Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل بانک مسکن گفت: با موافقت بانک مرکزی بزودی 10 هزار میلیارد تومان اوراق رهنی در بازار سرمایه منتشر می شود.

به گزارش ایرنا ، محمد هاشم بت شکن روز یکشنبه در مراسم رونمایی از' سامانه جامع معاملات بازار سرمایه ' در شعب بانک مسکن افزود: این سامانه در مرحله نخست در 4 شعبه تهران و 7 کلانشهرها نسبت به عرضه ابزارهای مالی بازار سرمایه اقدام می کند و به تدریج در سایر شعب بانک مسکن این خدمات به مشتریان عرضه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، عرضه اوراق در بازار اولیه، خرید و فروش اوراق معاملات ثانویه و پرداخت سود اوراق به خریداران از مزیت های راه اندازی سامانه جامع معاملات بازار سرمایه در شعب بانک مسکن است.
وی یادآورشد: با وجود 20 هزار شعبه بانکی در کشور استفاده از این شعب برای عرضه سهام به مشتریان و خریداران ظرفیت بزرگی را در این بخش به وجود آورده و سازمان بورس اوراق بهادار باید با فرهنگ سازی از این ظرفیت استفاده کند.
بت شکن گفت: برای راه اندازی این سامانه 100 بانکدار مشاور در بانک مسکن دوره های آموزشی تخصصی را طی کرده اند و سازمان بورس اوراق بهادار با ارائه گواهینامه ای حرفه ای باید از فعالیت این بانکداران در بازار سرمایه حمایت کند.
مدیرعامل بانک مسکن با بیان این که بزودی 10 هزار میلیارد تومان اوراق رهنی منتشر می شود، اظهارداشت: در هفته آینده نیز نخستین صندوق زمین و ساختمان ( پروژه نسیم) به بهره برداری می رسد و این ابزارهای مالی جدید می تواند انجام پروژه های ساختمانی را در کشور رونق دهد.
رئیس هیات مدیره بانک مسکن بیان کرد: در برنامه راهبردی بانک مسکن تشکیل 40 صندوق سرمایه گذاری در حوزه زمین و ساختمان در دستور کار قرار گرفته و این شرایط مناسبی را برای انبوه سازان مسکن و شرکت های ساختمانی برای انجام سرمایه گذاری در این بخش فراهم می کند، ضمن این که بانک مسکن درصدد است در 4 سال گذشته از ابزارهای مختلف بازار سرمایه به صورت گسترده استفاده کند.
بت شکن همچنین با اشاره به رویکرد توسعه ای بانک مسکن در حوزه ساخت وساز کشور گفت: معمولا بانک های تجاری در مدت کوتاهی منابع خود را تجهیز می کنند و بیشتر تسهیلات یک ساله پرداخت می کنند در حالی که بانک مسکن با تجهیز منابع تسهیلات بلند مدت به خریداران مسکن پرداخت می کند.
مدیرعامل بانک مسکن یادآورشد: از طرفی ما ملزم هستیم در موعد مقرر تسهیلات سپرده گذاران را پرداخت کنیم و پولی که در بانک مسکن سپرده گذاری می شود پس از یک سال، دو برابر آن خارج می شود زیرا بانک موظف به پرداخت تسهیلات در موعد مقرر است.
محمد مهدی بحرالعلوم مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک مسکن در این مراسم گفت: هدف نهایی ما از راه اندازی این سامانه اتصال تمام شعب بانک مسکن به آن است تا سیستم معاملات بازار سرمایه در این شعب انجام شود.
وی اظهارداشت: در پایان مرداد ماه سال جاری حجم سپرده گذاری مردم در بانک ها یک میلیون و 400 هزار میلیارد تومان بود در حالی که حجم بازار سرمایه به بیش از 452 هزار میلیارد تومان رسید و این نشان می دهد عده زیادی از مردم برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه کشور علاقمند شده اند.
به گفته مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک مسکن، تاکنون 3 میلیون و 133 هزار کد معاملاتی برای خرید و فروش اوراق بازار سرمایه در بانک مسکن صادر شده و این ظرفیت مناسبی برای انجام معاملات در سامانه جامع معاملات بازار سرمایه در شعب بانک مسکن است.
به گزارش ایرنا ، سامانه جامع معاملات بازار سرمایه صبح امروز ( یکشنبه ) با حضور شاپور محمدی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در شعبه مرکزی بانک مسکن رونمایی شد تا از این پس مشتریان این بانک بتوانند از طریق این سامانه سهام و اوراق بهادار بازار سرمایه را خرید و فروش کنند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**1108** 6075*خبرنگار: ایرج منصوری** انتشار: زهرا هجینی نژاد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۶۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها

فرارو- طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن سرانجام بعد از کش‌وقوس‌های فراوان در شورای نگهبان به تصویب رسید. دولت هدف خود را تقویت بازار خریدوفروش اعلام کرده و معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌هایی را برای دستیابی به این هدف در دستور کار قرار داده است.

به گزارش فرارو؛ طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن در سال قبل در مجلس مطرح شد و در آخر با تلاش کمیسیون عمران مجلس و همکاری وزارت راه و شهرسازی به مرحله تدوین رسید. کارشناسان می‌گویند سقف قانونی مجاز برای افزایش سالانه اجاره‌بهای مسکن در شهر‌ها و استان‌های کشور بر مبنای نرخ تورم عمومی از جمله بخش‌های مهم این طرح است. بر این اساس، در شهر‌هایی که تورم عمومی سالانه در آن‌ها از ۳۰ درصد بیشتر است، وزارت راه و شهرسازی نسبت به تعیین سقف مجاز برای افزایش اجاره‌‌بها اقدام می‌کند که رشد مجاز بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد نرخ تورم است؛ بنابراین اگر فرض بگیریم نرخ تورم یک شهر ۵۰ درصد است، رشد مجاز اجاره در آن بین ۲۵ تا ۵۰ درصد تعیین خواهد شد.

تعیین سقف برای اجاره‌ بها؛ رکن مهم طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن برای تقویت بازار اجاره، معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌های قانونی را برای موجران در نظر گرفته است. صاحب خانه‌هایی که سقف تعیین شده برای اجاره‌بها را رعایت کنند، آنطور که مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی گفته معافیت تبصره ۱۱ شامل حالشان خواهند شد. البته او از جزئیات این معافیت مالیاتی چیزی نگفته است.

تعیین سقف برای اجاره‌بها، مطلب جدیدی نیست و کارشناسان نسبت به آن واکنش‌های بعضا متفاوتی را در پیش گرفته‌اند. براساس گزارش‌های منتشر شده، برخی کارشناسان تعیین سقف مجاز برای اجاره ملک را عاملی می‌دانند که دیگر قیمت پِرت به مستاجران تحمیل نمی‌شود.

عده‌ دیگری می‌گویند اگر برای مثال سقف ۲۵ درصدی در بعضی از شهر‌ها تعیین شود، این افزایش به دیگر شهر‌ها هم سرایت می‌کند. همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهند که سقف اجاره‌بها عملا در سال‌های اخیر رعایت نشده و بالاتر از ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده است.
بیت‌ا... ستاریان- کارشناس بازار مسکن هم تعیین سقف برای اجاره بها را نوعی فرافکنی خوانده و در این باره به خبرآنلاین گفته است: «این سیاست یک جنبه فرافکنی دارد و اصلا قابل اجرا نیست چراکه وارد معامله دو شخص حقیقی می‌شوید که به طور قانونی نباید دخالتی در آن صورت گیرد. از طرفی این سیاست محاکم را شلوغ می‌کند و هزاران دعاوی بر سر این سیاست ایجاد شده است.»

به همین دلیل در کنار این موضوع، اهل فن اصرار دارند که اگر هدف دولت بهبود شرایط بازار است، پس باید تمامی بخش‌های قانون اجرا شوند. نظارت بر بازار، شناسایی واحد‌های خالی، اخذ مالیات از مالکان واحد‌های خالی، ارائه مشوق‌های مالیاتی به مالکانی که سقف اجاره را رعایت می‌کنند، از جمله این موارد هستند.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن اگر قرار است به کمک مستاجران بیاید، علاوه بر تعیین سقف که شرط لازم برای کنترل بازار مسکن است، به قول کارشناسان باید الزامات دیگری را هم رعایت کند. یکی از کارشناسان در این بخش، مسکن عمومی را پیشنهاد می‌کند. این یعنی بخش عمومی باید وارد مسکن‌سازی شود تا مالک درصدی از خانه‌ها باشد و اینگونه به کنترل بازار مسکن کمک کند.

جزئیات طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن چه می‌گوید؟

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن که قرار است به بخشی از مشکلات بازار اجاره، زمین و مسکن پایان دهد و اجاره‌نشینی را آسان کند، بر چه نقاط دیگری تاکید دارد.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن به دنبال تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت است.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن همچنین مواردی از قبیل الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات مورد نیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای درج نکردن اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان را مورد تاکید قرار داده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، همچنین تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قرارداد‌ها از دیگر موارد این طرح است.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن برنامه‌ای هم برای حمایت مستاجران در نظر دارد و آن هم پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن با توجه به تورم در سال جدید است.

دیگر خبرها

  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • بازندگان اصلی مالیات بر عایدی سرمایه
  • وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها
  • هفت پله قرمز بورس
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • گزارش تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن