Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@12:01:31 GMT

تعیین تعرفه واردات برای سموم پر خطر کشاورزی

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۶۸۱۷۴

تعیین تعرفه واردات برای سموم پر خطر کشاورزی

رییس سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: تاکنون ۳۰۰ برند سموم کشاورزی توسط موسسه تحقیقات گیاهپزشکی آزمایش و تایید شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد علی باغستانی اظهار داشت: تا امروز برای ۳۰ قلم سموم، مدارک ۱۵۰۰ برند بررسی و مورد آزمایش موسسه تحقیقات گیاهپزشکی قرار گرفته که ۳۰۰ برند مورد تایید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی کاهش سموم پر خطر و متوسط خطر از سبد سم کشاورزان را از سیاست های سازمان حفظ نباتات کشور به منظور تولید محصولات سالم عنوان کرد و گفت: در راستای ساماندهی کیفیت سموم ما به سمت برندسازی رفتیم و تا قبل از این هر تکنیکالی را برای تهیه سم استفاده می شد اما امروز تکنیکال هایی که استاندارد هستند قبول می کنیم.

باغستانی به ساماندهی مراکز فروش و عرضه سم نیز اشاره کرد و اذعان داشت: تا دو سال پیش نزدیک به ۳۵۰۰ فروشگاه غیر مجاز در کشور داشتیم که بدون اخذ پروانه از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می کردند که با اقدامات انجام شده و همکاری پلیس اماکن و سازمان تعزیرات با محوریت سازمان حفظ نباتات، تعداد فروشگاه های غیر مجاز به ۴۰۰ مورد کاهش یافته است.

وی افزود: در دوره ای، ۹ تا ۱۰ استان کشور به لحاظ وجود فروشگاه های غیر مجاز در وضعیت قرمز قرار داشتند اما امروز هیچ استانی وضعیت قرمز ندارد.

رییس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این که در حال حاضر ۲۰ استان کشور در وضعیت سبز به لحاظ نبود فروشگاه های غیر مجاز هستند، تصریح کرد:حدود ۱۰ تا ۱۲ استان نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وی تعیین تعرفه واردات برای سموم پر خطر و کم خطر را از سیاست های این سازمان در جهت کاهش و حذف این سموم بخش کشاورزی دانست و اعلام کرد: اکنون تعرفه واردات سموم پر خطر ۲۰ درصد و کم خطر ۵ درصد است.

باغستانی در همین حال از ممنوعیت تدارک دو سم دیازینون و علف کش بوتاکلر تا آخر سال ۹۷ خبر داد و گفت: از هم اکنون تولیدکنندگان و واردکنندگان این سموم باید به فکر سموم جایگزین باشند.

وی یادآور شد: سم دیازینون در ۳۵ محصول و سم علف کش بوتاکلر در مزارع برنج استفاده می شود.

باغستانی اظهار داشت: ۷ تا ۸ درصد سموم اورجینال، در سبد سم کشور افزایش یافته که جزو سموم کم خطر است.

وی کنترل غیر شیمیایی و مبارزه بیولوژیک را از برنامه های اقتصاد مقاومتی سازمان حفظ نباتات کشور عنوان کرد و گفت: خرید و تامین عوامل و مواد بیولوژیک برای مبارزه غیر شیمیایی با آفات در محصولات گلخانه ای در اولویت پرداخت اعتبارات یارانه ای ما قرار دارد.

باغستانی تصریح کرد: ۶۰ درصد قیمت عوامل بیولوژیک را سازمان حفظ نباتات و ۴۰ درصد توسط تولید کننده پرداخت می شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۶۸۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی خرما در سطح بیش از ۷۰ هزار هکتار از باغات نخل استان انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، غلامحسین تیموری اظهار داشت: سوسک سرخرطومی حنایی به‌ عنوان یکی از خطرناک‌ترین آفت‌های درختان نخل نام برده می‌شود که برای زندگی و تغذیه به طور معمول از تنه درخت استفاده می‌کند. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان افزود: از ابتدای سال گذشته تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی خرما در سطح بیش از 70 هزار هکتار از باغات نخل استان انجام شده است. 

وی گفت: در جریان ردیابی و مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی تعداد 83 هزار و 857 اصله خرما آلوده تشخیص داده شده که تیمار 83 هزار و 486 اصله درخت خرما انجام و 371 اصله نخل نیز به دلیل میزان بالای خسارت وارده شده امحا شد.

تیموری تصریح کرد: آفت سرخرطومی خرما علاوه بر خسارت مستقیم که از بابت تغذیه لارو آفت از تنه درخت و آوندهای آن انجام می شود عامل ورود عوامل قارچی و باکتریایی به داخل تنه بوده که در نهایت درصورت عدم مبارزه به موقع باعث مرگ درخت می‌شود.

 مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت آموزش کشاورزان و مشارکت آنان در کنترل سوسک سرخرطومی خرما در سطح نخلستان‌های وسیع استان، گفت: کارشناسان حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آمادگی لازم برای آموزش شیوه‌های ردیابی و مبارزه با این آفت خطرناک را دارند.

گفتنی‌است با توجه به اینکه این آفت در سال دارای بیش از سه نسل است و ردیابی باغات آلوده در چند مرحله مستمر انجام می‌شود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مبارزه با سوسک خرما در ۷۰ هکتار از نخلستان‌ها
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • تشریح جزئیات بررسی پرونده‌های امور اراضی استان تهران/ تعیین تکلیف ۴۵ پرونده
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • ۴۵ پرونده امور اراضی استان تهران تعیین تکلیف شد
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان
  • آغاز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان