Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- نماينده مردم قزوين در مجلس با تاکيد بر نهادينه شدن استقلال آکادميک در همه شئونات مختلف دانشگاه، تصريح کرد: جالب است که واژه "استقلال" يک بار هم در برنامه پيشنهادي دکتر غلامي بيان نشده است.
به گزارش خبرگزاري آريا، سيده حميده زرآبادي در نشست علني امروز (يکشنبه، 7 آبان ماه) مجلس شوراي اسلامي، در مخالفت با وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري گفت: زمان زيادي از انتخابات رياست جمهوري و بيان ديدگاه‌ها، برنامه‌ها و بستن عهدها و حضور شهر به شهر و مناظرات انتخاباتي نگذشته است و تمام مردم ايران از زنان، دانشجويان، کارگران، اقليت‌هاي قومي و مذهبي اين عهدها و برنامه‌ها را تا هميشه به ياد خواهند داشت مردمي که اگر حضورشان نبود قطعا امروز به گونه‌ ديگري رقم مي خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: مردمي براي تحقق اصلاحات و ايجاد اميد و اعتلاء و پيشرفت کشور قدم به ميدان گذاشتند؛ اما آقاي رئيس جمهور اگر همه فراموش کنند، شما که حرف‌ها، قول‌ها و سخنانتان را فراموش نمي‌کنيد. سرانجام کابينه جوان و استفاده از ظرفيت زنان و اقليت‌ها در کابينه چه شد؟ آيا قرار است حرف‌هايمان با عملکردمان يکي نباشد، ما نمايندگان مردم هستيم و زباني براي بيان مطالبات و دردها مردم هستيم.
زرآبادي خطاب به رئيس جمهور گفت: اگر نگوييم کابينه اميدتان همه را نااميد کرد اما بايد با صداي بلند تکرار کنيم که حرف ها و وعده‌هايتان آنچنان که بارها بيان کرديد اجرا نشد و حالا نوبت به آخرين سنگر آزادي، دانشگاه رسيده است. آقاي رئيس جمهور صداي دانشجويان تهران، اصفهان، شيراز، قزوين، همدان را شنيده‌ايد؛ آيا دانشگاه امن نه امنيتي که وعده داديد اينگونه محقق خواهد شد.
وي ادامه داد: حق رئيس جمهور انتخاب و معرفي وزرا به مجلس است، امروز بر اساس وظيفه‌اي که قانون برعهده‌ام گذاشته است، در خصوص رأي اعتماد به وزير علوم نکاتي را عرض مي‌نمايم، بررسي برنامه‌هاي وزير علوم بيان کننده نگرش و رويکردي است که قادر به پاسخگو به نيازها و ضرورت‌هاي کشور نيست. در برنامه‌هاي ايشان خلاء دانشگاه‌هاي نسل چهارم به وضوح ديده مي‌شود، دانشگاه‌هايي که به جاي فارغ‌التحصيلان بيکار، شرکت‌هاي دانش بنيان فارغ التحصيل مي‌نمايد.
زرآبادي تصريح کرد: دانشگاه‌هايي که پژوهش آنها در راستاي افزايش بهره‌وري صنايع است، دانشگاه‌هايي که به بودجه عمومي وابسته نيستند متأسفانه سوابق مديريتي وزير پيشنهادي علوم نيز بيانگر آن است که در راه‌هاي اتصال صنعت با دانشگاه تلاش اندکي داشته و اين حلقه مفقوده برنامه ايشان است از سوي ديگر عمده ايرادات وارده به برنامه دکتر غلامي علاوه بر اشکالات کلي و راهبردي، اساسا هيچ گذاره سنجش پذير در اين برنامه وجود ندارد و معطوف به دو محور کالاسازي آموزش عالي و عدالت در نظام آموزش عالي و مسئله نگرش امنيتي و سياسي به فضاهاي دانشگاهي و مواجهه غيرآکادميک با ذات انتقادي علم است.
نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي افزود: برنامه عملياتي بايد با توصيف وضع موجود آغاز شود که در اين بخش که در اين بخش بايد نقاط قوت شناسايي و تلاش شود نقاط ضعف از بين برود و بايد موضوعات به صورت کارشناسانه توضيح داده مي‌شد، در برنامه‌هاي معرفي شده از سوي دکتر غلامي به هيچ عنوان موضوع توصيف وضع موجود و گزارش شرح حال آموزش عالي وجود ندارد و مشخصا معلوم نيست که برنامه مد نظر ايشان بر روي چه زمينه‌اي بنا شده است تا شرايط براي نظارت بر اجراي برنامه فراهم شود.
وي  گفت: به عنوان مثال مرجعيت علمي و اجتماعي آموزش عالي در کشور همواره يکي از نقاط قابل اتکايي بوده که دانشگاه را مبدأ تحولات قرار داده اما با چشم‌پوشي از اين مورد در برنامه وزير پيشنهادي علوم معلوم نيست که مرجعيت دانشگاه در افق برنامه به چه صورت خواهد بود. از سوي ديگر مسائل اساسي مانند افزايش بي رويه مهاجرت دانشجويان دانشگاه‌ها، عدم انسجام در نظام تقنيني و سياست‌گذاري، پژوهش و فناوري، فقدان رويکرد درست نسبت به اسلامي شدن دانشگاه‌ها، عدم تحقق سهم اعتبارات آموزش عالي، نبود نهادهاي مستقل مدني و اعتبارسنجي آموزش و پژوهش در برنامه پيشنهادي مورد اشاره قرار نگرفته است.
زرآبادي تصريح کرد: در مباحث مرتبط با آموزش عالي اگرچه بخشي از برنامه دکتر غلامي تحت عنوان نظام علم و فناوري بومي و اثربخش در پيشرفت عدالت نام دارد اما در هيچ کجاي برنامه نشاني از نحوه مواجهه با تهديدات پيش رو در آموزش عالي وجود ندارد.
نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي افزود: در هيچ کجاي برنامه پيشنهادي آقاي غلامي برنامه‌اي براي دوره‌هاي رايگان آموزش عالي در نظر گرفته نشده است و در عوض در برنامه ايشان به افزايش سهم دوره‌هاي غيردولتي اشاره شد و همچنين به رويه بومي گزيني نهادينه شده در دوره رياست جمهوري آقاي احمدي‌نژاد، مصوبه شده که استان‌هاي مرکزي نزديک تهران به دليل هم قطب شدن با تهران، فرصت بيشتري براي دانش آموزان اين استان‌ها براي پذيرش در دانشگاه‌هاي مرکزي کشور را فراهم کند.  
وي ادامه داد: پذيرش يک دانش آموز از استان‌هاي مرزي و محروم عليرغم وجود صلاحيت‌هاي علمي به سختي در دانشگاه‌هاي دولتي شهرهاي تهران يا استان‌هاي مرکزي انجام مي‌شود بنابراين بايد بازبيني جدي در موضوع بومي‌گزيني انجام شوم اما در برنامه پيشنهادي دکتر غلامي مغفول مانده است.
زرآبادي در اجراي طرح آمايش دانشگاه‌ها تنها تعداد دانشجو و هزينه‌هاي واحد معيار قرار گرفته و نقش دانشگاه در محروميت‌زدايي چندان محل توجه نبوده است حال آن که کمترين جمعيت دانشجويي کشور به نسبت جمعيت استان به دليل توسعه نيافتگي در 8 استان مرزي کشور قرار دارند و کاهش امکانات آموزش عالي در آن مناطق با توجه به شرايط مي‌تواند با دامن زدن به مرکزگريزي کشور را با تهديداتي روبر کند. تنها راه براي ايجاد امنيت پايدار در مرزها توسعه پايدار مرزها و آوردن آموزش عالي با کيفيت با هزينه کم به آن مناطق است.
اين نماينده مردم در مجلس دهم افزود: عدالت تأمين اعتبارات رفاهي براي دانشجويان با هدف حفظ کرامت انساني در برنامه پيشنهادي آقاي غلامي با لحاظ ضمانت‌هاي اجرايي بيان نشده و اين بيانگر کلي‌گويي در برنامه‌هاي ايشان است بنابراين بايد جزئيات بيان و شرايط براي سنجش‌پذيري و تضمين براي اجرا بيان مي‌شد.
وي افزود: غفلت از معيشت دانشجويان، مقاطع تحصيلات تکميلي علي‌الخصوص دانشجويان مقطع دکتري بيانگر نگاه کالايي به علم و پژوهش در برنامه پيشنهادي دکتر غلامي است، حال آن که مي‌شد با استفاده از تجربيات موفق بين‌المللي ضمن تضمين معيشت آبرومند دانشجويان مقاطع تحصيلات تکميلي از حجم اين مسائل کاست.
زرآبادي گفت: در مبحث مسئله نگرش امنيتي و سياسي به فضاي دانشگاهي و مواجهه غيرآکادميک و آزاد اعتقادي علم يکي از لازمه‌هاي اصلي و بنيادي آن تلاش براي نهادينه شدن استقلال آکادميک در همه شئونات مختلف دانشگاه است، جالب است که بيان شود واژه استقلال يک بار هم در برنامه پيشنهادي دکتر غلامي بيان نشده و هيچ مقوله‌اي مرتبط با اين مفهوم قديمي جامعه شناسي علم در برنامه حاضر وجود ندارد لذا هنگامي که در افق نگاه وزير پيشنهادي علوم مفهوم اساسي استقلال آکادميک مي‌توان با بسط فعاليت هاي گوناگون علمي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي زمينه توسعه و تقويت نهادهاي مدني در نهاد دانشگاه را فراهم آورد.
نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي افزود: در بحث ديپلماسي علمي و در بحث قانون پيشگيري از تقلب در آثار علمي در برنامه دکتر غلامي نکاتي ذکر نشده است.



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۴۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعکاس صدای انتخابات در رادیو

معاونت صدای رسانه ملی برای برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ماه ویژه برنامه‌های متنوعی را برای پخش تدارک دیده است. در گزارش ذیل به جزئیات برنامه‌های شبکه‌های رادیویی اشاره شده است.

رادیو ایران؛ روز انتخاب

شبکه رادیویی ایران در ویژه برنامه‌های «با ایرانیاران» ویژه انتخابات به دریافت تولیدات ایرانیاران (شبکه همراهان رادیو ایران در سراسر کشور) در قالب‌های مختلف برنامه‌سازی به جایگاه و نقش مجلس می‌پردازد. «با ایرانیاران» به تهیه کنندگی ندا حاجی اسماعیلی تا چهارشنبه ساعت ۱۶:۴۰ و پنجشنبه ساعت ۱۶:۱۵ تقدیم می‌شود. «خانه مردم» با هدف افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به اهمیت جایگاه تقنینی و نظارتی مجلس و نیز جایگاه مردم تا پنجشنبه ۲۰ اردیبشهت ساعت ۱۲:۴۰ از رادیو ایران تقدیم می‌شود. «جهان سیاست» تا چهارشنبه ساعت ۱۵:۳۰ پخش می‌شود. "پرسا" در گروه ورزش و تفریحات رادیو ایران ویژه انتخابات طراحی شده و ساعت ۲۰ تقدیم می‌شود.

«بحث روز» هم با این محوریت روی آنتن می‌رود. "خانواده‌ای به نام ایران" ویژه برنامه دیگری است که پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت بعد از خبر ساعت ۱۷ تقدیم خانواده بزرگ ایران می‌شود؛ و «روز انتخاب» نام ویژه برنامه انتخاباتی رادیو ایران است که در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت از آغاز نخستین لحظات رای گیری آماده انعکاس این رویداد بزرگ است. همچنین برنامه‌های «سلام صبح بخیر، نمودار، ایرانشهر و راه شب» نیز در بخش‌های مختلف به موضوع انتخابات در رادیو ایران می‌پردازند.

رادیو جوان؛ سبز سفید سرخ

شبکه رادیویی جوان در برنامه‌های مختلف رادیویی با مسئولان و دست اندرکاران ستاد انتخابات در دور دوم انتخابات مجلس شورای به گفتگو می‌پردازد. در برنامه زنده "جوان ایرانی سلام" با دکتر محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفتگو شد و در برنامه "گپ تو" با معصومه نصیری (کارشناس سواد رسانه ای) درباره شاخصه‌های یک نماینده تراز انقلاب اسلامی صحبت شد. در برنامه "سبز سفید سرخ" گفتگو با دکتر جواد اقدس طینت (کارشناس اقتصادی) در خصوص اقتصاد داخلی ایران و اهمیت درست انتخاب کردن نمایندگان از طرف مردم صورت گرفت. در برنامه "منحصر به فرد" با دکتر علی ودایه (کارشناس سیاسی) درباره نقش نهاد‌های قانونگذاری در کشور‌های مختلف و اهمیت آنان و نقش مجلس قانونگذار در جمهوری اسلامی گفتگو شد. همچنین در برنامه زنده "جوونی مجاز" با محسن اسلامی در خصوص دور دوم انتخابات به گفتگو خواهد پرداخت.

رادیو فرهنگ؛ من مسئولم

رادیو فرهنگ برنامه‌های «من مسئولم»، «شمای نماینده». «صحن علنی»، «صندلی سبز» و «باهم برای ایران» را ویژه دور دوم انتخابات پخش می‌کند. برنامه «صحن علنی» از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ با هدف انعکاس خواسته‌های مردم از نمایندگان مجلس هر روز در فواصل برنامه‌ها پخش می‌شود. برنامه سرزمین من هر روز ساعت ۱۳ در بخش‌های مختلف به موضوع انتخابات در ایران از گذشته تا امروز می‌پردازد. همچنین وظایف نمایندگان مجلس و ویژگی نماینده تراز انقلاب اسلامی را مورد توجه قرار می‌دهد. «صندلی سبز» مسابقه رادیویی ۳۰ دقیقه‌ای ویژه انتخابات است. این برنامه کاری مشترک از صدای مرکز سمنان و گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ است که با هدف آموزش و شناساندن وظایف و اختیارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مخاطبان، تعامل مردم ورسانه و افزایش آگاهی و تقویت دانش سیاسی مردم برای انتخاب نماینده اصلح ساعت ۱۷پخش می‌شود. در هر برنامه شرکت کنندگان بر اساس سن و مدرک تحصیلی، در قالب گروه‌های سه نفره شرکت می‌کنند.

سئوالات این مسابقه پیرامون موضوعات مختلف از جمله وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوانین انتخابات همچنین سوالاتی درباره مجلس خبرگان است.

برنامه گفتگومحور "من مسئولم" همراه با مجری و چهار شرکت کننده از میان دانشجویان کشور به بررسی و موشکافی فرایند انتخابات در کشور اختصاص دارد.

برنامه «شمای نماینده» نیز با محوریت شرکت حداکثری در انتخابات، چرایی شرکت در انتخابات و ویژگی یک نماینده اصلح است که صبح‌ها ساعت ۷:۴۵ و ۱۲:۱۵ پخش می‌شود.

برنامه «باهم برای ایران» از ۸ صبح تا ۱۸ جمعه ۲۱ اردیبهشت به همت سه گروه کتاب و جامعه، تاریخ و اندیشه و ادب و هنر روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود. رادیو تهران؛ با ویژه برنامه «شهرآرا»

شبکه رادیویی تهران، با استقرار واحد سیار در مسجد لرزاده با ویژه برنامه» شهرآرا» لحظه به لحظه؛ اخبار، رویدادها، اتفاقات و حواشی انتخابات و... را منعکس می‌کند. محمدرضا پاکزادیان، تهیه کننده برنامه انتخاباتی «شهر آرا» ضمن اعلام این خبر گفت: شبکه رادیویی تهران، جمعه ۲۱ اردیبهشت روز برگزاری دور دوم انتخابات، به صورت زنده از مسجد لرزاده روی آنتن میرود. برنامه» شهرآرا» لحظه به لحظه؛ اخبار، رویدادها، اتفاقات و حواشی انتخابات و حضور پرشور رای دهندگان و... تقدیم مخاطبان می‌کند. وی افزود: حضور گزارشگران رادیو تهران در محل‌های اخذ رای و گفت وگوی گزارشگران با مسئولان، رای دهنده‌ها و مردم بخشی از این ویژه برنامه است. تدارک بخش‌های کارشناسی، نمایش، طنز، پخش موسیقی شاد و انتخاباتی از دیگر بخش‌های ویژه برنامه شهرآراست.

پاکزادیان در پایان عنوان کرد: استقرار شبکه‌های تصویری و صوتی باعث تشویق و ترغیب بیشتر مردم برای حضور در پای صندوق‌های رای می‌شود. ما در این برنامه تلاش می‌کنیم تا علاوه بر آگاهی بخشی، با اطلاع رسانی دقیق و شفاف رضایت مخاطبان جلب شود. 

رادیو قرآن؛ انتظار من

همزمان با آغاز دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی پخش برنامه «انتظار من» به مناسبت انتخابات تهیه و تقدیم شنوندگان رادیو قرآن می‌شود. همچنین برنامه‌های تسنیم و والعصر نیز به موضوعات انتخاباتی و پوشش خبری آن خواهند پرداخت.

رادیو صبا؛ از صبح صبا تا عصرصبا

شبکه رادیویی صبا متناسب با ماموریت شبکه در فضایی متفاوت به موضوع انتخابات و طرح و پاسخ دهی چالش‌های انتخاباتی می‌پردازد.

برنامه‌های «غیر علنی و بی‌زحمت» به صورت ویژه با موضوع انتخابات روی آنتن رفتند.

هر یک از این برنامه‌ها متناسب با رویکرد و شعار برنامه با نگاهی طنزآمیز به مباحثی همچون اهمیت شرکت در انتخابات، باید‌ها و نباید‌های انتخاباتی، ویژگی‌های یک نامزد شایسته و چگونگی انتخاب و... می‌پردازد.

برنامه نمایشی «غیر علنی» در قالب طنز ماجرای انتخابات را در رادیو صبا به نمایش می‌گذارد. در این نمایش قرار است یک نفر از شخصیت‌های طنز به عنوان رییس اتحادیه طنزپردازان رادیو صبا انتخاب و معرفی شود.

در این برنامه شخصیت‌های شاخص طنز رادیو صبا همگی دور هم جمع شدن تا برای انتخاب شدن به عنوان رییس اتحادیه طنازان «رادیو صبا» با هم رقابت کنند که در این فرایند باماجرا‌ها و چالش‌های مختلفی رو به رو می‌شوند. «غیر علنی» هر روز ساعت ۱۰ صبح پخش می‌شود. برنامه طنز «بی زحمت» با شرکت شخصیت اصلی برنامه در انتخابات مجلس شورای اسلامی از چالش‌های انتخاباتی می‌گوید. این برنامه هر روز ساعت ۱۶:۱۵ تقدیم شنوندگان می‌شود. برنامه آموزشی «زنگ انشا» به پخش انشا‌های دانش آموزی با موضوع انتخاب و اهمیت انتخابات اختصاص دارد. این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۴:۴۵ راهی آنتن می‌شود.

برنامه‌های زنده روزانه «صبح صبا و عصر صبا» در بخش‌های مختلف برنامه در قالب‌های متنوع با نگاهی طنز به موضوع‌های انتخاباتی می‌پردازد. «صبح صبا» شنبه تا چهارشنبه ساعت ۶:۳۰ تقدیم مخاطبان می‌شود و برنامه «عصر صبا» شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸:۳۰ راهی آنتن می‌شود.

رادیو نمایش؛ با هم رای

"هم رای" ویژه برنامه رادیو نمایش برای روز انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی است و اهمیت این موضوع که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم و رای بدهیم را مورد بررسی قرار می‌دهد. این برنامه به نویسندگی و تهیه کنندگی نسیم السادات صباغان و گویندگی نرجس فروغی، علیرضا تابان، گزارشگری و هماهنگی آتنا سادات محمدپناه روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ساعت ۹:۳۰ صبح به صورت زنده از رادیو نمایش پخش می‌شود.

رادیو پیام؛ پیام انتخابات

ویژه برنامه انتخابات رادیو پیام با نام پیام انتخابات به تهیه کنندگی مجید امجدی فردخش می‌شود.

منبع: معاونت صدا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاه‌ها می‌شود
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • انعکاس صدای انتخابات در رادیو
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم