Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-03@04:44:53 GMT

منتفی شدن افزایش مستمری مددجویان بهزیستی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۰۰۷۵۲

منتفی شدن افزایش مستمری مددجویان بهزیستی

مددجویان سازمان بهزیستی را اقشار گوناگونی چون معلولان، زنان سرپرست خانوار، کودکان بی سرپرست و بدسرپرست و سایر افراد تحت پوشش تشکیل می دهند و خدمات گوناگونی نیز از سوی این سازمان رفاهی و خدماتی به آن ها ارائه می شود.

طی روزهای اخیر برخی از افراد تحت پوشش خانواده مددجویان سازمان بهزیستی کشور از جمله مددجویان معلول، از عدم واریز به موقع مستمری فرزند معلول خود اظهار نارضایتی می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از این مددجویان نیز از قطع نا بهنگام مستمری مددجویان بهزیستی گله مند هستند و پیگیری این مطلب را به نمایندگان خود یعنی خبرنگاران در رسانه های مختلف کشور سپرده اند.

30 شهریور ماه بود که محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی در بوشهر خبر از افزایش مستمری مددجویان بهزیستی داد. او با تاکید بر توجه به معیشت مددجویان زیرپوشش بهزیستی خاطر نشان کرد: در راستای بهبود وضعیت معیشتی مددجویان بهزیستی بر‌اساس تدابیر رئیس جمهور مستمری این افراد افزایش می‌یابد.

بندپی با اشاره به افزایش بیش از 3 برابری مستمری مددجویان بهزیستی تصریح کرد: مستمری مددجویان بهزیستی هر سال افزایش می‌یابد که در نیمه نخست امسال نسبت به سال قبل از رشد 3.4 برابری روبه‌رو بوده است.

اما از سوی دیگر، زمزمه هایی در میان مددجویان بهزیستی شنیده می شود مبنی بر اینکه، اضافه و چند برابر شدن مستمری آن ها، تنها مربوط به دوران برگزاری انتخابات و روزهای پر تب و تاب تبلیغات آن زمان بوده است و در حال حاضر از آن وعده‌های خوش آب و رنگ، چیزی به چشم نمی آید.

یکی از این افراد می گوید: از وقتی که گفته شد بهزیستی، امسال مبلغ مستمری مددجویان خود را افزایش داده است، تنها یک بار اضافه مبلغ فوق به حساب فرزندان معلولم واریز شد و پس از آن دیگر از واریز مبلغی بیشتر از مستمری سابق هیچ خبری نیست.

او که زن میانسالی است اینطور به حرف هایش ادامه می دهد: من مادر ۲ پسر معلول هستم و نگهداری از این دو فرزند در منزل، هزینه بسیار بالایی را برایم در بر دارد و متاسفانه چند ماهی است که مستمری فرزندانم قطع شده است و با وجود پیگیری های مکرر حضوری و تلفنی، هنوز مشکل واریز مستمری فرزندانم حل نشده است.

نمونه این قبیل مددجویان بسیارند و چه بسا تعداد بی شماری از افراد که در شهرها و روستاهای دورافتاده کشور دستشان به راه ارتباطی ای این چنینی نرسد و صدای مظلومیت شان در حجم دردهای متعددی که دارند گم می شود.

مددجویان باید مستمری بگیر یک مجموعه باشند

احمد خاکی معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با رد قطع مستمری مددجویان این سازمان، تصریح کرد: خبرها مبتنی بر قطع مستمری مددجویان بهزیستی صحت ندارد و واریز مستمری طبق سنوات گذشته ادامه دارد.

وی خاطرنشان کرد: بعد از پیگیری سازمان بهزیستی مشخص شد که تعدادی از مددجویان این سازمان از مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی و دیگر مجموعه های حمایتی هستند، بنابراین مستمری که از سوی بهزیستی به آن ها پرداخت می‌شد، فعلا متوقف شده است.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی تاکید کرد: افرادی که تحت پوشش هر یک از نهادهای حمایتی کشور شامل کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی کشور و سایر مجموعه های حمایتی و امدادی هستند، تنها به دریافت یارانه و مستمری از یکی از نهادهای موجود مجاز هستند و احتمالا افرادی که نسبت به عدم واریز مستمری خود طی روزهای اخیر اعتراض دارند، جزو کسانی هستند که از بیش از یک نهاد، مستمری می گیرند.

بلا تکلیفی لایحه حمایت از معلولان و بار سنگین نگهداری از ۵ معلول بر دوش برخی خانواده ها

در آخرین سرشماری ها علاوه بر خانواده های دارای ۱ تا ۳ معلول، در حال حاضر در سطح کشور، ۱۳۸ خانوار دارای ۵ معلول در ۲۷ استان، ۲۱ خانوار دارای ۶ معلول در ۱۲ استان و ۴ خانوار دارای ۷ معلول در ۴ استان زندگی می‌کنند.

مقرر شده است که به شرط تصویب لایحه حمایت از حقوق معلولان، حقوق خانواده های فوق، تا مبلغ ۲ میلیون تومان افزایش بیابد که سرنوشت این لایحه نیز همچنان بلاتکلیف مانده است.

لایحه بلاتکلیف تا دلتان بخواهد در مجلس شورای اسلامی موجود است اما ای کاش مسئولان، با اولویت بندی مسائل مختلف نسبت به حل مشکلات مردم کمی با شتاب بیشتری قدم بردارند و بار سنگینی که بر دوش خانواده های نیازمند نشسته است را سبک کنند.

به راستی مستمری فعلی که سازمان بهزیستی، کمیته امداد و سایر نهادهای حمایتی به مددجویان خود پرداخت می کنند، برای چند روز از گذران زندگی پر درد این افراد کافی است؟

از کنار اخبار قطع واریزی این مستمری که بگذریم، اگر کلاه خود را قاضی کنیم، پر واضح است که یک مددجو، حتی اگر هزینه های درمانی نداشته باشد، با مبلغ مستمری فعلی، تنها چند روز، شاید کمتر از ۲ هفته را می تواند زندگی کند و برای مابقی روزهای ماه، تا موعد مقرر مستمری در ماه بعد، باید به قول قدیمی ها، کاسه چه کنم چه کنم در دست بگیرد.

جستجوی چرایی و علت ضعف در ارائه خدمات به نیازمندان واقعی کشور که تحت پوشش سازمان های مختلف دولتی و نهادهای مردمی هستند، موضوعی است که در کنترل و مهار معضل فقر، نقش به سزایی دارد.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۰۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات

به گزارش گروه فرهنگی ایسکانیوز، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، ۳۵ هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه ۱۴۰۲ در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده ۴۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: حقوق بازنشستگان از پایان اردیبهشت ۴۰ درصد افزایش می‌یابد پرداخت پاداش پایان خدمت ۱۶ هزار جانباز در سال ۱۴۰۲

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده ۴۰ و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال ۱۴۰۱ تدوین و در ۱۴۰۲/۱۲/۲۸ اصلاح و به شماره ۲۴۳۴۶۱ به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده ۳۸ قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال ۱۴۰۱ به مبلغ ۳۰ هزار میلیارد برای ۱۴ هزار و ۴۰۷ نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال ۱۴۰۱ تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال ۱۴۰۱ و اوایل سال ۱۴۰۲ انجام پذیرفت. در سال ۱۴۰۲ نیز پاداش پایان خدمت ۱۵ هزار و ۹۹۶ نفر از جانبازان به مبلغ ۳۱ هزار میلیارد ریال از محل اعتبار ۳۵ هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: ۲۴۵ شهید در سال ۱۴۰۱ بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار ۷۸۰ میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال ۱۴۰۲ پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال ۱۳۹۶ با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت ۳ هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال به ۳ هزار و ۷۲۷ نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم ۳۵ هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال ۱۴۰۱ به ۱۱۳ هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال ۱۴۰۱ به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال ۱۴۰۱ که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان ۳۸ درصد محاسبه و به تعداد ۱۱۳ هزار و ۷۶۵ نفر به مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی ۱۱۳ هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده ۳۸ و ۳۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۴۰۲ افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال ۱۴۰۲ موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال ۱۴۰۳ را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان ۲۰ درصد برای شهدای حالت اشتغال و ۱۰ درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده ۳۸ اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان ۲۶۵۵ میلیارد ریال به تعداد ۱۱۱ هزار و ۹۴۹ نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال ۱۴۰۳ مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال ۱۴۰۳ افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده ۳۸ ،۳۹ و ۴۰ و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان ۲۰ درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از ۷ میلیون و ۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۳ به عدد ۱۵ میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری ۳۵ درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری ۱۳۸ هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229175 برچسب‌ها خانواده شهدا

دیگر خبرها

  • بهره گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد کیش با هدف خودکفایی مددجویان کمیته امداد
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت + جزییات
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • توزیع پوشاک بین مددجویان بهزیستی یزد
  • یارانه‌بگیران بخوانند/ یارانه‌ها و مستمری‌ها در بودجه ۱۴۰۳ چقدر افزایش پیدا می‌کند؟ + عکس
  • واگذاری ۶۴۵ اشتراک رایگان گاز در استان چهارمحال‌وبختیاری