Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ محمدهاشم بت‌شکن در آیین رونمایی سامانه متمرکز عرضه محصولات فرابورس در 11 شعبه بانک مسکن، اظهار کرد: با توجه به مجوزهای صادر شده به زودی 10 هزار میلیارد ریال (1000 میلیارد تومان) اوراق رهنی منتشر می‌شود.

او با اشاره به برگزاری جلسه با مدیران سازمان بنادر و دریانوردی برای انتشار اوراق صکوک، تصریح کرد: امروز ارتباط شبکه شعب بانک مسکن برای دسترسی به ابزارهای بازار سرمایه فراهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بت شکن با اشاره به این‌که بانک مسکن تفاوت عمده‌ای با سایر بانک‌های تجاری و توسعه‌ای داریم، افزود: به طور مثال بانک‌های تجاری عموما منابع کوتاه مدت را از طریق سپرده تجهیز و تسهیلات خود را زیر یکسال ارائه می‌کنند. بنابراین مشکل منابع و مصارف ندارند.

او ادامه داد: بانک‌های توسعه دیگر مانند بانک صنعت و معدن یا توسعه صادرات عموما تجهیز منابع سپرده‌ای ندارند و از منابع صندوق توسعه ملی، خطوط اعتباری بانک مرکزی یا بانک‌های خارجی به شکل بلند مدت استفاده می‌کنند.

مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به این‌که یک بانک تخصصی دیگر در کشور داریم به نام بانک کشاورزی، اظهار کرد: این بانک نیز عموما یا از وجوه دولتی،‌خط اعتباری یا بودجه استفاده می‌کند،‌این وسط فقط بانک مسکن می‌ماند که باید مانند بانک‌های تجاری از بازار سپرده (کوتاه مدت) جذب کند و بر خلاف آنها تسهیلات بلندمدت ارائه پرداخت کند.

بت‌شکن بیان کرد:‌ شبکه شعب بانک مسکن دسترسی کامل به سامانه جامع را دارند، امروز در 11 شعبه عملیات برای همه ابزارهای مالی شروع می‌شود. در ادامه یک دوره آموزشی مفصلی با عنوان آموزش 100 بانکدار مشاور برگزار شده است.

او با اشاره به موافقت بانک مرکزی و سازمان بورس برای انتشار 1000 میلیارد تومان اوراق رهنی گفت: این اوراق با بازدهی مناسب می تواند هم به بازار سرمایه و تجهیزمنابع بانک کمک کند.

مدیرعامل بانک مسکن با یادآوری این‌که اولین صندوق زمین و ساختمان هفته آینده به اتمام می‌رسد، اظهار کرد:‌این پروژه زودتر از برنامه زمانبندی به پایان رسیده که نشان می‌دهد ابزارهای مالی می‌تواند پروژه مسکن را به سرانجام و نتیجه برساند.

او با اشاره به راه‌اندازی 40 صندوق زمین و ساختمان مطابق برنامه راهبردی بانک مسکن، افزود: غیر از فعالیت کارگزاری در شعب بانک‌های مسکن، امروز در شعب منتخب 7 کلانشهر کشور شعب بانکداری شرکتی تخصصی برای ارائه خدمات به انبوه‌سازان ارائه خواهد شد.

بهرالعلوم مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک مسکن نیز در این مراسم اظهار کرد: تا مردادماه امسال حجم سپرده‌های بانکی یک میلیون و 400 هزار میلیارد تومان و حجم تسهیلات پرداخت شده یک میلیون و 50 هزار میلیارد تومان بوده است.

او با بیان این‌که سهم بازار بدهی در تامین مالی کسب و کارها 8.2 درصد است، گفت:‌آمار و ارقام نشان می‌دهد دستری لازم به مشارکت کنندگان بازار را در اختیار نداریم و ضروری است زیرساخت‌های اتصال به بازار سرمایه فراهم شود.

منبع: تسنیم

402

بانک مسکن سپرده تجهیزات توسعه صادرات بانک کشاورزی خط اعتباری بازار سپرده

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۸۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسکن و تأمین مالی آن یکی از ضرورت های کنونی نظام اقتصادی کشور است. یکی از روشهای متعارف تأمین مالی مسکن در همه کشورها، پرداخت تسهیلات بلند مدت بانکی است؛ لیکن پرداخت تسهیلات بلندمدت به ویژه در صورت ثابت بودن نرخ سود تسهیلات، نظام بانکی را با انواع مخاطرات اعم از مخاطره (ریسک) نقدشوندگی، اعتباری و تغییرات نرخ بهره مواجه خواهد کرد، لذا راهکارهایی برای حل این چالش طراحی شده است که یکی از مهم ترین آنها، انتشار اوراق رهنی مسکن و خارج کردن دارایی مربوطه (مانده تسهیلات مسکن) از ترازنامه بانک است.

* ضرورت توسعه بازار اوراق رهنی مسکن؛ از چالش‌ها تا توصیه‌های سیاستی

دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز در گزارشی با عنوان «تامین مالی مسکن (۱): ضرورت توسعه بازار اوراق رهنی مسکن؛ از چالش‌ها تا توصیه‌های سیاستی» مطرح می‌کند که یکی از روش‌های متعارف تأمین مالی مسکن در همه کشورها، پرداخت تسهیلات بلند مدت بانکی است؛ لیکن پرداخت تسهیلات بلندمدت به ویژه در صورت ثابت بودن نرخ سود تسهیلات، نظام بانکی را با انواع مخاطرات اعم از مخاطره (ریسک) نقدشوندگی، اعتباری و تغییرات نرخ بهره مواجه خواهد کرد، بنابراین راهکار‌هایی برای حل این چالش طراحی شده است که یکی از مهم‌ترین آنها، انتشار اوراق رهنی مسکن است. اوراق رهنی مسکن یکی از مهم‌ترین ابزار‌های مالی است که به پشتوانه تسهیلات اعطایی در حوزه مسکن در بازار‌های مالی منتشر می‌شود. 

* مزایای اوراق مسکن

در این گزارش آمده است که این اوراق مزایای متعددی را برای نظام مالی و اقتصادی فراهم می‌آورد. تسهیل در تامین مالی بخش مسکن، ورود جریان نقد باکیفیت داخل بانک و نهاد‌های مالی و کمک به مدیریت ریسک نقدینگی و همچنین کمک به بانک‌ها و نهاد‌های مالی اعطاکننده تسهیلات مسکن در کنترل و مدیریت ریسک نرخ بهره (سود) از جمله مزایا و آثار این اوراق است. این مزایا سبب شده است تا حجم انتشار این اوراق در بازار‌های مالی کشور‌های مختلف قابل توجه باشد.

این گزارش مطرح می‌کند که حجم انتشار این اوراق در کشور ایران بسیار ناچیز بوده است و با توجه به نیاز تامین مالی کشور در حوزه مسکن با توجه به تکالیف قانونی از جمله قانون جهش تولید مسکن ضروری است تا از این ابزار مالی بیش از پیش استفاده گردد. حال مسئله این است که چرا سهم این ابزار مهم مالی در تامین مالی حوزه مسکن بسیار ناچیز است و انگیزه‌ای برای استفاده از آن وجود ندارد.

* مهم‌ترین چالش در انتشار اوراق رهنی مسکن

این گزارش توضیح می‌دهد که مهم‌ترین چالش در انتشار اوراق رهنی مسکن در نظام مالی و اقتصادی کشور، نرخ دستوری تسهیلات مسکن و به تبع آن نرخ‌گذاری دستوری در اوراق است. به منظور رفع این چالش ضروری است تا این پیشنهادات مدنظر قرار بگیرد؛ اصلاح نرخ تسهیلات مسکن و اوراق رهنی مسکن یا پرداخت یارانه سود از محل صندوق ملی مسکن، انتشار اوراق رهنی مسکن بدون کوپن، استفاده از نظام رتبه‌بندی اعتباری و بازده سرمایه‌گذاری مبتنی بر ریسک و آموزش و فرهنگ‌سازی نسبت به سرمایه‌گذاری و استفاده از این اوراق. 

در این گزارش بیان می‌شود که قوانین و مقررات برای انتشار اوراق رهنی مسکن وجود دارد و تاکنون نیز در بازار‌های مالی منتشر شده است. فلذا نیازی به تدوین قانون برای انتشار آن وجود ندارد. با این حال، ضروری است تا با اصلاح نرخ‌گذاری تسهیلات مسکن و به تبع آن اصلاح نرخ‌گذاری اوراق رهنی مسکن، انتشار این اوراق تسهیل شود. متولیان و مجریان ضروری است به این نکته توجه داشته باشند که رعایت تکالیف مندرج در قوانین حوزه مسکن و به ویژه قانون جهش تولید مسکن مستلزم تامین مالی وسیعی است که اوراق رهنی مسکن می‌تواند این تامین مالی را تسهیل کند. عدم اجرای قانون مزبور و عدم استفاده از ظرفیت‌های تامین مالی در نظام مالی واجد دلالت‌های نظارتی است که در گزارش‌های مقتضی به آن اشاره می‌شود.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • شتاب اجرای طرح ملی نهضت مسکن در خوی با مشارکت انبوه سازان 
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • سپرده‌گذاری۱۰ میلیون نفر در صندوق امداد ولایت/ عدم دریافت دیرکرد اقساط در این صندوق
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰