Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-28@02:02:16 GMT

شأن شورای نگهبان نبود به مساله سپنتا ورود کند

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۱۴۶۹۴

یک حقوقدان در خصوص واکنش شورای نگهبان به لغو عضویت سپنتا نیکنام، تصریح کرد: وظایف شورای نگهبان اصول مشخصی را دارد و انتظار می رود که شورای نگهبان به عنوان پاسدار قانون اساسی بیش از هر نهادی به این قانون توجه کند؛ شان شورای نگهبان نبود که در این قضیه دخالت کند، مردم هم چنین موضعی را نمی‌پسندند.

به گزارش صدای ایران،میرمحمد صادقی درباره لغو عضویت سپنتا نیکنام، توضیح داد: به طور کلی قانون اساسی وظیفه همه نهادها را مشخص کرده است و هیچ نهادی نباید بیش از آنچه که در قانون اساسی و قوانین عادی پیش بینی شده، اقداماتی انجام دهد و صلاحیت خودش را فراتر از آن مطرح کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این حقوقدان درباره قانون اساسی و نقش شورای نگهبان، بیان کرد: وظایف شورای نگهبان اصول مشخصی را دارد، بنابراین انتظار می رود شورای نگهبان به عنوان پاسدار قانون اساسی بیش از هر نهادی به این قانون توجه کند و بعد از تصویب قانون ظرف ده روز می‌تواند بگوید که خلاف شرع یا مفاد قانون اساسی است؛ این ده روز را می‌تواند ده روز دیگر هم تمدید کند و اگر واکنشی نداشت یعنی موضوع تایید شده و با مبانی شرع و عرف منطبق است.

او باتوجه به مدت ده روزه شورای نگهبان، ادامه داد: تدوین کنندگان قانون اساسی به مساله توجه داشتند که وضعیت کشور معلق باقی نماند و شورای نگهبان مدت محدودی فرصت داشته باشد. اصل را هم بر صحت می‌گذارند، از جهت قانون اساسی و قانون شرعی درست است. اگر بنا باشد شورای نگهبان هر زمانی قانونی که خودش خلاف شرع اعلام نکرده است و بعدا بیایید و بگوید خلاف شرع است، یعنی در این ده روز در قانون اساسی پیش بینی شده بوده بی دلیل است؛ بنابراین به نظر من این رویه خلاف قانون اساسی است و به ویژه اینکه در یک دوره این فرد در شورا حضور داشته و به یکباره یادمان بیایید خلاف شرع است، درست نیست.

این حقوقدان استدلال‌های شورای نگهبان را نادرست دانست و افزود: قواعدی هم مثل نفی سبیل مطرح می شود هیچ ارتباطی به وظایف شورای شهر ندارد؛ چون آنها اقداماتی در راستای بهتر شدن شورای شهرها می‌کنند، پس استدلال‌ها از این جهت هم درست نیست. ضمن اینکه یک اصل کلی در آموزه‌های خودمان داریم و این اصل می‌گوید هرچه برای خودت نمی‌پسندی برای دیگران هم نپسند؛ آیا ما می پسندیم که یک کشور اروپایی چنین موضعی را علیه مسلمانان بگیرد؟

صادقی در پایان اشاره کرد: شان شورای نگهبان نبود که در این قضیه ورود کند، مردم هم چنین موضعی را نمی‌پسندند. شورای نگهبان نهاد مقدسی است نباید واکنش‌های شورای نگهبان به نحوی باشد که عامه مردم نسبت به موضع‌گیری‌های شورای نگهبان توجیح نشوند.


شفقنا/

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۴۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، مهدی طغیانی با اشاره به انتقاد برخی نمایندگان مجلس نسبت به تغییرات ایجاد شده در طرح مالیات بر سوداگری افزود:‌ شورای نگهبان به برخی مواد طرح مالیات بر سوداگری از جمله ماده ۸ این طرح ایرادات و ابهاماتی را وارد کرده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه ماده ۸ از مواد زیرساختی طرح مالیات بر سوداگری به شمار می‌رود که پایه‌های اطلاعاتی برای اجرای این طرح را فراهم می‌کند، بنابراین ماده ۸ یکی از مواد مفصل طرح است که رفع ابهام از برخی دیگر از مواد طرح نیز منوط به اصلاح همین ماده شده است.

طغیانی با رد ادعای برخی نمایندگان مجلس که معتقدند کمیسیون اقتصادی برای جلب نظر شورای نگهبان اقدام به قانون‌گذاری جدید کرده، گفت: به هیچ عنوان چنین اتفاقی نیفتاده و ما در کمیسیون صرفاً ایرادات و ابهامات شورای نگهبان به طرح را رفع کردیم. به طور مثال یکی از ابهاماتی که شورای نگهبان به طرح وارد کرده این است که بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی چه تعداد از تراکنش‌ها در حساب‌های غیرتجاری را مورد بررسی قرار می‌دهند.

مصوبه جدید مجلس درباره مالیات بر عایدی سرمایه | چه دارایی‌هایی شامل این نوع از مالیات می‌شوند؟

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در اصلاحیه‌ای که جهت مرتفع کردن نظر شورای نگهبان در کمیسیون صورت گرفت، تصریح شد که تنها ۵ دهم درصد از تراکنش‌های مرتبط با حساب‌های غیرتجاری افراد که بالاترین اعداد را داشته باشند مورد بررسی قرار می‌گیرند. بنابراین اینطور نیست که این قانون تمام مردم را شامل شود.

وی خاطرنشان کرد: البته یک شائبه درباره این بخش از طرح وجود داشت که این نیم دهم درصد آیا ناظر به اشخاصی است که بالاترین تراکنش‌ها را داشتند یا اینکه ناظر به کل جمعیت کشور است که ما توضیح دادیم ملاک ما در بررسی‌ها، کل جمعیت کشور است. به عبارت دقیق‌تر اگر جمعیت کشور را ۸۵ میلیون نفر در نظر بگیریم، تنها حساب غیرتجاری ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر از اشخاصی که بالاترین تراکنش‌ها را در این دسته از حساب‌های بانکی خود داشته باشند، مورد بررسی قرار می‌گیرد و سایر مردم از بررسی‌ها معاف هستند.

کد خبر 847417 برچسب‌ها خبر مهم مالیات سازمان امور مالیاتی کشور مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • نیرو‌های مسلح، پشتوانه امنیت مردم هستند
  • واکنش جباری به خبر شکایت باشگاه پرسپولیس: مگر به مسائل شخصی درویش ورود کردم؟
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • احمد خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم، اما جلوی ناهنجاری خواهیم ایستاد/ حجاب از ضروریات دین است، بی حجابی خلاف شرع و قانون است/ در مسئله عفاف و حجاب دو قطبی نکنید
  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • اجرای قانون اساسی در حوزه‌های مختلف مدنظر باشد