Web Analytics Made Easy - Statcounter

بار دیگر فرزندان این مرز و بوم حماسه آفریدند و در بخش معدن و فراوری قادر به طراحی و ساخت یکی از مدرنترین و پیچیده ترین دستگاههای سنگ شکن دنیا به نام (HPGR ) گردیدند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بزرگترین دست آورد فرآوری کشور در معدن سنگ آهن گل گهر در شهرستان سیرجان به بهره برداری رسید.

پیچیدگی تکنولوژی ساخت دستگاه سنگ شکن (HPGR ) به حدی می باشد که در دنیا تنها 4 کشور این تکنولوژی را در اختیار داشته و قادر به تولید آن می باشند با ساخت و راه اندازی این تجهیز ایران به عنوان پنجمین کشور دارای فن آوری تولید دستگاه HPGR ( رولر پرس ) در دنیا شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بابک غفرانی طراح این دستگاه به خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به اینکه HPGR مذکور اولین ساخته تیم طراحی و ساخت ما می باشد انتظار تکمیل و کاملتر شدن پروژه و رفع نواقص احتمالی دور از ذهن نمی باشد لیکن با به بهره برداری رسیدن اولین دستگاه که مدل تحقیقاتی ساخت شرکت آراز تجهیز ماندگار محسوب می گردد بیش از 90% انتظارات تیم طراحی و ساخت محقق گردیده است .

غفرانی افزود: تحقق این خواسته میسر نمیگردد مگر با پشتیبانی یک قطب بزرگ معدنی که علاوه بر توانایی ها و پرداخت هزینه های نسبتاً سنگین تحقیقات بر روی چنین پروژه پیشرفته ای قادر به قرار دادن دستگاه در معرض آزمونهای واقعی و مناسب با توجه به مقیاس ساخت می بود که در اینجا می باید از پدر تزریق اعتماد به نفس معدنی به بدنه علمی کشور که به یمن وجود با برکت ایشان طرحهای کاملاً داخلی زیادی به بهره برداری رسیده یاد نمایم.

وی گفت: مهندس ناصر تقی زاده مدیر عامل گل گهر نقش بی بدیلی در حمایت ، ایجاد بستری امن جهت تحقیقات لازم و پشتیبانی مالی و معنوی داشته اند بطوریکه با جلسات مکرر کل تیم انرژی مضاعفی جهت ادامه پروژه می گرفتند. امید است خداوند سایه چنین مدیران کار بلد و یاری سازی را بر صنعت و معدن کشور مستدام گرداند به هر حال یاری ایشان در تمام مراحل طراحی و اجرا منجر به مسلح گردیدن کشور به دانشی شد که بابت عدم وجود آن علاوه بر وابستگی به خارج مقادیر بسیاری ارز در همین راستا از کشور خارج گردد.

غفرانی ادامه داد: با توجه به بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (حفظ الله) در راستای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی ، ساخت دستگاه HPGR ایرانی یا رولر پرس انجام گردید. علاوه بر دستیابی به استانداردهای لازم و با توجه به بومی شدن تجهیز ، هزینه ساخت آن نزدیک به 10 تا 20 % مشابه خارجی و در یک دوره 5 ساله کاری به همین نسبت و شاید بیشتر نسبت به خروج ارز از کشور جلوگیری به عمل می آورد .

به گزارش تسنیم، در مسیر رسیدن به این موفقیت ، علاوه بر غفرانی، مهندس صفرخانلو و دیگر اعضاء تیم ساخت با تلاش شبانه روزی نقش ارزنده در به ثمر رسیدن این پروژه داشته اند.

برخی از برتری های دستگاه HPGR ایرانی بر نمونه های خارجی مصرف کمتر انرژی و مقاوم بودن نسبت به تغییر شرایط رطوبت خوراک وارد شده به تجهیز ، قابلیت انتقال مطلوبتر انرژی به بار قرار گرفته در مرحله حداکثر فشار میباشد و یکی از مهمترین برتری های دستگاه طراحی گردیده در کشور قابلیت هدف گیری بسیار دقیق سایز می باشد بطوریکه تا قبل از ساخت این دستگاه بطور مثال در صنعت سنگ آهن در صورتیکه درجه آزادی نسبی محصول برای رسیدن به عیار مشخص زیر 6 میلیمتر بود ، دستگاهی جهت رسیدن به این سایز که در مقیاس صنعتی مورد نیاز در کارخانه های فرآوری سنگ آهن باشد وجود نداشت و معدنکاران برای این امر مجبور به استفاده از تجهیزهای معمول مانند بال میل و راد میل و ... مرسوم بودند که با توجه به شرایط خاص نصب و نگهداری این دستگاهها که علاوه بر تولید پودر در اغلب موارد به آب نیز احتیاج دارند غیر قابل انجام بود.

در نتیجه سنگ اهن های بسیاری که برای رسیدن به عیار اقتصادی بایستی تا این سایزها خرد گردند از چرخه تولید کنار گذاشته شده و در برخی موارد به عنوان باطله های غیر قابل مصرف در معادن دپو گردیده اند .

تیم طراحی شرکت زرجوکانسار و آراز تجهیز ماندگار در حال تحقیق و مطالعه بر روی انواع دیگر این گونه سنگ شکنها می باشند .

بطور کلی سنگ شکنهای غلتکی که HPGR یکی از انواع این تجهیزها می باشد ، توانائیهای بسیاری در مهندسی خردایش و افزایش سطح ویژه دارند که انواع آنها در مراحل تحقیق ، توسعه ،طراحی و ساخت قرار دارند. با توجه به پیشرفت فیزیکی کارخانه های تولید گندله سازی و آهن اسفنجی در کشور ، نیاز به افزایش سطح ویژه بسیار حائز اهمیت می باشد .

انتهای پیام/

R1010113/P1010113/S7,78/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۵۷۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا

فرارو- L۹۰ ایرانی قرار بود زمستان پارسال روانه بازار شود، اما تازه کاتالوگ رسمی آن از سوی پارس‌خودرو منتشر شده است.

به گزارش فرارو؛ L۹۰ ایرانی اولین خودرو داخلی مجهز به موتور ME۱۶ است ولی از نظر طراحی ظاهری، تفاوت شگرفی با تندر ۹۰ ندارد. هنوز تاریخ جدید و رسمی درباره عرضه L۹۰ ایرانی به بازار اعلام نشده و کسی از قیمت L۹۰ ایرانی خبر ندارد. اما صحبت‌های مسئولان سایپا نشان می‌دهد، می‌توانیم L۹۰ ایرانی را رقیبی برای سدان‌های گرانقیمت ایرانخودرو از جمله تارا و دنا بدانیم.

L۹۰ ایرانی با چه موتوری وارد بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی را باید اولین محصول مجهز به موتور ME۱۶ در کشورمان بدانیم. موتور جدیدی که شرکت سایپا به کمک مگاموتور طراحی کرده و قرار است به‌جز L۹۰ ایرانی روی شاهین پلاس استفاده شود.

L۹۰ ایرانی به‌کمک موتور ۱.۶ لیتری که دارد، می‌تواند ۱۱۳ اسب‌بخار و ۱۴۴ نیوتن‌متر گشتاور خروجی را از طریق گیربکس پنج‌دنده دستی به‌چرخ‌ها منتقل کند. خیلی‌ها موتور جدید سایپا را چیزی درحدواندازه موتور TU۵ پلاس ایرانخودرو می‌دانند. در قسمت مشخصات فنی L۹۰ ایرانی می‌توانیم به آیتم‌های دیگری مثل سایز ۱۵ تایرها، ترمز جلو دیسکی و ترمز عقب کاسه‌ای، ظرفیت باک ۴۷ لیتری و وزن تقریبا هزار و ۱۵۰ کیلویی اشاره کرد.

L۹۰ ایرانی با چه طراحی وارد بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی مثل ساندرو روی همان پلتفرم اولیه L۹۰ یا به‌عبارت بهتر لوگان، ساخته شده است.

L۹۰ ایرانی در نگاه اول، از جلو بی‌شباهت به دنا ایرانخودرو نیست. در سال‌های گذشته هم نداشتن دید راننده نسبت به عقب خودرو یکی از ایراد‌های آن بوده است. با دیدن تصاویر L۹۰ جدید، اما به‌نظر می‌رسد تا حدودی این مشکل برطرف شده است.
L۹۰ ایرانی با این اوصاف در نمای عقب و جلو دستخوش تغییراتی شده است، اما داخل اتاق شاهد تغییر و تحول‌های جزیی هستیم. دقیقا از همان داشبورد قبلی در طراحی L۹۰ ایرانی استفاده شده و احتمالا طراحی فرمان به سبک D کات و استفاده از صفحه کیلومتر جدید، اوج خلاقیت دوستان در طراحی L۹۰ ایرانی است.

L۹۰ ایرانی با چند سال تاخیر وارد بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی قرار بود زمستان پارسال روانه بازار شود، اما بعد تقریبا پنج ماه از زمان اعلام‌شده، تازه کاتالوگ رسمی آن توسط پارس‌خودرو به‌عنوان یکی از زیرمجموعه‌های سایپا منتشر شده است.

L۹۰ ایرانی البته برای اولین بار درجریان نمایشگاه تحول صنعت خودرو اواسط ۱۴۰۱ رونمایی شد و آن برهه، پایان همان سال، موعد ورود محصول جدید پارس‌خودرو به بازار معرفی شد. حالا بعد یک سال و چند ماه مشخصات فنی و آپشن‌های آن در دسترس مردم قرار گرفته و ایندفعه تاریخ جدیدی برای ورود به بازار تعیین نشده است. با همه این حرف‌ها، قرار شده تا پایان سال ۴۰ هزار دستگاه L۹۰ ایرانی به بازار تزریق شود. ان‌شاءالله.

L۹۰ ایرانی از جلو به دنا بی‌شباهت نیست و از عقب نسبت به تندر ۹۰ تفاوت‌هایی دارد

L۹۰ ایرانی با چه اسمی روانه بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی اسمی است که در رسانه‌ها و فضای مجازی برای محصول جدید پارس‌خودرو استفاده می‌شود. بخشی از این اتفاق به‌خاطر تغییر پی‌در‌پی نام L۹۰ ایرانی است و آنطور که پیداست باید آن را باید با اسم P۹۰ بشناسیم

L۹۰ ایرانی یا همان P۹۰ در این سال‌ها قرار بوده با اسم‌هایی مثل داچیا، کادیلا و تندر ۹۰ ایرانی راهی بازار شود، اما حالا انگار طبق آخرین تصمیم‌ها با همان اسم P۹۰ در قالب کاتالوگ معرفی شده است.

L۹۰ ایرانی با چه آپشنی وارد بازار می‌شود؟

L۹۰ ایرانی با مانیتور هفت اینچی لمسی راهی بازار می‌شود. فهرست امکانات رفاهی L۹۰ ایرانی مشخص می‌کند محصول جدید پارس‌خودرو به دکمه‌های کنترلی روی فرمان مجهز شده و در این فهرست چیز‌هایی دیگری مثل سیستم پایش فشار باد لاستیک، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، تریم داخلی دورنگ، بالابر برقی شیشه، سنسور دنده عقب، مه‌شکن عقب و جلو، چراغ مخصوص روز، تنظیم‌کننده ارتفاع چراغ‌ها، سنسور باران و دوربین عقب و ... به‌چشم می‌خورد. اساسا طبق ادعای پارس‌خودرو، L۹۰ ایرانی مثل همه محصولات فعلی تولیدی، منطبق بر استاندارد‌های ۸۵ گانه است.

L۹۰ ایرانی با چه قیمتی وارد بازار می‌شود؟

قیمت L۹۰ ایرانی مشخص نیست و فعلا صحبت کردن درباره شرایط خرید و این حرف‌ها زود است. با این حال طبق وعده محمدعلی تیموری به‌عنوان مدیرعامل پیشین سایپا، قیمت L۹۰ ایرانی تقریبا نصف ساندرو‌های موجود در بازار خواهد بود. یعنی چقدر؟ کمتر از ۵۰۰ میلیون.

قیمت L۹۰ ایرانی در کارخانه با این اوصاف در دسته مدل‌هایی دیگری مثل دنا دنده‌ای و تارا دنده‌ای قرار می‌گیرد و به‌همین خاطر محصول جدید سایپا می‌تواند حداقل از نظر اقتصادی رقیبی برای سدان‌های گرانقیمت ایرانخودرو باشد.

مشخصات L90 ایرانی یا همان P90 در یک نگاه

پیشرانه

ME16

حجم موتور

1.6 لیتر

حداکثر قدرت

113 اسب‌بخار

حداکثر گشتاور خروجی

144 نیو‌تن‌متر

گیربکس

پنج‌دنده دستی

ظرفیت باک

47 لیتر

ترمز

جلو دیسکی/ عقب کاسه‌ای

سایز تایر

R15

وزن خالص

هزار و 155 کیلوگرم

استاندارد آلایندگی

یورو پنج

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل؛ تفاوت در چیست؟
  • مبلمان جدید و مدرن شیک
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • ساخت آشپزخانه‌ به سبک مجلات دکوراسیون با هوش مصنوعی!
  • تولید کنندگان مبلمان فضای باز
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمان‌ها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانی‌ها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟