Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@13:19:02 GMT

اختاپوس‌ها در ساحل قدم می‌زنند

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۳۸۶۳۴

اختاپوس‌ها در ساحل قدم می‌زنند

دانش > محیط زیست جهان - همشهری آنلاین:
گروهی از توریست‌ها شاهد قدم زدنی گروهی اختاپوس در سواحل سردیژیون در ولز بودند.

براساس گزارش ساينس الرت، گروهي از توريست‌ها به همراه راهنماي تور درحال بازگشت از سفر كوتاه غروب ساحل بودند كه با بيش از 20 اختاپوس مواجه شدند كه درحال قدم زدن در ساحل بودند.

به گفته برت جونز راهنماي تور،‌اين اختاپوس‌ها درحال خروج از آب و راه رفتن در ساحل بودند، اگرچه دليل اين رفتار مشخص نيست اما شايد به اين دليل باشد كه درياها به تازگي به محيطي ناخوشايند تبديل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تاكنون چنين پديده‌اي مشاهده نشده بود. 

اين اولين باري نيست كه انسان‌ها شاهد خروج اختاپوس‌ها از آب و پياده‌روي آنها در ساحل بوده‌اند. در سال 2011 از خروج يك اختاپوس از آب و قدم زدن او در خشكي ساحل مركز محافظتي دريايي فيتزجرالد در سن ماتئو كاليفرنيا تصويربرداري شد. همچنين در مستند "شكار" BBC كه در سال 2015 پخش شد سفر گروهي از اختاپوس‌ها از حوضچه‌اي سنگي به حوضچه‌ سنگي ديگري براي يافتن غذا تصويربردري شده‌بود.

همچنين،‌سال گذشته اختاپوسي به نام اينكي با فرار از مخزن نگهداري‌اش در آكواريوم ملي نيوزيلند بسيار خبرساز شد. اين اختاپوس از مخزن خود خارج شد،‌طول اتاق را خزيده و از مسير آب‌گذر فرار كرده و خود را به دريا رساند.

راه رفتن روي سطوح خشك براي اختاپوس‌هايي كه در نزديكي سواحل زندگي مي‌كنند پديده غريبي نيست. بيشتر اين جانداران شب‌زنده‌دار هستند از اين رو احتمال ديدن آنها در حين راه رفتن در ساحل توسط انسان‌ها كاهش پيدا مي‌كند. دليل اين رفتار نيز به احتمال زياد يافتن غذا است. اما ديدن راه رفتن گروهي آنها در ساحل مي‌تواند رفتاري عجيب به شمار رود. 

محققان احتمال مي‌دهند تغيير در محيط زندگي مي‌تواند باعث گيجي و سرگرداني اختاپوس‌ها شود. آب‌هاي آرام مشكلي براي اختاپوس‌ها ايجاد نمي‌كنند اما آب‌هاي توفاني مي‌توانند موجب از بين بردن تمركز آنها شود. اختاپوس‌ها آبشش دارند و براي نفس كشيدن بايد درون آب بمانند اما مي‌توانند براي مدتي كوتاه بيرون از آب باشند به شرطي كه پوستشان مرطوب باقي بماند، زيرا در اين شرايط اختاپوس‌ها مي‌توانند مقداري اكسيژن را از پوست جذب كنند.

در همین زمینه: هجوم هزاران بادبانک به سواحل نیوزیلند بررسی علت تلفات عروس‌های دریایی در ساحل بندرعباس آغاز شد یک هیولای دریایی در فیلیپین کشف شد قورباغه‌ شیطانی با آرواره‌ای مانند گرگ کشف شهر اختاپوس‌ها در استرالیا کشف موجود دریایی عجیب در سواحل تگزاس ماهی‌ها در جریان تغییرات اقلیمی کوچک می‌شوند

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۸۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان،مسوول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی گفت: برداشت این گونه برای بررسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک‌های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.
گل بشیرزاده افزود: با توجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک‌ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک‌ها برای بررسی‌های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد، همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ایی مانند سیستو سریا (Cystoseria) برای بررسی خواص دارویی برداشت شد.
وی تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه‌های اقتصادی تولید دارو و محصولات مراقبتی پوست بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی آمبولانس دریایی در پهنه سواحل مَکُران ضروری است
  • پوشش مناطق خطرآفرین دریا در دستور کار طرح سالم‌سازی
  • اهدا بیش از پنج هزار اصله نهال حرا به محیط زیست استان بوشهر
  • دیدنی‌های رایگان دبی؛ معرفی تفریحات رایگان دبی
  • ۶۰ نقطه حادثه خیز در سواحل رشت شناسایی شد
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار
  • (ویدئو) لحظه فرود اضطراری یک هواپیما در ساحل
  • توقف ساخت اسکله شناور در سواحل غزه از سوی آمریکا+فیلم
  • توقف ساخت اسکله شناور در سواحل غزه از سوی آمریکا