Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-28@16:52:09 GMT

بازی‌های رایانه‌ای؛ دوست یا دشمن؟

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۵۲۱۶۵

بازی‌های رایانه‌ای؛ دوست یا دشمن؟

به گزارش امتداد نیوز به نقل از ایسنا، البته چند سال قبل از آن دو شرکت بزرگ تولیدی کنسول رایانه‌ای در ایالات متحده اعلام کرده بودند که بازی‌های رایانه‌ای برای کودکان مضر و آسیب‌رسان هستند.  این دو رویداد زمانی رخ داد که هر خانه دارای یک رایانه بود و خانواده‌ها نگران تاثیر روانی بازی‌های رایانه‌ای بر کودکان و بزرگسالان بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس والدین کدامیک از این دو مورد را انتخاب می‌کردند؟

به عنوان مثال در دانمارک محبوبیت بازی‌های ویدئویی در یادگیری با موفقیت تیم ورزشی الکترونیکی دانمارک Astralis همراه بود. این تیم در  رقابت بین‌المللی “Counter-Strike: Global Offensive” شرکت کرد و به سرعت به محبوبیت رسید. بعد از آن مدارس، شهرداری‌های محلی و والدین،   باشگاه‌های ورزشی الکترونیکی ایجاد کردند و به سرعت این بازی‌ها جای خود را در دروس مدارس باز کرد.   

اما قدمت استفاده از بازی‌ها به عنوان بخشی از فرآیند یادگیری به هزاران سال یا بیشتر بر می‌گردد و حتی اسقف‌ها نیز با استفاده از بازی dice آیات کتاب مقدس را آموزش می‌دادند.

تاریخ فرهنگی نشان می‌دهد که چگونه ترس از روند محبوبیت جدید اغلب با نگرانی‌های جامعه همراه است. نگرانی تاثیر این روند فرهنگی در دهه ۱۹۳۰  کارتون‌ها بودند و امروز iPads هایی وجود دارد که در دست کودکان و نوجوانان است. در آن زمان مردم نگران تاثیر اخلاقی این برنامه‌ها بر کودکان و نوجوانان بودند اما از سال ۲۰۱۰ والدین نگران تضعیف تمرکز و ثبات فرزندان شدند.

به همین دلیل کشورهای مختلف در جستجوی برنامه‌های جذاب فرهنگی برای مقابله با تهدید برنامه‌های آموزشی با روش امروزی هستند. یکی از این روش‌ها تخصیص رسانه‌های جدید با “اهداف ارزشمند” است. بعضی از آنها شامل برنامه‌های کمدی است که با روشی هنرمندانه ابزاری آموزشی  برای یادگیری محسوب می‌شوند. البته پزشکان و روانشناسان در هر دو طرف این بحث قرار دارند.

کودکان و نوجوانان رسانه جدید با الگوهای ترس فرهنگی از قبیل فروپاشی اخلاقی جامعه یا افزایش رفتارهای خشونت‌آمیز را شناسایی می‌کنند. در واقع ترس سریع‌تر از تحقیقات علمی محتاطانه از طریق کلمات علمی مانند “دوپامین”، “الگوریتم” یا “وابستگی” حرکت می‌کند و در نتیجه بازی‌ها و دیگر موارد مربوطه را به نوعی اغراق‌آمیز نمایش می‌دهد.

آموزش بازی

مسلم است که بازی‌ها بر ما تاثیر دارند و طراحان بازی‌ها با استفاده از این واقعیت از طریق بازی‌های تولید شده در زمینه‌های مختلف از جمله آموزشی و مالی بر افراد تاثیر دارند.

در این میان حتی اگر معلمان مدرسه از چنین آموزش‌هایی برای دانش‌آموزان استفاده نکنند، قطعا دانش‌آموزان از آنها استفاده خواهند کرد. شاید به عقیده برخی افراد بازی شیوه زندگی است، اما باید قبل از آن آموزش‌های لازم ارائه شود.

اکثر کودکان موارد زیادی از بازی رایانه‌ای فرا می‌گیرند و اگر  وقت کافی برای یک موضوع یا یک فعالیت اختصاص دهند  احتمالا در انتها آموزش‌های زیادی کسب خواهند کرد و اگر معلم در این تعامل دخیل باشد می‌توان از بازی به عنوان ابزار کمک آموزشی مفید استفاده کرد. همه معلمان با دانش‌آموزان ارتباط چشمی برای دریافت «پاسخ صحیح» مخصوصا در زمان نزدیک به امتحان دارند اما این روش در بازی‌ها متفاوت است.

بر اساس تحقیقات در یک بازی همه افراد در مورد روند بازی بی‌اطلاع و خطاپذیر هستند و معلمان نیز به اندازه دانش آموزان اطلاعات دارند. ما نمی‌دانیم در مرحله بعد چه اتفاقی رخ می‌دهد و از تمامی راهبردها مطلع نیستیم. هیچ‌کس حتی معلم متخصص یک بازی جدید نیست. پس در نتیجه آزادی در اینجا شبهه‌انگیز است. یادگیری مبتنی بر بازی باید به یک گفتگوی مداوم در کلاس بین معلم و دانش‌آموزان تبدیل شود، اما فقدان دانش در این زمینه و چالش‌های آموزشی مشترک آسیب جدی برای افراد خواهد داشت.

در هر حال بی‌اطلاعی چیزی است که موجب جذابیت بازی می‌شود و ارزش آموزشی بازی‌های مفید با کمک روانشناسان و معلمان افزایش می‌یابد. ایجاد یک بازی جدید آموزشی به معنای افزایش سواد و آموزش بوده و می‌توان از توانایی‌های روانی و شناختی این بازی‌ها برای اهداف آموزشی استفاده کرد.

true برچسب ها : بازی ویدیویی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۲۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱ هزار نوآموز اردبیلی مورد سنجش قرار می‌گیرند

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اردبیل گفت: ۲۱ هزار دانش‌آموز بدو ورود به اول ابتدایی در قالب طرح سنجش مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. - اخبار استانها -

محمد شفاعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: سنجش سلامت کودکان پیش‌دبستانی و بدو ورود به اول ابتدایی از مهرماه سال گذشته آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ماه این طرح ادامه دارد.

وی تصریح کرد: تاکنون 17 هزار و 500 کودک بدو ورود به ابتدایی و پیش‌دبستانی در استان مورد سنجش و غربالگری قرار گرفتند تا از بین آنها دانش‌آموزان با نقصان بینایی، شنوایی و یا ذهنی و حرکتی بتوانند به مراکز تخصصی معرفی شوند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اردبیل گفت: والدین با ورود به سامانه دولت من می‌توانند پیش ثبت‌نام فرزندان خود را در این طرح انجام داده و در موعد مقرر به 25 مرکز تعیین شده سنجش سلامت کودکان مراجعه کرده و نسبت به انجام مراحل مختلف و دریافت مدرک اقدام کنند. در طرح سنجش سلامت شنوایی، بینایی، گفتاری، ذهنی، حرکتی و سایر مؤلفه‌های کودکان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا با کسب نمره قبولی امکان ثبت‌نام برای دانش‌آموزان ابتدایی فراهم آید.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه از نیمه دوم اردیبهشت ماه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی آغاز می‌شود، ضروری است تا والدین با مراجعه به سایت و انجام مراحل پیش ثبت‌نام نسبت به انجام سنجش کودکان خود اقدام کرده و در این طرح مشارکت کنند.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اردبیل اضافه کرد: همزمان با سراسر کشور از مهرماه سال گذشته اجرای این طرح در نواحی و مناطق 19گانه استان اردبیل آغاز شده و تاکنون 17 هزار و 500 کودک آماده ورود به پیش‌دبستانی و ابتدایی غربالگری شده و پیش‌بینی می‌کنیم این رقم تا 21 هزار نفر ارتقا یابد.

شفاعی بیان کرد: تا آخر اردیبهشت ماه والدین فرصت ثبت‌نام دارند تا در این طرح مشارکت کرده و امکان دریافت شناسنامه سلامت کودک خود را فراهم کنند.کمتر از چهار تا پنج درصد کودکان با نارسایی‌های شنوایی، بینایی و سایر مؤلفه‌ها به مراکز تخصصی معرفی شده و تحت مداوا قرار گرفته و یا در صورت نیاز امکان تحصیل این کودکان در مدارس استثنایی فراهم می‌آید.

انتهای پیام/131

 

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ۲۱ هزار نوآموز اردبیلی مورد سنجش قرار می‌گیرند
  • طرح نوآورانه و متفاوت در یک مرکز آموزشی قم
  • برای کار التماس نمی‌‌کنم
  • توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار
  • نخستین مدرسه هوشمند کودکان استثنایی در شهر جدید سهند افتتاح شد
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است