Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@06:07:01 GMT

مدارس آموزش استثنایی حداقل باید پنج برابر شود

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۲۰۱۰۱

مدارس آموزش استثنایی حداقل باید پنج برابر شود

تهران - ایرنا- معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: مدارس آموزش استثنایی برای دانش آموزان با معلولیت های مختلف از جمله اوتیسم باید حداقل پنج برابر افزایش یابد.

حسین نحوی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در حاشیه سومین کارگروه اوتیسم افزود: هم اکنون دو هزار دانش آموز مبتلا به اوتیسم در مدارس استثنایی مشغول تحصیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: هم اکنون حدود چهار هزار کودک در مراکز آموزشی بهزیستی برای ورود به مدرسه و نحوه ارتباط با خانواده در حال آموزش هستند.
وی در ادامه به اهمیت اجرای غربالگری اوتیسم اشاره کرد و گفت: غربالگری اوتیسم از سال گذشته آغاز شده و تاکنون پنج هزار کودک ، غربالگری شده اند که 50 نفر آنان معادل یک درصد جمعیت غربالگری شده ، مبتلا به اوتیسم بودند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: این غربالگری برای کودکان سه به بالا انجام می شود که طی آن اگر والدین به سه سئوال از 10 سئوال طرح شده ، پاسخ مثبت بدهند ، کودک آنان مشکوک به ابتلا به اوتیسم است و می توانند درمان بهنگام این کودکان را آغاز کنند.
نحوی نژاد افزود: برای طراحی سئوالات ، 6 سال زمان صرف شده و سئوالات کاملا علمی هستند تا شک و شبهه و نگرانی در خانواده ها ایجاد نشود.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی کشور باید برای کودکان مبتلا به اوتیسم، اقدامات توانبخشی و آموزشی داشته باشد که این اقدامات در مراکز روزانه انجام می شود تا با آموزش های رسمی آشنا شوند .
وی ، ارائه آموزش های حرفه ای در کارگاه ها را از دیگر اقدامات بهزیستی برای کودکان مبتلا به اوتیسم عنوان کرد و گفت: حرفه آموزی مبتلایان به اوتیسم فقط به منظور کسب درآمد نیست بلکه حرفه آموزی آنان در حقیقت بخشی از اقدامات توانبخشی به شمار می رود تا هیجانات و اختلالات رفتاری آنان را کاهش داده و از سوی دیگر آماده تعامل با جامعه شوند چراکه بزرگ ترین مشکل مبتلایان به اوتیسم ، درخودماندگی و آسیب در تعامل با جامعه است.

**ضرورت افزایش مراکز نگهداری موقت کودکان اوتیسم
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: در مورد کودکان مبتلا به اوتیسم با مساله 'فرسودگی خانواده ها' روبرو هستیم چراکه با توجه به بیماری کودکان ، خانواده فرصت مسافرت ندارد و ادامه تحصیل و کسب و کار آنان با مشکل مواجه می شود بنابراین راه اندازی مراکز نگهداری موقت را به تازگی آغاز کرده ایم تا بطورموقت از کودکان نگهداری کند و خانواده ها زمانی را برای آسایش داشته باشند.
نحوی نژاد افزود: تاکنون دو مرکز نگهداری موقت کودکان مبتلا به اوتیسم در مشهد و رشت راه اندازی شده و اگر اعتبارات آن تامین شود این مراکز در سراسر کشور ، راه اندازی خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: مراکز نگهداری موقت کودکان مبتلا به اوتیسم حداقل باید به 30 مرکز و مراکز روزانه از 70 مرکز به 700 مرکز، افزایش یابد و تعداد کارگاه های ویژه بزرگسالان مبتلا به اوتیسم نیز باید بیشتر شود.
وی اضافه کرد: والدین کودکان مبتلا به اوتیسم می تواند از خدمات دیگری مانند پلاک ویژه معلولان برای تردد کودکان خود در مناطق دارای طرح ، معافیت سربازی، مسکن و مستمری نیز برخوردار شوند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در ادامه به دیگر مشکلات کودکان مبتلا به اوتیسم اشاره کرد و گفت: لازم است که خدمات کاردرمانی، مشاوره رفتارشناختی و گفتار درمانی تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرد که بخشی از آنها باید از طریق مجلس و بخشی دیگر از طریق دولت، پیگیری شود.
نحوی نژاد با اشاره به برگزاری سومین کارگروه اتیسم گفت: در طول سال چندین جلسه کارگروه معلولیت ها از جمله ضایعات نخاعی، نابینایان و اوتیسم برگزار می شود تا با استفاده از نظرات اساتید دانشگاهی ، متخصصان، نمایندگان دولتی بهزیستی و وزارت بهداشت، خانواده ها و تشکل های مردم نهاد بتوان گزارشات حوزه های مربوطه را مورد نقد و تحلیل قرار داد.
وی ادامه داد: مشکلات گروه های هدف سازمان بهزیستی در قالب کارگروه های مختلف، تبیین می شود تا بتوان توجه نهادهای تصمیم گیرنده را جلب کرد ؛ این کارگروه ها با هدف حمایت خواهی، بهبود اصلاح روش و حمایت از حق کودکان، برگزار می شود.
اجتمام**9185**1569**خبرنگار: سادات حسینی خواه ** انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۰۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست

حمید طریفی‌حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت:والدین کودکانی که شش سال آن‌ها تمام و کار سنجششان انجام شده، می‌توانند با مراجعه به سایت my.medu.ir به صورت الکترونیکی نسبت به ثبت‌نام فرزندشان در کلاس اول اقدام کنند.

وی با بیان این که ۱۹  اردیبهشت  ثبت‌نام کلاس اولی‌های ایرانی آغاز می‌شود؛ افزود: ثبت نام دانش آموزان اتباع پس از ثبت نام کلاس‌اولی‌های ایرانی آغاز می‌شود.

طریفی حسینی ادامه داد: دانش آموزانی که قصد جهش تحصیلی دارند باید با مراجعه به سازمان آموزش و پرورش استثنایی آزمون‌های هوش و استعداد را دهند. زمان ثبت نام این آزمون توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی اعلام می‌شود.

شایان ذکر است که تاکنون سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حدود یک میلیون نوآموز بدو ورود به دبستان انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال احمر زنجان در نذر سلامت
  • همکاری ۲۰۰داوطلب هلال زنجان در نذر سلامت با قرارگاه جهادی الکفیل
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست