت بالایی دارند.

true برچسب ها : خودرو ایران true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۲۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، محسن سیفی در دیدار با محمدحسن محمدزاده، مدیرعامل شرکت ایران‌خودرودیزل و همچنین دیدار با علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران‌خودرو، ضمن تشریح توانمندی‌های این بانک در زمینه تجربه موفق همکاری و شیوه‌های تخصصی تأمین مالی صنعت خودرو کشور، برای توسعه همکاری و تحقق اهداف منویات مقام معظم رهبری در «جهش تولید با مشارکت مردم» و همچنین کمک به تعمیق داخلی‌سازی و افزایش تولید محصولات این شرکت‌ها اعلام آمادگی کرد.

او توسعه همکاری، تسریع و تسهیل ارائه خدمات مالی نقدی و غیرنقدی و تجربیات ویژه و الگوی موفق بانک برای حل مشکلات تأمین مالی زنجیره تأمین سایر خودروسازان و قطعه‌سازان کشور در بانک صادرات ایران را تشریح و تبیین و کمک به تولید با استفاده از ظرفیت‌های شعب داخلی و خارجی بانک را مورد تاکید قرار داد.

سیفی گفت: «بانک صادرات ایران به عنوان یکی از بانک‌های اصلی کشور، از سال‌های گذشته در کنار خودروسازان کشور بوده و اکثر خودروسازان کشور با بانک صادرات ایران تعامل مناسبی داشته و دارند.»

مدیرعامل بانک صادرات ایران با تاکید بر اینکه بدنه کارشناسی و ارکان بانک، تجربه و شناخت دقیقی از شرایط فعالیت خودروسازان کشور دارند، افزود: «در بخش‌های اعتباری و طرح و برنامه بانک، برای طراحی محصولات ویژه، تجربه‌های موفقی وجود دارد و این شناخت موجب می‌شود که سرعت و کیفیت ارائه خدمات مالی و بانکی به این صنعت روز به روز بهتر شود و امروز با افتخار، همکاری مطلوبی با خودروسازان و قطعه‌سازان کشور داریم.»

محمدحسن محمدزاده، مدیرعامل ایران‌خودرودیزل در این دیدار با استقبال از توسعه همکاری با بانک صادرات ایران، با ارائه اهداف و برنامه‌های این شرکت در سال جاری به تعدد شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت اشاره کرد و گفت: «استفاده از این شرکت‌ها عمق داخلی‌سازی شرکت ایران‌خودرو دیزل را افزایش داده و از این رو میزان ارزبری شرکت نسبت به سایر خودروسازان کمتر است.»

او ویژگی دیگر این شرکت را تنوع محصولات آن برشمرد و افزود: «تنوع محصولات ایران خودرو دیزل از جمله ون، انواع اتوبوس، انواع کشنده، کمپرسی و باری و از جمله بزرگترین سالن تولید اتوبوس خاورمیانه در این شرکت وجود دارد.»

محمدزاده از تولید و فروش اتوبوس برقی داخلی شهری به شهرداری برخی کلان‌شهرهای کشور و همچنین فروش 1000 دستگاه اتوبوس دیزلی به شهرداری‌های کشور خبر داد و بر تداوم تولید و رفع نیازهای مختلف کشور به این محصولات، تاکید کرد.

علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو نیز در نشستی که با اتفاق مدیران ارشد این شرکت با مدیرعامل و مدیران ارشد بانک صادرات ایران، برگزار شد، از همکاری بانک صادرات ایران طی سال‌های اخیر قدردانی کرد و گفت: باید با تلاش و توسعه همکاری به دنبال حل مشکلات این صنعت و مردم باشیم. او افزود: «بانک صادرات ایران سهم بسزائی در توفیقات مجموعه‌های بزرگ صنعتی دارد و امروز این سهم بیش از سایرین است.»

مدیرعامل ایران‌خودرو با بیان برخی دغدغه‌ها و مشکلات بخش تولید، افزود: «بانک‌ها به ویژه بانک صادرات ایران با وجود محدودیت‌های فراوان، کمک‌های بزرگی و بسیار ارزشمندی به صنعت خودرو کرده‌اند به طوری که اگر این کمک‌ها نباشد، امکان کسب موفقیت‌های بیشتر در این صنعت وجود ندارد.»

محسن سیفی در جریان این دیدارها به اتفاق معاونان شعب، اعتبارات، طرح و برنامه و همچنین مدیران ارشد بانک در حوزه‌های ارز و بانکداری شرکتی، راهکارها و محصولات نوین بانک برای تأمین مالی زنجیره تأمین در صنعت خودرو را ارائه و برای کمک به این صنعت اعلام آمادگی کرد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901281

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • وزیر صمت مطرح کرد: واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • چین خطاب به آمریکا: تلافی می‌کنیم
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • تمدید سه روزه مهلت واریز وجه مشتریان فراخوان شده پارس
  • لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد
  • طحان‌نظیف: لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تائید شد