Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم بزرگداشت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری که در سالن همایش‌های بین‌المللی کتابخانه ملی برگزار شد؛ اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: کتابخانه به عنوان یکی از مواریث جامعه ما می‌تواند فرصتی را خلق کند که افراد اندیشه‌های خود را به اشتراک بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: مناسبت‌هایی چون روز جهانی میراث دیداری و شنیداری موجب می‌شود که میراث‌مان را بار دیگر از نهانخانه تاریخ کشف کنیم و به خاطر بسپاریم. امسال یونسکو برای روز جهانی میراث دیداری و شنیداری شعار «کشف کنید. به خاطر بسپارید. به اشتراک بگذارید» را در نظر گرفته است. یونسکو به ما می‌گوید کشف کنید تا امکان استفاده و لذت بردن از اسناد متحرک را بچشید. این سازمان می‌گوید به یاد داشته باشید که میراث دیداری و شنیداری ابزار ارتباط گذشته و حال با آینده است. به اشتراک بگذارید. امروزه رسانه‌های دیجیتال فرصتی را ایجاد کرده‌اند که مردم بدون آنکه بفهمند با آرشیوها ارتباط مستقیم داشته باشند. یونسکو آرشیوهای دیداری و شنیداری سراسر جهان را ترغیب می‌کند که با به نمایش گذاشتن گنجینه‌هایشان به هم ملحق شوند. این آرشیوها منبع داشته‌های جمعی ما هستند.

وی افزود: ۲۷ اکتبر فرصتی برای بالا بردن آگاهی عمومی نسبت به اقدامات فوری برای حفظ میراث دیداری و شنیداری است. خوشبختانه کشور ما در زمره کشورهایی است که آرشیوهای غنی از میراث‌های دیداری و شنیداری دارد.کتابخانه ملی آمادگی حفظ این آثار در سطح ملی و بین‌المللی را دارد و در این خصوص از همه کمک می‌طلبد.

محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی در بخش دیگری از این مراسم گفت: شاید هیچ چیزی بین شباهتی که بین فرهنگ و درخت وجود داریم نمی‌توان دید. هر دوی این عناصر ریشه، شاخه و برگ دارند. بخشی از درخت بخش سبز و سرزنده و با نشاط بوده و بخش دیگر آن تنه و ریشه‌ها هستند که جوانه‌ای در آنها زده نمی‌شود. بخش‌های سبز درخت به گذشته نزدیک ما شباهت دارند و این بخش از گذشته اهمیت زیادی در فرهنگ دارد و نشان می‌دهد که جامعه دچار نسیان نشده است. نسیان یکی از بیماری‌های فرهنگ بوده و راه پیشگیری از آن به یاد آوردن است.

وی افزود: هم اکنون همه وسایل به یاد آوردن اسناد به گذشته نزدیک ما ارتباط دارند و اسناد دیداری و شنیداری از نظر محتوا بسیار غنی هستند برای همین است که جایگاه اسناد دیداری و شنیداری، جایگاه بسیار مهمی است. امروز ما ابتلا به نسیان را در جامعه خودمان حس می‌کنیم و این امر فقط منحصر به جامعه ما نیست.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی اظهار داشت: کشور ما از لحاظ میراث دیداری و شنیداری بسیار غنی است و ما خیلی وقت‌ها شاهد انجام کارهای خوبی هستیم که نمی‌دانیم چرا خوب است و این در صورتی است که اگر به دلیل آن توجه کنیم کار را به سرانجام می‌رسانیم و در غیر این صورت کار را در نیمه راه رها می‌کنیم.

 

خبر در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۴۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان منصوب شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه، طی حکمی اسماعیل جانعلی پور را به عنوان دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان منصوب کرد.

در بخشی از متن حکم دبیر کل جدید اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان آمده است:

به پیشنهاد شورای محترم مرکزی اتحادیه، جنابعالی را که بحمدالله از شایستگی اخلاقی، روحیه انقلابی و جهادی، در کنار تجارب ارزشمند مدیریتی درون و برون تشکیلاتی برخوردار هستید، به موجب این حکم، برای مدت دو سال، به عنوان؛ " دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان  منصوب می‌کنم.

انتظار می‌رود؛ از مسیر اجرایی‌سازی سند تحول و تعالی تشکل، با اولویت بند‌های پنجم تا دهم، ترویج گفتمان رهبر معظم انقلاب (مدظله‌العالی) و بیانیه گام دوم، تدقیق نقش اتحادیه به‌عنوان پرچمدار جنبش دانش‌آموزی در روند ترمیم و تحقق سند تحول آموزش و پرورش، امیدآفرینی در سایه تقویت حرکت‌های اجتماعی در فضای دانش‌آموزی، تربیت نیرو، آرمان‌خواهی و تقویت هویت دینی، انقلابی، ملی و تشکیلاتی دانش‌آموزان، مورد اهتمام باشد. توفیق روزافزونتان را از درگاه پروردگار متعال خواستارم و دعاگوی وجود شریفتان هستم.

محمد جواد حاج علی اکبری نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان

گفتنی است، از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی دکتر اسماعیل جانعلی پور می‌توان به مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان، جانشین اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین اشاره کرد.

وی همچنین در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان سوابق طولانی و درخشانی داشته است که قائم مقام دبیر کل در امور مشارکت‌ها، مسئولیت اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان در استان گیلان از جمله سوابق ایشان بوده است.

لازم به ذکر است پیش از این حسین تاریخی برای سه دوره و به مدت شش سال دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • تأمین اعتبارات کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر
  • دبیرکل جدید اتحادیه انجمن اسلامی دانش‌‌آموزان منصوب شد
  • دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان منصوب شد
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود