Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@15:11:34 GMT

"جویدن"بادندان‌های ما چه میکند؟

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۶۴۱۲

بررسی جدیدی از ذرات نانومقیاس که مینای دندان را تشکیل می‌دهند، به دانشمندان این امکان را داده است که نگاه دقیق‌تری به وضعیت دندان‌ها در زمان جویدن غذا داشته باشند. ناطقان: به نقل از ساینس آلرت، محققان در یک پژوهش جدید به طور خاص به بررسی کریستالیت‌های هیدروکسی آپاتیت، (رشته‌هایی از نانوذرات که مینای دندانی را تشکیل می دهند) پرداخته و آنها را تحت خراش و فشار قرار دادند تا پایداری این نانوذرات را در سطح بسیار دقیق مشاهده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محققان این پژوهش از ایالات متحده و چین امیدوار هستند که یافته‌های آنها بتواند منجر به بهبود مراقبت از دندان‌ها شود و همچنین درک شکارچیان فسیلی را از دندان‌های باستانی که در حفاری هایشان پیدا می‌کنند، بالا ببرند.

"پیتر اونگار" یکی از محققان این پژوهش از دانشگاه آرکانزاس می گوید: " کریستالیت‌ها هیدروکسی آپاتیت، واحدهای اساسی مینای دندان هستند که هر یک از آنها یک هزارم ضخامت موی انسان را دارند."

کریستالیت‌ها هیدروکسی آپاتیت بر روی یکدیگر انباشته شده و برای ساخت مینای به پروتئین‌ها متصل می‌شوند.

این تیم برای پژوهش خود از میکروسکوپ‌های قوی به منظور بررسی دندان‌های آسیای بزرگ واقعی انسان که برای ارتودنسی کشیده شده بودند استفاده کردند.

محققان از ابزارهایی مانند الماس برای ایجاد خراش بر روی این دندان‌ها استفاده کرده و همچنین آنها را تحت فشار قرار دادند تا حالتی مشابه با جویدن و گاز گرفتن را بر روی این دندان‌ها اعمال کنند.

آنها دریافتند که ایجاد حالتی مشابه با جویدن برای دندان‌ها، به مینای آنها آسیب بیشتری زده و به طور کلی جویدن غذا به دلیل سایش دندانی، آسیب بیشتری نسبت به عمل گاز زدن به دندان‌ها وارد می‌کند.

دلیل این امر این است که در سایش دندانی، ترکیبات شیمیایی که کریستالیت‌های هیدروکسی آپاتیت را به یکدیگر متصل می‌کند، شکسته شده و موجب جدا شدن این کریستالیت‌ها از یکدیگر و تغییر شکل و خرد شدن آنها می‌شود.

تا به امروز ما اطلاعات دقیقی از نحوه واکنش دندان‌ها از میزان فشاری که به آنها اعمال می‌شود نداشتیم اما در این پژوهش محققان قادر بودند تا پیوندهای واقعی نانوشیمی بین کریستالیت‌ها را بررسی کنند.

به گفته این تیم، تصاویر و مقیاس‌های به دست آمده می‌توانند در زمینه‌های مختلف از جمله دندانپزشکی، زیست شناسی تکاملی و زیست پزشکی استفاده شوند.

در نهایت، این یافته‌ها می‌تواند به ما در جهت انتخاب رژیم‌های غذایی برای دندان هایمان کمک کند.

این پژوهش در Journal of the Royal Society Interface منتشر شده است. منبع: ایسنا برچسب ها: جویدن ، دندان ، مینای دندان

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۶۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، با درگذشت احمد اقتداری در بیست و هفتم فروردین‌ماه ۱۳۹۷ و مراسم تدفین ایشان در گراش، ضمن گرامی‌داشت یاد او، جایزه‌ای نیز برای ترویج جنوب‌پژوهی به صورت دوسالانه در نظر گرفته شده است.
دبیر جایزه علمی احمد اقتداری گفت: امسال نخستین دوره این جایزه دوسالانه در سالن دفاعیه دانشکده علوم پزشکی برگزار شد.
صادق رحمانی افزود: پس از فراخوان آثار متعددی به دبیرخانه رسید و سه داور با تحصیلات تخصصی به ارزیابی آثار پرداختند.
او ادامه داد: پنج نامزد معرفی شد که از این میان اثر یونس صادقی با عنوان جریانات فکری گرمسیرات حایز جایزه ۱۰ میلیونی در این دوره شد.
دبیر جایزه علمی احمد اقتداری گفت: همچنین در این دوره از یک پژوهشگر که در حوزه خلیج فارس فعالیت‌های فرهنگی و پژوهشی داشته است، با عنوان «فرهنگ‌یار خلیج فارس» تجلیل شد.
برای این دوره، احمد حبیبی، نویسنده و پژوهشگر منطقه بستک هرمزگان، برگزیده شده است.
در بخش جنبی مراسم مستند پژوهشی پدر خلیج فارس‌شناسی که در واحد تولید مستند صدا و سیمای مرکز خلیج فارس تهیه و تولید شده است به نمایش گذاشته شد.
تهیه‌کننده این مستند سعید ماندگاری، کارگردانی و تدوین آن با فرشید ایران‌پرست و مشاور آن مهدی ده‌دار است.
همچنین نمایشگاهی از کتاب‌های مرتبط با موضوع جایزه بر پا شد.

دیگر خبرها

  • پویش سلامت دهان و دندان
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • آیا وازلین پوست را سفید میکند؟
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • چرا «مرکز پژوهش‌های مجلس» هم تحمل نمی‌شود؟
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • ثبت میراث مکتوب علمای اهل‌سنت آذربایجان‌غربی
  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟