Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی روز شنبه در مراسم کلنگ زنی این طرح با اشاره به اینکه در 61 هزار و 750 هکتار از اراضی کشاورزی دیمی و آبی استان طرح سیستم آبیاری نوین اجرا می شود، افزود: این طرح تاکنون در بیش از 54 هزار هکتار از اراضی این استان اجرا شده است .
کریم زاده با بیان اینکه برای اجرای این طرح، 12 هزار و 350 میلیارد ریال اعتبارپیش بینی شده است، اضافه کرد: از این میزان 61 هزار هکتار در اراضی مربوط به حوضه آبی ارس و زاب بوده و مابقی مربوط به حوضه دریاچه ارومیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه در راستای استفاده بهینه از آب، در بیش از ٣ هزار هکتار از زمین های آبی دشت قره ضیاءالدین طرح سیستم آبیاری نوین اجرا می شود، گفت: کاهش هدر رفت آب و افزایش راندمان آبیاری در اراضی آبی این شهرستان از اهم اهداف اجرای این طرح است.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح بیش از یکهزار و 200 میلیارد ریال هزینه شده است، افزود: با اتمام و بهره برداری این طرح راندمان آبیاری از ٣٥ درصد به بیش از 85 درصد می رسد.
فرماندار چایپاره نیز در این مراسم گفت: با هدف کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی اجرای طرح سیستم های نوین آبیاری در پنج هزار و 800 هکتار از اراضی این شهرستان با اعتباری بیش از یکهزار و 100 میلیارد ریال در حال اجراست.
مرتضی اصغری ابراز امیدواری کرد که با تخصیص به موقع منابع مالی و تجهیزات فنی عملیات اجرایی این طرح در دشت قره ضیاءالدین آغاز شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چایپاره نیز گفت: اجرای این طرح زمین های کشاورزی شهر قره ضیاءالدین و روستاهای بسطام، چومران، کسیان، بادکی، مارقشه، چورس، خانقاه چورس، الهوردی کندی، بیگ درویش، دیزج حاتم خان، قره کندی و قنات باقر بیگ را شامل می شود که تمامی اراضی در پایاب سد آغ چای واقع است.
داود حاجی شاه ولدی افزود: در حال حاضر، پیمانکار در روستاهای قره کندی و قنات باقربیگ و چورس به مساحت یکهزار و 150 هکتار و تجهیز اراضی روستای چورس به مساحت 850 هکتار در حال اجرای عملیات سیستم آبیاری نوین است.
به گزارش ایرنا با اجرای این پروژه ها، 2 هزار و 166 هکتار از اراضی آبی این شهرستان به اراضی تجهیز شده به سیستم های نوین اضافه می شود.
اجرای این طرح در منطقه حداکثر استفاده از پتانسیل آب قابل توجه رودخانه آغ چای را به همراه خواهد داشت و باعث بهبود وضعیت رفاهی و معیشتی کشاورزان و ساکنان و جلوگیری از مهاجرت بی رویه افراد بومی به سایر شهرها می شود.
شهرستان چایپاره به لحاظ داشتن زمین های کشاورزی مستعد و منابع آبی از قطب های کشاورزی آذربایجان غربی بوده که در 200 کیلومتری شمال مرکز استان است.
8135/2093 **
خبرنگار: شهین بیدادرس ** تنظیم کننده: توحید محمودپور** انتشاردهنده: صابر چهرقانی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند