Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@22:44:18 GMT

صادرات خرما به 78 کشور جهان

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۱۷۷۱۲

صادرات خرما به 78 کشور جهان

پول‌نیوز - آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران حاکی از صادرات بیش از ۸۲ میلیون دلار انواع خرما در شش ماهه نخست سال جاری است.

براساس تازه‌ترین آمار منتشره از سوی گمرک ایران از تجارت خارجی شش ماهه نخست سال جاری در این مدت ۸۱ هزار و ۵۸۳ تن انواع خرما به کشورهای خارجی صادر شده که ارزش آن به ۸۲ میلیون و ۸۰۳ هزار و ۳۴۸ دلار می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر این اساس، با توجه به صادرات ۷۹ میلیون و ۶۳۰ هزار دلار خرما در شش ماهه نخست سال گذشته می‌توان گفت که صادرات خرما نسبت به سال پیش تغییری محسوسی نداشته و حدود یک درصد افزایش پیدا کرده است.

براساس آمار تفکیکی گمرک ایران، خرماهای صادراتی ایران به ۷۸ کشور جهان صادر می‌شود که در این میان هند با بیش از ۱۱ میلیون دلار بزرگترین مشتری خرما ایرانی بوده است.

بر این اساس کشورهای مقصد صادرات خرمای ایران شامل بلاروس، مقدونیه، لتونی، اتریش، اتیوپی، آذربایجان، آرژانتین، ارمنستان، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، اسلوواکی، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات متحده عربی، اندونزی، انگلستان، اوکراین، آمریکا، ایتالیا، بحرین، برزیل، بلغارستان، بنگلادش، بوسنی و هرزگوین، پاکستان، تاجیکستان، تایلند، تایوان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری چک، سوریه، جمهوری کره، مولداوی، آفریقای مرکزی، چین، دانمارک، رومانی، ژاپن، سنگاپور، سنگال، سومالی، سوئد، سوئیس، شیلی، صربستان، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، فرانسه، فنلاند، فیجی، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کرواسی، کویت، گرجستان، لبنان، لهستان، لیتوانی، مالتا، مالزی، مجارستان، مصر، مکزیک، موریس، نروژ، نیوزلند، هلند، هند، هنگ‌کنگ، ویتنام و یونان می‌شود.

همچنین در میان انواع خرماهای صادر شده خرمای مضافتی به صورت ساده یا خشک کرده بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص داده است به طوری که دراین مدت ۲۵ هزار و ۱۱۳ تن خرمای مضافتی به ارزش ۳۱ میلیون و ۹۶۶ هزار و ۴۴۷ دلار از ایران صادر شده است.

همچنین در شش ماهه نخست سال جاری ۵۳۹۱ تن خرمای شاهانی به ارزش چهار میلیون و ۴۲۹ هزار و ۴۱ دلار به کشورهای خارجی صادر شده است و از سوی دیگر خرمای زاهدی نیز در همین مدت ۶۶۵۱ تن صادرات داشته که ارزش آن به سه میلیون و  ۴۷۳ هزار و ۱۱۲ دلار می‌رسد.

بر اساس آمار گمرک ایران، صادرات خرمای استعمران نیز در همین مدت ۳۲۶۱ تن به ارزش دو میلیون و ۷۴۳ هزار و ۳۱۷ دلار بوده است.

خرمای کبگاب در شش ماهه نخست سال جاری به میزان ۲۵۶۹ تن و ارزش یک میلیون و ۸۲۹ هزار و ۳۴۰ دلار صادر شده و صادرات خرمای پیاروم نیز در همین مدت ۵۲۵ تن به ارزش یک میلیون و ۶۱۴ هزار و ۵۳۷ دلار بوده است.

علاوه بر موارد مذکور ۳۸ هزار و ۴۰۶ تن سایر خرماهای غیرمذکور در ردیف‌های دیگر به ارزش ۳۷ میلیون و ۱۷۲ هزار و ۷۱۰ دلار صادر شده است.

به این ترتیب می‌توان گفت که گران‌ترین خرمای صادراتی ایران خرمای پیارم بوده که هر کیلوی آن ارزشی در حدود ۱۲ هزار تومان داشته است.

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۷۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد

به گزارش همشهری آنلاین، اوایل سال ۲۰۲۴ بود که گازپروم روسیه غول انرژی این کشور، با هیاهوی زیادی اعلام کرد از ترکمنستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تأمین‌کننده گاز طبیعی چین ازنظر حجم عرضه، سبقت گرفته است؛ اما وقتی از درآمدهای صادراتی صحبت می‌شود، عشق‌آباد همچنان بالاتر از مسکو قرار دارد.

طبق گزارش پورتال نفت و گاز ترکمنستان، عشق آباد در سه ماهه 2024 بالغ بر ۲.۴ میلیارد دلار از صادرات گاز به چین درآمد داشته در حالی که روسیه در همین بازه زمانی فقط ۲ میلیارد دلار به چین گاز فروخته است.

هراس خطوط کشتیرانی از تداوم تنش در دریای سرخ

مرسک، غول کشتیرانی جهان هشدار داد در بحبوحه عدم نشانه‌ای از کاهش تنش‌ها در دریای سرخ و کانال سوئز، اختلالات کشتیرانی در این منطقه، ممکن است در سال ۲۰۲۵ هم ادامه یابد.

نیروهای مسلح یمن در همبستگی با مردم فلسطین، از اواسط نوامبر، کشتی‌های مرتبط با شرکت‌های اسرائیلی، آمریکایی و انگلیسی که حدود ۱۵ درصد از ترافیک کشتیرانی جهان را تشکیل می‌دهد را هدف حمله قرار داده است.

طلای جهانی عقب نشست

قیمت جهانی طلا دومین کاهش هفتگی متوالی را تجربه کرد و در هفته گذشته با یک درصد افت به ۲۳۰۲ دلار و ۵۱ سنت رسید. اس‌پی‌دی‌آر گلدتراست، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت پشتوانه طلا در جهان اعلام کرده است که دارایی‌های آن ۰.۱۷ درصد کاهش یافته و از ۸۳۱.۰۴ تن در روز چهارشنبه به ۸۲۹.۶۰ تن در روز پنجشنبه گذشته رسیده است.

کف سازی نفت روی ۸۰ دلار

تحلیلگران در نظرسنجی ماهانه رویترز، برآورد خود از قیمت نفت در سال ۲۰۲۴ را با فرض عقب ماندن رشد عرضه از تقاضا در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیکی، برای دومین بار بالا بردند و پیش‌بینی کردند که قیمت جهانی نفت بالاتر از ۸۰ دلار در هر بشکه می‌ماند.

در نظرسنجی رویترز از ۴۳ اقتصاددان و تحلیلگر در دو هفته گذشته، پیش‌بینی شد قیمت هر بشکه نفت برنت در سال ۲۰۲۴، به ۸۴ دلار و ۶۲ سنت می‌رسد که بالاتر از برآورد ۸۲ دلار و ۳۳ سنت در نظرسنجی مارس رویترز است. میانگین قیمت نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، ۸۳ دلار و ۵۰ سنت بوده است.

قیمت جهانی مواد غذایی بالا رفت

آژانس مواد غذایی سازمان ملل متحد اعلام کرد که قیمت جهانی مواد غذایی در ماه آوریل ۲۰۲۴ برای دومین ماه افزایش یافته است؛ زیرا افزایش قیمت گوشت و افزایش اندک روغن‌های گیاهی و غلات بر کاهش قند و محصولات لبنی غلبه کرد.

این آژانس دیروز (۳ می) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در آوریل به‌طور متوسط ۱۱۹.۱ واحد بود که نسبت به ۱۱۸.۸ واحد ماه مارس افزایش داشت. بااین‌حال، آمار فائو در آوریل ۷.۴ درصد کمتر از سطح سال قبل بود.

اقتصاد کانادا غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

بر اساس آمارها، کانادا در ماه مارس با کسری ۱.۶۶ میلیارد دلاری مواجه شده که بزرگ‌ترین کسری در ۹ ماه گذشته است. اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام بود.

تورم ترکیه به ۶۹.۸ درصد رسید

گزارش جدید مؤسسه آمار ترکیه نشان می‌دهد نرخ تورم ترکیه در ماه آوریل ۲۰۲۴ به ۶۹.۸ درصد افزایش یافته که بالاترین رقم در ۱۷ ماه اخیر است. طبق این گزارش، تورم ماهانه ترکیه در آوریل ۲۰۲۴ به ۳.۲ درصد رسید.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که طی ۱۲ ماه گذشته، تورم در هیچ‌یک از گروه‌های کالا و خدمات در کشور ترکیه، کمتر از ۵۰ درصد نبوده و در میان گروه‌های هزینه‌ای، بالاترین تورم مربوط به گروه آموزش با ۱۰۳.۹ درصد بوده است.

کد خبر 849155 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها گاز ترکمنستان تجارت جهانی

دیگر خبرها

  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/ خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایران/خرمای مضافتی در صدر صادرات خرما
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • پرچم تجارت بالا می‌رود؟
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • ۸۲ کشور خریدار خرمای ایرانی
  • افزایش ۴۸درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳