Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران از ایجاد دفاتر منطقه ای توسعه صادرات و جذب سرمایه گذاری در پنج منطقه جذاب و گردشگری در آینده نزدیک خبر داد و گفت: اتاق برنامه های خوبی را برای توسعه صادرات در دستور کار دارد.حسین سلاح ورزی افزود: اقتصادهای بزرگ دنیا نیز بی نیاز از واردات نیستند و حتی در موازنه ها، اقتصادهای بزرگ خیلی فاصله معناداری با یکدیگر ندارند اما در کشور ما به دلیل اقتصاد نفتی، همیشه واردات، جذابیت بیشتری داشته است یعنی اقتصاد نفتی تن پرور باعث شده ما به دنبال توسعه صادرات غیرنفتی، بازاریابی و بازارسازی نباشیم که این یک اشتباه استراتژیک برای ما تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی، منطق و عقل اقتصادی باید به دنبال توسعه صادرات برویم و این موضوع جزء باورهای دولت و بخش خصوصی است و تلاش ها به طور عمده به این سمت است و معتقدیم که اگر موانع و مشکلات سر راه صادرات را تا حد ممکن برطرف کنیم امکان جهش صادرات کشور وجود دارد.

سلاح ورزی تصریح کرد: اگر بخواهیم مشکلات صادرات را منصفانه تقسیم بندی کنیم بخشی از آن به بخش خصوصی و بخشی به دولت برمی گردد که یکی از آنها واقعی و یکسان نبودن نرخ ارز است در صورتی که با قیمت تعادلی ارز، صادر کننده به سهولت می تواند برای صادرات برنامه ریزی داشته باشد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات، وجود قوانین و مقررات دست و پا گیر در حوزه صادرات است که برای فضای کسب و کار، دشواری ایجاد کرده و باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات صادراتی شده است.

به گفته وی، قانون معافیت صادر کنندگان از مالیات بر ارزش افزوده و فرایند استرداد مالیات ارزش افزوده صادر کنندگان در تمام دنیا و ایران برقرار است یعنی صادرکننده برای محصول صادراتی خریداری شده، باید ارزش افزوده 9 درصدی به سازمان امور مالیاتی بدهد با وجود اینکه دولت یازدهم و دوازدهم، طی جلسات متعدد دستورالعمل و آیین نامه مربوطه اصلاح شده برای تسریع در استرداد این موضوع را صادر کرده اما همچنان کند و زمان بر است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی گفت: این به آن معناست که بخش عمده نقدینگی صادر کنندگان در سازمان امور مالیاتی بلوکه می شود و تامین مالی کند و دریافت تسهیلات منجر به افزایش هزینه های مالی و از بین رفتن رقابت پذیری می شود.

وی با تاکید بر اینکه ما در کشور نهادهای مالی حمایت گر خوب نداریم، افزود: به طور مثال بانک توسعه صادرات به عنوان بانک تخصصی توسعه صادرات از لحاظ کفایت سرمایه و توان مالی قدرت کافی برای تامین مالی صادر کنندگان ندارد و همچنین صندوق ضمانت صادرات به عنوان یک نهاد حمایت گر امکان پوشش ریسک و حمایت و تهیه ضمانت نامه های صادر کنندگان را به اندازه کافی دارا نیست که همین باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات شده است که از لحاظ صادراتی رقابتی شدن آنها زیر سوال می رود.

وی مشکلات در سیستم های حمل و نقل، نگهداری، زیرساخت ها را از دیگر مشکلات سر راه توسعه صادرات برشمرد و افزود: در توافقات دو جانبه و چند جانبه و پیمان های منطقه ای، کوتاهی هایی صورت می گیرد به طوری که هفته گذشته یک شبه عراق تعرفه واردات لبنیات ایران را از پنج درصد به 25 درصد افزایش داده است این در حالیست که 75 درصد لبنیات کشور ما به عراق صادر می شود که به تنهایی می تواند بخش عمده صنعت لبنیات کشور را ورشکست کند.

به گفته وی، عمده این مشکلات برای ایران لحاظ می شود به نحوی که چندی پیش این موضوع برای سیمان ایران در عربستان رخ داد.

وی اضافه کرد: البته اتاق بازرگانی ایران مراتب اعتراض و نگرانی امنیت غذایی را به دولت منعکس کرده است اما در کنار آن بخش خصوصی نیز باید دانش صادراتی، بسته بندی، بازاریابی و برندسازی را تقویت کند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۱۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تأکید بر اینکه حرکت بزرگ سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی در بالادست صنعت نفت در تاریخ ثبت می‌شود، گفت: قدردان وزیر نفت برای جهاد و تحول انقلابی در کوتاه‌کردن فرآیند مجوزها در وزارت نفت هستیم.

به گزارش خبرنگار شانا، احمد مهدوی‌ابهری امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) در آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید بیان کرد: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که شاهکاری برای کشور بود و بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید.

مهدوی‌ابهری با اشاره به توانایی‌های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

وی با قدردانی از دولت سیزدهم برای ورود بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در بالادست نفت که در این دولت کلید خورد، بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر ۲ راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اختیاراتی که رئیس‌جمهوری در نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخلی به وزیر نفت برای اخذ مجوزهای لازم از دولت، به‌منظور تسریع توسعه میدان‌ها داد، تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم.

مهدوی‌ابهری با تأکید بر اینکه این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد، افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

وی سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ادامه داد: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند افزون بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

مهدوی‌ابهری در پایان، با اشاره به اینکه آغاز این حرکت بزرگ در تاریخ ثبت می‌شود، تأکید کرد: معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • ایجاد تبادل آخرین تجارت حوزه صادرات کشور با نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • برخورد قاطع با تور‌های گردشگری غیرمجاز در کردستان
  • بازديدهای ميدانی و بررسی عملكرد شركت‌ها و دفاتر تاكسيرانی/ توجه ویژه به مشکلات و مسائل تاکسیرانان
  •  طی چندماه گذشته، معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو