Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-28@04:11:15 GMT

حکمرانی مطلوب بسترساز توسعه شهری

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۷۶۹۳۱

حکمرانی مطلوب بسترساز توسعه شهری

تین‌نیوز | 

احیای فصل هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مربوط به شوراهای شهر و روستا که قریب به ۲۰ سال معطل و مغفول مانده بود در اداره شهرها سنت و مسیر جدیدی را گشود.

به گزارش همشهری آنلاین، این احیا آغاز بستر و مسیری بود که در آن مدیریت هدفمند و فرایندی در حوزه مدیریت شهری اهمیت ویژه یافت؛ عرصه‌ای که به سبب پیچیدگی‌ها و ایجاد نیازهای جدید، دیگر با روش‌ها و متدهای سنتی و کهنه قابل هدایت و مدیریت نبوده و نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توجه و مسیر جدید در مسائلی همچون امنیت روانی، ایجاد فضای پر نشاط و با طراوت، تسهیل زندگی شهری، پاکیزگی و پالایش شهرها از آلودگی و همچنین در افزایش نقش شهروندان در مدیریت شهری جلوه پیدا می‌کند.

تهران امروز با مشکلاتی از قبیل کسری و نبود منابع مالی و تورم نامتعارف و ساختار بوروکراسی حاکم مواجه است که به تناسب آن از چالاکی اداره شهر کاسته و خدمات‌رسانی به شهروندان را با موانعی مواجه ساخته است. نابرابری در برخورداری از امکانات شهری که عدالت شهری را نحیف و مدیریت شهروندمدار را با چالش روبه‌رو می‌کند نیز مشکلات محوری است که در فرایند مدیریت جامعه محور لاجرم باید فکری به حال آن کرد. در این حوزه برای بهبود شرایط رسانه‌ها و مراکز آموزشی و علمی در کنار ارتباط مستمر و مداوم مدیران شهری و پرهیز از دعواهای سیاسی با مردم نقش مهمی دارند که فرهنگسازی برای حاکم شدن این دیدگاه را فراهم می‌کند.

حکمرانی خوب به منزله استفاده بهینه از منابع در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی در سال‌های اخیر همواره مورد توجه پژوهشگران و محافل علمی قرار گرفته است. در این حوزه نه‌تنها شهرداری که عرصه مدنی، بخش خصوصی و شهروندان هم در تعامل و همکاری با نهاد اجرایی نقشی مهم را ایفا می‌کنند.

در جهان امروز با گسترش شهرنشینی و در هم تنیدگی مناسبات و ارتباطات فردی یا نهادی صنفی، پیدایش نیازها و مطالبات جدید و همچنین رشد آگاهی‌های اجتماعی و سیاسی ضرورت حرکت و اقدام در جهت تحقق حداکثری این نگاه بیش از پیش احساس می‌شود که می‌تواند 2 چالش عمده امروز یعنی نابرابری شهری و کارآمد‌سازی‌ سازوکارهای اداره شهر را در سایه مدیریت مشارکت محور برطرف کند و با تقویت سرمایه اجتماعی که شاخص مهمی برای توسعه پایدار است به تسهیل سیاست‌های توسعه‌ای شهر کمک شایانی داشته باشد.

وفاق‌گرایی، شفافیت و پاسخگویی و همچنین کارایی و اثربخشی نیز در این حوزه کارکرد مهمی دارد و تقویت دولت شهرها، مشارکت شهروندان در اداره شهر، بهره‌گرفتن از روش‌ها و متدهای فرایندی و پروسه‌ای مشارکت محور از مهم‌ترین عوامل و زمینه‌های گسترش هر چه بیشتر این ایده و رویکرد مدیریتی است که می‌توان ساختار و مهندسی بودجه مناطق تهران را تغییر داد و براساس عدالت آن را باز تنظیم کرد. ترافیک و آلودگی هوا و مبارزه با فساد سازمان یافته هم در این الگو قابل رفع است.

فراموش نکنیم که انضباط مالی، برنامه محوری امروز که نگاه و اندیشه اصلاح‌طلبانه بر شهرداری و شورای شهر حاکم است بهترین فرصت برای رونق بخشیدن به این سبک و شیوه مدیریتی است که در سایه آن زندگی آرام‌تر، شادتر و راحت‌تری در حوزه شهری برای ساکنین شهر به ارمغان بیاوریم.


 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۷۶۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند

به گزارش حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ماموستا عبدالسلام محمدی امروز در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان دهگلان که با حضور مردم متدین این شهرستان برگزار شد، ضمن خیر مقدم به مناسبت حضور نماینده ولی فقیه در استان کردستان، حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی و مسئول مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور ماموستا ایوب احمدپور در نماز جمعه دهگلان؛ بیان داشت: وعده غلبه اسلام بر همه ادیان بارها در قرآن کریم بیان شده است، غلبه از جهت علمی، منطقی واستدلال که امروز شاهد امواج اسلامگرایی در جهان هستیم و همچنین اشاره بر تاریخ اسلام جهان اسلام و فراگیر شدن دین اسلام است.
 
وی تصریح کرد: آیه ۲۸ سوره مبارکه فتح بر فراگیر شدن دین اسلام اشاره دارد (هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا ) خدا است که پیغمبر خود را همراه با رهنمون و آئین راستین (اسلام به سوی جملگی مردمان) روانه کرده است تا آن را بر همه‌ی آئینها پیروز گرداند. کافی است که خدا گواه (این چنین سخن و مسأله‌ای) باشد. این آیه شریفه دلالت بر چند موضوع دارد از جمله؛
۱_ محتوای بعثت انبیای الهی اعتلای کلمه الله بوده وانبیای الهی از دو ابزار هدایت مردم و حقانیت اعتقاد و عمل بهره برده اند.
۲_ لیظهره _ قدرت استدلال و برهان_ قدرت نظامی_ سلطه حکومتی.
۳_ مراد از شاهد بودن خداوند متعال به معنای شهادت بر حقانیت اهل ایمان، پیروزی ایمان بر کفر، و نصرت ویاری اهل ایمان است.
 
ماموستا محمدی در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه به جان باختن مرحوم فرهاد ویسی اشاره کرد و بیان داشت: در چند روز اخیر یکی از جوانان کامیوندار شهرستان دهگلان به شیوه ای بسیار مظلومانه که در پی کسب رزق و روزی خانواده در مناطق شرقی کشور توسط اشرار مسلح به شهادت رسید، مطالبه خانواده آن مرحوم و مردم شهرستان و کامیونداران این شهرستان پیگیری و برخورد قاطعانه با عاملین این جنایت است، تعدادی از کامیونداران منطقه دهگلان بعد از این حادثه دلخراش اظهار ناراحتی نموده و مطالبه حفظ امنیت جاده های آن منطقه و حفظ جان و مال خود را دارند که می طلبد مسؤلین امنیتی و انتظامی در این زمینه  هم پیگیری و هم برخورد قاطعانه داشته باشند.
 
امام جمعه دهگلان افزود: امنیت به عنوان یک نعمت بزرگ در هر جامعه ای نشانگر توسعه آن جامعه می باشد، در اوایل انقلاب در استان کردستان شاهد جولان گروهک های معاند و تجزیه طلب بودیم که با اذیت و آزار مردم و بستن راه ها وایجاد ناامنی و دست دارازی به جان و مال مردم سبب ایجاد رعب و وحشت شدند که الحمدلله با مجاهدت های نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی شاهد امنیت پایدار در منطقه هستیم؛ در سفر پرخیر و برکت مقام معظم رهبری به استان  شاهد عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی بودیم که این مهم با مجاهدت و خون های پاک بسیاری از نیروهای امنیتی و انتظامی به ثمر نشسته است.
 
ماموستا محمدی ابراز داشت: مشارکت مردم در باب امنیتی و ارتباط و اعتماد حسنه مردم با نهادهای امنیتی و انتظامی زمینه ساز امنیت در استان کردستان است، این مهم با روشنگری علما و اندیشمندان و متنفذان و هدایت مردم به سوی آرامش و امنیت سبب امنیت پایدار در منطقه شده است.
 
علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار در آن منطقه شوند
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: از علمای بزرگوار مناطق شرقی هم خواهشمندیم با روشنگری و ایجاد امنیت روانی و اجتماعی در مواضع و خطبه های خود و تعامل بیشتر و بهتر با نیروهای انتظامی و امنیتی بسترساز امنیت پایدار در آن منطقه شوند؛ زیرا طبق رصد و اخبار و رسانه ها متأسفانه هرچند روز اخباری مبنی بر شهادت نیروهای امنیتی، نظامی و مرزبانی مخابره می شود که جا دارد این علمای بزرگوار در این زمینه بسیار مهم در جهت توسعه منطقه خود کوشا باشند.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • امنیت و زیبایی بصری ماحصل روشنایی معابر قشم
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • سفر مقام معظم رهبری موجب عبور کردستان از حوزه امنیتی به حوزه فرهنگی شد/ علمای مناطق شرقی با روشنگری بسترساز امنیت پایدار شوند
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • مطالبات برجای مانده حوزه شهری حاجی‌آباد نیازمند تدابیر شوراها است
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • استقبال از «مدل مشارکت» در حوزه حمل‌ونقل/ هفته آینده ۲ قرارداد همکاری مشارکت امضا می‌شود
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان